Vyhledávání
Podklad
8.2.2006 | Bery | 5.296 zobrazení | 35 odpovědí
Používáte pod muškařskou šňůru originální backing a nebo obyčejný vlasec ? Jestli používáte vlasec tak jaký průměr. Díky za info
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 23. října 2006 v 0:57 ® rarach
-
no já věděl, že víš kam patří.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:55 ® Vichrzhor reakce na …
-
Bez obav, hned ho šoupnu do futrálu
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:54 ® rarach
-
tak bacha na prut.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:53 ® Vichrzhor reakce na …
-
rarach: Tož dík! Blíží se hodina duchů, tak jdu zalízt k přítelkyni pod peřinu, abych se nebál
reagovat)
- Pondělí 23. října 2006 v 0:51 ® rarach
-
Co se týká prostředí jsou nejhezčí Kouty a i ryby jsou tam jaxi pěkné v těle a dobré kondici.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:42 ® Vichrzhor reakce na …
-
rarach: Tak teda babo raď – kterej soukromák bys doporučil na spravení rybářské chutě? Samozřejmě nejlépe v lidské vzdálenosti od Liberce
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:34 ® Krvinka reakce na …
-
Mam oranzovy backing…sice jsem ho jeste nevymotal ale mam ho hlavne s toho duvodu ze naplni z casti civku a snura neni natocena na tak maly prumeru, takze nemam poloprazdnou civku ale mam ji pekne do skoro plna
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:29 ® rarach
-
Vichrzhor: No tak brzdi a jeď si to vyzkoušet, pro muškaře, je to super odreagování a doba, kdy tam ryby skáčou na všechno co jsi jim hodil je dávno pryč, nemít zkušenosti z těch našich klasických stojákových vyžranek, tak ti seběvedomí pěkně pohasne. Další problém je ono proklamované a hlavně zcestné Chyť a pusť, vede to jenom k vytvoření přírodních akvaríí s obsádkou velkých netečných ryb, co líně leží na dně a dvakrát za den sežerou rybu kolem 30 cm a chrápou dál. Chápu, že je to lákadlo pro lidi, ale pro rybáře to nic neřeší,velká ryba se jednou dvakrát chytne a začne žít tímto životem a šmitec. Navíc ty menší jsou zatraceně rychlé.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:24 ® Vichrzhor reakce na …
-
rarach: Bedřichov je můj miláček, stejně jako celá Jizera. Já si právě vážím takovejch revírů, jako je Béďov – autem se tam nedostaneš, musíš šlapat po svejch nebo na kole, potkáš max. 5 rybářů na 40ha vodě, nádherný prostředí, prominu i ty menší ryby – ovšem sám mám sivena 33cm a slyšel jsem i o větších. Jizera u Rokytnice – nádherný, připadáš si jak někde v Kanadě…
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:20 ® Vichrzhor reakce na …
-
BoBo: Koukám, že jsem píchnul do vosího hnízda
reagovatMám k těmto revírům nějakou apriorní averzi, jako celkově ke stylu rybaření „vysypat rybu do revíru – zmasařit vše do mrtě – opakovat cyklus“. Souhlas s tím, že určitě ryby, který už párkrát bojovaly o život, budou o hodně opatrnější. Jinak na Jakuba nekoukám, působí to na mě děsně demotivačně…
- Pondělí 23. října 2006 v 0:17 ® rarach
-
Abych řekl pravdu, byl jsem tím směrem jednou na Bedřichově, krásné prostředí a voda, ale siveni kolem 25 cm, ale hodně. O situaci na Malé Skále se už nějaký as píše na www.czechfly.com takže nic nového, ale i Ivanov je na tom podobně ostatně jako téměř všechny revíry pod hlavičkou ČRS, mimo Agary, tam šance je, ale ne hned a ne pro každého, tam už to chce trpělivost, něco umět a i cajk.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:16 ® Vichrzhor reakce na …
-
rarach: To bych i věřil. Stojáky chodím zkoušet na jednu čtvrthektarovou retenční nádrž s osádkou Po, Pd, Si a Li a musím říct, že to sranda není. Při průzračné vodě je téměř nemožný dostat velkýho pstruha. Paradoxně nejlíp jdou siveni a kupodivu lipani. Fluorocarbon používám, problém je v mouchách…
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:15 ® BoBo-Falknow
-
rarach: Byl jsi rychlejší, ale já mám víc písmenek
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:13 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Vichrzhor: Tak to klidně běž, ale zapomeň na slovo sádky
reagovatPokud jsou čerstvě nasazené ryby, tak ty jistě není problém nachytat. Ale trefit rybu, která se rozhodla přežít, je i na těchto „sádkách“ docela potíž
Zapomeň na shot, který proběhl myslím v Jakubovi a ještě někde, kde na Koutech běžně tahali na vláčku duháky 60+. To je samozřejmě nesmysl a ryby byly napíchnuty a následně zdolány… Koneckonců na srazu na Koutech minulý rok udělala řada zdejších vláčkařů zero, nebo max. dvě ryby.
