Chytej.cz

Revír v lese nebo chatové oblasti necteno

9.2.2006 | vlavis | 2.762 zobrazení | 16 odpovědí

Zajímalo by mě, jak řešíte přístup k vodě, pokud je tato v lese. Zda riskujete pokutu za vjezd do lesa, nebo takovou část revíru radši oželíte. A to samé pokud je to v uzavřené chtové oblasti.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 29. října 2009 ve 23:24 ® Libor
Libor

Toto neřeším, jdu pěšky, a kde je to dále, nechám auto kde je to povoleno a ťapu. Chataři si občas na břehy dělají nárok, ale jejich nejsou. Přinejhorším jdu vodou.

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 22:26 ® vlavis

Regulus – Ty chataři mě samo se.ou, ale tak ze 30%. Nejvíc mě štou právě ti zloději, a vzhledem k tomu že jsem spíš bobkař, a táhnout celou výbavu, byť jen 500m je celkem vyčerpávající.

reagovat
Úterý 14. února 2006 ve 22:26 ® vlavis

Regulus – Ty chataři mě samo se.ou, ale tak ze 30%. Nejvíc mě štou právě ti zloději, a vzhledem k tomu že jsem spíš bobkař, a táhnout celou výbavu, byť jen 500m je celkem vyčerpávající.

reagovat
Úterý 14. února 2006 v 1:59 ® regulus reakce na …
regulus

VLAVIS – neřeš to jestli mám k vodě blízko nebo daleko. Domnívám se, že naše republika není tak obrovská, aby se k nejbližší vesnici od vody a zpátky nedalo dojít. To vykrádání aut je sice svinstvo, ale s tím nic nenaděláš. Já to řeším tak, že pokud nelze oficiálně zajet k vodě, tak auto nechám nejlépe v nejbližší vesnici (pravděpodobnost vykradení je velmi malá) a dojdu pěšky nebo na kole. Okolo vody stejně nachodím víc kilometrů než k vodě. Mám pár takovejch známejch, kteří by nejraději z autem až do vody a proto bych s nima na ryby nikdy nejel. Nelíbí se mi to, odsuzuju to a nedělám to. Příklad – jsu z Brna, sednu na vlak do Břeclavi, 1 km k Dyji, 10 km okolo Dyje, 2km do Podivína na vlak. Když jedu náhodou na Mušov tak auto nechám v Pasohlávkách nebo v Brodě n./D. a zbytek pěšky nebo na kole, podle toho kam chci jít chytat. Problém v tom nevidím. Z druhé strany zase netvrdím, že není příjemný dojet autem blízko vody, ale ne přes 4 zákazy vjezdu. Tebe asi nejvíc žerou ti chataří, že???

reagovat
Úterý 14. února 2006 v 0:46 ® kamet
kamet

pochopitelne kde lze a je povoleno

reagovat
Úterý 14. února 2006 v 0:45 ® kamet
kamet

lodku na karu motor na lodku karu za auto v kempu zaplatim za auto lodku na vodu a jedu kam chci

reagovat
Pondělí 13. února 2006 ve 23:46 ® vlavis

Regulus – Zřejmě nemáš k vodě daleko, že nemáš potřebu jezdit autem, ale pokud jede rybář k vodě 20–30km, a pak má nechat auto někde u silnice na kraji lesa bez hlídání a porybačce se vrátí k vykradenému autu, tak se asi moc dobře mecítí, a když by se ti to stalo 2× za sezonu, tak bys žřejmě změnil názor. Jednomu kolegovi takto vykradli auto 3× a po 4 mu ho ukradli celé. Takže podle tebe máme chodit na revíry, které jsou v akčním radiu pěškobusu?

