Vyhledávání
Strýmrování na MP vodách
21.1.2006 | xycht | 14.167 zobrazení | 100 odpovědí
Smí se na MP vodách strýmrovat? Tj. jestli můžu vodit velký štikový strýmry aniž bych se musel bát postihu za lov dravců, který je zakázán před 16.6. Měl někdo někdy problém? Díky všem za věcný odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 28. ledna 2006 ve 22:00 ® fifi
-
.
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 v 10:27 ® rarach
-
Pulec je výborná nástraha prakticky na všechny stojáky či řeky, klasickou napodobeninou je černá lura, která se dělá v mnoha variantách nebo někteří váží pulce tak, že tělíčkou je černý polycelen a ocásek z marabou. Na výrobu lur je dobré marabou nebo pevnější materiál je černá pol. liška, ale musí se po odstřižení srsti vytahat ty tvrdé pesíky.
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 v 0:11 ® Cudla
-
jěště funguje když se líhnou pulci .
reagovat - Sobota 28. ledna 2006 v 0:09 ® Cudla
-
Alivio:syn mi dělá něco podobného z černýho marabu,velikost2–2,5cm záběry od ševce po štiku,kolega si povodil i amurka,ale toho uplác tak se nepočítal.
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 ve 22:54 @
-
koukám do sbírek a našel jsem v rybářství z roku 90 pulce z černé bavlnky. Nemáte s tim někdo zkušenost?Taky by to nemuselo bejt zlý......
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 ve 22:28 ® xycht
-
KArlos: pijavku? nemáš někde foto?
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 ve 21:08 ® jiris
-
K drzeni okounu, dela se to tak odjakziva u Usa okounu, nasi okouni se daji drzet stejne pohodlne, ale na fotkach to prilis vzhledne nevypada, aspon me se to nelibi
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 ve 20:00 @
-
Xycht:Máš recht,já taky ne. Ale nějakou larvu vážky nebu pijavku uvážu a na tlouště či okouna zkusím
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 19:32 ® xycht
-
Alivio: aha tak to jo
Prichy: Naprosto souhlasim a proto sem to hledal. strýmr podle mě imituje rybku takže by mělo jít o lov dravců.
Takže já radši strýmrovat nebudu, ale je to myslim docela zajímavý téma
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 19:24 ® dudu
-
Ještě k tomu držení okouna. I já jsem někde psal, že se mi to nelíbí. Myslel jsem z estetického důvodu na fotkách. Z jiného hlediska to nedokážu posoudit, neboť mě tak nikdo zatím nedržel. K tomu strýmrování, jsem bezpartijní a bez názoru, ale dělají se horší věci.
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 19:12 @
-
xycht:špatnýho?Neřekl bych,jen jsem se zeptal,proš Tomash vyvrací okounovi tlamu jak kdyby mu tam chtěl narvat nákup ze samošky. No a prej se to u okounů dělá,no, tak pokud se to dělá,tak jo,v pohodě. No a tim že jsem se zastal okouna s vyvrácenou tlamou jsem se dostal do konfliktu kvůli tomu,že souhlasim se streamerováním na MP před 16.6. No ale nebyla to hádka ani urážení,takže to beru s humorem
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 19:12 ® Prichy
-
Jeste se zeptam, co má streamer ve vode predstavovat?? Jestlize totiz rybku (at jiz 5 ci 10 cm dlouhou) pak nemuze jit o muskareni. Je toto dle me zakazano (bohuzel).
Pokud ma imitovat hmyz ci jine vodni organismy (rad neurcuje jestli "jine vodni organismy muzou byt i male rybky :-/ ) pak je to dovoleno jen jednou, dokud neprijde RS
Dle me ani RS nevi, jak to vlasne je Je to hybrid ten nas rybarsky (ne)rad.
