Chytej.cz

Strýmrování na MP vodách necteno

21.1.2006 | xycht | 14.168 zobrazení | 100 odpovědí

Smí se na MP vodách strýmrovat? Tj. jestli můžu vodit velký štikový strýmry aniž bych se musel bát postihu za lov dravců, který je zakázán před 16.6. Měl někdo někdy problém? Díky všem za věcný odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 19:01 ® Axamith
Axamith

Já osobně si myslím, že doba hájení znamená, že si hájenou rybu nesmím ponechat, ale pokud ji jako sportovní rybář ulovím a pustím, tak to není přestupek. Je ale otázka, jak se ryba vyčerpává po zimě, v době tření . . . To je věc zdravého rozumu, jestli půjdu v dubnu se štikovým streamerem do vody a říkat, že chytám pstruhy.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 18:53 ® xycht

fifi: Začínám pochybovat, že jsi někdy chytal ryby, protože to co píšeš je teorie a kdyby to tak bylo tak by zákonitě museli některý plavačkáři přijít o papíry. Potáhnout splávek s rousnicí , říkám potáhnout není vláčka, to každej ví.

Přívlač je podle mě to kdybys jí cíleně tahal. ale občas jí potáhnout při plavaný snad neni přívlač ne ?

Odpověz jasně, je to přívlač?

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 18:50 ® xycht

fifi: cože? Já rousnice nevláčim, ale když chytám v proudu tak se splávkem operuju, někdy to v proudu podržim, pak třeba přitáhnu a nechám splavávat.....

Takže kvůli tomu, že chytám na plavačku s rousnicí si mám sáhnout do svědomí? To snad nemyslíš vážně! Přívlač je něco úplně jinýho…

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 16:42 ® fifi
fifi

xycht: sáhni si do svědomí a rozliš ty dvě věci… popotáhnout rousnici, aby ji neunášel proud a  aktivně s ní " operovat" (jak píšeš) za účelem vydráždit rybu.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 13:17 ® xycht

fifi: bavíme se oba o MP revírech?

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 13:12 ® xycht

fifi: ten svůj poslední příspěvek myslíš vážně? Sám jistě uznáš že je to blbost, protože to by byli na plavačkáři na řece všichni bez papírů. Já osobně jsem několikrát chytat na plavačku s rousnicí se kterou jsem aktivně operoval. ne vláčel, ale občas potáhnul když jí unášel proud apod.

Tohle fakt vláčka neni

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 12:32 ® fifi
fifi

. jo a když budeš pod splávkem aktivně vodit třeba rousnici, tak už je to vláčení

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 12:27 ® fifi
fifi

xycht: já sem si to nevymyslel, nechci se přít o jakoukoli mouchu ani o nic jiného. v r.řádu se píše o nástraze,

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 10:58 @ 

stejně to je tady argument proti argumentu,takže bych to viděl na remízu,obě strany (zastánci i odpůrci) si podáme ruce a hold budeme chytat dle vlastního uvážení a odvahy.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2006 v 1:10 ® Rendy

Debatu o tom jestli se smí se strýmrem k vodě v době hájení dravců jsem měl s rybářskou stráľí . Bylo mi řečeno pokud budu pouľívat strýmry do 5 cm je vąe v pohodě . Nikde jsem na takové pravidlo nepřiąel , ale myslím ľe je rozumné . Chytat cíleně ątiky v době tření na ątikové stýmry i kdyľ je lovící pouątí se mi jeví jako velice neetické a bral bych to jako přestupek proti rybářskému řádu. Rendy

reagovat
Středa 25. ledna 2006 ve 23:40 ® xycht

fifi: a co když budu pod splávkem aktivně vodit rousnici?

reagovat
Středa 25. ledna 2006 ve 23:16 ® xycht

fifi: takže chceš říct, že když budu aktivně vodit jakoukoliv mouchu tak vláčim?

