Chytej.cz

duhák necteno

6.7.2004 | rarach | 17.209 zobrazení | 8 odpovědí

Zdarec pánové, jak se díváte na duháka. Vadí Vám v revírech nebo Vám nevadí. Setkávám se s názory , že škodí v revírech. Můj osobní názor je, že neškodí a je to krásná a velmi bojovná ryba, ale svědomí mne nehryže když si ho dávám do košíku. Holt doplácí na svou žravost a proto neškodí. Tím myslím, že se brzy vychytá. Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 10. října 2011 ve 22:33 ® Robur
Robur

?

reagovat
Sobota 13. listopadu 2004 v 17:29 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Radsi je poustej,at se množí,je jich skoda. A myslím,že neskodí,to by v tom případě skodila kazda ryba

reagovat
Pátek 9. července 2004 v 8:48 @ 

Pro odborníky to bude docela blbý názor,ale kdybych to vzal bez rozmyslu a nedíval se okolo sebe a na ostatní okolnosti,tak bych začal v plné míře vysazovat duháky do vodních nádrží a rybníků třeba na úkor kapra. Je to chutná a bojovná ryba a dokáže v tahu na udici kapra nahradit. Tak,a teď mohu čekat od kaprařů vymlácený okna !!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!

reagovat
Čtvrtek 8. července 2004 ve 23:52 ® dudu

Duhák je náhodou užitečný zvíře. U nás na řece to funguje" skvěle ". Na jaře je vysadí na vrchu, půlka se jich vychytá do měsíce a zbytek pak už je splavený v náhonu do elektrárny(3m hloubka a česle takže nesplavou )a tam se chytají na rohlík. Potočáci jsou nahoře v peřejích takže si nekonkurují.

reagovat
Čtvrtek 8. července 2004 v 10:28 ® HaD
HaD

nevím jak na pstruhovce, ale na MPčku mi nevadí a rád si ho chytnu

reagovat
Středa 7. července 2004 ve 20:23 ® Bažus

Je to složitější otázka než se zdá. Raději bych viděl řeky a potoky plné potočáků,ale s ohledem na podmínky v určitých revírech,je to dobrá náhrada. Jsem ale přesvědčen,že je mnoho revírů,kde by se pstruh p. udržel. Jen je potřeba mít k věcem správný přístup.

reagovat
Středa 7. července 2004 v 16:27 ® Chose
Chose

Podle me by mel byt nasazovan jen tam kde pstruh uz nema sanci a ne ho vytlacovat. jinak proti nemu nic nemam.

reagovat
Středa 7. července 2004 v 9:07 ® pupak

Radsi mam sivena, ale duhak mi vubec nevadi je to krasna bojovna ryba.

reagovat