Chytej.cz

Polarizační brýle necteno

6.2.2006 | Prizrak | 16.075 zobrazení | 124 odpovědí

Chtěl bych si koupit polarizační brýle. Poraďtě mi prosím, podle jakého kritéria bych je měl vybírat..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 22. srpna 2009 v 15:53 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

regulus> Na rotačky nechytám. :-)

reagovat
Sobota 22. srpna 2009 ve 13:37 ® inspo

regulus> Zrovna včera mi takhle letěla rotačka přímo na hubu, ale stihl jsem se krýt :-) .

reagovat
Sobota 22. srpna 2009 v 11:51 ® regulus reakce na …
regulus

inspo> zlomiljsemprut> tuším, že vláčíte, že??? Pokud ano a používáte rotačky, tak bych vám z vlastní zkušenosti doporučil brýle používat (myšleno jakékoliv na ochranu očí a ty polarizační jsou jaksi 2 v jednom). tem nechutnej obrázek se třpytkou v oku sem znovu dávat nebudu.

reagovat
Sobota 22. srpna 2009 ve 2:33 ® b.gun reakce na …

V té optice samozřejmě kecali a jenom se tě snažili oškubat. Kdyby to byl „slušný podnik“, tak by ti nabídli cenově daleko výhodnější alternativu, kterou je klip s polarizačními skly, který se připevňuje na standardní dioptrické brýle. Tento klip se dá sice pořídit i v e-shopech (ať už specializovaných s brýlemi, nebo i v rybářských), ale lepší by bylo poohlédnout se po nějaké serióznější optice ve tvém okolí, kde mají tyto klipy v nabídce a oni by měli být schopni ti ho případně upravit přímo podle tvých brýlí. Pak by tu byla ještě jedna možnost, ale ta už je trochu komplikovanější, a to nechat si upravit klasické polarizační brýle přidáním dioptrických skel.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9814.jpg
Sobota 22. srpna 2009 v 0:25 ® Michal/
Michal/

Já bych si rád polarizační brýle pořídil ale mám problém. A to je ten, že musím nosit dioptrické brýle. V optice jsem se na to ptal a tam mi řekli, že se to dá dát rovnou do brýlí a ty že se dají potom používat nejen jako polarizační, ale i jako klasické. Jenomže to stojí kolem 6000 a to já zase nemám :-) Tak se chci zeptat jak to řeší rybáři, kteří nosí dioptrické brýle.

reagovat
Pátek 21. srpna 2009 ve 13:46 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> celé jsem to nepochopil, myslel jsme že se jedu učit k Tobě. O ostudu mi nejde, když to bude oprávněně..:-)

reagovat
Pátek 21. srpna 2009 ve 12:13 ® osprey
osprey

Libor: Proto jsem si tě pozval, abys mi tyhle vychytávky předvedl. Takže koukej dovalit a cestou si někde vystup a tu trojkombinaci: foťák, brejle, ryba na prutě trochu dopiluj. Nechceš si tady trhnout ostudu, že ne?

reagovat
Pátek 21. srpna 2009 v 11:36 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> a já myslel že ty fotky děláš všechny přes ty brýle.. hihi

reagovat
Pátek 21. srpna 2009 v 11:30 ® osprey
osprey

mycek: Proč ne? Já bych si taky nemohl koupit láhev archivního vína za několik tisíc, protože bych nepoznal rozdíl mezi ním a nějakým slušným za dvě tři stovky.

Za polarizáky jsem se taky nepředal. To takové polarizační filtry na fotografování, to by byla jiná…

reagovat
Pátek 21. srpna 2009 v 11:21 ® mycek
mycek

OSPREY Jsem si koupil levně v akci tmavé v Lidlu.Jsem s nimi spokojen.Syn ma značkové a nepoznal jsem v tom rozdíl.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9810.jpgfoto/forum/2009/th-img9811.jpg
Pátek 21. srpna 2009 v 9:19 ® osprey
osprey

mycek: Taky jsi HO… viděl? Tak vítej do klubu!

Tohle je standardní test, kterým se dá ověřit, jestli mají brýle polarizační úpravu (třeba nějaké levné šmejdy na stánku).

A pro zadavatele: Jsou různé brýle, liší se kvalitou i cenou (ta jako u všeho roste rychleji než kvalita) a je dobré si je napřed vyzkoušet. I poměrně levné brýle celkem fungují.

