Chytej.cz

nesvazove ani soukrome reviry! necteno

21.2.2006 | svaca | 3.566 zobrazení | 23 odpovědí

Zdravim vsechny rybare chtel bych se optat jak ste na tom s chytani na takovych revirech, myslim tim potoky ktere pod nic nespadaj ale ryby v nich jsou!v jiznich cechach je toho dost napr.odpadni vody z rybniku!neni to sice vzdy legalni ale nic za to nehrozi s metodou chyť a pusť

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 23. února 2006 v 18:55 ® efendi
efendi

Našel jsem si pojem tr. činu pytláctví a zde je uvedeno: Kdo neoprávněně loví zvěř nebo ryby, nebo ukryje, na sebe nebo jiného převede, nebo přechovává zvěř nebo ryby neoprávněně ulovené, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem nebo zákazem činnosti nebo propadnutím věci. (2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let a propadnutím věci bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

1. v úmyslu opatřit sobě nebo jinému majetkový prospěch,
  2. zvlášť zavrženíhodným způsobem,
  3. hromadně účinným způsobem, nebo
  4. jako člen organizované skupiny.

Stejně bude pachatel potrestán, byl-li v posledních třech letech odsouzen pro čin uvedený v odstavci 1.

Je dle mého názoru zcela evidentní, že lov ve vodách na které nemám povolení nebo je nevlastním je tr. činem. Jak zde již zaznělo, kde není žalobce, není ani soudce, ale je na každém jak se i přes uvedené riziko zachová. Je to asi minimálně nemorální. Je to jako kdybych měl neplocený sad a někdo mi tak trhal ovoce. Taky bych mu to asi nedovolil, když se nezeptal. Všechno někomu patří, nic není ničí.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2006 v 15:06 ® Shrek reakce na …
Shrek

jen pro doplnění,Dyji 6 obhospodařuje tuším-li správně Rybníkářství Pohořelice a.s. a platí na ní zvláštní povolenka,kterou lze koupit buď na organizaci nebo ve stánku přímo na hrázi jezera.Celodenní povolenka (5:00 – 24:00) stojí 170 Kč.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2006 v 1:49 ® regulus
regulus

Jako příklad z JM je revír Morava 1, Dyje 1, a Dyje 6. Taky nejsou v soupisu revírů, neplatí na nich povolenka MRS ani celorepubliková. Jak je to s revírem Dyje 6 (Věstonická údolní nádrž), přesně nevím, ale Morava 1 a Dyje 1, jsou revíry, pokud se nepletu, které obhospodařují Státní lesy ČR, plus obhospodařují ještě několik lokalit v povodí Dyje, které nejsou v soupisu uvedeny, na některé je upozorněno. Myslím, že nelze jinak, než souhlasit s Pupákem, že každej kousek vody kromě zahradních bazénů, někomu patří, respektive je někdo obhospodařuje. A v dnešním pojetí zákona je chytání bez povolení trestný čin a je úplně jedno, jestli pytlačíš na Orlíku nebo v nějakým zatopeným lomu. Jako desetiletýmu klukovi by ti to možná prošlo, ale jako dospělýmu těžko.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2006 v 1:20 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Alivio: Ale to sám nemyslíš vážně :-) Nebo si opravdu myslíš, že když tam není cedule, tak to prostě nikomu nepatří? Minimálně patří státu a stát NEROVNÁ SE ČRS či MRS. Fakt zkus alespoň jednou pročíst příslušné paragrafy. Nechápej mne špatně, nechci Tě od toho zrazovat, klidně tam skáknu s Tebou, jen Tě chci vyvést z omylu, že je to legální.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2006 v 0:52 ® kamet
kamet

no nevim ale kamarad chytal pod vypusti rybnika zadna cedule tam neni chytil ho bastir sebral mu cajk s policajtama mel soud vodni pych zaplatil 17000 pokutu a smitec takze bacha na to

