Chytej.cz

Polarizační brýle

6.2.2006 | Prizrak | 16.246 zobrazení | 124 odpovědí

Chtěl bych si koupit polarizační brýle. Poraďtě mi prosím, podle jakého kritéria bych je měl vybírat..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 3. února 2008 ve 20:12 ® farnas
farnas

sema mam je od semy a nemuzu si je vynachvalit

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 20:02 ® cercer
cercer

ZN: nepřijde mi,že Solana jsou od Hočiminů.ani že to jsou humpolácký výrobky..

reagovat
Neděle 3. února 2008 v 19:36 ® ZN
ZN

toulovec: obecně platí, že tričko od hočiminů je na první pohled stejné jak od NIKE. Dokonce, když ho vyzkoušíš, sedí stejně. Má jen jednu chybičku, je to šmejd. Brýle Solana jsem si jednou koupil. Zlomil jsem VISION a čekal na SMITH. Měl jsem je na ksichtě jednou. Nešlo ani tak o polarizační efekt, ale prostě byly to humpolácký brýle. Kvalitní Polaroidy jdou pořídit zhruba od litru, není to zas až takový problém. A věř, že rozdíl není jen v kvalitnějších obroučkách. PS: se ztrácením brýlí jsem měl podobný problém, jako ty. Vyřešil jsem to takovou šňůrkou od Kuby a mám možná pokoj.

reagovat
Neděle 3. února 2008 v 19:21 ® Robur
Robur

úplě nejlevnější je polarizační klip, kupodivu jsem myslel, že ho rozsednu či umře při neustálém nasazování či sundávání na dioptr. brýle a zatím žije. Stál asi 180Kč, a to ho nosím různě po kapsách s krabičkou olůvek, takže dostává docela sodu. A rovněž pošilhávám po žlutém, akortá jak mám od něčeho dvě věci, okamžitě jednu z nich ztrácím.

reagovat
Neděle 3. února 2008 v 19:18 ® cercer
cercer

též můj názor

reagovat
Neděle 3. února 2008 v 19:08 ® LojzaRybka
LojzaRybka

toulovec>mám stejné skušenosti,měl jsem jedny za 1800kč a byli stejný jako ty co mám těď za 600kč,jedinej rozdíl je ten že ty drahší byli polaroidy

reagovat
Neděle 3. února 2008 v 18:57 ® toulovec
toulovec

už jsem to tu psal asi 100, ale ještě se jednou přemůžu. Vloni jsme s pupákem vzaly dvoje brýle: Polaroidy a Solana za 380 kč. Oboje brýle měly podobný tvar a dokonce podobné zabarvení skel vč. odstínu . Já bych dokonce řekl že naprosto shodné. Zkoušel jsem se s oběma brýlema postupně koukar v různých podmínkách světlo – stín, stín – světlo, světlo – světlo no prostě v různejch podmínkách. Zodpovědně a na svou čest mohu říci, že polarizační efekt, viditelnost a já nevím co všecko bylo naprosto ale naprosto stejné!!!!!!! Jelikož ročně tak 2–3 troje brýle utopím, nebo zapomenu, nebo ztratím, volím vždy levnější varianty brýlí. Nyní už mám dvoje, jedny hnědé a jedny žluté do zarostlého prostředí. Značkové brýle jsou pro ty, co si potrpí na kvalitu obrouček, věří že je kupují na dlouhou dobu, že je nepoškrábou atd. pro mně by toto nemělo nejmenší význam.

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 13:47 ® vagi
vagi

Právě. To je ono. Loni v létě jsem mé oblíbené utopil na Hronu (mimochodem nebyly nijak značkové) a teď mám nějaké „made in Poland“, sedí mi, vyhovujou, ale jaksi se mi zdá, že pod vodu s nimi nevidím tak dobře. Proto má otázka. Ale asi je to jen subjektivní dojem.

