Chytej.cz

Labe a vábnička na sumce necteno

30.1.2006 | vody | 4.050 zobrazení | 15 odpovědí

Zajimají mě vaše konkrétní zkušenosti s touto pomůckou.Článku jsem na toto téma přečetl sice hodně,ale názory rozdílné. Použití dle hloubky se značně rozcházejí,ná­ístrahy,doba lovu atd.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 7. února 2006 v 0:43 ® Michajda
Michajda

No, já spíš nemůžu překousnout toho 30 cm kapříka jako nástrahu. I když to asi bylo na tom Ebru.

reagovat
Neděle 5. února 2006 v 18:18 ® vody

Mě se ten článek taky docela zamlouval,ale ty tři roky učení s vábničkou nemůžu nějak skousnout.No uvidím po sezóně.

reagovat
Neděle 5. února 2006 v 18:03 ® HaD reakce na …
HaD

není špatnej, ale vybavení za 400.000 bezpod­mínečně skutečně nepotřebuješ :-)) )

reagovat
Neděle 5. února 2006 v 17:32 ® vody

Náhodou jsem našel na SK tento článek ,co tomu říkáte sumcaři? Odkaz:ryby.sk

reagovat
Středa 1. února 2006 v 0:49 ® HaD
HaD

doktor: no jistě, to bylo řečeno obrazně, ale aby se dostal do stavu, kdy zabere, to už musí být ta „symfonie“. nebo klika

reagovat
Úterý 31. ledna 2006 ve 23:38 ® doktor

HaD: Ja si skôr myslím aby ho to tak správne a dostatočne vytočilo.

reagovat
Úterý 31. ledna 2006 ve 23:06 ® HaD
HaD

no ono je to o dost složitější, něž jen dokázat vyloudit zvuk podobný tomu v televizi. se stejnou vábničkou se dají dělat různé tóny a koždý je vhodný k něčemu jinému, různé frekvence atd. To že se člověk naučí zahrát na houslích tón C z něj neudělá hudebníka. Musíš se naučit i jiné tóny a zahrát je a skombinovat tak, aby to lahodilo, v tomto případě, sumčímu weberovu ústrojí (sluchu).

reagovat
Úterý 31. ledna 2006 ve 12:57 ® vody

Milky: sice nic nezabralo,ale trénovat se musí. Sám jsem tomu nevěřil ,že udělat šest mlasknutí,aby reronance byla stejná s tím správným zaduněním nebo mlasknutím je tak těžké,ale výsledky se dostavují. A mám výhodu,že bydlím ve svém. Takže panelákovnikům tuto radu raději nedoporučuji.

reagovat
Úterý 31. ledna 2006 ve 12:48 ® Milky
Milky

vody .. už ti doma něco zabralo? Jestli se lepšíš a já bejt tvým sousedem, dojdu tě osobně vykostit!

reagovat
Úterý 31. ledna 2006 ve 12:43 ® vody

HaD: Mě to zajímá ,protože tuhle hračku mám novou a tak sbírám alespoň teoretické zkušenosti,ale zatím marně. To Labe mě zajímá z důvodu,že se na něj chystám a mám to kousek a ty ryby tam jsou. Každej píše o špatném „bezhlavém mlácení klacku do vody“ to slyším pořád,ale jak jak to vychytat. Pak ,že to neskoušet u vody kde se bude chytat atd. Já jsem začal s praxí i doma trénuju ve vaně před koupeli. Sice si připadám jako blázen,ale ty údery se opravdu lepšej a  podobaj tomu žblunknutí jako v televizi. Vábit ve váně zkoušela celá rodina včetně manželky,takže podpora je a v létě se uvidí.

reagovat
Úterý 31. ledna 2006 ve 12:21 ® HaD
HaD

Neznám sice Labe, ale obecně je lov s vábničkou sice velmi zajímavý, ale poslední dobou stále méně účinný. Ryby si prostě zvykly a už nereagují jako dříve. Bohužel je to i tím, že valná většina vábičů, bez urážky, mlátí do vody zcela nesmyslně a prostě to neumí. Tím se ovšem dociluje pouze toho, že nic neuloví, ryby si zvyknou a pak i když to umíš, je to velmi obtížné.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2006 ve 22:59 ® vody

ozrala:Kam za nima jezdíš?Jestli to není tajné dej tip. Letos se na ně chci specializovat.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2006 ve 21:23 ® ozrala

jo tak vtomhle mas pravdu je to tam samej rybar a sumcu us tam tolik neni

reagovat
Pondělí 30. ledna 2006 ve 20:52 ® vody

ozrala: Jesti myslíš Kunětice u Pardubic tak ty znám dobře. Dřív jsem tam jezdil na kapry a pzději i na sumce,ale můj názor na Kunětice je velmi rozpoluplný. Tlak rybářů velikej a masařů mnohem větší. To co tam bejvávalo ,kdy s kámošem jsme neměli problém ze břehu(naproti bejvalej čerpačce) za večer chytit i několik sumců,neříkám žádny monstra,ale míra byla je dávno pryč.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2006 v 19:07 ® ozrala

skuseli sme tam vabit ale bez uspechu konkretne pod Kuneticema

reagovat