Vyhledávání
Strýmrování na MP vodách
21.1.2006 | xycht | 14.205 zobrazení | 100 odpovědí
Smí se na MP vodách strýmrovat? Tj. jestli můžu vodit velký štikový strýmry aniž bych se musel bát postihu za lov dravců, který je zakázán před 16.6. Měl někdo někdy problém? Díky všem za věcný odpovědi.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 24. ledna 2006 v 8:35 @
-
Hrouzek 02: Lov umělou muškou je lov pomocí jedné udice na umělou mušku, nahazovanou pomocí muškařské šňůry, jiná udice nesmí být nastražena. Muškařská šňůra může být nahrazena vlascem, kdy nosnou funkci zabezpečuje kulové, nebo jiné plovátko, případně jiná zátěž. Při lovu umělou muškou lze po-užít nejvýše tři návazce s tím, že na každém návazci lze použít jen jeden jednoháček. Pokud jsou nástrahy vybaveny dvojháčkem nebo trojháčkem, lze použít jen jeden návazec. Umělou muškou jsou nástrahy, imitující hmyz či jiné organismy. Nástraha nesmí být vybavena zařízeními např. rotující plíšek, vrtulka, které při svém pohybu zvyšují dráždivost pro ryby. Tato zařízení jsou považována za třpytky. Takže počítám,že streamera máš uvázanýho na jednoháku bez rotujících částí. Potom neni co řešit,ne?Rybářský řád to zde uvádí zcela jasně. Prostě dle mého názoru je to povoleno. Howgh.
reagovat - Úterý 24. ledna 2006 v 8:18 ® kuthu
-
Minulý rok jsem podobné dilema řešil na Lipně. Nechytal jsem štiky, ale okouny. Ty mrchy braly jen streamery velký od 10cm. Jeden kaprař se tam na mě rozeřval z vedlejší lodi ať nechám toho třpytkování. Vůbec nerozeznal jak chytám. O RS mám trochu vyšší mínění takže typuju, že by poznali rybolovný způsob ale vím, že bych těžko nějakýmu blbci vysvětloval, že opravdu na menší streamery neberou. Ale nechytejte je, když po zahájení už tak nejdou.
reagovat - Úterý 24. ledna 2006 v 7:47 ® Hrouzek02
-
a co je strýmrování
reagovat - Úterý 24. ledna 2006 v 0:00 ® Tomix
-
Prichy: Souhlas. Tomash: Vláčení žížaly na jigové hlavě je jasnej přestupek proti řádu. Jde o vláčení přirozené nástrahy. Strýmrování je muškaření strýmrem, což je v řádu povoleno. Velikost nástrahy záleží na rybářovi. Čili bych to neřešil. Plandavka dělá ve vodě vibrace. Tohle strýmr neumí a svými vlastnostmi se řadí mezi mušky.
Pokud budu vést strýmr muškařským prutem a šňůrou, anebo klasickým prutem a vlascem, ale s plovoucí zátěží – kulovým plovátkem nebo něčím podobným, nemůže mi nikdo nic. Pokud najdu místo, kde jsou nahromaděny štiky a vědomě budu tahat jednu za druhou, pak mi asi výmluvy, že jdu na duháky moc nepomohou a RS tohle zřejmě vydráždí. Lov nahromaděnýh ryb za mimořádných podmínek je zakázán. Při takovém lovu je určitě lepší to zabalit a jít jinam. Jinak zatím neexistuje zákon, který by stanovil, jak velkého mohu použít stýmra. A navíc snadno může někdo použít strýmra, kterej bude mít na souši 5 cm a ve vodě 10 cm. Prostě se rozbalí peříčka… Současnej zákon strýmrování nezakazuje, tudíž je povoleno. Ale ulovení dvou štiček na štičím místě v krátkém časovém sledu musí bohatě stačit k uspokojení každého z nás, a navíc i k odhalení štičího území. Pak už bych to sbalil a šel jinam.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 ve 23:24 @
-
Tomash:Tak to vlastně chytal na marmyšku,tos ovšem nesdělil.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 ve 23:07 ® Prichy
-
Tomash: rarach tu jasne rikal, ze to nema myt pohyblive casti, myslim, ze takhle presne to je v radu.....