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 13:40 ® cercer
cercer

Prichy: v poho…je to i o tom,na co jsme zvyklí.I já mám problémy s očima..podobné těm tvým,vím,o čem mluvíš.Ale vagi se ptal hlavně na to,jak ,,polarizují,či nepolarizují".. o kvalitě je to jasné…

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 13:37 ® Prichy reakce na …
Prichy

cercer1: no, nemusis mit pravdu, znicil jsem jiz nekolik polaroidu, ted mam semi, protoze jsem je proste dostal a prachy na polaroid nemam, mam velmi citlive oci na svetlo, jsou dny, kdyz bez bryly nemam ani sanci se pohybovat venku, aniz bych riskoval bolest oci potazmo hlavy. Subjektivni hodnoceni skel, nebo spis toho, pres co se kouka je ve prospech polaroidu. Proste si nemohu pomoci.

O polarizacnich vlasnostech bych asi nepochyboval, ale spis absence UV filtru nebo mirnou dioptricnost. O rakosackych brylych snad ani nebudu mluvit.

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 13:36 ® regulus reakce na …
regulus

vagi – abych pravdu řekl, nemůžu tu polarizaci-polopolarizaci-nepolarizaci ani potvrdit, ani vyvrátit. (Ježiš Prichy mě zas sežere za ten terminus technicus -:))) ) Mám dvoje, jedny Sema a jedny Solana (myslím, že se to tak jmenuje) a neřekl bych, že je nějakej výraznej rozdíl v polarizačním efektu nebo-li, že by s jedněma bylo vidět líp nebo hůř. Je to svým způsobem i neposouditelný, protože jedny jsou normální a druhý oranžovo hnědý. Řekl bych, že polarizační fólie asi u většiny stejně vyrábí Polaroid (možná u všech) nebo se alespoň používá jejich výrobní technologie. Mají na to patent, pokud se nepletu, tak asi nejspíš i hlídají, aby to někdo moc nefušoval, pokud to jde a samozřejmě platil. Řekl bych, že jde asi spíš o kvalitu materiálu ze kterého jsou vyrobeny „skla“.

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 13:26 ® cercer
cercer

určitě je to hlavně o ceně a značce..řekl bych,že je to jedna z mála věcí,kde je zbytečné platit hodně za značku.Tak jako se dělali testy s obyč. slunečními brýlemi od Větkongu za 60Kč. a značkovými za 1000Kč.UV a tudíž ochranu měli na stejné kvalitě.Tudíž jde hlavně o vzhled a třeba materiál a kvalitu zpracování.Ale pokud to jsou jednou polarizační brýle,pak jsou polarizační 100% tak jako ty 6× dražší. Mám Solana a 100% spokojenost.

reagovat
Neděle 3. února 2008 ve 13:18 ® vagi
vagi

Nemohu si pomoci, ale otevřu zase toto téma i když jsem si ho tu našel a několikrát. Možná právě proto. Vše jsem pročetl a jakž takž vstřebal. Chápu, že každý od nich čeká něco jiného. Chápu, že Polaroid bude rozhodně kvalitnější, než polské značky, které se teď často prodávají v ryb. obchodech a na výstavách. Chápu, že každému vyhovuje jiná barva atd… Ale já mám proto jednu základní otázku. Máte někdo osobní zkušenost s tím, že polarizační efekt u levnějších brýlí není 100% oproti např. Polaroidům? Lze to takto položit? Existuje něco jako např. 50% polarizace nebo je to tak, že buď polarizační jsou a nebo nejsou a nic mezi tím? Zkrátka mně nezáleží na značce, ale na tom, abych s nimi dobře viděl pod vodu

reagovat
Pátek 11. května 2007 v 8:50 ® ZN
ZN

Rybar211: nasaď brýle, podívej se třeba na auto či výkladní skříň a dej hlavu na rameno, tzn.cca o 90 stupňů. A je to.

reagovat
Pátek 11. května 2007 v 0:11 ® regulus reakce na …
regulus

Alivio – woe -:))) tak sem zapoměl napsat, že musí koukat přes dvoje brýle zaráz.

