Vyhledávání
Parma
4.7.2004 | overhaul | 4.043 zobrazení | 19 odpovědí
Včera to konečně přišlo-moje první parma. Tak dlouho sem na tu vousatou paní chodil az to vyšlo. Samozřejmě sem ji věnoval svobodu, ale úplně mě to její chytání chytlo. Co vy používáte při lovu parem?Chodíte někdo cíleně na parmy?Díky za rady
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 26. června 2010 v 15:09 ® osprey
-
Při 65 cm váží 6 kg vysoký břichatý kapr. Synek chytil 65,5 cm a 6.10 kg a byl to tlustý břichatý lysec s kilem jiker v břiše.
Mám parmy mezi 65 – 68 cm a nejsem si jist, jestli některá měla aspoň 3 kg. Pak mám jednu přes 70 cm a ta možná měla 3.5 kg a rozhodně nebyla hubená.
reagovat - Sobota 26. června 2010 v 11:54 ® okoun27
-
no já jsem chytil parmu která měla 64cm ..a měla 4kg a bylo to fakt prase takže to 6,5kg je fakt moc
reagovat - Středa 23. června 2010 v 16:20 ® kerob reakce na …
-
Kolovr@tek> bych rek mozna este min… muj odhad je tak 3kg, cimz nechci rict, ze to neni hezka ryba.
reagovat - Středa 23. června 2010 v 16:06 ® Kolovr@tek reakce na …
-
kerob> Tipnul bych tak 4kg nejvic, ale nevím no.
reagovat - Středa 23. června 2010 v 15:48 ® luk888 reakce na …
-
kerob> To má kapr stejné velikosti takovou váhu
reagovat.. Někdy ani to ne :P.. Ty bych tu parmu chtěl vidět. Takové prasátko
- Středa 23. června 2010 v 15:29 ® kerob reakce na …
-
wlada> 65cm a 6,5 kg… jen jestli ty nas tak trochu nehoupes…
reagovat - Středa 23. června 2010 ve 13:59 @ wlada
-
parmy cilene nechytam, ale jednou se mi postestila pri vlaceni v proudne vode. Tahnul jsem proti proudu trpytku o velikosti 00 a najednou rana do prutu. Boj trval asi 30 minut a mezitim si ta nadherna ryba vymotala celou civku, byl to nezapomenutelny zazitek. Vazila 6,5 kg a merila 65 cm. Do nedavna se jednalo o moji nejdelsi uvlacenou rybu. Samozrejme jsem ji daroval svobodu, ale krasnejsi boj jsem nezazil. Pouzite vybaveni: prut Berkley Sherrywood 3–21g, vlasec 0,16 (4,5kg nosnost) a mala rotacka Meps
reagovat - Středa 23. června 2010 ve 12:02 ® Piranha
-
Letos se priznam ze malinko fídr a plavanou šidim, ale loni to bylo opravdu excelentní.Za lonsky rok se povedlo neco malo pres 40 kousku parem a vetsina byla ve velikostech 50+ a dobra 15ka ryb pres 60cm.Mou pomyslnnou příčku 70cm jsem neprekonal, ale na centimetr jsem se k tomu priblizil. Posilam nejaky fotecky onech krasavic.
reagovatBraly prevazne na červy, hnojaky a ze zacatku kdy se zacaly chytat, tedy konec srpna, zraly strasne moc kukurici.
- Středa 23. června 2010 v 8:19 ® macek2
-
dneska ráno jsem vyrazil na řeku Odru nachytat si nastražní karasy na sumce ,ale žadného jsem nechytl misto toho brali parmy celkem jsem jich vytáhl 5 kusů 47,48,55cm zbylé dvě byly malé,brali na plný háček červů v pomalu proudící vodě nártrahu jsem nechal drkotat po dně stejne jak psal david, až se splávek podezřele rychle přitopil, zásek a byla tam parádní zdolávačka na mačku s 14-tkou vlascem.
reagovat - Neděle 20. června 2010 ve 13:15 @ stefik
-
Já sám chytám parmy na masové červy nebo na žížaly.
