Vyhledávání
boilie
29.1.2006 | frenki | 4.279 zobrazení | 10 odpovědí
Prosím mohli by jste mi poradit, když uvařím boilie a nechávám ho vyschnout tak mi popraská mohli by ste mi poradit něco proti tomu praskání? díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 4. února 2006 ve 21:16 ®
-
Ahoj já to v té páře dělal asi tak o 1/3 déle než ve vodě, záleží jakou máš směs a jakou velikost kuliček, ale jak jsem ti psal. tak už to v páře nedělám, ten rozdíl není takový, spíš mám pocit že z vody jsou lepší, lépe drží. Jinak kdybys chtěl inspiraci, tak tu na chytej mám článek v kaprařině, Zlepšováky při domácí výrobě boiles a tam jsem napsal jak to dělám já a myslím že to není špatné.
reagovat - Sobota 4. února 2006 v 10:27 ® frenki
-
zadar: díky za radu, ale chci se zeptat jak dlouho mám nechat to boilie v té páře vařit?
reagovat - Pátek 3. února 2006 ve 23:24 ®
-
To co psali předemnou platí, ta pára je trochu pracnější a někdy to praská také, po zkušenostech jsem začal zase vařit ve vodě, chce to vyladit sněs, přidat více lepivějších složek, albumin to krásně zpevní a pomalu sušit, ty rady kupovat směs v obchodě neber, určitě si chceš udělat svojí je to lepší pocit chytat na svoje a když to funguje tak je to paráda. Zkus si udělat malé množství směsi z toho jenom několik koulí na zkoušku, všechno si zapisuj a až to bude ono tak máš napůl vyhráno, ještě není jisté jestli to budou žrát. Je to výzkum. Přeji hodně úspěchů.
reagovat - Pátek 3. února 2006 v 16:58 ® Halen reakce na …
-
Prilis rychle suseni a zrejme to sypes do vody, ktera nevre. Vyzkousej jinou vec, vareni v pare. Boilies uvareny v pare vubec nepraska a co vic, ani nemeni varenim barvu a vuni. Coz je zrejme nejdulezitejsi !
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 v 16:48 ® masoro
-
pricin proc to dela proc praska je nekolik za do smesi bylo pridano moc hrubych castic(konopi,repka,atd)muzime premlit v mlenku na kavu a pak ty veci co ti radi jini ale treba tamasinecek-si mysli ze to uz nemas za sebou a ze kazdy kaprar si chce experimentovat a udelat si svuj boilies a kdyz pak na to chytis tak poteseni je hned o necem jinym
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 ve 13:06 ® Tomasinecek
-
neni lepsi si boilie pro zacatek kupovat v obchode???
reagovat - Pondělí 30. ledna 2006 v 11:33 ® willIam
-
taky se mi to stávalo ale jen do té doby než jsem začal používat takovou pistoli na těsto a začal jsem těsto dělat trošku řidší. Jak jsem četl ostatní poznámky tak jestli budeš chtít dát do směsy olej tak pouze potři „bochánek“ těsta než ho dáš uležet do lednice to stačí a hlavně to s tím nepřežeň.
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 v 19:52 ® Gagi
-
Možná kdybys přidal do směsi trochu oleje bude po problému.
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 v 19:49 ® zedus
-
Nebo máš při koulení příliš tvrdou směs. mě to taky dělalo, napovrch si myslíš, že je to ok a vevnitř už je prasklina a pak se to akorát projeví při sušení. Mě to vůbec nevadilo, stejně sem to většinou krájel na půlky, báč tím jak to povaříš, tak se udělá na povrchu slupka, která málo propouští ty báječný sajrajty do vody. Ale pokud s těma koulema pak budeš střílet nebo je házet cobrou, tak je musíš mít v celku to je jasný. zkus si udělat řidší těsto.
reagovat - Neděle 29. ledna 2006 v 19:07 ® pif
-
frenki,nejsu odborník,ale mohlo by to být příliš rychlým sušením.
reagovat