Vyhledávání
Oblečenie na ryby...
23.1.2006 | ORIMP | 15.262 zobrazení | 72 odpovědí
Aké použivate vrchné oblečenie(typ,značku)a aké mate s ním skusenosti. Ide mi o jesenne a zimné oblečenie.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 2. října 2009 ve 20:06 ® Robur
-
začíná přituhovat, jsou nějaké novinky?
reagovat - Úterý 27. listopadu 2007 v 17:04 ® sus1 reakce na …
-
Ještě žes tam napsal tu poslední větu.ha,ha,ha,ha, . . .
reagovat - Úterý 27. listopadu 2007 v 17:02 ® sus1 reakce na …
-
No už sem se lek , co to tady píšeš za kraviny?!!
reagovat - Úterý 27. listopadu 2007 ve 2:26 ® regulus reakce na …
-
Robur – včilka mě to napadlo, nevím jakej má kdo vkus ale před pár rokama sem si v Břeclavi kupoval futrál na ryby a kamoš co tam byl se mnou si koupil jakýsi termoprádlo a pak si myslím ještě objednával nějaký hadry, nemám v tom přehled, ale tvrdil, že cena byla slušná a že prej je to dobrý, tak zkus mrknout sem. www.rucksack.cz
reagovat - Úterý 27. listopadu 2007 v 1:54 ® rgb23
-
Normální péřovku vzor Michellin, kalhoty s podšívkou. Na hlavu pletenou čepici která jde rozvinout v kuklu, na ruce neoprenové rukavice. Kožené boty, ve velké zimě goretexové Salamony. Pokud je v tom teplo, je úplně jedno jaká je to značka a za kolik.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2007 ve 12:32 ® regulus reakce na …
-
Robur – ten opuštěnej Prígl mě fakt dostal, bylo to tam jako na Václaváku, milion rybářů, dva miliony procházkářů a ve finále i hledači pokladů. -:)))))
K těm hadrám, jako vrchní vrstvu v tomto období používám polartecový kalhoty a mikinu a na tom bundu a kalhoty s Goretexu PacLite. Polartec hřeje a Goretex neprofoukne a nepromokne. Ten tenkej sem si koupil z toho důvodu, že je to skladný a používám to celoročně jako nepromokavej obleček.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2007 ve 12:22 ® regulus reakce na …
-
Harpunar – vůbec si to nepochopil a ani v nejmenším to nebylo namířený ani proti tobě ani proti komukoliv, kdo v tomto fóru něco napsal, anglickejm rybářskejm klubům, ...... prostě byla to jen narážka na názory, který na Chytej v souvislosti s oblíkáním se na ryby v minulosti zazněli. Jinými slovy jsem si jen rejpnul. Nebyl tam sice smajlík, ale předpokládal jsem, že se to všeobecně pochopí.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2007 v 9:08 ® Robur
-
no mně tak nejde o pure vzhled a Regulsu to tak určitě nemyslí, třeba teď jsem s ním byl na rybách na upuštěném Pryglu, a některé svoje věci na místě odkládal a pořizoval si nové lepší co právě našel
reagovat, ale asi si založím na toto téma nové fórum, abych mohl hned do záhlaví dát prosbu, že o radu typu- maskáče, kanady či dvoje tepláky nestojím, páč si chci koupit kvalitu za rozumnou cenu a právě z teplákomaskáčo modelů se chci posunout někam dál.
- Čtvrtek 22. listopadu 2007 v 9:01 ® harpunar
-
Regulusi-tady jde snad především o to,jestli je ti teplo a máš pohodlí,není-liž pravda? Máš dojem že já rozlišuji podle hader,kdo je lepší rybář?To je v rukách,ne v oblečení! Jde jen o to že rybařina je pro mne s mých koníčků na 1 místě a skoro všechny volné prostředky dávám do cajku a kvalitního oblečení.Nemám problém jít na ryby s kýmkoliv i kdyby byl oblečen jako Anna Proletářka. Buď je to kámoš,od kterého se můžu hodně přiučit a nebo on ode mne a to je pro mne stokrát důležitější,než co má na řiti.Podle tebe asi budu ten správný,když budu u vody v maskáčích vypadat jak uprchlík s cizinecké legie žejo!?Zadalší,myšlenka a poslání rybářských klubů v anglii není zrovna o tom kdo má love,ale o kultivování nějakého úseku řeky a spravování vody.Byl jsi tam někdy že odsuzuješ? Tam se na rozdíl od nás loví,tady mnohdy drancuje.