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 18:47 ® xycht
-
Alivio: a co jsi udělal tak špatnýho vlastně? ))
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 18:46 @
-
xycht: mě,já vydám za dva ))
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 18:39 ® xycht
-
file: můžeš být konkrétní jaký lidi máš na mysli? díky
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 18:38 @
-
O. K. V pohodě,to jsem chtěl vědět,já takhle velkýho okouna nikdy nechytil (a nestydím se za to),takže nevím o co jde. A abych pravdu řekl můj největší (cca 35 cm) šel do košíku. S okounem jsem se snad ještě nefotil. Takže díky za vysvětlení ohledně hmatů a chvatů
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 18:33 ® file
-
Pravda nahodil si mne ty, ja proste nemam rad „kazani“. To myslim vseobecne, nejen na tebe a proto jsem nejmenoval. Patrim spise ke „ctenarum“ a vim ze nejsi blbej, tak jsem to zkusil. Chytej ma v tomhle ohledu dobrou osadku rekl bych. K tomu drzeni: Myslim ze je to jeden z setrnych zpusobu uchopeni ryby jako je napr. OKOUN(nekde jsem to tusim cetl). Potvrdit by mi to ale musel nekdo zkusenejsi. Stika by se tak asi taky dala chytit
reagovat
neni to ale muj styl. AU… - Pátek 27. ledna 2006 v 18:19 @
-
file:pokud tim myslíš mě,tak bych chtěl taky něco říct. Já Tomashovi neříkám,že ji špatně drží,ani mu to nevyčítám,jen by mě to zajímalo. Když se fotíš se štikou tak jí taky neotevíráš tlamu,tak proč okounovi?Prostě se jen ptám. A pokud zastávám streamera před zahájením na MP,tak je to jistě kvůli okounovi,pstruhovi apod ale opravdu nedokážu ovlivnit která ryba mi to bafne. Nechytám s mušákem na velký streamery (jen tak pro úplnost). Nehledej v tom prosím nic špatného,jen jsem chtěl odpovědět.
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 18:19 ® file
-
vydradrazdeni = vydrazdeni sorry
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 17:54 ® file
-
Ctu a nemohu jinak
Myslim ze se tady ukazuje jak maji nekteri dvoji metr k zachazeni s rybou.(alespon co se tyce komentaru)
Lide, kteri kritizuji druhe: Napr. ze drzi legalne ulovenou rybu(navic pri ponechani) spatne za tlamu.
Tito lide tu najednou jsou schopni bez problemu schvalit vydradrazdeni dravce v dobe hajeni.
Nechci nikoho nastvat, ale sakra kazdej, nez zacne takhle podobnym zpusobem „dodrzovat rad“ by se mel zamyslet nad tim co tu kdy na Chytej kazal.
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 16:43 ® Axamith
-
Pikos : Já s tebou souhlasím. Jen jsem se pokoušel vysvětlit pojem " doba hájení", která určuje, kdy si smím a kdy ne vzit rybu. Myslím, že jak byla dříve uzavřená mimopstruhová řeka do odhájení dravců, tak to rybám jenom prospělo. teď si může každý jít zachytat kdykoliv a rybu nezajímá, že je hájená, když vidí návnadu. Nemá klid na zimování a tření.
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 ve 13:26 ® rarach
-
můžou, ale natvrdo k háčku.
reagovat - Pátek 27. ledna 2006 v 11:25 ® chleba
-
a můžou na tech strýmrech bejt ty oči
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 20:55 ® xycht
-
Tomix: jasný, marmyška je podle RŘ jasná přívlač
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 20:26 ® Tomix
-
Xycht: Já bych to za přívlač považoval jen, kdybys měl pod tím splávkem marmišku. Nadruhou stranu musím přiznat, že jsem jednou chytal na jaře na mělčině na kuličku chleba. Párkrát jsem popotáhl udicí a světe div se – okoun 29 cm. Prostě tam byl někde vytřenej a já ho popíchl k obraně teritoria. Ale jinak si myslím, že je to haluz a rozhodně ne přívlač.
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 20:12 ® pikos
-
Axamith: Ty, jako sportovní rybář bys v době hájení měl dát rybám pokoj tuplem! Ty ryby jsou hájený právě proto, aby měly klid.
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2006 v 19:34 ® xycht
-
Karlos: nic se neděje v pohodě
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2006 v 19:26 @
-
Xycht:Omlouvám se za přehlédnutí,to bylo na Fifi ohledně toho aktivního vedení.
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2006 v 19:21 ® xycht
-
Karlos: nevím jestli jsi porozuměl tomu co sem psal. já si myslim, že ten chrostík neni vláčka
Stejně jako si nemyslim, že rousnice pod splávkem je vláčka
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2006 v 19:19 @
-
Xycht:Muškaříš?Co brázděnej chrostík?To je taky podle tebe vláčka?
reagovat