Chytej.cz

Oblečenie na ryby... necteno

23.1.2006 | ORIMP | 15.263 zobrazení | 72 odpovědí

Aké použivate vrchné oblečenie(typ,znač­ku)a aké mate s ním skusenosti. Ide mi o jesenne a zimné oblečenie.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 27. ledna 2006 ve 23:05 ® mirmen

ZN: teprve na třívrstevnou moiru ty mikiny

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 ve 23:00 ® ZN
ZN

mirmen: neber to nijak osobně, ale bavlna je velká chyba. Důvod je prostý, moira odvede pot z těla a bavlna je hodně nasákavá. Tím zabetonuješ veškeré dobré vlastnosti první vrstvy.

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 ve 22:13 @ 

mirmen:osobka

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 ve 22:04 ® mirmen

Spodní prádlo moira. Ponožky moira a fleece. Boty Hunter. Kalhoty vojenské, ale uvažuju o něčem příjemnějším. Na horní část těla jde na moiru podle počasí 1–2 vrstvy ( bavlněné mikiny). Rukavice fleece nebo ice behr. Kulich nebo klobouk. Teďka v lednu jsem zkoušel anglickou jezdeckou bundu .
Vevnitř dvouvrstevný filc, nahoře hustě tkané plátno ( které se má ošetřovat nějakým olejem). Překvapilo mne, jak perfektně drží teplo a neprofoukne.

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 ve 21:14 ® joba

Milky, v žádném případě si nikdo nestěžoval , ba naopak.....

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 ve 13:21 ® rarach

Určitě to není nekvalitní, ale trochu babské pitivo, ve spojení s hruškou to byla vražedná kombinace, naštěsti zme dostali rozum. Já měl do toho ještě whísky a to jehličí během prvních deseti minut a začínal jsem to vidět velmi divoce. Uvítání bylo prostě par-exelence.

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 v 11:53 ® Milky
Milky

rarach: Rudo, no tak Myslím, že plzeňská likérka nedělá neqalitní věci Na ledu to spalovalo všem moc hezky a doplněk hruška byla taky ňam

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 v 10:52 @ 

Neoprenové rukavice jsem si půjčoval od kolegy,abych se rozhodl zda koupit nebo ne,mě se v nich velice špatně chytalo,kolega zase tvrdí,že bomba. Já si koupil pletený prsťáky bez špiček prstů a prsťáky s odklopnou špičkou na ukazováčku,ty jsou perfekt. Mají je na www. armyshop. cz rukavice sniper. Tyhle.

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 v 10:32 ® Robur
Robur

RUKAVICE, – pánové /i dámy/ co rukavice, slyšel jsem něco o neoprenových či jiných materiálech.

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 v 9:03 ® hraji
hraji

upbraider: nic z tvého přesvědčení nezpochybňuji, neboť je to tvoje svobodná volba. I já procházel v letech 1984 a dál vaťákovým obdobím. Ale člověk roste a tak rostou i moje nároky na kvalitu a provedení mého vybavení na ryby a to všeho, včetně oblečení. Mám to štěstí, že nemusím od výplaty k výplatě kontrolovat peněženku a mohu si čas od času udělat radost něčím designově vyvedeným.

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 v 8:59 ® hraji
hraji

orimp: dohromady stála bunda a fleeska necelých 11,000,– kč

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 v 0:43 ® rarach

Milky: – Já: šak to boľo sladké jak hovno z nutrie!!

reagovat
Pátek 27. ledna 2006 v 0:31 ® Milky
Milky

joba No, pod bundou jsem měl jen triko s krátkým rukávem a nálada byla výborná. Stěžoval si snad někdo na lehce kořeněný mok? Bylo jen okolo nuličky, co bych se balil, na to byla neděle.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 23:15 ® ZN
ZN

pikoš: je to jedno, na pi.. není. Nic jiného jsem už dlouho nezkoušel, nemám důvod. Ať si každý chodí v čem chce.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 23:05 ® pikos
pikos

Ale jinak používám v létě, v zimě Alpha M-65.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 23:00 ® rarach

ZN: Tak, tak, člověk aby se tady pomalu za svoje desingově povedené Orvis hadry styděl. Na druhou stranu, když před Lidlem nejdou kšefty s kaprosviněma, tak se aspoň kácej stromy a to už se člověk kurva zahřeje.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 22:56 ® pikos
pikos

ZN: Gore-tex je teď v mrazech docela na pi.., né? Zkoušel jsi Pertex?