reagovat - Čtvrtek 22. listopadu 2007 v 0:09 ® regulus
-
Jak se tak na ty odpovědi koukám, z vás ti pure rybáři nebudou mít radost. Pokud nebudete mít oblečení aspoň za 10 litrů, tak jste ti vandráci, kteří taky mají povolenky, vůbec nejsou in, a vlastně jste ostuda Petrova cechu. Z toho důvodu je nutný zrušit svaz a založit rybářský kluby podobně jako to mají zmáknutý v Anglii, jako je to v golgu, hold kdo nemá velký love má smůlu. A tak to má být, rybaření je taky jen koníček, jako třeba lyžování, za vše se musí platit a to pokud možno hodně. STOP neděste se, jen jsem tu reprodukoval názory některých našich kolegů, doufám, že hodně dlouho neprojdou.
reagovat - Středa 21. listopadu 2007 ve 22:07 ® kele24
-
Dam si kanady,maskače a nějakou mikynu a mužu valit
reagovat - Středa 21. listopadu 2007 v 9:48 ® harpunar
-
Jendo ta cena vychází v konečném zůčtování stejně-tak stará meruňka a slivka-láhev takového moku cca 3000,– českých na stole!!!!Takže neměj pocit že jsi ušetřil-))))))!
reagovat - Úterý 20. listopadu 2007 ve 22:02 ® Hora
-
No tak teď já,boty-obyčejné válenky,konzervované Tagalem proti vodě z druchemy,cena do 200Kč(myslím cena bot – koupeno v pracovních oděvech),oděv-maskáče,koupeno v armyšopu za 800Kč,komplet,spodní termoprádlo koupeno též v armyšopu za 300Kč,termoponožky koupeny též tam + 1 pár na veletrhu v Brně,cca 360Kč oboje,čepice obyčejný kulich cca 100Kč.Rukavice mám asi 5–6 roků staré neoprénové Icebehry.No a na vnitřní zahřátí mám 20 roků starou meruňku a stejně starou slivovičku.No není to fajn? harpunar>nic ve zlém.
reagovat - Úterý 20. listopadu 2007 v 16:14 ® harpunar
-
To nejdůležitější jsem zapoměl,já Ivan,hlava děraváááá!!! Takže botky dar,ale stály asi 2000,– na naše kč,Harapes sestava 1100kč,–,Geoff bunda 3400,– a kalhoty v akci asi 3100,–,Fusekle,čepice a triko asi 500,–dohromady vše přišlo na nějakých 10 000kč + 250 za litr slivovice,coby fridexu.
reagovat - Úterý 20. listopadu 2007 v 16:07 ® Robur
-
chlapi, hovořte i v penězích
reagovat - Úterý 20. listopadu 2007 v 15:56 ® harpunar
-
Tož začnu od nohou-botky mám goráče Timberland,fusekle fleece,bundu a kalhoty Geoff Anderson,růžovoučké tričenko,na něm kombinaci spoďár a vrchního dílu od Klimatexu,alá Vlastimil Harapes a když je echt kosa tak ještě jednu.Na hlavě čepici Loop a když hodně fouká,šviháckou šálu alá Pavel Dostál(dejž mu pánbůh klid a odpočinutí),rukavice používám zřídka. Takto oděn se oddávám rybolovu a po požití doušku slivovice se rozlévá po celém těle teplo,které tato kombinace drží,jako prase!
reagovat - Úterý 20. listopadu 2007 ve 12:15 ® regulus reakce na …
-
Robur – vlastní zkušenost s tím nemám, ale kamoš provozuje takový to polohorolezení, nevím jak se to správně jmenuje je to něco mezi skutečným holrolezectvím a horskou turistikou. Používá tady tyto boty www.hudy.cz a nemůže si je vynachválit. Pevný, pohodlný, nepromokavý. Vzhledem k tomu, že s tím leze v nadmořskejch výškách kde je i na podzim tak jak tady v zimě, tak předpokládám pohodový používání podzim až jaro.