Jinak ja to mam jednoduchy, nemam musak, ale co by me zajimalo, co mi rekne RS, kdyz budu vlacet prave tu rousnici (pomoci anglanu). cilova ryba okoun
dle me nema pravni narok, ale kdyz to bude trubka, sebere mi povolenku a nez se to vyridi, a dokaze se, ze na to „nema patrony“ utecou dva tri tydny a ja budu drepet doma, to se mi nechce.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 ve 23:04 ® Tomash
-
Karlos – měl ji napíchlou na jigovce a vláčel s ní na rybníce. Píšu svůj názor tak neargumentuj pí. vinama.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 ve 22:47 @
-
Tomash:To bys musel jako RS potom sebrat papíry každému plavačkářovi na řece,nemyslíš?Taky můžeš tvrdit že ty červy vláčí.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 ve 22:33 ® Tomash
-
Pánové, před dvěma lety jsem byl svědkem toho, když porybný vzal chlapovi povolenku za to, že vláčel rousnici! Vždyť, když budeš mušit se stremaerem, tak je úplně jedno, jestli tam je korálek, nebo se to blejská, či neblejská – je to třpytka – černá plandavka se taky neblejská. já bych to považoval za třpytku a zasáh byh – v roli RS. Je to jen můj názor a rád se nechám více zasvětit.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 ve 21:58 ® stuka22
-
chytat na stymre mozes ale myslym ze nie na priehradach . aspon u nas na sk sa priehrady otvaraju a az potom mozes chytat . vetsinou sa zahajuje sezona lovom kapra a vtedy je stuka este hajena ale ked sa zahaji sezona tak muskarit mozes zacat. na riekach neviem ako to je ale mam kamarata co chodieva chytat na plavacku mreny este v hajeni somozrejme ze ich pusta ale zatial stym problem nemal . pristupok by to bol len keby si si hajenu rybu ponechal. takze ides na tlouste zavesila sa ti tam stuka . no co stym ? pustim stuku a nemal by stym byt problem. a velkost nastrahy nemusi nikoho zaujmat to je cisto tvoja vec ci tam mas 15cm strimer alebo 2cm. takze petrov zdar
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 v 17:28 ® xycht
-
pupák: no s 10cm big game strýmrem bych si asi netroufnul ale ty menší co mam na pstruhy bych prubnul…
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 v 16:23 @
-
Hmm,Pražáci,to je stát ve státě.........
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 v 16:23 ® file
-
Myslim ze je to otazka pouze tveho svedomi.
Hajeni je kvuli rybam a nikoli proto aby si odpocinul tvuj vlacak, nebo woblery.
reagovat
V zakonu se najde dira vzdy. Zalezi na kazdem ..... I s autem lze v par pripadech jet jako prase, ale presto podle pravidel. - Pondělí 23. ledna 2006 v 15:45 ® pupak
-
rarach – mam to jednodussi kolem prahy je vlacka celorocne tak to neni treba resit
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 v 15:39 ® rarach
-
Pupák: Nemám nový řád, ale ve starým byla ta formulace podobná. Stejně je těžké to někomu dokazovat, halt musíš tvrdit, že je tam okoun velikán. Nevím a je mi to fuck, stejně jdu max. 3–5 x , pak už je pstruhovka.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 v 15:34 ® pupak
-
xycht – letos uz asi ne, kdyz je to v RR . . . hadat se da kdyz budu tahat malyho strymra na petce ale s osmickou a bagem prez 10 cm bych uz neriskoval
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 v 15:30 ® xycht
-
pupák: nejsem z těch co by bulili Hlavně nevim jaká praxe a proto sem položil tuhle otázku . takže ty bys to neriskoval jo?
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 ve 13:19 ® pupak
-
Klidne tak chytej, ale pak tu nebul ze ti nejakes porybak sebral papiry
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 ve 13:12 ® xycht
-
pupák: no dobře, ale když ted budu chtít chytat tloušťě na MP na strýmra (je hájenej až od 16.3. do 15.6.) tak dělám něco špatně?
Ještě přece neznamená, že když strýmruju že musim nutně chytat štiky. pokud vim tak např. pstruh duhový na MP hájen není a taky ho lze lovit na strýmry.
