Vyhledávání
Zarybnění českých vod oproti vodám v EU
25.2.2006 | vody | 3.206 zobrazení | 26 odpovědí
Jáký máte názor ohledně zarybnění českých vod(hlavně řek) oproti sousedům v zemích EU.Soukromé komerční revíry samozřejmě vypouštím a známa vyhlášená letoviska typu Ebro též.Zajímavá by byla statistika jak přirozené reprodukce i umělého vysazování ryb.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 28. února 2006 ve 14:24 ® Zcuter
-
panove ja osobne si myslim,ze nase zarybneni je daleko horsi nez v ostatnich vodach(krom slovenska)nebot my a slovensko jsme jedine dva staty,ktere chrani kormorany zakonem.....jednou jsem se dival na televizni noviny na nove a tam byle ,ze spotrebuji za mnesic asi 50tun ryb......(hejno o 300kormoranech)…ale kdyz se podivam jen co jich je u nas v ostrave nejmene tak 500 tak si mysli ze je zarybneni horsi.....
reagovat - Pondělí 27. února 2006 ve 12:16 ® Shrek
-
reakce na 25. února v 18:48 – byl to jen příklad,myslel jsem všeobecně lidi s láskou a kladným vztahem k přírodě.Nerad bych aby si to zmíňení lidé vzali osobně.
reagovat - Pondělí 27. února 2006 v 0:51 ® vody
-
Otázka byla jinnde a ne o chlastu i když též nepohrdnu rarach.
reagovat - Neděle 26. února 2006 ve 23:47 ® rarach
-
HaD: S tím chlastem to je jasný, ale je potřeba si říct, že nebýt prohibice a přistěhovalců tak už jsou skoro vymřelí, oni to prostě narozdíl od nás nezvládaj. To víš ta samota a chlast to je depka, agrese, navíc ty ouzký uličky to si v pánu hned!
reagovat - Neděle 26. února 2006 ve 23:32 ® rarach
-
PIF: V Norsku to tak fungovalo na lososové řece, normálně na stromě automat na lístky podobný našim na MHD, vhodil si příslušný obnos a vypadl lístek, po rybolovu se zase hodil do schránky nedaleko, šlo to i ma Eurocard. Ovšem bylo potřeba mít státní lístek cca. 400 Kč- každá pošta či benzínka je prodává. Nevšim jsem si nikoho kdo by si lístek nevzal. Policajty jsem v Norsku viděl pouze v Oslu a to kvůli odklonu dopravy.
reagovat - Neděle 26. února 2006 ve 23:24 ® rarach
-
HaD: Ne určitě lze s tebou souhlasit v tom, že bordel není vidět, ale jak říkám vše zaroste mechem, vlhkost a rychlost jak to roste je ohromující a moře to zkousne lecos. Mám takovou zkušenost, že za každým barákem bylo spoustu kopečků a při bližším prozkoumání jsem takto narazil na vyhozený traktor, auto, tu nějaká loďka a tak. Úprava pozemků taky nic moc jak přišel hospodář domů tak mu to upadlo, ovšem ráno to tam našel – nekrade se. Na druhou stranu, z čeho by měli bordel jednou za týden do supermarketu pro doplňky k rybám či jelenímu masu, nic jiného jsem je jíst neviděl. Biobordel se hodil rackům a makrelám do moře. Francii jsem uvedl trochu jako extrem EU, určitě kultivovaná země leč pozdě bych honit, opravdu mají krásné řeky, leč buhužel dosti prázdné a ryby jsou velmi opatrné, stačí si přečíst nějaké výňatky francouzských flyerů.
INDY: Norové tam měli nějakého salmo vira-sviňu,co jim to dost zdevastoval, mám takový pocit???
reagovat - Neděle 26. února 2006 ve 23:20 ® pif
-
dám jeden příklad.kamarád má v německu tři soukromý rybníky v jednom oploceným areálu.na jednom rybníku pořádá rybářský zabíjačky.klasika,bečka,udírna,co se chytne,to se sežere.obsádka je veškerá ryba mimo lososovitéch.na druhým rybníku má jen pstruhy a režim je stejné.a natřetím má trofejní ryby a chytá se chyť a pusť. akorát co je pro našince zarážející,tak přijde zájemce o rybolov,on mu dá klíče od brány a chaty s veškerou výbavou a o nic se nestará.v chatě má deníček,kde je ceník ryb,chlast,výbavu a nástrahy.takže to funguje jako taková samoobsluha.kdo co chytne,zapíše a hodí peníze do kastlíku.sem se ho ptal,jestli se nebojí,že ho okrade,nebo nezaplatí a díval se na mě ,jak na vola.a tohle by unás určitě nemohlo fungovat.
