Vyhledávání
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 2. dubna 2010 v 0:28 ® Jak.novi reakce na …
-
Libor> Jsou to docela velký potvůrky.
reagovat - Pátek 2. dubna 2010 v 0:04 ® Libor
-
Ty jo, plotice perleťová, vím že je, ale tak veliká.. to je paráda.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 ve 12:49 ® Jak.novi reakce na …
-
spike> Také záleží jak je ta voda teď úživná. Pokud úživná není, tak se může stát to, co napsal Osprey, že se ta plotice dožije maximáně 30cm.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 7:02 ® spike
-
osprey> včera jsem byl v rybářských a dal jsem řeč s prodavačem. Jak jsme se tak bavili došlo i na tu štěrkovnu. Dozvěděl jsem se, že do roku 1997 to byla prý voda snů,plno trofejních úlovků, pak přišli povodně a zaplavili ju. Po povodních už to prý bylo s úlovkama slabší, ale po povodních 2002 se to už nedá srovnávat s tím jak to bývalo dřív. Navíc tam prý svaz ani nechce sadit ryby protože je nejisté jestli jim to nějaký soukromník nakonec nevyfoukne.
No snad tam na nějakou slušnou ploticu narazím.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 0:41 ® Jak.novi
-
Tak jsem se dotal ke skenneru, posílám lepší obrázek. Plotice perleťová Dlouhá až 70 cm a těžká až 8 kg. Žije v jezerech a řekách. Zdržuje se ve větších hloubkách daleko od břehů. Její stavy značně poklesly. Vím, že je to velice stručné, ale více o ní z hlavy nevím a přepisovat knihu se mi opravdu nechce.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 0:24 ® Jak.novi
-
Posílám obrázek té plotice perleťové. Fotka je v mizerný kvlaitě, ale píšu z noťasu a skanner mám na druhém pc, tak aspoň něco.
reagovatJe to ta nahoře, dole je plotice ouklejovitá.
- Čtvrtek 11. února 2010 v 0:03 ® osprey reakce na …
-
pepa-č> Je to pravda. Mylím, že se jeden druh jmenuje plotice perleťová a může mít i k metru. Ovšem připomíná spíš tlouště a jde to s ní nějak z kopce.
reagovat - Čtvrtek 11. února 2010 v 0:00 ®
-
V povodí Rýna prý žije jiný druh plotice než je ta naše a ten dělá půl metru realitvně běžně. (pokud to není pravda a žiju v bludu, prosím o dovzdělání)
reagovat - Středa 10. února 2010 ve 12:15 ® Homer
-
Při lovu velkých plotic je nejdůležitější najít vhodnou lokalitu. Šance na úspěch je na rozlehlejších, hlubších vodách s dostatečným výskytem dravců. Moje nej z ČR měřila 47, z Balatonu mám 49. Něco o lovu plotic si můžeš přečíst třeba tady: http://www.splavek.info/plotice.html
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 23:24 ® osprey reakce na …
-
spike> Jenže taky se může stát, že má za 8 roků 25 cm a zdechne, protože ta voda, kde žije, jí víc nedovolí. Naopak v rybnících mají tříleté ploťky 25 cm běžně.
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 22:24 ® Sander reakce na …
-
Libor > se přiznám že jsem těch rozednění na rybách moc nezažil. Nejsem vstávačkář. To už jsem vždycky radši nespal celou noc.
osprey > toš ty to budeš mít kousek. Ale sám se tam bát kdyžtak nebudu.
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 22:12 ® spike reakce na …
-
osprey> jestli roste ta plotice 35cm za 10 roků tak bych měl celkem velkou šanci na té štěrkovně nějakou větší chytit:)
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 22:04 ® osprey reakce na …
-
sus1> Do spacáku nechcu ani blechu, natož Sandera
Sander: Klidně i přes noc. Hlavně aby byl čas a počas.
reagovat - Úterý 9. února 2010 ve 21:29 ® Libor reakce na …
-
Sander> taková akce musí bejt fajn, rozednění jsou stejně nej.
