Chytej.cz

SUMEC - vhodné lovné místo necteno

1.3.2006 | marin | 3.324 zobrazení | 12 odpovědí

Poraďte prosím, kam umístit bojku na konkrétním místě (více foto) na UN Orlík, parametry: prudký spád do hloubky ,max. hloubka až 50m, šířka toku 320m, koryto je cca 20–30m od protějšího břehu. Podle čeho mám zvolit vhodné místo? Má význam chytat 25m od břehu (dle RŘ),když koryto je až na druhé straně? Budu mít šanci? Přivítám jakékoliv rady.Děkuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. března 2006 v 0:10 ® kamet reakce na …
kamet

v klidu se natahni dej si pivco a poslouche on se ti ozve-tedy pokud tam je akorat ti neporadim kdy na kazdem reviru honi jinak na mem jdou nejlip v 16 hod.No a kde honi tam mu to posad na orliku maji nejradsi tlouste

reagovat
Středa 1. března 2006 ve 20:26 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Stěma 30m myslím vzdálenost to je asi pěkný nesmysl myslím můj názor klidně poraďte děkuji.

reagovat
Středa 1. března 2006 v 18:48 ® pif
pif

marin.sumec je dravec,takže na to,aby se nabaštil,vyjede určitě ke břehu.je to to samý,jak s candošem,žije v hloubce,ale taky vyjířdí na mělčinu.nejsu kované sumcař,ale když na ně vyrážím,tak chytám na třimetrové hloubce a rybičku dávám do hloubky jednoho metru.samozdřejmě záleží na lokalitě,v takové hloubce,jak píšeš,asi moc potravy nebude,takže bych se nebál to dat jen pět metrů od břehu

reagovat
Středa 1. března 2006 v 18:28 ® marin
marin

kde na takové hloubce budou ti sumci zalehlí? myslíte, že mácenu třeba jet na druhou stranu a chytat na korytem?

a kdybych chtěl chytat třeba na pelety nebo rousnice nade dnem, do jaké hloubky to umístit? budou v 50m sumci? nebo to dát třeba do 10m a počítat, že večer vyjedou ke břehu?

reagovat
Středa 1. března 2006 v 16:51 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Můj názor stejný kromně toho že se potýkám s hloubkou 50cm a 30m i více to je myslím špatné můj názor.

reagovat
Středa 1. března 2006 v 16:19 ® HaD reakce na …
HaD

nevim :-)) )

reagovat
Středa 1. března 2006 v 16:16 ® Shrek
Shrek

bojka: ale marin se ptal na toto konkrétní místo :-D

reagovat
Středa 1. března 2006 v 15:54 ® bojka reakce na …
bojka

HaD>Myslíš že by se někde u toho vyhlášeného mostu nenašlo ještě nějaké to pletivo nebo sud s louhem? :-)) ))

reagovat
Středa 1. března 2006 v 15:50 ® HaD reakce na …
HaD

bojka: no jak vidím to dno, tak tam asi nic moc zajímavýho nebude

reagovat
Středa 1. března 2006 v 15:46 ® bojka
bojka

Teď při nízkém stavu vody v přehradě si to zmapuj. Kde jsou nějaké lavice,hrany a hlavně překážky,tak tam to bude aktuální.

reagovat
Středa 1. března 2006 v 15:39 ® HaD
HaD

Především přemýšlej, kde je v těch místech pro sumce jeho potrava a tam chytej. Na Orlíku jsem nikdy moc úspěchy neměl, ale nebál bych chytat blíže ke břehu. Předpoklad je úspěchu bude absolutní klid.

reagovat
Středa 1. března 2006 ve 13:26 ® marin
marin

foto je čerstvé, s nízkým stavem vody, aby byl vidět průběh klesání do hloubky. Normální stav je až nahoře u porostu.

reagovat
foto/forum/2006/th-img103.jpg