reagovat
Čtvrtek 10. května 2007 ve 22:23 ® Shrek reakce na …
Shrek

regulus: dost podobný :-D

reagovat
Čtvrtek 10. května 2007 ve 22:23 ® Shrek reakce na …
Shrek

rybar211: mám jednoduchej test.Vezmi si mobil,neustále koukej na displej a otáčej s nim .Při otočení o 90° ti zcela zčerná displej. :-D

reagovat
Čtvrtek 10. května 2007 ve 22:21 ® regulus reakce na …
regulus

Rybar211 – to sice nevím, ale pokud jsou brýle polarizační a vezmeš si dvoje a ty jedny pootočíš o 90st., měl bys vidět tmu. Pokud nevidíš tmu, nejsou polarizační.

reagovat
Čtvrtek 10. května 2007 ve 22:18 ® Rybar211
Rybar211

Jak rozeznám polariznační brýle od „čínskejch šmejdů“? :-)

reagovat
Čtvrtek 10. května 2007 v 15:01 ® harpunar

Používám brýle Excalibur-cena 690kč a navíc v nich jsem za celebritu na Stodolní.Solana mám taky a nestěžuju si.Ty první jsou hnědé,druhé žluté,ponejvíce navečer.

reagovat
Čtvrtek 10. května 2007 ve 13:51 ® b.gun

Takže já mám zatím zkušenost pouze s polarizačkama Solano, jestli se dobře dívám, tak jsou to ty, co má dole na obrázku Sander. Hned od začátku začal praskat plastový závit šroubu na pantu, nejdříve jemná prasklinka na jedné straně, potom i na druhé. Po čase upadla jedna strana závitu, pak druhá a nedávno se to dojebalo celé… Nevím, jaké pouzdro na ně je momentálně, ale pokud je to stále ten jakýsi zelený pogumovaný pytlík, co jsem na ně měl já, tak to není také žádná výhra. Je ušit tak precizně ergonomicky, že prakticky nezbývá milimetr volného místa a vyndat je a zase zandat je fakt „user friendly“, nehledě na to, že je při tom potřeba ho roztáhnout na maximum, což má za následek jeho postupné praskání. Takže Solano – děkuji, již nikdy více.
V současné době hledám nové polarizačky, neboť po té, co jsem si na ně zvyknul, si teď bez nich připadám u vody jak bez očí. Zatím jsou v hledáčku Polaroidy ( např. www.slunecnibryle.info ), tak uvidím…

reagovat
Středa 9. května 2007 ve 21:04 ® čabi reakce na …
čabi

Jo a taky jsem si udělal dobře,akorát byly trochu mastný…

reagovat
Středa 9. května 2007 ve 20:46 ® ZN
ZN

čabi:
a udělal jsi dobře. Páč tady jsou rady relevantní, ale z převážné většiny irelevantní.

reagovat
Středa 9. května 2007 ve 20:15 ® čabi
čabi

Tak jsem si je dneska koupil…polaroidy ve speciálce

reagovat
Středa 9. května 2007 v 17:30 ® aspius reakce na …
aspius

Rybar211:www.lovy.cz

reagovat
Středa 9. května 2007 v 16:41 ® Robur reakce na …
Robur

sáhni po klipu, je to v pohodě

reagovat
Středa 9. května 2007 v 16:14 ® Rybar211
Rybar211

Nemáte někdo skušenosti s pol. brýlema pro lidi co mají dioptrické brýle? Popř.: web, cena, … Díky moc

reagovat
Úterý 8. května 2007 ve 23:29 ® regulus reakce na …
regulus

MrCement – to jsou ty o kterejch mluvím a který mám, číslo 1184 souhlasí, barva nikoliv, mimochodem je už nemají, bral jsem poslední. -:)))

reagovat
Úterý 8. května 2007 ve 22:41 ® 

Regule – tady mají ty žluťáky: www.milobrno.cz

reagovat
Úterý 8. května 2007 ve 22:23 ® Robur
Robur

zkuste napsat Danovi Nekonečnýmu, ten má myslím brýle všech barev:-)

reagovat