Chytej.cz

Vaňova velká rybí kuchařka necteno

11.2.2006 | mirmen | 6.030 zobrazení | 15 odpovědí

Prošla Vám někomu rukama?
V poslední době se dost zajímám o staré recepty, které upadají v zapomnění. Jindřich Vaňha měl Rybí prodejnu v Praze ( dokonce tam byla jeho jménem označena pasáž), velkoobchod s rybami, k 10. výročí založení své firmy vydal Velkou rybí kuchařku ( snad někdy ve 20.tých letech min.století, možná dříve).

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 13. února 2006 ve 13:13 ® toulovec
toulovec

www.paseka.cz

reagovat
Pondělí 13. února 2006 ve 3:36 ® regulus reakce na …
regulus

MIRMEN – nevím jestli jsi to myslel na mě nebo obecně, ale ujišťuji tě, že já zcela určitě nejsem ani příležitostnej, ani začínající rybář ani kuchař, myslím si, že jsem si už nějakou tu rybu i ulovil i uvařil. Nehledám návody jak rybu zabít, očistit, vykuchat i když člověk není nikdy dost chytrej. Prostě mě jen zaujala ta kuchařka s tím, že tam bude určitě spousta zajímavejch receptů, nehledě na to, že česká a moravská kuchyně se kapku liší a já su z Moravy a kuchařka z Prahy. Věřím tomu, že např. v Jižních Čechách je běžná úprava nějaké ryby o které jsem vůbec nikdy neslyšel. Jinak ti díky za typ na kuchařku i kde ji sehnat, už jsem si ji taky objednal. P.S. Nesmíš brát vážně všechno co kdo napíše, jsou lidi co kecají, lecos napíšou a vono to tak úplně pravda není, tu rybu rádi uvaří. Je potřeba vnést trochu humoru do těchto stránek. -:)

reagovat
Neděle 12. února 2006 ve 12:53 ® Cudla
Cudla

taky je to ono velmi polopaticky podáno.DOST dobrý.

reagovat
Neděle 12. února 2006 v 8:57 ® mirmen

.

reagovat
foto/forum/2006/th-img30.jpg
Neděle 12. února 2006 v 8:14 ® mirmen

regulus: pro začínajícího rybáře či příležitostného kuchaře je Štěpničkův Velký rybí receptář asi tím nejlepším, co lze sehnat. Náhled na rybu jako takovou, vše v souvislosti s tradicí a kulturou. Jak rybu zabít, vykuchat,uchovat. Čeho se vyvarovat při přípravě,porcování, co neopomenout.
A k tomu recepty, sladko- i slanovodní havěť.

reagovat
Neděle 12. února 2006 v 1:18 ® Cudla
Cudla

Lidový recepty taky perfektně popsal ŠTĚPNIČKA ve svý kuchařce

reagovat
Neděle 12. února 2006 v 0:58 ® Cudla
Cudla

Mam kolegu blázna do experimentů Kapr LIU plus rýže,Candát na sardelce plus knedlik Atd......Ono je to opravdu chutný a hodí se to k sobě.Já dělam nejradši saláty ,matesy a pečenáče

reagovat
Neděle 12. února 2006 v 0:45 ® regulus reakce na …
regulus

CUDLA, díky, já ryby sice nejím, ale pokud nějakou donesu domů tak jsu za ni patřičně potrestanej, nejenže jsem ji musel ulovit, ale musím ji i zabít, očistit a uvařit. -:))) Ale vážně, i když je nejím tak rád vařím a mám radost pokud to jinejm chutná, no a když to nejíš tak nemáš fantazii jak dosáhnout správné chuti a pak přijde kuchařka vhod.

reagovat
Neděle 12. února 2006 v 0:31 ® Cudla
Cudla

Je tam absolutně vše je brána mezi kuchaři kteří dělají tyto pokrmy jako BIBLE pro normálního člověka trochu nobl ale jestli vaříš rád šeš v sedmém nebi

reagovat
Neděle 12. února 2006 v 0:20 ® regulus reakce na …
regulus

CUDLA stojí ta kuchařka za to? Nemyslím finančně, ale co se týče zajímavých a neběžných receptů??? Díky za odpověď.

reagovat
Sobota 11. února 2006 v 17:57 ® Cudla
Cudla

je to ona a velmi zlevněná máš kliku

reagovat
Sobota 11. února 2006 v 17:03 ® mirmen

>cudla, děkuju za informaci, problém vyřešen. Na základě Tvého příspěvku jsem navštívil stránku www.paseka.cz a knihu mají na skladě za 399 Kč.

reagovat
foto/forum/2006/th-img25.jpg
Sobota 11. února 2006 v 15:44 ® Cudla
Cudla

Je to ta co se ptáš.Je to obnovený vydání té z 20cátých let,je to tam i psáno.

reagovat
Sobota 11. února 2006 v 15:25 ® Cudla
Cudla

Jindřch Vaňha:RYBÍ KUCHYNĚ.tato kniha vyšla v nakladatelství PASEKA v omezeném vydání v r.1993.Je vní na 3000receptů a úprav všeho co se vodě vyskytuje(šne­ci,žáby,chobot­nice až po ryby).TĚŽKO SEŽENEŠ já ji dostal jako dárek k kulatinám (asi 1000kč)

reagovat
Sobota 11. února 2006 ve 14:36 ® mirmen

Oprava chyby v titulku , správně :Vaňhova velká rybí kuchařka

reagovat