Chytej.cz

Poraďte prut na lov s vábničkou necteno

12.2.2006 | vody | 7.039 zobrazení | 59 odpovědí

Mám představu v délce 2,10–2,40.Nebo se podělte co používáte.Vím,že je tady toho hodně ohledně sumcovejch prutů,ale s vábničkou nic moc.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Úterý 14. února 2006 v 18:10 ® vody

Tak se kluci nehádejte.Já založil otázku ohledně prutu na vábničku,ale stejně moudrej nejsem.Na stránkách toho Mavepu jsem,ale ten TurboWels nenašel.To je nějaký stařší mode?

reagovat
Úterý 14. února 2006 v 18:01 ® petasumec reakce na …
petasumec

No a pokud si myslíš že člowěk který nechytá sumce na španělským Ebru nebo italským Pádu tak nemá skušenosti, mimochodem kolega o J.V. těmto rewírům říká zahraniční sádky !! To je omil, normální rybář může získat bohaté zkušenosti z českých wod, protože jsou welmy dobře zarybněné !!

reagovat
Úterý 14. února 2006 v 17:55 ® petasumec reakce na …
petasumec

No newím jak to myslíš za 1 rok, ale co se tíče sumců mám zkušeností dost !! teda pokud 5 let praxe je málo !! Snad i to že studuju rybářskou školy my umožnuje wědět něco wíc o sumcích než normálnímu rybyři ale to je je jedno !

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 14:13 ® HaD reakce na …
HaD

sám tohle nerad slýchám, ale ve tvých 16 (17) letech to bude hodně o přebraných názorech…za jeden rok si myslim, že si tolik zkušeností zase získat nemohl…

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 13:17 ® petasumec reakce na …
petasumec

já taky !!

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 13:05 ® HaD reakce na …
HaD

petasumec: souhlasim, ale ja jsem s tim nezačal ;-) Říkám tu svoje názory a ne přebrané

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 12:24 ® petasumec reakce na …
petasumec

No to jo ale myslim si že se nebudem bawit o něm ale o prutech na wábení :-))

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 12:21 ® HaD reakce na …
HaD

petasumec: to se máš :-o)

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 12:20 ® petasumec reakce na …
petasumec

wšak on mě to neřekl, sem si to myslel že to tak je a pomotal jsem to!! chtěl jsem říc že neznám majitele Penn, Sportex ale jen Jakuba V.

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 12:19 ® HaD reakce na …
HaD

no spíš si to pomotal, protože ať je JV jakej chce, tak by tohle určitě neřekl

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 12:17 ® petasumec reakce na …
petasumec

No newím jak je to přesně stěma firmama, já to mám od Jakuba V. No pokud by chtěl tento prut tak jedině se obrátiti na Spoxte popřípadě Mawep

reagovat
Úterý 14. února 2006 v 11:56 ® HaD reakce na …
HaD

petasumec: Firma Adler Dobruška, jejíž majitel není pan Adler (to je pouze název firmy), ale pan Ing. Pavel Petr. Firma Adler distribuje pouze Penn. Konkurenční produkty zn. Sportex distribuuje firma MAVEP z Přerova (pan Vévoda). S tím „fíglem“ máš pravdu, ale ideální to podle mě moc není. Ideální je držet šňůru a k tomu mít měkkčí špičku.

reagovat
Úterý 14. února 2006 v 11:05 ® petasumec reakce na …
petasumec

Je to jednoduchý, uděláš si ze šnůry welký očko do prstů a chytáš " nacit " akorát je někdy problém se zásekem, když mám prut tuhou špičku. No jinak já jezdim předewším Labe, píškowny a sumčí drahokamy – moje oblíbená strará, welká slepá ramena

reagovat
Úterý 14. února 2006 v 11:02 ® petasumec reakce na …
petasumec

jedině se obrátit na pana Adlera z Dobrušky, distribuje jak Sportex tak i Penn, kdyby jsi to chtěl i s multíkem

reagovat
Úterý 14. února 2006 v 10:06 ® HaD reakce na …
HaD

Můžeš ten fígl prozradit? Kam na sumce jezdíš?

