Chytej.cz

Otrava Labe necteno

15.1.2006 | Cudla | 7.267 zobrazení | 37 odpovědí

Vyděli jste ten otřes na Labi,lituji místní,věděli vlastně jakej mněli poklad pod hladinou?Je to smůla že kolik je tam ryb se dozvíme až když dojde k nejhoršímu. Kyanid jsem zažil kdysi dávno na Ohři vŽatci a byl to hnus

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 20. ledna 2006 ve 21:43 ® Lukas

A co na ten smrad budou rikat v Nemecku a dal.

reagovat
Pátek 20. ledna 2006 v 10:49 ® tucnak11
tucnak11

Pokuta je slabe slovo,proto že penize strati se u Paroubka. Penize měli by jit na organizace na obnověni celeho useku ktery byl otraven pot dochledem člena EU s jnneho statu aby to banda tunelažy a zloději to nerozkradli. Pro takovou firmu 10 melounu je tak jak by se pes vyscal měli by sami obnovit s svojich peněz cely tok otraveny a tak dloucho aš žyvot by se vratil proto že vina neni člověkem vina je tych co chtěli usetřyč na filtrach tak tam dali jeden a ne dva jak spravně mělo byt chamtivost člověka nema chranic proto ta naše planeta vypata tak jak ji vidime

reagovat
Čtvrtek 19. ledna 2006 ve 22:25 @ 

Teda je to humus,to je pravda,ale na druhou stranu bych chtěl vidět ty hovada,co žili na dně Labe. Metrový štiky,candáti,fakt by mě to zajímalo. přeci tam nebyli jen ti cejni. Ale jak říkám,je to hnus nad hnusy.

reagovat
Čtvrtek 19. ledna 2006 ve 22:18 ® 

Podle posledních informací od kamaráda,který v té oblasti bydlí už vyplavali nahoru i štiky candáti boleni atd. Takže totáč pohřebiště.

reagovat
Čtvrtek 19. ledna 2006 v 16:50 ® Lukas

ta firma co to zpusobila tak by si ty ryby mela nahradit!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!

reagovat
Středa 18. ledna 2006 ve 22:42 ® mana01
mana01

Asi chciplo vsechno,ale bila ryba vyplave nejdrive. A takovy to byl rybarsky raj!je mi na nic!

reagovat
Středa 18. ledna 2006 v 19:25 ® Lukas

asi s toho hodim šavli je to hnus je tam spousta cejnu a kapru nevim ceho jeste a nebo chciplo vsechno? a co stim budou delat?????????­??????????????????????,,,

reagovat
Středa 18. ledna 2006 v 18:17 ® CeP
CeP

Pytel: jasne. traveni je k nicemu. povesit na hak do pruvanu. za pytel…

reagovat
Středa 18. ledna 2006 v 15:23 ® Pytel
Pytel

Nikdy nepomůže nikoho trávit!Prostě stala se chyba a člověk je od toho aby ty chyby dělal takže takové hloupé řeči že tam utopit manažery asi nikomu nepomůžou ani těm rybám také ne. A likvidační pokuty k čemu by to bylo ?Jen by lide přišli o práci takže to je taky k ničemu!Podnik by měl dostat pokutu s tím souhlasím , ale ať ta pokuta směřuje na obnovu toho Labe ne na lepení děr v rozpočtu. Když si to vemete co člověk dokázal zničit za sto let kolik živočichu vyhubil!A prostě dokud si člověk neuvědomí že přírodu mu nevrati vydělané peníze tak je to vše k ničemu. Jak řikava můj děda honba za penězi člověka zničí!

reagovat
Středa 18. ledna 2006 ve 14:02 ® mana01
mana01

Jezdim do Nymburku na ryby uz par let a kdyz to vypadalo,ze voda v Labi zacina vypadat jako voda,tak prijde tohle. Zadnou pokutu-zarybnit Labe a pak vsechny,co za to muzou namocit do kyanidu,at vedi jak chutna. Je videt,ze komunisti jeste nerekli posledni slovo,za jejich vlady to bylo bezne-uz prosim Vas nikdy!!!!!!

reagovat
Středa 18. ledna 2006 v 11:05 ® pejik

Dnes vyšla informace, že podle hrubého odhadu unikly 2m3. Více na Novinky. cz

reagovat
Středa 18. ledna 2006 v 10:46 ® 

Velký průser je, že teď v zimě je teplota vody dost nízká, takže ten sajrajt je dost stabilní. Bylo by dobré tu firmu co to způsobila změnit na teplárnu, která by ohřívala Labe. a až by se začalo vařit,( když už tam stejně všechno vymřelo), tak bych tam vykoupal ty „odpovědné“ pracovníky. Slyšeli jste zástupce té firmy, jak kecal v televizi, že přijali opatření, že se to nebude NIKDY opakovat?? Opravdu včas…

reagovat
Úterý 17. ledna 2006 ve 22:36 ® CeP
CeP

do hajzlu. tak prej uz je to na Mělníku. do prdele estli to Vltava nenaredi tak to zejtra odpoledna mame u nas doma. teda uz tam daavno nebejvam, ale poradnej kus srdicka sem tam nechal. kua sem se tam chtel letos parkrat podivat do Počeplic. ale takhle. fňuk honem se bezim vychcat a 2× osprchovat at je to cim redit.

