Chytej.cz

Silurus Glanis " a´la sme u vody a neberu " necteno

16.2.2006 | koloseum | 2.684 zobrazení | 5 odpovědí

Bol som cez leto na stanovacke u vody a lovili sme sumcekov-teda sme to mali v plane ale nebrali:( Ked som sa rano vozil na lodke tak podomnou plavali sumce a boli vidiet na plytcine.Tak som im to ponukol kusok nadodnom tej plytsej vody a druha putovala kusok do hlbsej vody.Ale cely tyzden nic… Mate niekto neaky recept na to? Alebo ste na tom rovnako?…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 17. února 2006 ve 20:21 ® HaD reakce na …
HaD

no stále mě nějak nic nenapadá …

reagovat
Pátek 17. února 2006 v 18:38 ® koloseum

Ako, kde načo ?! Jazero, ktoré som popisoval sa nachádza na západe Slovenska. Je tam relatívne dobrá klíma pre ryby a darí sa im tu, povedal by som, že dobre. Toto jazero je známe svojimi menšími jazierkami, ktoré sú počas letných, teplých dní niekedy až celé zarastené vodnou zeleňou. Na prvý pohľad je jasné, že v nej je dosť rýb. Možno nie každému, ale mne áno. Prečo? To je jednoduché…Pre veľké množstvo spomínanej zelene sa tu len málokto pokúša namočiť svoje náradíčko. Ale keď sa človek posnaží, tak sa tu dejú veci. No niekedy to nevyzerá tak ružovo a aj skúsený rybár nevie, čo má robiť aby upokojil svoju túžbu uloviť si tú svoju naj rybičku. Ale teraz k tej konkrétnej situácii:
Voda sama o sebe pôsobí čistá, ráno, keď vychádza slniečko je až priehľadná. Je v nej množstvo zeliny. Keď chce rybár chytať, tak si musí vyčistiť dlhší “jazyk“ na samotné umiestnenie nástrahy do požadovaného miesta. Niekedy, aby sa neplašili ryby, postačí namontovať najlepšie plavák s nástrahou do nejakého vhodného oka v zeline. Vytvorím si v tomto prípade montáž na trhaciu bójku. Keď je záber, tak je to okamžite vidno a aj je to počuť lebo všetky tieto systémy nie sú vyvezené veľmi ďaleko (aj kvôli tej zeline, v ktorej môžeme najčastejšie prísť o úlovok). Vždy mám u seba loďku aby som nemusel rybu vláčiť cez husté porasty a jej pomocou sa k nej snažím dostať čo najrýchlejšie (no niekedy by sa zišla aj pomoc priateľa, ale keď je čo piť, tak sa tam spí a spí , že aj stany sú tu na nič, len miestne kríčky a priehlbiny na okraji lesných cestičiek poslúžia ako náhradný, dočasný, ubytovací priestor…heh…aspoň je tam kľud keď sa spí?). Ešte spomeniem, že samotné jazierko nie je nejako hlboké ale skorej plytké. No sú aj miesta, kde by som sa nechcel vykúpať?. Hĺbka sa pohybuje tak okolo 1 – 3 metrov. Žijú tu ryby ako Silurus Glanis v premnoženom množstve (to je to pravé orechové), potom Kapor (Cyprinus Carpio), Šťuka (Esox Lucius), ale aj Zúbáč a Lieň, Karas, Amur, Jalec, Pleskáč, Plotica, Červenica, Belica, Hrebenačky, Ostrieže,....­.............ži­je tu všetko okrem Úhora a Tolstolobika,…na viac si teraz nespomeniem… Takže výber mám docela slušný. Ešte pridám, že nastražujem zväčša červenice alebo karasy, záleží na tom ktorý deň sa mi aké nástrahové rybky podaria chytiť, ale je to najčastejšie tá červenica. Spomeniem aj Veľké červy z Moravy ( sú tvrdé, odolné voči útokom karasov a ostatných veľmožravých rýb, ktore nastražujem podobne ako nástrahové rybky). Ale skúšal som aj lov na ťažko ,ale si myslím, že je to zbytočné na sumca v týchto vodách. Skúšal som ale nikdy nič ako ostatný.
A teplota vody sa pohybovala okolo 20 – 25 °C. Takže podľa mňa ideálne počasie na sumca, hlavne keď bolo sparné počasie a búrky…ale to len prvé 2 dni . Keď viete o nejakej inej montáži, ktorá by mohla byť úspešná, tak neváhajte a podeľte sa o ňu. Zatiaľ odo mňa všetko a uvítam každý názor…dik a čaf… ?

reagovat
Pátek 17. února 2006 v 10:42 ® HaD reakce na …
HaD

Alivio: záleží na způsobu lovu. Ale většinou je to skutečně ryba. U nás je to s úhořem trochu složitější a venku je to taky jak kdy – někdy chtěj úhoře, někdy zase kapry. Ale úhoř je dobrej, to je fakt, jen se s nim musí umět chytat.

reagovat
Pátek 17. února 2006 v 10:35 ® Shrek reakce na …
Shrek

nevím,jestli se to sem hodí,ale můžete mi někdo poradit?Furt se dohaduju s jedním člověkem,jestli je na sumce úspěšnější ryba,nebo chomáč rousnic?Já tvrdím,že ryba,protože rousnice můžou tahat okouni,úhoři či jiná rýba.myslím si (na základě TV a chytej.cz) že je nejlepší nástrahou úhoř.Je to pravda? Podobné téma jsem na fóru hledal,nic jsem nenašel,tak jestli jsem se někde přehlédnul,om­louvám se.

reagovat
Pátek 17. února 2006 v 0:23 ® HaD
HaD

Můžeš více konkrétně popsat jak vše probíhalo, v kterém měsíci, na jaké vodě, teplota vody, co jsi a jak nastražoval atd. atd.?

reagovat