Chytej.cz

Twister a candáti necteno

25.6.2004 | Dědek | 12.406 zobrazení | 43 odpovědí

Letos se mi ještě nepodařil chytit candát. Jaké twistry používáte a jak je vodíte?Klasické proťukávání dna mi nepřineslo úspěch.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 5. listopadu 2010 v 0:09 ® osprey
osprey

jižan> Sesmoleno nemám, rád bych s tím ještě něco odchytal. Dal jsem dokonce krátkou vycházku speciálně kvůli fotkám, ale špatně jsem zvolil terén. Na dně byr bordel, zátěž mi pořád vázla. Musím jinam.

Ale objevil jsem při tréninku s touhle technikou jednu smákovinu (způsob, jak nastražit a tahat – bez dropshotu). Zatím to nešířím, je to super. Až se uvidíme, pokud nezapomenu, předvedu.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 22:56 ® jižan reakce na …

osprey> koukám, že pro ryby nemáš čas na ryby:-)) )

Co ten DS, už něco máš sesmoleno? Z mé zkušenosti, bych řekl, že je jeho čas.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 22:31 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> Jojo, vždycky musíš vědět. Teprv pak rozhoduje, jestli máš klacek Šimáno nebo Draka. Jestli tohle vůbec o něčem rozhoduje.

Porvu se s tím jednoduše. Dám tomu tak málo, že nechytnu dohromady nic:-)

Dnes jsem chtěl jet a když jsem ráno vstal, řekl jsem si, že tak rád ty ryby zase nemám.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 ve 21:54 ® jižan reakce na …

osprey> parametry na to ta voda má, tak už záleží jen na tobě jak se s tím porveš. I u mne na louži se dá zachytat ze břehu, někde koryto vede hodně blízko u břehu, ale stále a všude platí, musíš to znát a vědět.

reagovat
Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 0:55 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> Ale ryby tam jsou a dík té strmosti se tam dá chytat z břehu dlouho do zimy. Na tvé velké louži už bych byl z břehu dávno plonkovej:-) Letos se tam v těch sutích ještě párkrát ukážu.

reagovat
Středa 3. listopadu 2010 ve 23:11 ® jižan reakce na …

osprey> jednou jsem měl tu čest a nestálo to za nic. Jak píšeš, všude strmé skály, hloubka a gumy mizely jak když je tam vysypu. Jinak takové výzvy mám rád:-)

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:09 ® osprey reakce na …
osprey

jižan> Tam je to těžké. Pokud chytáš z břehu, rychle se to pod tebou svažuje a strašně špatně se lokalizují ryby – co do hloubky a vzdálenosti. Navíc mám pocit, že se pohybují, takže než to osaháš a uděláš si jasno (obvykle za cenu několika gum), je už pozdě.

Tvoje vody jsou jiné. Ale Orlík má obrovské „kouzlo osobnosti.“

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:28 ® jižan reakce na …

Tino> asi sebevrah:-)

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:11 ® Tino
Tino

to byla jediná potvora za celý den :-((

reagovat
Úterý 2. listopadu 2010 ve 12:19 ® jižan reakce na …

Tino> když ty potvory chtějí žrát, je jim všechno jedno

reagovat
Sobota 30. října 2010 ve 22:11 ® Tino
Tino

asi před měsícem na orlíku. Kopyto 14cm, candát 40cm, totálně čistá voda, něco před polednem :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15363.jpg
Pátek 29. října 2010 ve 23:54 ® osprey reakce na …
osprey

Amigabyk> Kolego, to bys toho chtěl moc, lidi se občas baví v pokecech, ale aby dělali rozesílku do mailu…

To kopyto není twister, ten má jen zkroucený ocásek. Těmhle potvorám se obecně říká rippery (já to nevymyslel).