Prizrak: a ty si nech ty morbidni poznamky neb pozadam druida at na tebe sesle nejake prokleti…

reagovat
Úterý 17. ledna 2006 ve 21:01 ® Prizrak

Ať už je to u němců, ti si s tím budou vědět rady…

reagovat
Úterý 17. ledna 2006 ve 20:49 ® chleba

Ty kur*y z Kolína maj kyanid drženej jen jednim „filtrem“. Už to bude u Mělníka. ať už je to pryč

reagovat
Úterý 17. ledna 2006 v 9:01 ® Cudla
Cudla

Pokutu vem čert stýna zarybnění pujde houby tu prožerou ti „chudáci“ nahoře,ale jestli to je opravdu kyanid tak to otrávilo veškerý zooplnkton a bentos,od nítěnky po šneky veškeré vývojové stádia hmyzu. Když otrávili tenkrát Ohře přiznali únik 50l,řeka byla tenkrát 4roky mrtvá a to je na tom nejhorší nemůžeš tam dát ryby protož by pochcípaly hlady,život se bude vracet hodně pomalu.

reagovat
Úterý 17. ledna 2006 v 1:34 ® regulus
regulus

Michajda a vlastně všichni ostatní, z chemie jsem byl vždycky úplně blbej, ale pokud se dobře pamatuju (už je to taky spoustu let), tak kyanid je takový svinstvo, že stačí úpně malá dávečka na rozsáhlou otravu, patrně stačilo relativně procentuelně velmi malé množství vzhledem k průtoku Labe aby to způsobilo to, co se stalo. Nemám tušení, jestli se to dá nějak neutralizovat, ale nyslím si že ne. To je asi ten největší průser. Pokud by do Labe unikly ropný látky, kyseliny, louhy tak jsou norný stěny a sajrajty, který to zastaví a zneutralizují, v tomto případě to to však vidím velmi černě. Obávám se, že se otrava se sice stále nižší účinností, ale přece, bude šířit dále po proudu řeky a nikdo s tím nic nenadělá. Od soutoku s Vltavou se to asi hodně zředí, ale nedokážu odhadnout jak moc. V diskuzi, tuším včera někdo trefil „hřebíček na na hlavičku“, když označil jako možného viníka kolínskou Draslovnu, dnes to bylo ve zprávách (zcela vyjímečně jsem se díval), ale zjištění viníka je hovno platný, když jsou tuny ryb v prdeli. (HaD a spol, stejně tak jako ostatní návštěvníci tohoto serveru mi jistě odpustí moje neslušné výrazy, ale slušný výraz jsem pro to opravdu nenašel)

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 ve 23:30 ® Michajda
Michajda

Dneska to bylo ve zprávách . Myslím že na Nově. Ten úsek je už 70 km dlouhý a pořád nedošlo k takovému „zředění“ aby to neničilo vše živé. To je katastrofa jako svině (sorry). Kolik jim tam toho hajzlu muselo utéct ?!!! Při těch reportážích mi bylo skoro do breku. Děs…

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 18:04 ® regulus
regulus

CeP, no dobře od včerejška jsem cpal do googlu výrazy „Labe, otrava, havárie“ a k ničemu mě to nepřivedno. Centrum jsem asi vynechal nebo to přehlídl, ČIŽP mě nenapadlo.

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:59 ® Prutos
Prutos

Regulus: V klidu,nevyložil sem si to zle. A souhlasim…

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:56 ® regulus
regulus

Prutos tak sorry, neber si to osobně, já do tebe nechtěl „ťafnout“, jen jsem chtěl zdůraznit, že jakejkoliv takovej průser se týká všech a nemusí to být jen rybáři.

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:52 ® CeP
CeP

ČIŽP: Ryby v Labi mezi Kolínem a Nymburkem se asi otrávily … 13.1.06
V Labi umírají ryby,, nejspíš kvůli nedostatku kyslíku … 12.1.06

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:50 ® Prutos
Prutos

Quote: On 2006–01–16 16:24, regulus napsal:

Prutos, myslím, že se nás to přímo týká všech a je jedno jestli je to od tvýho baráku 20, 200 nebo 2000 km, nemyslíš. Já su taky JM.

Regulus:Chtěl sem tim říct že když sem tam nikdy ryby nechytal a asi ani chytat nebudu, tak by mi to mohlo být uplně jedno. Ale není. Sere mě to a sere mě to hodně. Hlavně je mi líto tamních rybářů. A nejen jich. Vždyť to neodnesly „jen“ ryby…

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:49 ® CeP
CeP

ČIŽP potvrdila, že tuny ryb v Labi zřejmě otrávily kyanidy … 16.1.06

Tuny ryb, které uhynuly v Labi, zřejmě zabil kyanid … 15.1.06

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:49 ® regulus
regulus

Klacek, ten první odkaz funguje, zkoušel jsem to, ten druhej ne.

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:25 ® klacek44

vyskosej jeste tohle: www. nova. cz/tvarchiv/vi­deo/video=36625

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:24 ® regulus
regulus

Chleba, máš recht, ale pokutě se jen zasmějou, to jsou pro ně drobný. Největší katastrofa je to, že je to nevratný a pravděpodobně nezaplatitelný. Alespoň se zase zase ukázalo, jak to v naší SD republice chodí. Nedodržujou se předpisy, nikdo mě nevymluví, že mezi takovou sračkou a řekou nemusí být nějaká zadržovací nádrž, v případě nějaký havárie. Osobně jsem to neviděl, na TV se vůbec nedívám, zaregistroval jsem to až když to tady Cudla napsal. Nejsmutnější ale je, že zpravodajství na internetu nikdo ani píp, zkuste najít jedinou zprávičku.

Prutos, myslím, že se nás to přímo týká všech a je jedno jestli je to od tvýho baráku 20, 200 nebo 2000 km, nemyslíš. Já su taky JM.

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:22 ® klacek44

Musis zatrhnout to: Ekologická havárie na Labi a dole dát : spustit vybrané.. doufám že ti to pude ale je to fakt humus..

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:18 ® Prizrak

Klacek: Mně to nejede

reagovat
Pondělí 16. ledna 2006 v 17:07 ® klacek44

www. nova. cz

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1