reagovat
Středa 22. února 2006 v 19:24 ® vlavis

Samozřejmě ti to nikdo nevymlouvá, klidně si tam choď, já na ty odpadní vody z rybníků taky chodím pro nástražní rybky, protože chodívám většinou na dravce na Hněvkovice, Kořensko a na Orlíku mám karavan, ale pokud si vemu plavačku, kostňáky a jdu na nástr. r. tak jediné co chytím je bolínek. Je to stejné jako jízda autem, tam ti to taky nikdo nevymlouvá a pokud překračuješ rychlost a nikdo tě nechytí tak ti samozřejmě nedá ani pokutu a je to jen na tvém svědomí.

reagovat
Středa 22. února 2006 v 19:04 ® Shrek reakce na …
Shrek

Ano,takových revírů je u nás spousta,ale je u nich cedule (např. Soukromý pozemek,vstup a rybaření zakázáno)Mluvím třeba o „odpadní“ rybníky u porcelánek i přesto,že nejsou oplocené.Ale v mém případě,pokud se jedná o zatopený lom,neobhospodařuje jen ČRS,nikde není cedule,která by mě na toto upozorňovala,já v tom prostě problém nevidím a jak říkám,chodím tam vláčet od mých 14 let.Ale opravdu se nechci s nikým hádat a nikdo mi to nevymluví.Až dostanu pokutu,tak o tom budu uvažovat. :-)

reagovat
Středa 22. února 2006 v 18:55 ® vlavis

PS. To, že to nikdo nehlídá je asi věc jiná

reagovat
Středa 22. února 2006 v 18:52 ® vlavis

Pánové, nechci nikoho poučovat protože nejsem žádnej právník ale na něco podobného byl dotaz v Rybářství 02/2006. A tam odpovídal JUDr. Šíma asi v tom smyslu, že každá voda má vlastníka, a ten pokud tam chce provozovat rybářství v jakekoliv formě, musí o to zažádat na příslušném rybářském orgánu a ten mu přidělí číslo a z vody se stane rybářský revír. Ale ten samozřejmě nebude v soupisu RR rybářského svazu, tam jsou pouze ty revíry které ČRS obhospodařuje(má je v pronajaté). Na všech ostatních vodách které nejsou RR je rybolov zakázán.
A to jak píše DEXTR, že v JČ např. odpadní vody z rybníků tam nic nehrozí není až tak pravda, protože mám takovej dojem, že někde v popisu RR je to dokonce zakázáno.

reagovat
Středa 22. února 2006 v 18:41 ® Shrek reakce na …
Shrek

no jistě,jsou vody,kam v životě svaz rybu nevysadil a přesto jich tam jsou mraky.O tom taky mluvim.

reagovat
Středa 22. února 2006 v 18:40 ® svaca reakce na …

hmm kdyz se najde najde nakej debyl kterej te bude chtit znicit tak muze ale sance je asi mooc malinka byl by to spis jen maly prestupek a z toho se da vykecat!a ne ze ne!a kdyztak kdo v mladi zacinal pytlacit ve stari jako kdyz to najde))

reagovat
Středa 22. února 2006 v 18:33 ® svaca reakce na …

mam ze to ze revir je obhospodareny kdezto to o cem mluvim ja ne a me je to spalek proste tyhle mista jsou kolikrat nejlepsi reseni pro klidny chytani!!

reagovat
Středa 22. února 2006 v 10:55 ® Shrek
Shrek

Nordboy,BoBo:nejsem naštvanej,neberu si nic osobně,jsem v klidu,jen v tomhle s vámi prostě nesouhlasim,to je vše.

