Chytej.cz

Strýmrování na MP vodách necteno

21.1.2006 | xycht | 14.579 zobrazení | 100 odpovědí

Smí se na MP vodách strýmrovat? Tj. jestli můžu vodit velký štikový strýmry aniž bych se musel bát postihu za lov dravců, který je zakázán před 16.6. Měl někdo někdy problém? Díky všem za věcný odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:36 ® Tomix

Alivio: To je přesně moje řeč. A stejně jako při přívlači je někdy nutné použít cíleně na okouny velkou rotačku (např. č. 2 nebo 3), tak stejně i při muškaření se může na okouny hodit i větší štikový strýmr. Jen mě napadla ještě jedna věc. Podle řádu se smí muškařit za pomoci muškařské šňůry nebo i vlasce, kdy nosnou funkci zaujímá kulové plovátko či jiná zátěž. Co z toho plyne? Já přece můžu vzít klidně obyčejnýho vláčáka na konec vlasce nacvaknout pár broků (nebo jinou zátěž) a navázat tam dva nebo i tři návazce s umělými muškami, a tedy i strýmry. Pokud nedám před mušku rotační lístek, vrtulku nebo podobné funkční zařízení zvyšující dráždivost mušky, tak mi přece nikdo nic nemůže.

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:35 ® xycht

pikos: nevím proč bych se měl nad sebou zamyslet. jen jsem se ptal. Navíc sem slyšel že se běžně na MP strýmruje…

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:30 ® pikos
pikos

Alivio: Asi máme odlišné velikosti „velkých štikových strýmrů“.

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:30 @ 

Robur:jasnačka,tak nějak to bylo psaný i v RŘ,že tam nesmí bejt korálky,různý pozlátka a tak,ale myslim si že „holej“ streamer nemůže dělat problém,ne?

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:25 ® Robur
Robur

Nemám na to jednoznačný názor, spíš jsem pro povolení, ale abychto zamotal, tak jsem ještě slyšel názor, že ANo, ale na tom strýmru nesmí být lesklé věci jako např. korálek.

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:20 @ 

a proč ne??Nejde o to co chce lovit,můžu jít na štiky,no a co?Vždyť si jí nesmim vzít,ale chytat je smim. A navíc tomůže bafnout okyš,pstruh,c­okoliv,tak o co jde?

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:19 ® Tomix

Kamarád chytá s mušákem na strýmry štiky právě před zahájenou a ještě mu za to nikdo nevynadal. Nevidím v tom žádnej problém. Jednou jsem četl debatu na toto téma na MRKu a chlapi se tam kvůli tomu málem prokleli. Rozdělili se na dva tábory z nichž jedni strýmrování před zahájenou obhajovali a druzí jej zase kritizovali a nazývali nesportovním. Vzhledem k tomu, že je muškaření povoleno celoročně a mohou se tímto způsobem lovit i jiné momentálně hájené druhy, tak nechápu, proč by měla být štika výjimkou.

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 21:14 ® pikos
pikos

Xycht: s velkým štikovým strýmrem asi budeš chtít jít lovit dravce, že jó, zamysli se nejdřív sám nad sebou

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 20:39 @ 

Já ti nevím,já jsem strýmroval a zatim bez problémů. Je pravda,že když stojíš v květnu po pás ve vodě v broďákách a šviháš šňůru,tak to asi málokdo bude považovat za přívlač,každopádně by mě zajímal názor členů RS zde přítomných,tak prosím.

reagovat
Sobota 21. ledna 2006 ve 20:21 ® xycht

Jde mi samozřejmě o lov před 16.6. na MP

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1