Vyhledávání
Poraďte prut na lov s vábničkou
12.2.2006 | vody | 7.041 zobrazení | 59 odpovědí
Mám představu v délce 2,10–2,40.Nebo se podělte co používáte.Vím,že je tady toho hodně ohledně sumcovejch prutů,ale s vábničkou nic moc.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 15. února 2006 ve 21:19 ® HaD reakce na …
-
OK, těší nás, že jsi se k tomu postavil čelem a taky přeju bohatou sezónu.
reagovat - Středa 15. února 2006 ve 21:16 ® petasumec reakce na …
-
Páni kolegowé sumcaři, chtěl bych se omluwit za nedorozumění které jsem zpusobil!! Některé psané wěci, jako 5let praxe jsem dost přesně neuwedl na prawou míru a došlo w některých případech k špatnému pochopení ale je to chyba předewším moje!!! Ano 5let se zajímám o low sumcu ale teprwe před dwouma roky jsem se kuli mému wěku mohl naplno do tohoto lowu pustit ale z nedostatku času a rewíru které jsou trošku daleko nejsou prozatím moje ulowky tak welké jako u některých zwás!!!! po celou dobu jsem ale pilně studowal sumčí teorii ( někdy wíc než materiály potřebné pro studium ) a tak i přes mojí malu praxi si myslím že o sumcích wím docela dost ale to se ukáže až po ulowení tofejního ulowku! Další wěc je ta že s J.V. jsem w kontaktu pouze telefonicky. No a poslední wěc, doporučowané pruty wodymu newlasní, jenom jsem slišel od kolegů na ně chwálu tak jsem je doporučil!!! Tímto se wšem chci upřímě omluwit za wzniklé hádanice a nedorozumnéní a přeji wám mnoho úlowku, předewším těch trofejních w sezoně 2006
reagovat - Středa 15. února 2006 ve 13:25 ® HaD reakce na …
-
Pokud ti můžu ještě poradit, šel bych spíš do 2,4 m. Takovej prut se dá ještě použít i ze břehu, dá se s ním i něco nahodi. 2,10m je myslím zbytečně krátká. Ale pokud ti nevadí jednoúčelovost, pak je 2,1m OK.
reagovat - Středa 15. února 2006 ve 13:21 ® vody
-
Hade/Vybral jsem Beast Master Boat 2 210 H www.gammarus.cz
reagovat - Středa 15. února 2006 ve 13:17 ® HaD reakce na …
-
hraji: ze břehu je lepší prut o délce 2,7–3,3 metru. Samozřejmě záleží na cílových lokalitách, ale obecně se dá říci, že to tak je. Poměrně univerzální řešení je prut v délce 2,7 m, který je možné použít docela dobře tak i tak.
reagovat - Středa 15. února 2006 ve 13:13 ® hraji
-
Proč se domníváš, že na lov s vábničkou je třeba jiný prut než na lov bez ní? Vycházej z toho, že lovíš z loďky, není třeba dlouhý prut, ale jinak musí mít stejné parametry jako prut pro lov ze břehu. Nosnost je asi hlavní. Délka 2,10 až 2,40 je dostačující.
reagovat - Středa 15. února 2006 ve 13:00 ® HaD reakce na …
-
vody: co jsi tedy vybral?
reagovat - Středa 15. února 2006 ve 12:41 ® vody
-
Pruty mám vybrané a debatu ukončuji.
reagovat - Středa 15. února 2006 v 11:58 ® stepino99 reakce na …
-
Souhlasim s Ladou ze to nejni v cene:Znicit se de vsechno,a o cene to az tak taky nejni,ale to uz jsem se nekomu zminoval v sumcarine.A Ladovi ver páč to nejni jen teoretik,ale clovek a sumcar se zkusenostma:o)))))
reagovat - Středa 15. února 2006 v 11:47 ® stepino99 reakce na …
-
Paja777 Tohle uz snad nejni ani teplem nebo zimou,tohle hranici s debilitou:o)a nebo je tam uplne jina zaminka tehle natirek.Mozna tusím od kud vítr vane:o)))
reagovat - Středa 15. února 2006 v 11:47 ® Láďa_vydra reakce na …
-
Kolik chceš vlastně do toho prutu vrazit? záleží ti na ceně nebo na kvalitě.Když ti bude radit prodejce tak ti samozřejmě řekne že ten jeho prut je nejlepší.Když ti bude radit rybář jako já tak ti poradí s čím má zkušenosti.Když ti bude radit rybář jako petasumec tak ti poradí ve stylu jedna paní povídala. Ťrošku mě zaráží že chceš zkoušet prut kolik na měm uneseš… Většinou prut praská při záseku.Takový chujoviny sme dělali když jsme se ožrali a vytahovali se navzájem na prutě z hospody.
