Vyhledávání
MŮj slavný začátek
30.1.2006 | Poperr | 2.347 zobrazení | 11 odpovědí
Zajímalo by mě která ryba byla vaše první a jak vám to šlo první rok s přívlačí
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 31. ledna 2006 ve 14:00 ® carlosplzen
-
. fuj to sem se rozepsal…
reagovat - Úterý 31. ledna 2006 ve 13:59 ® carlosplzen
-
Moje zacatky znam jen z fotek. byli mi asi tri roky, kdyz mi tata (nerybar) dal bambusovej prut s kusem provazku a ohnutym hrebikem. Ja prej pak kazdej den mamu votravoval, aby se mnou sla dolu v Uslave, kde jsem prej tem vohnutej hrebik dokazal ve vode macet dve hodiny
reagovatPak prislo rybareni na chalupe na pozarni nadrzi a prvni „opravdu“ ulovky. Myslim, ze uplne prvni byl asi kaprik tak okolo 20. Se skolnim vekem jsem zacal chodit do ryb. krouzku, coz mi vydrzelo do ctrnacti. Bohuzel jsem sam chytat nemoh, tatu to se mnou u vody moc nebavilo a tam jsem byl hrozne vdecnej, kdyz premluvil nakyho rybare v hospode a ja moh vyrazit s nim. uz jsem se nemoh dockat az budu moct SÁM. Ale puberta si vybrala svou dan
. a ja zacal mit tisic jinejch zajmu a hlavne pak mlatit do bicich. ryby jsem nak pustil z hlavy. a pak po petadvaceti letech vod ohnutyho hrebiku slavnej comeback. S partakem v praci jsme vo rybach cas od casu kecali a od toho uz bylo blizko si jit zaridit povolenku. Rikali jsme, ze tak za bura poridime cajk a bude. jenze voni se nam pomery od dob detstsvi malinko zmenily a tak castka je ve finale asi desetkrat vetsi a partak kupuje chajdu na hracholuskach
I diky tomuhle serveru me dost zaclo zajimat vlaceni. A tak jsem pred zahajenim koupil vlacak a do konce sezony jsem u ryb drepel uz jen jednou. (Prvni rybka na vlacku byl okounek asi 20 cm). Co rict zaverem. Behem sve prvni comebackove sezony jsem zacal asi zase byt rybarem, protoze zacim ted v tej kose pocitovat abstinencni priznaky
......
- Úterý 31. ledna 2006 v 0:24 ® file
-
Stika 62 po 15 minutach prvniho vlaceni. Trefil jsem zatopenej barak. Dvakrat si skocila, proste uzasny. Mel jsem obrovsky stesti a velmi mne to ovlivnilo.
reagovat - Úterý 31. ledna 2006 v 0:20 ® regulus
-
Jestli byla první a co to bylo za rybu, si už nepamatuji, je to tak asi 40 let, chodíval jsem na ryby s dědem a sem tam jsem něco malýho vytáhl, patrně červenka nebo okoun.
Pokud se přívlače týče tak to je složitý, dřív, čímž myslím dobu před dvaceti a více lety, jsem vláčel tak možná třikrát za rok, (už si nepamatuju do kolikátého roku se mohlo vláčet až od 1.9.) a to tak, že jsem to při odchodu od vody tak pětkrát prohodil, pochopitelně jsem nic nechytil. Za posledních deset let se frekvence vláčení postupně zvyšovala, ale dodnes dělám často to, že si hodinku dvě zavláčím a pak nastoupí osvědčená plavačka nebo feeder.
Odpověď na druhou otázku bych charakterizoval slovy, „šlo mi to jak psovi pastva“.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 ve 23:39 ® Cudla
-
Moje první ryba byl pstruh,upytlačený na Střele na koníka. Bylo mi sedum a mně se zdál obrovskej(moh mít tak dvacet čísel)zlatej skrátka kouzelná rybka,pustil jsem ho a přál sem si abych dostal prut k vánocům. Uloven byl jestli pamnětníci jěště pamatují na tkz pytlačku za 2kčs vprodejně SPORT. bYL STEJNĚ KOUZELNEJ ,prut jsem dostal krásnej žlutej laminát a Reex naviják.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 ve 21:20 ® skwor
-
Moje první ryba byl 11cm karásek . Pokud jde o přívlač, tak první sezona bývá vždy úspěšná .
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 ve 20:59 @
-
Pete:pravda,Tomash umí hezky psát Tomash:ne že z toho zpychneš!!!!!
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 ve 20:57 ® Pete
-
Tomash: to je jak úryvek z knihy Oty Pavla
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 ve 20:45 ® Tomash
-
v době, kdy většina mých vrstevníků běhala za míčem po dětském hřišti a uvnitř svých duší snívala o kariéře velkého fotbalového kouzelníka se světoznámým jménem na zádech, jsem já společně se svými bratry snažil o první rybářské úspěchy. Od otce a dědy, vášnivých rybářů, jsem neustále slýchali o krásných velkých rybách, které bojují až do dna svých sil. Své historkyčas od času pečetili svými úlovky, většinou v podobě pěkných kaprů a štik. Čas neúprosně ubíhal a každodenní večerní pohádky na dobrou noc v podobě zážitků z rybolovu mého otce mě přiměli k myšlencezačít svůj rybářský život. V třesoucí ruce vyděšeného chlapce jsem svíral svůj první rybářský prut a poprvé jsem otočil kličkou k rybářskému štěstí…
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 ve 20:24 @
-
To se dozvíš v Kajmanovi Ale nehledej v tom duši literárně zdatného spisovatele. Jinak první ryba byla kapr nebo lín,teď si nevzpomínám.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 v 19:26 ® B
-
První byl okoun cca 18cm a loni nic moc ale horší to mohlo bejt horší. Toho okouna sem s radostí pustil.
reagovat