Chytej.cz

Lov sumců - pletenná šňůra SpiderWire Stealth 0.40mm-59,4kg necteno

3.3.2006 | xycht | 6.475 zobrazení | 24 odpovědí

Je tato šňůra vhodná pro lov sumců? Tj. pro bojku i vábničku? Myslíte, že bude stačit pro lov sumců v ČR?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 18. října 2009 v 10:01 ® džigit

Chlapi,díky za reakce,ale tak pozdě v noci jste snad nebyli vzhůru kvůli mně…:-) Mrknu na to a vyzkouším(snad to nedopadne jako při soukromé testu kvality trojháčků-jeden z "bláta " v čele nad okem). Mám nové téma do fóra-zkušenosti se šňůrama. Petrův zdar

reagovat
Neděle 18. října 2009 v 1:18 ® HaD
HaD

osobně doporučuju tuf-line nebo power-line, případně power-pro

reagovat
Neděle 18. října 2009 v 1:00 ® palcat reakce na …
palcat

Chce to vyzkoušet co ti padne do noty , některé jsou měkke , jíně jsou jak dráty , osobně preferuju první nákup ,nebo alespoň výběr v kameném obchodě. Kupovat šnůru z eshopu bez seznámení na živo je velmi ošidné.

reagovat
Neděle 18. října 2009 v 0:52 ® džigit reakce na …

palcat> Dobře jsi pochopil,špatný návin. Jenže vo tom to je. Nepoddajnost šňůry.

reagovat
Sobota 17. října 2009 ve 21:12 ® palcat reakce na …
palcat

Myslím si ,že šnůra o průměru 0,65 mm , asi nebude mít nosnost 100kg , je to možná nějaká hodnota v laboratorních podmínkách , ale ne v reálu , pro běžné chytání bych volil něco osvědčeného třeba Hemingway , Sanger , nebo Climax (hodně vychvalovaný výrobce),nebo mnou zmiňovanou tufku o power pro jsem někde něco četl ,ale osobní zkušenost s ní nemám , a nerad bych to líčil stylem jedna bába povídala i když reakce byly pozitivní. To že se ti sňůra zařízla si myslím ,že bylo dáno špatným utažením návinu. Já používám smekáče od quantumu , ale pokud se to v práci dá trochu dohromady pujdu do Penn GT 330LD.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10598.jpg
Čtvrtek 15. října 2009 ve 22:47 ® džigit

palcat> Ještě jsem objevil Ultra Cat Berkley 0,65 na 100 kg – není to přehnané? Za tu cenu by to mohla snést a průměr je super.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2009 ve 22:07 ® džigit reakce na …

A na čem ji máš? Já měl Dyneemu Del 1000 0,90 a ta na multíku i s řadičem nic moc. Teď se mi v Pasohlávkách zařízla tak b…, že jsem ji musel vyřezat. U nás se skoro nikde nemůže zavážet a z břehu by měla být šňůra pevnější. Samozřejmě v kompromisu s poddajností při náhozu a návinu. Zajímám se o POWER PRO 0,76 (MiloBrno), nic jsem však o ní nenašel.

reagovat
Pátek 9. října 2009 ve 20:50 ® palcat reakce na …
palcat

Já bych ti doporučil Tuf Linu , mám s ní nejlepší zkušenosti. Kupuji ji u kámoše v krámu , má ji v navíječce tak mi prodá přesně kolik chci. Jinak ji prodává z navíječky i Zico a určitě i další shopy. Na naše vody by ti měla stačit i průměr 60 ,ale já pro jistotu mám průměr 80. Měl jsem jednou i 1.00 , ale to je už provaz , teď ji používám na návazce.

reagovat
foto/forum/2009/th-img10545.jpgfoto/forum/2009/th-img10546.jpg
Čtvrtek 8. října 2009 ve 14:54 ® džigit reakce na …

A co by jsi teda doporučil za šňůru?

reagovat
Sobota 4. března 2006 ve 23:55 ® regulus reakce na …
regulus

HaD -:) Já rybišky nepapám, ikdyž je fakt, že bych ho asi musel vzít, protože to mám doma furt na talířku, že skoro žádnou nedonesu teda oproti ostatním známejm, rybářům. Ne že bych nikdy nic nevzal, ale je to opravdu jen pár ryb za rok. Prostě si chcu chytit mírovýho sumca.