reagovat
A můžu ti říct že každej prut praskne při takový extrémní zátěži. Některý hned napoprvé některý později ale každý!!! Sám jsem měl pruty za 8–10 000 a praskali jak sirky.Dneska mám šíma za 3 000 ale i další značky a nejvíce věřím těm šímům. Tak si to přeber ......... myslim že je zbytečný se dohado vat. - Středa 15. února 2006 v 11:25 ® Pája777 reakce na …
-
stepino99:to jsi napsal přesně,fakt keci o ničem,už aby se oteplilo,snad to všem vyčistí hlavu :0)))
reagovat - Středa 15. února 2006 v 11:03 ® stepino99 reakce na …
-
vody:Tohle uz me docela taky sere!!!!napsat nebyl jsi na Labi nejsi českej sumcař to uz taky prehanís jak ten petasumec sami plky a konkretni dukaz nikde jen vymluvy mladyho kluka!Ja osobne sumsarinu delam taky neco okolo 10let a ted se vlastne dozvidam,ze nejsem sumcar páč jsem na Laby byl jen pred lety na kaprech a basta.Zastavas se nekoho kdo tady ty svy lzi neurejdoval a kdo se opira o nejvetsiho lhare kteryho znam(J.V.)doufam ze jsi videl jeho fota s čtyrkilovimi uhori kteri meli 75–85cm tabulku rekordnich českych stik atd.A takovehle IDOLY tu vazne nepotrebujeme aspon ja ne!!!!!!!snilkum a lharum nazdar!!
reagovat - Středa 15. února 2006 v 10:37 ® HaD reakce na …
-
Napsal jsem, že jsem v jistém kontextu „DOCELA OSTŘÍLENEJ SUMCAŘ“. Za deset letu už budu natolik ostřílenej, že vypustím to slovo „DOCELA“. Na Labe se chytsám několik let, leč to zatím nevyšlo. A sakra, teď jsem zjistil, že vlastně nejsem sumcař a navíc jsem šíleně neskromnej. Bože! Jdu se zastřelit. Ó svatý džavo!
reagovat - Středa 15. února 2006 ve 2:06 ® vody
-
Já to myslel tím videem jenom dobře,z důvodu Tvých stránek.Zřejmě snaha vyšla vniveč,ale to se v životě stává.Přísahám,že na smrt všech sumců(a to nedopustím),že s videem Tě otravovat nebudu ,ale ty slova ostříleného sumcaře(vím ,že seš dobrej) jsi taky používat nemusel.Ja beru lidi podle skromnosti(a to jsou někdy sakra profíci) a mnohokrát se mě to vyplatilo. A bez urážek a rejpání mě sdělíš na dotaz ohledně vábničky- Labe ,že neznáš tak u mě nejsi českej sumcař a basta.Jezdi si na Ebro,Pád,atd.Vím,že názory spoustu lidí včetně mě nejsou košér,ale názor tohoto typu bych řekl i za dob které jsou naštěstí pryč.
reagovat - Středa 15. února 2006 v 1:13 ® HaD reakce na …
-
Myslel jsem že máš prutů na vábničku celou řadu se kterýma máš zkušenosti, tak proč si budeš kupovat Spro se kterým je nemáš? Říkáš, že máš fotek málo, tak sem dej alespoň něco z toho mála! A ještě dotaz k těm bohatým zkušenostem: kolik už jsi ulovil sumců nad míru za těch „5 let“??? Pokud dobře počítám, chytáš sumce už od 12 let!? Většinou takhle do nikoho nerejpu, ale když se tu kluk, kterej může podle RŘ chytat na rybku 1–2 roky, holedbá bohatejma zkušenostma, tak mě to jako už docela ostřílenýho sumcaře se zkušenostma z Čech, Itálie a Španělska dost dráždí.
reagovat - Středa 15. února 2006 v 1:06 ® HaD reakce na …
-
prut jsem ti už doporučoval – pořiď si Sänger Dreamfish 2,4m, penn milenium, nebo nějakej penn newer crack, či šímo co radil Láďa. Délka 2,4m. Pokud chceš jinej tip, tak se ode mě nedočkáš. Nebo si nech poradit od teoretika.