reagovat
Středa 25. ledna 2006 ve 13:17 ® fifi
fifi

lov přívlačí na MP povoleno od 16.6. do 31.12. Lov přívlačí spočívá v „a ktivním vedení nástrahy“ vodním prostředím. !! takže vodit streamry a cokoli jiného před 16.6 na běžných MP se asi nesmí… ne?

reagovat
Středa 25. ledna 2006 v 1:20 ® Tomix

Xycht: Přesně tak. Mě taky ne.

reagovat
Středa 25. ledna 2006 v 0:00 ® pupak

Shimi je mlady cestny muskar ten na zizalu chyta jes s feederem:-)) )

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 23:37 @ 

Kdyby ve dvou. Přes Shimiho se k vodě nedostanu..

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 23:35 ® pupak

Karlos – ve dvou se to lepe tahne:-)) ))

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 23:33 @ 

Pupák:To by nás tam už bylo moc

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 23:23 ® pupak

Karlos – jestli chces poradnej adrenalin na pstruhovce kup si zizaly a jdi na vosmu na zahajeni:-)) ))

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 22:59 @ 

Xycht:Jasně,kdo nemá rád adrenalin ať chytá na kolínko nebo knedlík. Zrovna vážu pijavky ala Pupak.

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 22:52 ® xycht

Karlos: nebo pro ty co chtěj předejít problémům s RS jak psal pupák

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 22:33 @ 

Zkrátka strýmrování není pro posery…

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 22:18 ® xycht

Tomix: a asi by mě nebavilo se u vody hádat kvůli blbostem

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 22:17 ® xycht

Tomix: jasně, já si to taky myslim. Navíc ted sem koukal do RŘ a tam o strýmrech nic neni. jen to nesmí mít vrtulku a plíšek…

jojo x máme oba. ty na konci já na začátku )

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 21:28 ® Tomix

Xycht: Taky nemám v úmyslu chytat na velký štikový strýmry. Jen mi přijde hloupost nechytat na strýmry vůbec, jenom proto, že na to jdou štiky, když na to můžu s úspěchem chytat duháky. A jak jsem psal, nejlepší bude se jim vyhýbat a myslím, že se ti tam stejně vždycky nějaká připlete, pač jsou všady. Teď jsem si všiml, že máme oba v přezdívce písmenko X.

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 20:53 ® xycht

Tomix: no každopádně na štikový strýmry chytat nebudu. je to asi neetický a navíc asi zakázaný v RŘ. Nebudu riskovat ztrátu povolenky nebo ryb. lístku

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 ve 20:19 ® Tomix

Xycht: Podle řádu je to povolená technika, ale fakt nechcu aby kvůli mně někdo přišel o papíry. Já zatím nemuškařím, ale pokud ne letos, tak příští rok s tím hodlám začít a strýmrování rozhodně nevynechám. Robur: Každopádně máš recht. Myslím, že třoucím se rybám by se mělo vyhýbat a nejde jenom o štiky.

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 v 18:26 ® Robur
Robur

No jo, ale pokud půjdu chytat štiky, tak logické je chytat v mělčinách, pak ale zase narážím na problém, že kde se ryby vytíra, tak se tam nechytá. Za sebe říkám, že v řádu se to dá obejít, ale morální to není. Takže tak chytat nebudu. Jak by bylo Vám, kdyby Vás někdo otravoval při souloži, byť šetrným a sportovním způsobem, i Anče nadávala Trautenberkovi.

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 v 18:12 ® herik

Na Slovensku mame to iste. Ja som osobne velmi rad, ze je tu moznost lovit dravce cely rok, navyse velmi sportovym a setrnym sposobom. Dodrziavanie druhovej ochrany je samozrejmost. Od jari idem do toho, minuly rok som to skusil tak tri krat, nic som nechytil, ale bolo to super. Odporucam vsetkym nasratym sportovym rybarom, aby nep. covali a prijali tuto novu vyzvu

reagovat
Úterý 24. ledna 2006 v 9:31 ® xycht

Tomix: no problém vidim v tom, že strýmrování je v podstatě lov dravých ryb A to řád zakazuje.

reagovat