Budu se řídit tvojí radou, na nástražní rybičku napíšu lihovou fixkou „Pánevé jen mezi 90 a 100 cm“. -:)))))

reagovat
Sobota 4. března 2006 ve 22:12 ® HaD reakce na …
HaD

regulus: OK :-)) Jinak pokud chceš sumce na jídlo, tak doporučuju do metru.

reagovat
Sobota 4. března 2006 ve 22:00 ® regulus reakce na …
regulus

HaD – Omlouvám se, to víš stáří a slepota, vůbec jsem si nevšiml „okýnka“ fotografie.

reagovat
Sobota 4. března 2006 ve 21:52 ® HaD reakce na …
HaD

regulus: proč by si sem nedal obrázek???

reagovat
Sobota 4. března 2006 ve 21:15 ® regulus reakce na …
regulus

Lovecsumců – koukni do sumcařiny, sem nedám obrázek, schválně jestli máme stejnej, ale tem můj má průměr 0,45 a je na 100lb = cca 45 kg. O ko topení si to utrhl natvrdo nebo přes prut???

reagovat
Sobota 4. března 2006 ve 21:12 ® regulus reakce na …
regulus

HaD – Dík za odpověď, trochu jsi mě překvapil s tím „malým průměrem“. Schválně jsem mluvil o našich podmínkách, na ty velryby z Elbra apod. je to možná tenkej špagátek. Asi na ně „cíleně“ půjdu, když jako nástrahu pověsím 30cm rybu. Nepředpokládám, že se mi tam pověsí dvoumetrák (pokud se vůbec nějakej pověsí) a abych pravdu řekl, ani bych, i když to zní divně, o něj nějak moc nestál. Tak 120 – 140cm by byla spokojenost. Štika přes metr by mi udělala o 300% větší radost než 2m sumec.

reagovat
Sobota 4. března 2006 ve 20:30 ® HaD reakce na …
HaD

Málo materiálu – malý průměr. Ve větším proudu to zase může být výhoda – míň se do šňůy opírá. Jinak obecně: velkého sumce vytáhneš i na slabý cajk a mnoho takových úlovků to dokazuje. Ale jde o to, že pokud se sumec chytá cíleně, používají se např. tři trojháky zn. OWNER. Ty jsou velmi pevné a odolné proti korozi. A pokud sumce neubrzdíš v okamžiku, kdy potřebuješ, aby např. nezajel do vázky a urveš ho, pak jsi ho na 50% odsoudil k smrti. Při sumcařině není čas na hrdinství. Prostě musíš být schopen se do ryby opřít. Neříkám vyrvat ji z vody, ale prostě mít takový cajk, aby jsi o ryby nepřicházel. Vše záleží samozřejmě na lokalitě. Pokud je čisto a za rybou můžeš jít po břehu, nebo jet na loďce, můžeš chytat na šňůru okolo 10 kg nebo na vlasec. Zde ale bude ten problém, že nebudeš moci nastražit větší rybu a použít obvyklou montáž, protože bys nemohl zaseknout – buď bys sekl málo a rybu nezasekl, nebo to zásekem urval.

reagovat
Sobota 4. března 2006 ve 20:24 ® xycht reakce na …

Když to porovnam s jinýma pletenkama o vyšším průměru, které deklarují stejnou pevnost tak dopadla fakt hůř…

reagovat
Sobota 4. března 2006 ve 20:23 ® xycht reakce na …

no já jsem si jí koupil, přivázal jsem jí k topení a urval jsem jí…moc námahy potřeba nebylo takže těm 59.4kg nevěřim…

reagovat
Sobota 4. března 2006 v 19:33 ® regulus reakce na …
regulus

Pochopitelně „zviklal“

reagovat
Sobota 4. března 2006 v 19:31 ® regulus reakce na …
regulus

HaD – Abys rozuměl, nikdy jsem na sumce nechodil, ani nehodlám začít, ale prostě si chci konečně nějakýho mírovýho chytit (zatím jen náhodní dorostenci při lovu jiných ryb) a shodou okolností jsem si za tímto účelem pořídil taky SW STEALTH 100lb, ale podle přepočtu i měřením šuplerou mi to vyšlo na 0,45mm a libra je 0,45kg takže je na 45kg, ale to je nepodstatný. Připadalo mi to až zbaběle pevný „lano“ na kterým lze v českých podmínkách vytáhnout cokoliv, v mým případě Dyje (řeka), Br. př., Dalešice, Vrancl. Teď jsi mě ale zvyklal, co myslíš tím „málo materiálu“???

reagovat
Sobota 4. března 2006 v 19:04 ® HaD reakce na …
HaD

To je relativní – někde může na takové ryby stačit i o hodně slabší šňůra. Záleží spíše na lokalitě, kdy se chytá. Hlavní nebezpečí bude v tom, že je to málo „materiálu“ a tudíž je riziko nebezpečného narušení větší. Ale třeba je ta odolnost dobrá – musím to vyzkoušet.

reagovat
Sobota 4. března 2006 v 18:54 ® regulus reakce na …
regulus

HaD, čemu říkáš jemnější chytání, sumci do 2m ???? -:)

reagovat
Sobota 4. března 2006 v 18:50 ® HaD
HaD

Letos jí hodlám otestovat na „jemnější“ chytání. Na extrém to ale asi nebude.

reagovat
Pátek 3. března 2006 v 19:21 ® stepino99
stepino99

urcite:o))

reagovat