reagovat - Čtvrtek 8. července 2004 v 10:23 ® HaD
-
Já nejradši chodím na parmy v období březen-květen. Chytám je cíleně na mušák na nymfy – famózní zážitky. Taky je chytám na plavačku s mačovkou – na rousnice, hnojáky, masný červy nebo chrostíky (když jsou). Chce to, aby nástraha vždy drndala po dně. Záběr je vždy stopení splávku nebo stopka šňůry jako při vázce, ale rychlejší. Po záseku si často člověk myslí, že vázku má, ale pak se to rozjede a ródeo začíná. Jo a taky jsem už chytil parmu na dvoudílnýho woblera taženýho po dně.
reagovat - Středa 7. července 2004 ve 22:33 ® mirmen
-
Parmy jsou náladové, můžeš čekat 10–14 dní a nic a pak dva dny rodeo. Většinu jich mám při nočním lovu úhořů na rousnice. Dávám přednost vnějším zatáčkám řek a lovím na hraně proudu ( neotravují tam tolik ježdíci jako na tišinách). Úspěšně používám sýrové těsto ( romadur se strouhankou), ale kamarád má úspěchy i na taveňák se strouhankou. Na háček dávám kouli velikosti vlašského ořechu !!!! Neotravují cejnci a drobotina s malou tlamkou. Občas je chytám v září, kolem poledního, na místě, kde se většinou v tuhle roční dobu zdržují. Klasická položená a rousnice. Dostal jsem je ale i na plavačku s boloňkou na rozhraní tišinky a klasické parmové proudné vody ( sjely se zřejmě za krmením nebo najely na krmící se drobnou bílou rybu). Na marmyšku taky zážitek.
reagovat - Pondělí 5. července 2004 v 16:40 ® overhaul
-
Jo jo taky na to chytám kapříky. Není nad to když cívka úplně chrčí prut je ohlej až k ručce a kapr pořád jede jako by se nechumelilo
reagovat - Pondělí 5. července 2004 ve 13:18 ® Chose
-
Jam mam picker od firmy Aberdeen,3,00mParmy u nas na rybnikach nejsou,ale takovej kapr kolem 50cm je dost silnej zazitek. nebo amur. to je fakt boj az do konce. prut o hnutej az k navijaku a s tou rybou nehnete. jen brzdit a unavovat. je to super.
reagovat - Pondělí 5. července 2004 v 0:08 ® overhaul
-
Já sem si ho koupil od kormoránu a sem fakt úplně spokojen
reagovat - Neděle 4. července 2004 ve 21:25 ® spinningman
-
taky si chci koupit winkelpicker byron b1 winkelpicker. co myslite je to dobra volba??
reagovat - Neděle 4. července 2004 ve 20:28 ® overhaul
-
taky sem si ji povodil na winkler pickeru a uz dlouho nebudu chtit chytit nic jinýho než parmu na toten prut. Měla 47cm.Četl sem aji o lunčmitu ale nikdo sem to nezkoušel. Ale ani na sýr mi nikdy nezabrala což se hodně používá. Nevím ale asi bude hodně vychytralá
reagovat - Neděle 4. července 2004 v 19:30 ® spinningman
-
kdyz jsem sel poprve na ne tak zizalka a hned 2 parmy. prvni 20cm bojovala jak 40cm a druha 50 a bojovala jak 70cm. vse na feeder.
reagovat - Neděle 4. července 2004 ve 13:37 @
-
Já se Ti ani nedivím! Mezi parmami jsem pořád,ale žádnou jsem dosud neulovil. Jen dvakrát se mi dostala na modrou třpytku jednou navečer. Zážitek,ze kterého jsem nemohl usnout. Boj jako hrom, prut jako luk,třpytka mi deseti minutách prolétla okolo hlavy a měla svobodu. Svojí bojovností mne ty holky naprosto dostaly. Zkouším to na nymfu,nebo žížalu povalující se pomocí splávku po dně a zatím nic. Však ono to jednou zase přijde!!!!!!
reagovat