Chytej.cz

Pouštět okouny zpět do vody,ano či ne? necteno

9.7.2004 | | 4.410 zobrazení | 26 odpovědí | upravit

Počítám se mezi sportovní rybáře a 99% ryb se snažím pouštět, ale u okounů mám trochu problém se svědomím a kroutím jim krkem. Je to silný dravec,který ničí populaci ušlechtilých ryb a tam kde je okoun, není třeba pstruh. Chci,aby Jste mi jako profíci objasnily,zda-li okouna pustit či ho zamordovat,jakožto plevelnou rybu. Myslím,že puštěním okouna zpět do vody si děláme medvědí službu. Pokud se mýlím,tak mne prosím přiveďte na správnou cestu a můj názor opravte.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 24. listopadu 2004 v 19:47 ® Chose
Chose

Padis já chci takýýýýýýýý

reagovat
Středa 24. listopadu 2004 v 19:45 ® Klon
Klon

Taky jsem slyšel od Kámoše kde jsou trofejní okouní,ale nesmí se tam chytat,jinak tam kde se může jsem pořádnýho ještě nechytil,nejvetšího 34cm,a pytlačit někam to není pro mě,přijít o papíry a ještě o nádobíčko který zrovna levný taky není. Nevíte někde o pořádnejch na severu čech?

reagovat
Středa 24. listopadu 2004 v 19:35 ® Padis
Padis

Toulovec samozřejmě že jO.

reagovat
Středa 24. listopadu 2004 v 7:20 ® toulovec
toulovec

Padis: tak to se za tebou někdy zastavím, ukážeš mi velkýho okouna rád bych si prošel pár revírů okolo Pardubic a nemám průvodce – obětoval by ses někdy???

reagovat
Úterý 23. listopadu 2004 v 19:48 ® Padis
Padis

Tady taky ale jsou tu i velcí

reagovat
Úterý 23. listopadu 2004 v 15:55 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

U nas kdyz chytim okouna,tak je to budto miminko,nebo obr,nic mezi u nas neni

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2004 ve 20:32 ® Padis
Padis

Labe slepá ramena okolí Pce kaaráduv známy chytil okouna kolem 50 na Chrudimce viděl jsem fotku

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2004 v 17:09 ® HaD
HaD

KDE!!!??? JEDU!

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2004 v 16:46 ® Padis
Padis

Na pstruhovce se pouštět nesmí,ale na mimopst. je pouštím. Beru si okouny od 30cm. Loni jsem během 2 dnu dostal 3 pěkné 38,41 a 45 ten byl fakt moc pěknej. Letos mě 2 takový spadly pod nohama.

reagovat
Pondělí 22. listopadu 2004 v 15:24 ® Prizrak

Okouny pouštím, jestli si nástrahou neporaní jícen. Ale řeknu vám, že chytat jednoho vokyho za druhým je celkem sranda. Nevadí, že nemají ani 20cm.

reagovat
Neděle 21. listopadu 2004 ve 21:04 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

tomash:souhla­sím,ten už to fakt umí!!Máš takové blbé „štěstí“ s tím okišem

reagovat
Sobota 20. listopadu 2004 v 10:47 ® Tomash
Tomash

Chose – Přečti si ve fóru „Neuvěřitelný příběh, aneb jsem fakt totální levoň“ a pochopíš, jak jsem to myslel… Jinak fakt vím, jak dobří se zde scházejí rybáři… Například David to už je normální profík, že jo?!

reagovat
Sobota 20. listopadu 2004 v 10:28 ® Chose
Chose

Tomash-nekecej,že když chytíš okiše kolem 40cm,což je trofejní,že ho nevyblejskneš. v tom případě seš celkem pako. myšleno v dobrém. jinak tá závist tady asi není. tady asi nemá kdo závidět,vetšinou jsou tady rybáři,který znaj vodu a chytěj si ho taky,takže tak.

reagovat
Pátek 19. listopadu 2004 ve 22:19 ® Tomash
Tomash

Okouny beru od 20 cm nahoru. Jsou fakt výborný… jinak ty velké (hlavně ty trofejní) pouštím zpět a ani je nefotím, abyste nezáviděli…

reagovat
Pátek 19. listopadu 2004 ve 21:25 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

HaDe,já to myslel tak,že ať ji hodnotí radši sportovně,než kulinářsky,ne?Jinak maso má výborný,ale přesto je mi líto si ho vzít!!

reagovat
Sobota 13. listopadu 2004 v 18:35 ® HaD
HaD

denyg: musím Tě opravit: okoun je skvělá ryba CHUŤOVĚ I SPORTOVNĚ!

