Chytej.cz

Plotice necteno

28.2.2006 | MK | 9.328 zobrazení | 64 odpovědí

Máte nějaké fígle na lov velkých plotic???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 8. února 2010 ve 14:51 ® spike reakce na …
spike

skwor> Pěkné plotky. Celkově je tato ryba pěkná.

Já mám největší kolem 27cm(ta u toho cejna) ale věřím že na štěrkovišti budou i větší. Netěží se tam už 17 let a ryby jsou tam nějak 15.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 12:45 ® Jak.novi
Jak.novi

Mám místečko, kde se plotice cca 35cm dají chytat v docela velkém množství.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 9:31 ® tomashr reakce na …

Libor> No já jsem na tom podobně jako osprey – plotic přes 30cm jsem vytáhl docela dost, ale přes 40cm ještě žádnou (tedy jednu jsem možná vytáhl na té fotoslezině, ale nebyl po ruce metr, takže neověřeno a nemohu započítat). Největší spolehlivě ověřenou mám 36cm, ta je ze Sázavy.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 9:21 ® skwor reakce na …
skwor

Libor> Takovýhle nestačí? :-) Ta první má 35cm, před lety jsem měl i 43jku. Tu už asi v životě nepřekonám. Mám tu rybu rád.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11939.jpgfoto/forum/2010/th-img11940.jpg
Neděle 7. února 2010 ve 22:46 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Libor> já ti ukážu kilové plotice :-) samozřejmě si pulkila musíš domyslet :-)

EDIT: spíš bych to definoval takhle. Uvidíš plotici jakou svět ještě neviděl :-) .

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 22:24 ® Libor
Libor

tak teď se trápím otázkou kam se vydat, jsou ty plotice lepší u ospreye nebo u MP-E65mm? 9-)

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 22:16 ® osprey reakce na …
osprey

vondras> Je pravda, že v zimě chytám velké plotice. Čtyčicítku ještě nemám, ale 34 – 37 cm každoročně. Opravdu jich ale ubývá.

Libor: Když přijedeš víkend před pstruhovým zahájením (všední den by byl ještě lepší), tak ti ukážu plotice 400 – 600 g v dost zajímavém počtu.

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 21:08 ® vondras

jo a ten fígl většinu těch opravdu velkých jsem většinu nachytal už někdy v lednu a ůnoru čím víc do jara tak velikost ubývala a přibývalo množství ale už středních velikostí !!??

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 21:03 ® vondras

a chlapy chci vám říci že dokud sem nepřitáhli kormoráni tak jich v našich vodách bývalo dostatečně ale každoroční MASAKRY na nich se musí projevit jak v kvantitě tak velikosti, navíc kormoráni odletí a za chvíli po nich začnou SUMCI a to už nechci psát o vydrách atd. zkrátka ještě tak před 15 lety se chytalo desítky velkých plotic !!!

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 20:55 ® vondras reakce na …

albin> ono to je tím že preferujou kořenější směsi a cejni spíš sladší a na jaře a vlétě se spíš používají ty sladší a proto to tak je že přestanou a začnou cejni a dost často i kapři !?

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 20:46 ® spike
spike

Libor> já jsem taky o slušnou ploticu dlouho nezavadil. Naposledy když jsem v létě zkouše¨l chytat na srkačku a vytáhl jsem ju na ní zároveň s cejnem.

reagovat
foto/forum/2010/th-img11936.jpg
Neděle 7. února 2010 ve 20:42 ® Libor reakce na …
Libor

MP-E65mm> mám je rád (ne na jídlo) a navíc mají fotogenické oči :-) , přijedu rád.

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 20:37 ® MP-E65mm reakce na …
MP-E65mm

Libor> neboj, přijedeš a budeš rád když o ní nezavadíš :-)

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 20:28 ® Libor
Libor

o slušnou plotici jsem už dlouho nezavadil, asi chytám na revíru kde je takových málo.

reagovat
Středa 14. ledna 2009 v 7:48 ® Piranha reakce na …
Piranha

hubertsvab>Je to tak a je to temer u vsech ryb vetsich rozmeru.Jezdi po dvou, ci ctyrech kusech a drzi se hejna jen okrajove.Pry je dobre zakrmit flek drobnym, prosetim krmenim a nahazovt dal za nej, nabo vedle nej, tam vetsinou jsou ryby vetsi, nebo kapri a tak.V jednote je sila jak se rika a vetsi ryby si netroufnou vletet do hejna desitek, mozna stovek plotic.