reagovat
Sobota 11. února 2006 ve 23:34 ® regulus
regulus

Ty si myslím pleteš hrušky s jabkama. Pokud je tam chatová oblast a majitel chaty má vyjímku ze zákazu vjezdu na tomto základě, tak neporušuje vyhlášku, ty jako rybář, kterej tu vyjímku nemáš jo. Kdyby každej dojel autem až k vodě tak je okolo vody ještě větší bordel než je. Neberu ZTP, to je jiná válka. Osobně bych každýmu za vjezd do lesa nebo po lesní cestě k vodě bez vyjímky dal flastra až by se z toho po.ral. Stačijou poťapaní cyklisti, kteří jezdí jak šílenci.

reagovat
Sobota 11. února 2006 ve 23:04 ® vlavis

Asi jsem se špatně vyjádřil. To co jsem zamýšlel zřejmě pochopil jen Hrouzek003. Pokud je okolo revíru uzavřená chatová oblast, tak na vás jsou chataři schopni poslat policajty, aby nikdo cizí nevěděl co se tam děje. A s tím lesem jsem to myslel obdobně. Kdo tam má z dřívějška postaveno chatu, ten smí porušit zákaz vjezdu do lesa, ale rybář, který tam má revír,tam dojet nemůže.

reagovat
Sobota 11. února 2006 ve 2:44 ® regulus
regulus

Obecně přístup k vodě řeším tak, že autem jezdím jen tam, kam se oficiálně smí. Pokud se týče revírů o kterých mluvíš tak to řeším dvěma způsoby buď pěšky nebo na kole. Kolo moc nemusím (moje zásada je ta, že raděj 20 km pěšky než 10 km na kole) takže to kolo na rybách jen tam kde je to opravdu daleko a nebude mi při chytání překážet. Auto často nechávám ve vesnicích (kvůli vykradení) a k vodě obvykle dojdu pěšky. Často jezdím vlakem nebo jinou veřejnou dopravou (je to lepší, nemusíš se vracet na místo kde ti stojí auto). Slovo často nyslím ve svých poměrech, nejsem člověk, který je rybářský cestovatel.

reagovat
Pátek 10. února 2006 ve 22:48 ® 

Řeším to kolem, vozím ho na zahrádce a na nedostupná místa potom dojíždím, když se netahá moc krámů tak to jde.

reagovat
Pátek 10. února 2006 ve 13:28 ® Hrouzek003

je tu určitá nespravedlnos­t.K vodě na Orlíku chataři můžou, ale rybáři ne, když tam vjedete tak Vás ženou. Co je tedy správné? Neznáte vhodné místo?

reagovat
Pátek 10. února 2006 v 8:15 ® piskot
piskot

V létě chodim jen na klidná místa a autem riskuju jen občas.Brzo z jara a na podzim jedu kam se dá i přes zákazy,bo nikdo neotravuje,bo jsou luftmani zalezlý v teple. Konkrétně na Orlíku,je přes sezonu drzost a mimo sezonu pohoda.Pokud bych měl jet někam do CHKO tak samo pěšky,nejsem až tak línej.

reagovat
Pátek 10. února 2006 v 1:09 ® pedrosa
pedrosa

Pokud se do lesa nemůže jezdit, tak jdu po svých a chatovým osadám se raději vyhýbám. Specielně v létě o prázdninách. Nepatří totiž mezi má oblíbená místa odpočinku na rybách.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 ve 22:48 ® 

Jsou dva způsoby: Buď respektovat „pravidla hry“ a podle zákona tam, kde se nesmí jezdit, holt dojít po svých a skousnout i to, že grázlíkům na motorkách, nebo nějakému VIP to projde, nebo se chovat stejně jako ti co nás tak pěkně NASÍRAJÍ.

reagovat
Čtvrtek 9. února 2006 v 19:18 ® rudla
rudla

Celý náš revír(Odra5)je v chko,takže k vodě hezky po svojich.Pokud tam někdo vjede třeba na babetě,a chytne ho RS tak na půl roku bez papírů.Že se tam prohání grázlíci na motorkách to nikoho nezajímá,protože na ně nemají.

reagovat