reagovat - Středa 15. února 2006 v 1:04 ® HaD reakce na …
-
Vody: myslím si, že nemusím nikomu nic dokazovat, že jsme ryb nachytali dost a dost a i v giga velikostech. K videu ti to řeknu asi takhle – z poslední výpravy v říjmu, kde jsme dostali dvě ryby blížící se hranici 100 kg a celou řadu dalších, nemám ještě ani staženo z kamery, natož sestříháno. Prostě jsem se k tomu ještě ani nedostal…
reagovat - Úterý 14. února 2006 ve 23:51 ® petasumec reakce na …
-
vody: Chtěl jsem jen pomoc, jinak já si pro low na wábničku pořídím si to SPRO TRIPLEXXX 2,40 300g moc se mě líbí!
reagovat - Úterý 14. února 2006 ve 23:47 ® vody
-
Já to říkám pořád.Hovory"H"
reagovat - Úterý 14. února 2006 ve 23:34 ® stepino99 reakce na …
-
petasumec:Tak to shrnme panove peti leta praxe,z toho zadne foto(páč nemam fotak)zkusenosti mnoho ale(na sumcich jen zridka!)nejlepsi kamoš a poradce model J.V.(zdrejme jen z VHS)a takove rady jsme zhledli asi vsichni.Zda se mi ze to tady zavani plkaní o nicem!!!!!
reagovat - Úterý 14. února 2006 ve 23:31 ® vody
-
A foto normální také nemáš.(můžu oskenovat).Jestli nemáš za ty roky ani foto ,tak zřejmě tím asi nikoho nepřesvědčíš.A nediv se!
reagovat - Úterý 14. února 2006 ve 23:25 ® petasumec reakce na …
-
nebudem se hádat kuli nějakejm krawinám! jak jsem řekl, fotek málo a budu se to snažit naprawit! Nemá wýznam se hádat, lepší by bylo konečně říc vodymu jakej prut si má pořídit hm, co ty na to
reagovat - Úterý 14. února 2006 ve 23:21 ® petasumec reakce na …
-
Foto, kámen urazu, bohužel jsem si digitální fotoaparát pořídil před začátkem lonšké sezony a znedostatku času jsem se dostal na wýprawy za sumcima jen zřídka ale letost to naprawím !
reagovat - Úterý 14. února 2006 ve 23:20 ® petasumec reakce na …
-
tebto prut nemá, použíwám wýhradně milo, chtěl jsi doporučit tak podle skušenosti kolegů jsem doporučil ! Nechci se hádat a je mě jedno kdo jakej prut použíwá !
reagovat - Úterý 14. února 2006 ve 22:59 ® vody
-
Zase nic o prutách že?Já nehájím petasumce,ale proč to tady pořád řešíte ty žabomyší války.Hade/možná by stálo převést ty svoje videa do divixu (jestli nemáš čas rád převedu) a plácnout to do kolonky video na svém webu a petasumec též.A jestli petasumec nemá ani foto,při použití Turbo Wels(které má,dle něho),který stojí nemalej peníz tak zřejmě není fotograf?(Při dnešních cenách tomu moc nevěřím) A budeme řešit jak říká kamarád hovoryˇ„H“ a o hov..
reagovat - Úterý 14. února 2006 ve 21:54 ® Láďa_vydra
-
peťasumec měl by sis změnit nick na broukpytlík...... mám pocit že to máš nějak pomotaný ...... děláš že všechno znáš a pak řekneš že sis to myslel . Máš vůbec zkušenosti s prutama o kterých píšeš?? nebo jsi to zase jenom myslel ???
reagovat - Úterý 14. února 2006 v 19:50 ® HaD reakce na …
-
Tak nahoď nějaký fotky z tý pětiletý praxe, ať víme, že nejsi jen teoretik
reagovat. Itálie jsou sádky jo? Hmmmm, tak yo, když to říkáš ty a ten tvůj „kolega“…buhuhuhehehehe
)
- Úterý 14. února 2006 v 18:34 ® vody
-
A co říkáte na model od Mavepu Magnus BT 2150.Ou,ale ta cena.
reagovat - Úterý 14. února 2006 v 18:14 ® petasumec
-
No je ale pořát slouží. je spousta dobrých modelů který se schánejí líp řeba Mosella, Sanger atd. Možná že i to Shimano ale stím oprawdu nemám skušenosti!
reagovat