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 16:25 ® sus1 reakce na …
-
Sander> To jako že budete spát v jednom spacáku????
reagovat - Úterý 9. února 2010 v 15:30 ® Sander reakce na …
-
osprey > velice rád. Klidně i tam níž. Nevadilo by mi ani trefit večer a rozednění – takže se spacákem. To se ale domluvíme až přijde čas.
reagovat - Pondělí 8. února 2010 ve 23:12 ® osprey reakce na …
-
Sander> Máš pravdu. Na Orlíku jsou dodnes parádní ploťky. Jenom nevyjíždějí až nahoru, kam na ně chodím. Ale i tam se v posledních letech laplo pár čtyřicítek. Níž jsem slyšel o rybách kolem 45 cm. Odpovídá to. Ty 35 – 37 jsou do 10 let a ta ryba žije o dost déle.
Poslední roky je potíž s tím, že jak mám pstruhovou povolenku, táhne mě to jinam než na plóti. Ale nějaký čas si na ně možná urvu, když teď budu mobilní…
A pokud do toho chceš jít se mnou, budu neskonale potěšen.
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 19:52 ® vondras reakce na …
-
do dubna chytám na velice kvalitní 0,14 potom dávám 0,16 a to je pro mne horní hranice na plavačku na řece !
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 19:49 ® vondras
-
no ale já mám na mysli aspon 3/4kg a více jinak pozvání bych se nebránil vše samozřejmně pouštím!!??
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:56 ® Sander
-
Jak.novi > určitě k padesáti číslům. Vzato podle váhy říčního tlouště cca 1.5kg. Jsou tam docela vysoké a nabušené, nebo aspoň bývaly. Jak je to teď nevím. Každopádně v téhle přehradě za ta léta museli krmítkáři vyžehlit hodně trofejních prcanic.
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:54 ® spike reakce na …
-
Sander> no projistotu budu mít seřízenou brzdu aby mě místo plotic do krmného místa nenajelo hejno násaďáků. A ještě budu muset pořešit nějaké lepidlo abych dostal krmení do té 5m hloubky:)
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:53 ® Jak.novi reakce na …
-
Sander> Přes kilo a půl? To muselo bejt pěkný hovado!
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:52 ® Sander reakce na …
-
spike > s kvalitní šestnáctkou jdou dneska tyhle fišky smykem
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:51 ® spike
-
Sander> aha to mě nenapadlo:) takže s tou 0,16mm se nemusím až tak bát:)
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:48 ® Sander reakce na …
-
spike > ber to tak, že před dvanácti lety udržela pětadvacítka asi jako dnešní osmnáctka. Ta ryba měla určitě přes kilo a půl, když jsem ji sunul k sobě a chtěl vzít do ruky, ruplo to.
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:48 ® Piranha
-
Ja pouzivam na velke plotice tohle, to je zaruceny
reagovat)
- Pondělí 8. února 2010 v 15:44 ® spike reakce na …
-
Sander> 0,25mm to nevydržela?
Já mám na feederu 0,16mm co unese 3kg(zkoušebo) ta by mohla vydržet s dobře seštelovanou brzdou.
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:25 ® Sander
-
Libor > osprey má hezčí plotice.
A jeseny a cejny taky. A cejnky taky.
A kdybych měl před cca dvanácti léty foťák, hodil bych sem teď 45cm prcanici z Orlasu. A ten samý rok, také na Orlasu, kdy jsme tam byli s táborem, jsem podělal ještě delší – to vite, jeden podběrák na šest kluků, těžko se sháněl a pětadváca rupla. Ta ale byla!
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:15 ® spike reakce na …
-
skwor> já jak jsem táhl toho cejna a tu plotku zaráz jsem myslel že táhnu menšího kapříka:)
Někdy na jaro zajdu na štěrk nějakou tu 30cm zkusit ulovit.
reagovat - Pondělí 8. února 2010 v 15:10 ® skwor
-
spike> Díky. Chytám je rád, je to ryba hezká a na svou velikost i slušně bojující.
reagovat