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 22:16 ® ZN
ZN

upbraider: máš recht, vaťák je vaťák, a kor před Lidlem.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 19:08 ® Padis
Padis

thermo prádlo je fakt dobrý,ale placatka a svárek taky pěkně zahřeje

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 18:19 ® upbraider
upbraider

hraji:hmm. sloupec vody vysoký 60 metrů. hmm. jak tak koukám z okna na ten panelák naproti. to Ti Tvá horolezecká bunda vydrží opravdu hodně velkej marast:-) . já nosím v létě maskinghadry, který v zimě zlepšuju ještě vaťákama. Někde to vysomrovali mí předci, tuším že snad prarodiče, když se přezbrojovaly a převlíkaly naše militantní složky a jehličí nikdo nechtěl nosit. Do módy přišly americký flekatý bundy s nápisy Smith US Army na prsou a já se svým páskem s pěticípou hvězdou na přesce byl naprosto out:-) . Zimní provedení s vaťákama vřele doporučuju všem co bundu goretexku do 60 metrů nemaj a ani na ní nemaj. Letos sem v tom prodával kapry(sakrble to byla brigáda:-)) a narozdíl od mých kolegů,kteří na sebe navlíkli všechno co doma našli, mi zima nebyla. A to jsme prakticky tejden před vánocema stáli v mínusovejch teplotách před Lídlem na Kladně

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 14:45 ® ORIMP
ORIMP

hraji:čo to cca vyšlo?Bunda+fleeska

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 14:01 ® Kecalka
Kecalka

alivio . hele nerejpej do zenskejch jo?za trest mas jedno trestnepivo pa ha ha ha

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 13:51 ® ZN
ZN

rett. rett: je mi líto, ale je to úplně o něčem jiném, jak píšeš o hodinkách.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 13:40 ® hraji
hraji

upbraider: mělo by to značit, že tato tkanina nepropustí vodu o tlaku, jaký vyvine sloupec vody vysoký 60 metrů, laicky řečeno, neproteče to za žádného normálního deště. Daleko důležitější je ale údaj, kolik páry to propusí ven, ale to je v zimě skoro irelevantní.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 12:56 ® rett.rett
rett.rett

to je stejne jako hodinky 200m,uz jste videli potapece potopit se do takove hloubky?znamena ze jsou plne vodotesne,na hodinkach je tech znacek 10m 50m 100m,nevim jak to jde po sobe vode odolne , vlhkotesne,vo­dotesne a takj:takze myslim neco podobneho!!rett

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 11:10 ® upbraider
upbraider

Co znamená do 60 metrů?? Je to jen přepis kde mělo bejt stupňů?? Já chodím na ryby jako většina v maskáčích. Co je goretex bych dohromady ještě dal, ale s těma metrama… nevím co si pod tím mám představit…

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 10:48 @ 

hraji: Ty jsi už jako ženská : pocit jistoty a bezpečí

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 9:43 ® ZN
ZN

není nad skutečně funkční oblečení. Mám boty trekové Gore vložka spodní vrstva CRAFT, Vavrys, Moira … flísku NORTH FACE Polartec Bundu LAFUMA GORE XCR (třívrstvý GORETex)

Je to funkční, odolné, nepromokavé, neprofukující. Zdraví má člověk jen jedno

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 9:13 ® hraji
hraji

Milky: mohu, ale nemusím ..... Sám jsem byl překvapený tou odolností, ale na druhou stranu, jedná se o bundu pro horolezce do skutečně extrémních podmínek. Používám ji od léta a nemohu si ji vynachválit. Zejména vychytávky s kapucí jsou velmi příjemné a v kombinaci s fleecovou bundou jako zateplovací vrstvou je ideální. Proto jsem koupil fleecovou bundu stejné značky a dokonce přesně určenou do tét bundy. Stálo to sice hodně peněz, ale jsem v suchu, teple a v pohodě.

reagovat
Středa 25. ledna 2006 ve 21:16 ® joba

nej termo měl na dírkách milky promiň milky ale bylo facht dobrý… (džíny a flaška magistra )

reagovat