Chytej.cz

Spojení šnůry s vlascem necteno

8.2.2006 | Hrouzek003 | 2.690 zobrazení | 11 odpovědí

Jak spojíte šňůru s vlascem, aby uzel nezadrhával při náhozu za očka. Ikdyž je to zdánlivě jednoduché, nejde mě na mysli, že uzel nezadrhne.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 9. února 2006 v 8:08 ® Hrouzek003

Dnes to prověřím.

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 21:16 ® HaD reakce na …
HaD

Jasně, jde o ten cit pro sestavu…když dám gramovej splávek a přiměřenou zátěž, tak to z mačky nepoletí, nebo velmi špatně a naopak s předváženým waglerem to letí jako střela. Gumové zarážky jsem dávno přestal používat, protože se prořezávaj a blbě jdou do oček.

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 21:13 ®  reakce na …

pardon -diví.

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 21:12 ®  reakce na …

Já vím,jde to ale s mírou a přiměřenou zátěží.No vono to je skoro vždy o citu pro danou sestavu a toho,co si člověk s tím dotyčným prutem může dovolit.Jsou však mezi námi takový,kteří používají tzv.hovínka,která navlečou na takový prut a divý se ,že jim to létá i se špičkou.Ale máš pravdu jde to.

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 21:08 ® HaD
HaD

ono to lze i na matchovém prutu – pro klouzavé splávky vážu zarážky z bavlnky nebo i v případě nedostatku z vlasce a díky těm „cancourkům“ (klidně i 2 cm) to projde

reagovat
Středa 8. února 2006 v 19:46 ®  reakce na …

Nordboy-nesmíš ovšem chytat na matchku,nebo fídr,protože je potom pendolíno.

reagovat
Středa 8. února 2006 v 19:36 ®  reakce na …

Jen si dovoluji přidoplnit. Ty „fousky“ 1cm.dlouhé, které popisuje HaD, mají právě ten význam, že se v očkách uzlík nezachytí. „Fousky“ se krásně ohnou a fičí to jak dráha.

reagovat
Středa 8. února 2006 v 17:08 ® Hrouzek003

Musím to vyzkoušet.Zítra budu cvičit na louce. U teleskopu při splávku byl uzel vždy problém. Děkuji

reagovat
Středa 8. února 2006 v 16:56 ® HaD reakce na …
HaD

na kaprovym prutu jsou velká očka, takže bych se vůbec sebál

reagovat
Středa 8. února 2006 v 16:25 ® Hrouzek003 reakce na …

Děkuji za odpověď. Je možné, že se uzel nezadrhne?

reagovat
Středa 8. února 2006 ve 12:12 ® HaD
HaD

Osobně bych to řešil dvojitým grinnerem a nechat cca 1 cm dlouhé „fousky“, které jdou dobře do oček.

reagovat