A když si projdeš dnešní záznamy v rubrice Přívlač, najdeš tam fotku, jak se to nastražuje.

reagovat
Pátek 29. října 2010 ve 22:08 @ Amigabyk

Hojte ve spolek. Chytám půl roku a chci to ted zkusit na gumove twistry kopyta. Jak to mám správně navázat? jsou to rybky bez zabudovanych háčků. mam je 10 cm dlouhe. jaky haček použít a v jake části ryby ma být ? dík za odpovedi. pošlete mi rady na email amigabyk@volny.cz dik moc

reagovat
Úterý 2. srpna 2005 v 11:52 ® RASTOK

PV – 81 nemám, v podobnej farbe mám, len má bledé pruhy a ten je dobrý na šťuky. na zubáče skôr 11,17,27,90

daj vedieť, či si bol úspešný, 81 je jedna z farieb, ktorú mám vytipovanú

reagovat
Úterý 2. srpna 2005 v 11:43 ® PV

Rastok: re: Nils M.: barva 81-máš ho?

reagovat
Úterý 2. srpna 2005 v 11:36 ® PV

Rastok: je zeleno-žlutý s černými pruhy, INvicible, byl drahý jako sviňa.

reagovat
Úterý 2. srpna 2005 v 11:26 ® RASTOK

PV, akú farbu si si kúpil ?

reagovat
Úterý 2. srpna 2005 v 11:25 ® RASTOK

tento rok biely twister + biela hlavička a s woblerov Nils Master vo farbe 27

reagovat
Úterý 2. srpna 2005 v 8:56 ® PV

Tomash: re: Nils Master- takže jsem neprohloupil, když jsem včera investoval cca 200 Kč do tohoto skvostu?

reagovat
Úterý 2. srpna 2005 v 1:26 ® Stavba

Dědek: ja sem na tom uplne stejne …

reagovat
Pondělí 1. srpna 2005 ve 23:50 ® Tomash
Tomash

Dědek : Mám jich chycených necelých 20, z toho 5 mezi 50–62cm. Chytám na bílé twistery s rudou hlavou, fluo-zelené s modrými flitry a s rudou hlavou, ale pro mě super objev – woblery Nils Master Invincible 8 cm – doporučuji!!! Chodí tak do 1 metru.

reagovat
Pondělí 1. srpna 2005 v 15:56 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Tedkom na lužnici se mi nejvíce osvědčili rotačky a fialový banja. samozřejmě na candoury.

reagovat
Pondělí 1. srpna 2005 ve 13:50 ® ywan

ozaj a farby biela a žltá, zelená len okrajovo

reagovat
Pondělí 1. srpna 2005 ve 13:41 ® ywan

minule som preťukával dno, asi po hodine som skúsil „pretiahnuť“ stĺpec pár hodmi. asi na piaty hod som mal slabé šklbnutie na šiesty už bol zubáčik na brehu

reagovat
Pondělí 1. srpna 2005 v 10:35 ® jurka1

Já používám žluté nebo žlutooranžové twistry ( velikost 5–7 cm) a vodím je po dně. Po třech čtyřech otáčkách navijáku zastavím čekám 4 – 5 vteřin a tak pořád dokola. Nejlepší čas na candáty je stejně podzim , takže je ještě čas na pořádné kusy!

reagovat
Neděle 7. listopadu 2004 v 19:44 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Ja jsem ho chytili na woblera salmo bullhead,jinak bílé,fosfor nebo žluté a rippery zelené nebo bílé.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2004 ve 12:55 ® Jindra5

Ke Svratce 4– je tam šíleně vázek, tak pozooor!!!!! Snažím se to tahat proto ne po dně, ale nade dnem, na 2–3 otočky navijáku vždy pocuknu prutem. Když tam jsou, tak není co řešit( pokud jsou při chuti)

reagovat
Čtvrtek 15. července 2004 ve 12:49 ® Jindra5

Chytám Svratka 5 a Svratka 4

Mám velmi dobré reference na Svratku 1, pojedem se tam podívat asi o víkendu

reagovat
Čtvrtek 15. července 2004 ve 12:30 ® HaD
HaD

Jindra5: na jakém revíru chytáš?

reagovat
Čtvrtek 15. července 2004 v 10:53 ® Jindra5

Tak jsem byl včera zase s kámošem.

Po pěti minutách na zeleného rippera s červenou hlavičkou přišel první 55. Po dalších deseti minutách další, spadnul mi kousek od břehu, asi 50. Šel jsem vláčet jinam, kámoš si vzal můj flek. Za hodinu vytáhnul dvě padesátky. Já už ani ťuk. Prostě tam zrovna byli najetí.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1