reagovat
v tomhle já vidím zásadní rozdíl proti nám,ne v tom,jestli žerou a zabíjí ryby,ale v tom,že respektují daný pravidla.nikoho nenapadna zamordovat rybu z rybníku,kde má trofeje.bohužel,do takovýho stádia musíme ještě dospět a bude to moc dlouho trvat. - Neděle 26. února 2006 ve 22:04 ® indy
-
co se týče Norska musím souhlasit s rarachem. jednou jsem pařil s Norama u Sjoi, kterou jsme sjížděli na raftu a Norové v mírném draku mezi sebou začali závodit, kdo dřív sejme vzrostlý strom motorovkou. Zůstal tam po nás pěkný odlesněný pásek
reagovatPředtím jsem chytal ryby na přítoku do lososové Sjoi a ačkoliv ta voda vypadala nádherně, ani ťuk. Norové mi potom řekli, že už tam asi 5 let není ani šupina – nějak záhadně vytráveno.
- Neděle 26. února 2006 ve 22:03 ® HaD reakce na …
-
rarach: myslím, že kdyby byla prohibice u nás, tak nejbližší rozumná a levná lokalita s alkoholem by byla taky frekventovaná. V Norsku jsem byl dvakrát – jednou jako kluk asi 12 let 3 týdny a týden v roce 1998 a celkem jsme po Norsku najezdili asi 2000 km a dojem bordelu jsem nezískal. Naopak. Asi jsem neměl to „štěstí“, co ty. Netvrdím, že Francie je bůhví jak zarybněná, spíše to nevím, ale úspěchy kaprařů, kteří selektivně na Cassein chytají velké kapry podle mě není ukazatel zarybnění celé Francie. Ale souhlasím s pupákem, že nemá smysl mít růžové brýle a domnívat se, že je zarybnění bůhvíjaké a lepší než u nás.
reagovat - Neděle 26. února 2006 ve 20:02 ® rarach
-
HaD: S Francií je to jak píše Pupák, pár nej revírů, ale celkově třeba pstruhové řeky výrazně horší než u nás. Co já vím tak i kapraři tam nijak na Cassiens nedělaj zrovna plnej sumář, třeba jeden záběr za týden. Bral jsem to jako srovnání s vyspělou Evropou. Vikingové svoji povahu nezapřou, proč je tam asi omezenej chlast? Stačí se na ně podívat 15 minut po nástupu na trajekt v bezcelní zóně a je jasno.
reagovat - Neděle 26. února 2006 v 19:26 ® pupak reakce na …
-
Vetsinou ve svete jsou na tom v globalu podstatne hur nez my co se tyka zarybneni, (myslim tim srovnatelne zeme s nami), naoplatku zase u nas chybi to co maji oni a to je par vybranych, nadprumerne zarybnovanych rek, kde vetsinou plati zprisnena pravidla v rybolovu, ale jednodenni povolenka je mnohdy cenove na urovni nasi rocni svazove povolenky. Jo a podle meho maji jeste jednu velkou vyhodu, umi dobre anglicky a nemaji nasazene ruzove bryle blbosti ! ! ! !
reagovat - Neděle 26. února 2006 v 17:40 ® HaD reakce na …
-
rarach: no já v Norsku ten dojem neměl. A malej dotaz – ve Francii nejsou ryby? Jak jsi na to přišel? Když jezdím na Ebro, tak vidím krásný řeky a nevidím důvod, proč by měly být bez ryb. Navíc spousta lidí tam jezdí třeba na kapry… Nějak to prostě nechápu.
reagovat - Sobota 25. února 2006 ve 23:58 ® rarach
-
Alivio: Vidíš dobře – nebyl!!
reagovat - Sobota 25. února 2006 ve 23:05 ® Shrek reakce na …
-
rarach: nebyl jsi dnes náhodou na O12 ve Velichově?Někoho jsem viděl na protějším břehu a byl Ti celkem podobnej,ale blbě vidim na dálku tak nevim.
reagovat - Sobota 25. února 2006 ve 22:36 ® rarach
-
Ywan +All: No to s těmi němci nebyl zrovna dobrý příklad. Máme všichni svoje zkušenosti. Jinak právě v zemích jako Dánsko a německo je mnoho revírů tzv. Put & Take }chyť a sežer kde se ani ryba pouštět nesmí. Tam se mohou ukojit zabijáči do sytosti. Co se týká zarybnění je to závislé na osídlení krajiny, vemte v potaz jak je velké Norsko a to že mají polovinu obyvatel co my. Také to nejsou žádní přírodomilci, co mají na odpad to hodí do moře či za barák kde to rychle obroste mechem, mám s tím patřičné zkušenosti. celkově lze říci, že svoji severskou povahu nezapřou a je jenom klika, že jich je tak málo. Naproti tomu třeba Francie je prakticky bezrybka a nedá se říci, že by to byla intelektuálně zaostalá země. Celkem, se dá říci, že na to, že nemáme moře, je tu ryb celkem dost a lidi už dost i ryby pouští, ovšem ne že by to nemohlo být lepší.