reagovat
Pondělí 13. února 2006 ve 22:56 ® vody reakce na …

petasumec/A nevíš kde se daj ty SPORTEX TURBO WELLS sehnat.

reagovat
Pondělí 13. února 2006 ve 22:41 ® petasumec reakce na …
petasumec

No myslim si že je zbitečný u vábničkowých prutů zwedat nějaký kýble!! Stačí jen když bude mít whodnou dléku ( 2,10 – 2,40 ) testowací zátěž w rozmezí 300–500g. Ano špička by měla být měkčí ale opatrný záběr jde poznat i natwrdé špičce pomocí fíglu. Pokud se jedná o pruty určené pro low s wábničkou tak SPORTEX TURBO WELLS nebo MOSELLA WALLER KALLER

reagovat
Pondělí 13. února 2006 v 16:17 ® HaD reakce na …
HaD

no tak vidíš, na 10kg už musí člověk pořádně zabrat

reagovat
Pondělí 13. února 2006 v 16:04 ® vody reakce na …

Hade/ Ano a včera 13Kg starým sklolamiňáťákem při 15 prdnul.

reagovat
Pondělí 13. února 2006 ve 13:38 ® HaD reakce na …
HaD

stepino99: těch 20 kg by se možná zvednout nechalo, ale ne na zemi, kdy už půjdeš do brutálního úhlu – tam je těch cca 10 kg opravdu dost… měl jsem co dělat, abych to na mileniu zvednul a pěkně při tom praskal lak na očkách

reagovat
Pondělí 13. února 2006 ve 12:15 ® petasumec
petasumec

Hele zkus SPORTEX TURBO WELLS 2.10 – 2.40 cm 50lbs

reagovat
Pondělí 13. února 2006 ve 12:15 ® stepino99 reakce na …
stepino99

az panove zvednete 10kg na spicce tak toho mate plne bryle a o dvaceti kilech bych ani neuvazoval!!!!Leda bys dal multik na lesenovou trubku:o))))

reagovat
Pondělí 13. února 2006 v 10:58 ® HaD reakce na …
HaD

Už jsi někdy na rovině prutem zvedal deset kg? Nechci slyšet nic jiného než ANO/NE!

reagovat
Pondělí 13. února 2006 ve 3:39 ® vody reakce na …

Hade/Dej foto s tou váhou a proč jenom 10Kg, nešetři ty pruty.Tak dej dvacet kdyš deset je minimum)(dle Tebe)a přidej foto.Nejsem rejpal ,ale napsat 10Kg minimum tak se těším na kvalitní foto......

reagovat
Neděle 12. února 2006 ve 20:42 ® HaD reakce na …
HaD

Vhodná je určitě měkká špička, kvůli identifikaci záběru a aby byl i opatrný záběr cítit a prut sumcovi povolil, aby si nástrahu „nevyrazil“ z tlamy. Prut vždycky zkouším s kýblem vody, tj. cca 10 kg. To je minimum.

reagovat
Neděle 12. února 2006 v 18:34 ® Láďa_vydra

Dá se bez problémů použít i Šímo Beast Maaster JT 260

reagovat
Neděle 12. února 2006 ve 13:35 ® vody reakce na …

Hade/Mě hlavně zajímá ta akce prutů a hlavně špičky při přímém záseku z lodě.Je lepší vybrat měkčí akci špičky typu Penn pro tento způdob nebo raději tvrdší akci kvůli záseku.A zároveň se hádáme s kámošem kolik by měl kvalitní prut „natvrdo“ zvednout kg závaží ze země bez prasknutí a zda jsi to někdy testoval a u jakého prutu s konkrétním výsledkem.

reagovat
Neděle 12. února 2006 ve 12:25 ® vody

Nemáte někdo Beast Master Boat 2

reagovat
Neděle 12. února 2006 v 10:50 ® HaD
HaD

Sanger Dream Fish Waler Kalle 2,4m, nebo Penn Milenium…to jsou dobý pruty, ale trochu dražší

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1