reagovat - Úterý 20. listopadu 2007 v 9:38 ® RADE4EK
-
Já jsem letos koupil 100%nepromokavý oblek Aljaška,Je to super,Bunda 4000 litry a kalhoty zdarma,původní cena kompletu 8000 tis.Boty mám značky hunter,ale kolem švů to netěsní,a musím si brát více ponožek,boty stály 1500.
reagovat - Pondělí 19. listopadu 2007 ve 23:05 ® Robur
-
co nového v této problematice, Ježuch nemá nápady, tak si mám něco koupit. Máte někdo nějaké nové poznatky. Koupil jste někdo něco speciálně rybářského, viz. různé reklamy z ryb. časáků atp. Též recenze na botičky uvítám. Např. teď www.ravenbrno.cz jak e chodí v podobných botách?
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 ve 14:15 ® pif
-
a každé inteligentní člověk na té fotce pozná jadernýho fyzika nebo leteckýho inženýra,jak přemýšlí o práci!!!!a vubec nevypadá,jak bezdomovec
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 ve 14:01 ® pif
-
lubane,my dvá sme spolu mimimálně do večera skončili!!!!!!!!!-:))
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 ve 13:53 ® Robur
-
Letos ale pofrčí puntíky.
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 ve 13:50 ®
-
pife:myslím,že hraji nebol ďaleko od pravdy
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 v 10:09 ® pif
-
já se oblíkám na ryby,dle mého názoru velice vkusně a proto se mě dotkla poznáka hrajiho,že kdyby mě neznal,tak si myslí,že jsem bezdomovec!!!!-:))))
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 v 0:48 ® Klon
-
Tak v létě to neřeším to chytám klidně s kohoutem venku a co se tyče paní ZIMY tak mám jen spodní thermo pradlo a přežiju v pohodě a nestojí mě to desetitisice,ktere mužu mimochodem hodit do vybavy což my je prednejsí
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 v 0:25 ® ZN
-
pepino99: jedná se skutečně o TŘÍVRSTVÉ oblečení. V žádném případě 5až x vrstvé, Vyněň prodejnu nebo prodavače. Bavlna je skutečně nasákavá. Dej do gůglu CRAFT, Moira atd., dočteš se o tom něco víc. Btw., používám to ke vší spokojenosti v různých podmínkách tak deset let.
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 ve 23:49 ® pepino99
-
Mirmen : Mám komplet od DOG Fishing a moc spokojen. Kupoval sem to u Tomiho asi za 9.000,– a príííííma. Pravda že za ty prachy by mi na rybách mohl povídat pohádky ))
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 ve 23:46 ® pepino99
-
ZN: teď nechci dělat chytrého já , ale myslím že moira ani veškeré membrány nejsou samospasitelné. Obávám se že vlhjkost neprojde samovolně deset vrstev. Myslím že mi v prodejně s moirou radili právě bavlněné triko na dvě moiry . Bavlna chytne vlhkost a moira vespod zůstává suchá. Nemyslím že by vlhkost proběhla všech 5 – 8 vrstev a utekla z ničehož nic ven goratexovou bundou ))) Ale můžu se mýlit ))
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 ve 23:41 ® mirmen
-
ZN, máš pravdu, nedá se v tom chytat celý den – v jednom návleku. Řešil jsem to postupným navlékáním ( svlékáním ) další hřejivé vrstvy – podle okolních podmínek.
Pokukuju po bundě taurus od doc fishing a sháním na ni reference.
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 ve 23:16 ® ZN
-
mirmen: ono je to jedno, nechci dělat chytrého, ale ta bavlna to fakt zabetonuje. Prostě vlhkost musí jít úplně pryč, zůstat musí jen teplo. Princip je: první vrstva odvede vlhost druhá vrstva odvede vlhkost a drží teplo třetí vrstva odvede vlhkost a chrání před větrem a deštěm Pokud je tento princip porušený, ztrácí to smysl.
reagovat