Vyhledávání
? Itálie ?
20.6.2004 | Pepa | 3.726 zobrazení | 10 odpovědí
Jedu do Itálie – Toskánsko konkrétně kousek pod Grosseto, co je tam za ryby a jak naně. Poraďte. Díky!!!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 27. června 2004 ve 20:00 ® Chose
-
Jo nebo celou na proužky,aby ti ji nikdo nechtěl vrátit
reagovat - Neděle 27. června 2004 v 19:00 ® HaD
-
ta moje taky není až tak zlá ale proužek bych někdy s chutí daroval
reagovat - Neděle 27. června 2004 v 16:05 ® Chose
-
zkoušel jsem v tom přístavu i vláčku-wobbler,třpytky,twister ale ani ťuk. Na rozdil od vas mam teda hodnou tchyni. Ještě to teda není úplně tchýně,ale zatím moc nezlobí…
reagovat - Neděle 27. června 2004 v 16:02 ® Chose
-
Ja jsem byl v Itálii na dovče asi před dvěma roky a zkoušel jsem žížaly. Chytal jsem v nějakém přístavu přímo mezi jachtama. Připlul tam nějakej místní rybář a koukal na mě jak na blázna. Daroval mi nějaké mořské potvory vypadaly jako laminátová tyčka dlouhá asi 15 cm o průměru tak 1,5 cm. Z posunků a gestikulace jsem pochopil že čím větší hloubka a kus toho živočicha tím větší ryba. Chytal jsem na plavačku s ponorem tak 3 metry. chytil jsem 2 asi 30cm ryby,ale fakt sem se na ně bál šáhnout. To na co se chytalo se po délce rozlomiloa v tom bylo dost masa. na to se tam asi chytá. Vypadalo to že to loví do sítě někde na moři,protože měl slušnou zásobu. jinak jsem chytil ještě kraby.žádná velká ryba nepřišla.
reagovat - Neděle 27. června 2004 v 11:18 ® Pepa
-
Pánové beru FŠECHNY thýně ! Ale jen na proužky… No skusim to na woblery, malý tvistříky, lehký pilkříky ..... Pak dám zprávu, sem tam 3 neděle a za tu dobu si myslim, že na to příjdu né ? Pokud máte nějaký nápady tak sem s nima !
reagovat - Středa 23. června 2004 ve 12:38 ® HaD
-
pepe: jak řekl sedum, a kdyby Ti Tvoje tchýně nestačila, tak ti klidně půjčím mojí
reagovat - Středa 23. června 2004 v 11:29 @
-
Pepe: Tak Ti tam budou říkat!!! Z mořským rybolovem zkušenosti na prut nemám. Jen jsem vždy po ránu osedlal jachtu,rozhodil sítě a k polednímu dotáhl ryby do přístavu k prodeji. Bylo to zajímavé a trochu jsem si přivydělal. Aspoň jsem nemusel obtěžovat rodinu. Jinak co jsem viděl rybáře na molech, tak lovili většinou večer na svítící splávky,ale na co,to nevím. Přemýšlel jsem letos, že tam vyzkouším naši přívlač a sem tam muchu. Třeba budu překvapenej. Budeš se muset koukat a ptát! Jinak závěrem důležitá poznámka. Kousek od Piombina (přístav u Elby),napadl před 4 lety velký bílý žralok loďku s malým klukem a jeho otcem. Žraloka postřelili ale nechytili. Od Elby po Livorno můžeš vidět od té doby helikoptéry,jak sondují hladinu a carabinieři sonarama špikují vodní sloupec. Osobně si myslím jako všichni ostatní,že už je dávno pryč, ale náhoda je blbec. Jinak mezi Elbou a Livornem a Korsikou můžeš při troše štěstí vidět delfíny a dokonce i velryby,které tam náhodou zabloudí od Francouzkého zálivu, kam vyjíždějí za planktonem. Jinak jako suchozemec vyzkoušej všechno co se dá,hlavně přívlač. Tam jsou ryby blbý a ne tak vychytralý jako tady u nás. Pokud máš nepříjemnou tchyni,napíchni ji a máš o žraloka postaráno !
reagovat - Středa 23. června 2004 v 10:49 ® Pepa
-
Zajímalo by mě moře. Fonteblanda je místo kam jedu. Pokud by si mohl poradit jak na místní mořské ryby tak budu vděčen. Chytal sem v Norsku ale s teplou vodou nemám skušenosti. Moc díky !!!
reagovat - Úterý 22. června 2004 v 0:17 @
-
Kousek od Groseta,tedy pár km, konkrétně Cecina mám rodinu, kam jezdím velice často. Jde o to, jestli si chceš zajet nějaký km k moři, nebo lovit na sladkovodních vodách. Na řece anebo v nějakých odstavených ramenech se dá docela pěkně zachytat. Upřesni blíže kde chceš lovit.
reagovat - Pondělí 21. června 2004 ve 21:28 ® Čajda
-
V květnovém vydání Rybářství je článek o mořském životě na Jadranu. Je tam speciální odstavec o Toskánsku. Je to spíše o potápění,ale uvidíš co tam může být. Nevím jakou výbavu sebou povezeš,ale ideální je plavaná z pobřeží a hlavně sledovat místní rybáře.
reagovat