reagovat - Sobota 25. února 2006 ve 21:18 ® barn
-
nejakej patek jsem žil v Irsku a tam jsem bežne jezdil na řeku tak na jezera chytat.Sami irove si nějakou rybku nechaj.Ale vetsinou tam vody drancujou jedině cizinci.nebudu uvadet jakej byly vetšinou narodnosti,ale vzit z vody tři až čtyři štiky okolo 120cm.A ktomu ještě pár pstruhů za jeden den,to byl hnus jak …Ani se jim nedivim,že irove dali okolo vod cedule s napisama v ruzných jazycích,že ryby se maj vracet vode!
reagovat - Sobota 25. února 2006 ve 21:03 ® Jakub reakce na …
-
pif:koukni do diskuse
reagovat - Sobota 25. února 2006 ve 20:56 ® pif
-
zajeďte se podívat do severskéch států,aby jste viděli C&R v realitě.na každé bódě přibytý stovky hlav vysušenéch ryb,co se chytne,se sežere.měl jsem tu možnost chytávat v rakousku,to stejný,co se chytlo,praštilo se do budky.tak sundejte ty růžový brýle.jasně,jsou VIP revíry,kde se ryby musí pustit,ale je to většinou v zemích,kde není mnoho rybářskéch revírů.a jen tak na okraj,vodu,jako např.nové mlýny nám sousedi mužou jen závidět.co se týká zarybněnosti a i přírůstku.
reagovat - Sobota 25. února 2006 ve 20:42 ® Cidas
-
Já bych to neviděl tak černě… Příkladem jsem já… Před několika lety by mě ani nenapadlo chycenou rybu pustit, nevím proč, ale přišlo mi to nemyslitelné, stejně jako třeba vzít pětikilo a hodit ho do vody… V tu dobe jsem ještě ryby nechytal, ale muj postoj byl takový… S chytáním jsem začal minulou sezonu a dnes zabiju rybu opravdu hodně vyjímečně… Minulou sezonu to byl jeden bolen a asi 4 okouni pro bábičku… Co tim chci říct… Začl jsem navštěvovat fóra na netu a postupně se muj postoj měnil… Letos jsem namontoval do rybaření kámoše, kterej se k tomu ještě před asi měsícem stavěl jako masař, pod mojim vlivem už se věci zásadně lepší… Je potřeba nové rybáře neustále vychovávat, a řekl bych že se to daří… Znám rohodně víc lidí, kteří ryby pouští než těch, kteří je berou domů. myslim, že se dočkáme
reagovat - Sobota 25. února 2006 v 19:48 ® Shrek reakce na …
-
no metoda C&R tu bude zažitá až lidi typu I.Sláma,D.Havlíček apod budou 60-ti,70-ti letý dědci.Pak právě oni budou začátek toho C&R řetězu.No uvidíme,co bude.
reagovat - Sobota 25. února 2006 v 19:37 ® vody
-
Ciffik/Taky pevně věřím,že se toho dožkáme.Jak dříve vypadalo Labe a dneska to je velkej rozíl.
reagovat - Sobota 25. února 2006 v 19:20 ® Ciffik reakce na …
-
tim bych si nebyl tak jistej…myslim si ze se jak cistota vod tak zachazeni s rybama zlepsilo a pribyva sportovnich rybaru a myslim si ze nebude dlouho trvat a bude tu zazita metoda chyt a pust jak v jinych zemich eu…
reagovat - Sobota 25. února 2006 v 18:46 ® ywan
-
no jasné, ešte si k tomu uvedomuje „čistotu“ vody
reagovat - Sobota 25. února 2006 v 18:45 ® ywan
-
podľa mňa sú na tom podstatne lepšie, ako vraví Klon, je tam rčite lepší prístup k rybám.Neviem ako u Vás ale nás je ešte stále kopa sedliakov, čo bijú po hlave všetko čo má šupiny.Pochybjem že nejaký nemčúr alebo anglán plní mrazáky keď zarobí X Eur a nerobí mu problém kupovať lososa na kilá aj každý deň
reagovat)
- Sobota 25. února 2006 v 18:40 ® Shrek reakce na …
-
A buď si jistej tim,že u nás nikdy nebude zažitá metoda C&R,takže to tu bude pořád vypadat od 10 k 5.
reagovat - Sobota 25. února 2006 v 17:53 ® Klon
-
No nevím jistě jaky maj zarybnění v EU,ale jestli mají o hodně lepší zarybnění,tak to jen kvuli tomu,že se k rybám chovají jinak než u nás.U nás ještě není tolik zažitá metoda Chyt a pust,a určite tam nemaj tolik pytlaků jako u nas a je jedno jestli jsou členy nebo ne.tot muj nazor.
reagovat