reagovat
Středa 22. února 2006 v 8:50 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Alivio:Prosím Tebe, buď v klidu, vždyť je to diskuze. Jde o to, že nad určitou výměru je to vždy vodní plocha, nebo jak se to v zákonu definuje. ČRS je pouze jedním z nájemců vodních ploch, to že není revír v soupisu, ještě neznamená, že se tam smí chytat a že voda nikomu nepatří. Ber to tak, že máme právo chytat jen na vodách, které má naše ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ pronajaté. To že na kaolínkách chytají členové RS, vůbec nic neznamená, kolikrát RS páchá daleko horší věci a tím to aut. neznamená, že je to povoleno.

reagovat
Úterý 21. února 2006 ve 22:47 ®  reakce na …

Alivio, neber to osobně. Já se omlouvám, protože jsem vycházel z pravidel platných ve Východočeském soupisu revírů. V Západočeském jsem skutečně nic takového nenašel, navíc podle zákona č.99/2004 Sb. se jako ryb.revír uvádí vodní plocha nad 500m čtverečních.
Pokud máš chuť mrkni na (http//www.ryb­svaz.cz/,page=re­víry) Tam v mimopstruh.re­vírech Východočeských si najdi třeba Labe 30 a přečti si kolik tam je odkazů na propadliny a jiné vodní plochy, kromě hlavního toku. je tam úplně všechno co obsahuje vodu. Ještě jednou se omlouvám. Zdravím.

reagovat
Úterý 21. února 2006 ve 21:56 ® Shrek
Shrek

No jednoznačně bych na toto téma polemizoval hodně dlouho už kvůli tomu,že tam na nástražáky chodí i členové RS MO Ostrov nad Ohří a loví na plavačku a zároveň čeřenem,takže bych řekl,že na tom něco bude.Nikde jsem nečetl nic o jámách po těžbě apod.Ale nechci se s nikým dohadovat a dělat zase rozbroje.Takže na tomto tématu končím.

reagovat
Úterý 21. února 2006 ve 21:50 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Alivio: Jedna věc je Soupis revírů a druhá věc je zákon…

reagovat
Úterý 21. února 2006 ve 21:15 ® skwor
skwor

U nás je jedno takové „nesvazové“ jezírko. Je tam hafo karasů tak do 20 cm. Začínal jsem tam, a teď se tam učí brácha.....

reagovat
Úterý 21. února 2006 ve 20:16 ®  reakce na …

Netřeba hledat nic v soupisu revírů…U KAŽDÉ­HO!revíru je uvedeno: „včetne vodních nádrží, propadlin, jam po těžbě…a.t.d., a.t.d.“ Pupák má nevyvratitelnou pravdu. Bez diskuze.

reagovat
Úterý 21. února 2006 ve 20:15 ® HaD
HaD

no nebyl bych úplně přesvědčen o tom, že se nic nemůže stát, i když ryby pouštíš

reagovat
Úterý 21. února 2006 v 19:45 ® Shrek reakce na …
Shrek

Pupak:tak v tom případě buť tak laskav a najdi mi ten zatopený lom v soupisu revírů.Dalovický potok 2 431008,patří tam 3 lokality,byť v okolí je cca 5 dalších zatoených lomů.Nikde není cedule o zákazu rybolovu,o zákazu vstupu či info o revíru.Tak mi to teda vysvětli.

reagovat
Úterý 21. února 2006 v 19:20 ® pupak reakce na …

Neexistuji zadne nesvazove, mistni ci soukrome vody (mino bazenu a zahradnich jezirek) vsechny vody spadaji do povodi rek a tim jsou zahrnuty do reviru, proste se to nemuze stat aby byl jen tak nejakej potok ci nebesak vse je revir i kdyz treba neni obhospodarovan ale patri do povodi a tim i do prislusneho reviru . . .

reagovat
Úterý 21. února 2006 v 18:49 ® Shrek
Shrek

máme tu u nás dva zatopené kaolínové doly a je tam mooooooooooře okounů cca 20 cm.Už jsem tam dlouho nebyl,ale letos až sleze led asi vezmu gumy a půjdu na ně.

reagovat