Zatím mám pocit, že tu nikdo nezmiňoval barvu. Já mám doma tmavé a žluté. Tmavé na léto, ty žluté nežerou tolik světla, tak je občas vytáhnu na podzim do mlh. Asi bych je nutně nepotřeboval, ale dostal jsem je a darovanému koni se na zuby nekouká.

reagovat
Pátek 21. srpna 2009 v 7:51 ® mycek reakce na …
mycek

S tím překřížením máš pravdu.Hned jsem to skoušel a opravdu jsem viděl ho..

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 22:06 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> to mas pravdu, s tym pozorovanym objektom, ale ak ti do neho tie bryle padnu…

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 21:43 ® osprey
osprey

LuboO: Nevím, nemám čich (to je dokonce i pravda).

Nicméně zápach je obvykle spojen přímo s oním nevábným objektem, pozorovací aparatura s ním nemá nic společného:-) .

A dvojí polarizční vrstva otočená o 90 stupňů opravdu zabraňuje průchodu světla.

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 21:33 ® LuboO reakce na …
LuboO

osprey> mas nejake fekalisticke bryle, ked vidis h…o:)))) nesmrdia?

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 ve 20:23 ® osprey
osprey

Libor: Neboj, mám doma dvoje. Jsou úžasný. Když je dáš křížem přes sebe, tak vidíš h…o:-)

Ale podle toho se pozná, že jsou polarizační:-)

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 16:10 ® inspo reakce na …

zlomiljsemprut> UFF. Už jsem se lekl, že jsem jediný..

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 16:07 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > mám je permanentně v autě, takže je dost možná budu mít.

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 15:48 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

inspo> Jsem na tom stejně…

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 15:46 ® inspo reakce na …

Libor> Většina ti určitě bude radit, že si je máš pořídit. Já si je taky pořídil cca před dvěma lety a abych pravdu řekl, tak je skoro nevyužívám.

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 15:46 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> vem je sebou, dík

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 15:41 ® Sander reakce na …
Sander

Libor > ano.

reagovat
Čtvrtek 20. srpna 2009 v 15:29 ® Libor
Libor

ještě jsem je nikdy neměl, využíváte je a měl bych do toho jít?

reagovat
Pondělí 4. února 2008 ve 21:17 ® toulovec reakce na …
toulovec

já jsem hlavně taky skrblík, tím to taky bude :o)))))

reagovat
Pondělí 4. února 2008 ve 20:59 ® Prichy
Prichy

Nesouhlasim, tak uplne se ZN (ostatne ja je mym dobrym zvykem), ale ramcove ma pravdu a jeste bych upozornil na to, ze i ve sklech muze byt rozdil, ja to proste citim a nic s tim nenadelam, ze s polaroidama muzu u ty vody cucakovat o par hodin dele, aniz bych si pak musel prozit migrenu (kdo vi, o cem je rec, jiste mi da za pravdu). Toulikovi sedi, nemam problem se zrakem, tak asi ani neni duvod kupovat neco hi-end. Tzn. kazdy si vyberte sami, co vam vyhovuje. tecka

reagovat
Pondělí 4. února 2008 ve 20:38 ® Robur
Robur

chose to je jednostraná studie, co viděl Padis tvejma?

reagovat
Pondělí 4. února 2008 v 19:01 ® Chose
Chose

U nás na Labi jsme s Padisem zkoušeli moje solana vs Padisovy polaroidy.koukali jsme z mostu na hlubší,klidnou vodu.Padis mi povídá vidíš toho lipana? Neviděl jsem nic,vyměnili jsme si brýle a najednou jsem toho lipoše viděl,takže bych řekl že tam rozdíl určitě je.

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 20:31 ® cercer
cercer

ZN:souhlas

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 20:19 ® vagi
vagi

toulovec – to je přesně to, co jsem chtěl vědět. Pokud mají polarizační efekt stejný, není co řešit a nemusím se „trápit“, že v nich není tolik vidět. Pak už je to na mě, jestli potřebuji kvalitní obroučky atd.. Dík. P.S. Moje současné jsou polské od Robinsona, vyrobeno zřejmě v Číně, stály pár korun a až je zničím nebo utopím, koupím si nové bez psychické újmy:-)) )

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 20:15 ® ZN
ZN

cercer1: jo, neberu ti to. Je to přece každého věc. Nikomu to nenutím, ale logicky vzato, za ty peníze to až taková kvalita nemůže být. Tato debata je fakt zbytečná. Toulík napsal názor, já jsem napsal názor. Máme prostě na věc rozdílný pohled. PS: i když chodí u vody jak svářeč, stejně ho mám rád. Brýle na tom nemohou nic změnit:-)

reagovat