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 22:19 ® hubertsvab
hubertsvab

mě se na jedněch závodech povedlo nalákat hejno plotic takovým stylem, že jsem nahodil a už jsem mohl zvedat bič s rybou, záběry přicházely ihned po náhozu nezáleželo ani na hloubce, ani na nástraze, většinou jsem tahal 2 až 3 plotice na 1 červa :-) krmení Lorpio plotice speciál + pinky střílené prakem (pak jsem už ani nestřílel) chytil jsem jich takhle asi 3 kila největší měla cca 42 ale neměřil jsem ji přesně, dle mého ty největší žijou samy nebo se nedrží hejna malých a plavou po malých skupinkách, takže bude těžké je cíleně vnadit, protože ty malý mršky tam budou vždycky dříve …

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 21:17 ® monaster reakce na …
monaster

na Labi jich je dost. ale mně se povede dycky malá. ale na rybníkách je práším když to jde. loni nej 39. nástraha? hnojáček nebo kuku

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 21:00 ® Piranha reakce na …
Piranha

Leník> je pravda ze na labi o ne poradne clovek nezavadi, ale jak se vycicsti na zimu voda schladne, tak jsou na hod krasny plotocky.

reagovat
Úterý 13. ledna 2009 ve 20:29 ® Leník
Leník

Plóti feederuju na červy a na kuku, ale jen na Sázavě, na Labi se mi ještě nepovedla ani jedna.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 ve 21:59 ® albin
albin

Když už jste u těch plotic.Mám zkušenost,že když jdu na feedr z 80% je první rybou,kterou chytím.Pak najedou cejni.Je opravda,že když jdu feedrovat je mi jedno co chytam,hlavně,že jde jedna rybka za druhou.Kdybych šel ale cíleně na plotice tak bych to nepřeháněl s krmenim.Můj ná­zor.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 ve 21:54 ® albin
albin

No hlavně v tý vodě musí bejt.

reagovat
Pondělí 12. ledna 2009 ve 14:33 ® Piranha
Piranha

Plotice a konopne seminko.Jinak tam, kde je trochu pevnejsi dno tak kombinace konopi a řepkkoveho seminka.Na malinkej hacek treba 22, nebo mensi, se daj dobre napichovat zrnka.Pokud to jde, tak na plavanou s bicem a kolem splavku kaliskem nalit seminka jako krmeni.Jak najedou plotice, tak se chytaj na cokoliv, od cervu, přes testo, po kukurici.Doporucuji 0,08 vlasec, nebo jeste mensi.

reagovat
foto/forum/2009/th-img6866.jpg
Pondělí 12. ledna 2009 ve 14:12 ® standas
standas

MK: Mám jeden super fígl,a sice kukly b.červů.Je dokonce možné s nima i vnadit,akorát plavou takže je musíš pár dnů máčet ve vodě a uchovávat v lednici,změknou ale stuhnou už nejsou křehký,to že sou už v tom správným stádiu poznáš že jdou ke dnu.Fotka nic moc,ale co chtít od mobilu.

reagovat
foto/forum/2009/th-img6865.jpg
Pátek 3. března 2006 v 15:07 ® piskot reakce na …
piskot

Jinak ještě dodám,že ROHLIK nenapařuju,ale po té co přijdu k vodě vemu mikrotenový sáček a čerstvé ROHLIKY rychle ponořím do vody a vložím do mikrotenového sáčku a uzavřu .Nechám nasáknout a pak neštípu ani nekrájím,ale utrhávám nepravidelné kousky a napichuji na háček.Mnohdy a zejména z jara velice účinné.

reagovat
Pátek 3. března 2006 ve 14:58 ® piskot reakce na …
piskot

Ano ,v Praze bydlím,ale jsem původně z Příbramia po té Sedlčanska. Samozřejmě je to houstička,chcešli rohlík.

reagovat
Pátek 3. března 2006 ve 12:12 ® Robur
Robur

Piškote, co to je ta hostička, to je kostička něčeho nebo houstička nebo něco. co vůbec neznám. Napsal jsi to 2*, tak su zmetěný. No teď se dívám, že jsi z Práglu, kdybyste se naučili říkat rohlík, tak se to stávat nebude. :-)) Viď.

reagovat
Pátek 3. března 2006 v 10:29 ® MK reakce na …
MK

Všem děkuji za dosavadní rady ale klidně ještě pište!!

reagovat
Pátek 3. března 2006 v 9:13 ® Shrek reakce na …
Shrek

s polévkovými kuličkami mám velice dobré zkušenosti.Stejně jako s foukaným obilím zalitým v medu (takovýto co se namáčí do mlíka a dlabe se to) :-D

reagovat
Pátek 3. března 2006 v 9:05 ® piskot
piskot

Celoročně krmení Lorpio Plotice Black,nástraha z jara hostička,později červy ,v létě sendvich kuku(bonduel)s čer­veným červíkem,na podzim jen červy a na zimu zase hostičku.Chytáno na feeder.Klasika již zmiňovaná foukačka. Co do velikosti,vyber revír s obsádkou větších plotic. Osobně nej plotice mám ze Slap,kde není od věci i nástržit polévkovou kuličku od firmy PO-EX k zakoupení ve většině obchodech s potravinami.

reagovat
Čtvrtek 2. března 2006 ve 13:18 ® ywan

no nechcem sa hrať na odborníka ale určite vyskúšaj, plytké, silno zarastené miesta s bahnitým dnom…tam som ich nachytal vždy najviac a nie najmenšie, niekdedy aj 40ks od 35 do 41cm…už sa teším na jar :-)) )

reagovat