- Pondělí 23. října 2006 v 0:09 ® rarach
-
vichrzhor: Aby jsi si nenaběhl na vidle, Kouty nejsou jednoduchý na chytání velkejch ryb a Pilák ani nemluvím. Zarybněnost výborná, ale jezerní muškaření je úplně jinej sport.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:09 ® Vichrzhor reakce na …
-
rarach: Máš jasnou pravdu. Ale: nevím, jak znáš Jizeru, Smědou nebo Mohelku, ale moje návštěva na Malé Skále v úterý mě uvrhla do totální deprese. Potočáci skoro vymizeli, lipanů málo (+ 4 kusy těsně pod 30cm mrtvé v tišině od nešetrně vyrvané mouchy) a poslední várka duháků, nasazená 18.září, komplet zmasařená. Největší chycená ryba lipan 15cm – ten ani brzdu neroztočil… Nevím, jak to vypadá u vás v Ivanových Varech, ale tady bída…
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:04 ® Vichrzhor reakce na …
-
Ale dozrává ve mně nápad: asi odhodím svá předsevzetí a vypravím se na sádky – ehm, pardon – soukromý revír (Kouty, Pilský nebo tak něco) a zkusím povodit nějakýho duháka, kterej mě přiměje změnit názor na backing a jeho „důležitost“
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:03 ® rarach
-
Vichrzhor: Jak jsem psal, je to jenom o pocitu a klidu při chytání. Může se stát, že i 40 duhák nebere kurs po proudu a budeš mít slabej návazcovej vlasec a co s tím, můžeš za ním běžet, ale někdy není kudy. Většinou si člověk nechá říct až si nabije držku, ale to už je pozdě.
reagovat - Pondělí 23. října 2006 v 0:00 ® Shrek reakce na …
-
doslova a přesně citován můj názor.Děkuji Ti,že se nemusim rozepisovat.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 23:59 ® Vichrzhor reakce na …
-
rarach: Ale joooo, možná si nějakej ten backing koupím…časem
reagovatZatím jsem chytil největší rybu mušením duháka 40cm, a ten sice bojoval moc pěkně, ale nevytočil víc než 15m šňůry. Je to asi tak, že při velikostech ryb, který chytám na domovských revírech, prostě nevzniká vnitřní potřeba nějak zásadně řešit tenhle problém…
- Neděle 22. října 2006 ve 23:57 ® Shrek reakce na …
-
rarach:dokážu si to živě představit.Už jen ten pocit že sedim v chladivé Ohři a pstruh na druhým konci mě opět postaví na nohy
reagovatKuwa!!!!
- Neděle 22. října 2006 ve 23:55 ® rarach
-
Alivio:Ohře bylo super, až na ten konec, asi nejlepší byla ta šipka v Bobajzovej prodyšákách, to kdyby viděl tak ho vezou.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 23:53 ® rarach
-
Vichrzhor: Dyť to tam máš napsaný. No a proč ho měnit, když se můžeš soustředit na rybaření a ne mít obavu, že když lapim něco slušnýho, udělám si pod lajnou motanici jak blázen a přijdu o rybu. Musím taky, ale podotknout, že tyto náhražky se používali v dobách materiálové krize a u některých to holt ještě přetrvalo. Navíc na reelu i dobře vypadá. Prostě nedělej si problémy, kup si za kilo-dvacet 50 yardů backingu a máš pokoj.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 23:47 ® Shrek reakce na …
-
vichrzhor: přečti si Rudovo příspěvky v sekci „z lovu“ a víš to.Přeci na tajný podkrušnohorský revír.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 23:43 ® Vichrzhor reakce na …
-
rarach: Já bych ten backing z vlasce klidně dvakrát za sezonu vyměnil, ale fakt je, že jsem dost skeptickej k tomu, že bych někdy chytil takovou rybu, abych ho viděl… Kam na ty Moby Dicky jezdíte?
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 23:43 ® Shrek reakce na …
-
tak sorry Rudo,já myslel že víckrát.Ale to z tý Ohře muselo být bomba.To Ti otevřeně závidim.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 23:38 ® rarach reakce na …
-
Tome klid, backing jsem viděl dvakrát na Koutech a jednou na Ohři, ale za to celej.
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 23:36 ® rarach
-
Samozřejmě backing, je k tomu určený až ho jednou uvidíš, budeš rád, že ho máš, vlasec má tvarovou paměť a zpuchří, navíc ani cena není nikterak závratná. Loukotě na kolech můžeš mít taky dřevěný a má je někdo?
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 23:33 ® Shrek reakce na …
-
to nevim,počkám na jeho rakci,nebudu mluvit za něj
reagovat - Neděle 22. října 2006 ve 23:31 ® Vichrzhor
-
Jenomže on určitě schválně povoluje brzdu tak, aby mu to vymotala i 20cm čudla
reagovat)