RŘ sice říká, že je zakázáno používat nástrahy pro lov dravců, ale strýmr tam není. navíc podle mě všechny mouchy můžou být označeny za nástrahy k lovu dravců
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 ve 12:11 ® pupak
-
Vazeni kolegove v RR pro rok 2006 je vyslovne psano, ze lovit ryby v dobe jejich hajeni je zakazano.
(3) V rybářských revírech se zakazuje lov
- vybraných druhů ryb po dobu jejich hájení z důvodu ochrany jejich rozmnožování,
atd atd . . .
reagovat - Pondělí 23. ledna 2006 v 11:42 ® rarach
-
Řád to jednoznačně nezakazuje, tudíž je to povoleno. Já osobně chodím jak na štiky tak na okouny. Jediným omezením je že všechny kovové či blyskavé oči, kuličky, korálky- musí být na pevno. Dalším kriteriem je otázka etiky, štiky jsou po tření žravější, jsou více koncentrovány u mělčin a u vody je větší klid, takže ji chytit je o něco jenoduší. S etikou se každý musí vyrovnat sám. Já osbně chytám na více než 15 cm streamer tím alespoň trochu selektuji záběry menších ryb a i háčky jsou snadněji vyjmutelné.
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 23:24 ® xycht
-
pikos: nejen mě, ale všechny ostatní, že to chceme vochcat…
Kašlu na to, ty totiž víš jistě že to chci vochcat takže tady nemá cenu diskutovat
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 23:16 ® pikos
-
Tomix: Máš zde revíry kde regulérně smíš chytat štiky celoročně. Tak proč né? V klidu si s ní můžeš zabojovat.
Xycht: Čím jsem tě urazil? Tou „první“ osobou? …"Nejsem já to ale ješita ješitnej???"
Čau chlapi, strýmrům zdar.
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 23:15 @
-
no pokud ti jde o to si před zahájením chytit tloušťáka,tak si uvědom že je od 16. března do 15. června hájen. To je jedna věc,druhá věc:streamer nesmí být uvázán na jiném,než jednoduchém háčku,poté je to vláčecí nástraha. Tak na to taky bacha a myslím si že podud máš mušák,šňůru,návazec a na něm streamera na jednoháčku bez hlavičky a různých staniolů a blejskavejch prkotin,nemůže ti nikdo nic říct. Alespoň se to domnívám. Ale opravdu by to chtělo někoho povolanýho,aby nám pověděl,jak se na to kouká RS.
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 22:58 ® Tomix
-
pikos: Mýlíš se, nikomu tu přece nejde o to zmasit štiku před zahájenou a zvlášť, když je hájená. Jde jen o zážitek z lovu bojovné štiky. Vždyť potočáci nebo lipani se na mimopstruhovkách taky vyskytují a člověk si je taky může chytnout a zase pustit a nikomu to nevadí. Samozřejmě je nutnost vrátit rybu bez újmy na zdraví vodě. S nikým se nehádám, toto je jen můj názor.
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 22:51 ® xycht
-
pikos: Především se uklidni a nikoho neurážej, to za prvý. Za druhý nechci nic vochcat, to že chytam na větší strýmry ještě neznamená, že musim lovit štiky nebo snad ano? Nejde na ně lovit duháky nebo tlouště?
Navíc jsem se jen ptal právě proto, že nechci nic porušovat.
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 22:47 ® pikos
-
Chlapi, vy si umíte odpovídat sami. Vy chcete prostě slyšet jenom to, co vám vyhovuje. Vláčet nemůžu a tu štiku prostě chci, chci a chci!!! Tak jak to safra wochc. t? Dám vám jeden typ, zajeďte si na Vltavu 7 nebo Vltavu 9 a můžete si jí i klidně vzít.
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 22:46 ® Tomix
-
Zajímavé přirovnání. No s tím mušákem ti to věřím. Ten kamoš mi líčil jaký to je zdolávat slušnou štiku hodinu někde v proudu. Prý SUPEEER!
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 22:39 @
-
Tomix:Osobně to bych už považoval za přívlač,těžko říct,ale věř mi,že takovej draveček na mušáku je parááááááááááda. Ten mušák je uplně něco jinýho než vláčák,rybu chytneš taky,ale ten požitek. Něco jako sex kontra onanie
reagovat - Sobota 21. ledna 2006 ve 22:38 ® Tomix
-
xycht: Nedělej si z toho hlavu!
reagovat