reagovat
Sobota 13. listopadu 2004 v 17:27 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Ne,na pstruhovém reviru dones okouna na mimopstrh. vodu. Protože okoun je skvela ryba(ne chutove,ale sportovne)

reagovat
Středa 14. července 2004 ve 12:44 ® jaryn

Já myslím, že to je každého věc. Když ho chceš bereš, máš nachytáno nebereš,máš náladu jseš velkorysý- nebereš. Někdo vyznává chyť a pusť. A pokud nejsme opačným extrémem a nebereme všechno tak je to v pohodě.

reagovat
Úterý 13. července 2004 ve 13:54 ® Jindra5

No já jsem zatím chytil největšího okouna 25 čísel. A chytám už hodně dlouho a často. Nevíte o větších ?

reagovat
Pondělí 12. července 2004 v 11:50 @ 

Tak hoši díky za názory. Viděl jsem to černobíle a asi proto jsem účastníkem tohoto webu,abych si díky Vám poopravil ten správný náhled. Celý život jsem lovil jen na pstruhových vodách, kde takové ryby neměly své místo a kde nebyly ani vidět. Teď lovím jen na MP a jsem rozčarován, kolik malých okounů vytáhnu za den. Co nához vaškovkovkou tak je tam. Mají okolo 5–10cm,ale o ušlechtilou rybu jsem ještě nezavadil. Stačí, když si dáte na mušák goldkopy a na všech třech máte po okounovi. Přitom lovím pouze na jednom místě v rozsahu 80 m a ulovení okounci se dají počítat na stovky. Nedivte se mi, že mám pocit z přemnožení tohoto krásného dravce na řece Svratce v Komárově a že ubírají místo jiným druhům. Asi to tak má být,jak říkáte. Rybí populace si svůj revír vytříbí dle přírodních zákonů.

reagovat
Neděle 11. července 2004 ve 22:31 ® pupak

Kdyz mam na nej chut tak ma smulu ze jsme se potkali, kdyz ne tak ho pustim pokud nejsem na pstruhovce kde je evidentni ze se trou pstruzi a lipani.

reagovat
Neděle 11. července 2004 ve 21:11 @ 

Pustit okouna? Určitě ano, to přece nevadí, plave tam proto, protože se mu tam líbí, a to že člověk dělí ryby na ušlechtilé a neušlechtilé je pitomost. Jo dělit lidi na ušlechtilé a neušlechtilé to by šlo, ale ryba je ryba a okoun je stále lepší než kapr, co se týká lovu a krásy.

reagovat
Neděle 11. července 2004 ve 12:38 ® dudu

BigMike: samozřejmě že je taky pouštím, beru 30+,jinak chuťově 1a. A na té pstruhovce je to různý, většinou je pouštím taky, záleží na povaze vody. Co vím tak většina lidí je na pstruhovce pouští, nevím možná žiju někde jinde,ale okoun patří k mým favoritům. Tam kde potočák nepřežije a vysazují se duháci ,je okoun a tloušť po měsíci od zahájení jediná ryba na vláčku. Myslím tím pstruhovky kde se vysazuje i kapr.

reagovat
Sobota 10. července 2004 ve 22:44 ® BigMike

Tak já malé okouny pouštím zpět. Až vyroste, bude z něj fešák. Rozhodně ho nepovažuji za plevelnou rybu. Ostatně, tento pojem je dost zavádějící. A jestli jsou v dané lokalitě přemnoženi, zakrslí, tak doporučuji brát větší množství, vykuchat a upražit. Myslím, že na větší, tekoucí vodě se snad ani nemůže přemnožit. A pokud se tam do toho motají pstruzi, holt se to vytříbí. O psrtuhové vodě netřeba diskutovat,že.

reagovat
Sobota 10. července 2004 v 18:49 ® HaD
HaD

Abych pravdu řekl, nerozčílí mě ani ANO ani NE. Souhlasím s mirmenem-příroda si poradí sama, i když lokálně problém vzniknout může.

reagovat
Sobota 10. července 2004 v 0:52 ® mirmen

chytit krásného okouna nad 30 cm a kulinářsky si ho připravit, to je panečku požitek. Taky byl mimino a má už něco na svědomí. Příroda si svou cestu najde, pokud se přemnoží, tak kanibalizmus zase dá stavy do rovnováhy. Kaprovi něškodí, línů na svědomí také moc nemá. Vysazené štiky se regulují taky navzájem a okouni jich moc nespořádají. Bílá ryba má většinou dost velkou plodnost a okouni se starají mimo jiné jako docela dobrá zdravotní policie o jejich probírku. Když je za krajíček, tak je pouštím. Po pár letech udělá radost pěkný exemplář okouna leckterému rybáři. Dokonce větší než vánoční kapr.

reagovat