Vyhledávání
RYBARSKE SERVERY
13.1.2006 | | 10.082 zobrazení | 108 odpovědí | upravit
Chtel jsem se zeptat,kolik je rybarskych serveru,kde by se dalo takto komunikovat,posilat prispevky a ulovky. ja chodim sem a na MRK,kam Vy?je jich jeste vic??
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:12 ® džigit
-
mascha> měl jsem slovní průjem a málo času.Občas si naivně myslím,že mi rozumí všichni a ne jen nej kamarádi.
reagovat
Druhem, v dalších souvislostech, jsem myslel určitou skupinu lidí,blíže se znajících v souvislosti s místem bydliště,způsobem rybolovu, osobním setkáním apod. Tihle nemusí být všichni ke všem otevření.Né každý má pořád chuť odpovídat na stupidní otázky tazatele,který není ochoten sám pro poznání něco udělat,krom dotazu tady.Nemluvě o otázkách souvisejících přímo s povinností znát RŘ nebo alespoň jeho důležité základy.
Tak se dostávám ke kousku pokory – ne každý diskutující,či tázající je ochoten akceptovat osobní „nou hau“ ostatních.Ne každý vyzradí flek,osobní metodu a další specifika,ke kterým se musel nějak sám dopracovat.Nelze si vše nechat patentovat a zaplatit,taky kdo by to ohlídal, a tak se nevyzrazuje vše ale jen naznačuje.Tímto se tázající urazí a začne si myslet něco o prd…
Kdyby se tu líp hledaly určité výrazy k dotazu,snad by se to tak nenásobilo a tázající by se aspoň nějak znalostně vyzbrojen zúčastnil dalších diskuzí a fór. - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:12 ® mascha reakce na …
-
osprey> nikdo od tebe nemůže očekávat, že budeš dělat víc. Švec by se měl držet svýho kopyta, ty umíš psát a měl bys psát a do html se nepouštět. Ono to ani není o html, pokud by se redakce/majitel(é) rozhodli něco udělat s designem, pak by se měla udělat profesionální analýza stavu (názor odborníka, zkušenosti provozovatele, klikací pole z Google analytics, názory několika lidí z pléna) a pak vytvořit wireframe – „drátěný“ model ergonomie a ten znovu důkladně probrat. A na ten dráťák pak namalovat grafiku a až nakonec tu nasadit na html. A nejspíš by přitom došlo i na požadavky na upravu a vytunění systémové části aplikace. Tohle všechno ale není zadarmo a je nezbytné dobře zvážit nutnost či vhodnost takové investice a její ekonomickou i pocitovou návratnost. Občas změna designu mívá za důsledek „nasranost“ zvyklých uživatelů a inzerentů (pokud je změna k lepšímu tak jen na krátký čas).
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:58 ® sus1
-
MP-E65mm> Sem tě nikdy neslyšel,že bys měl nějakou připomínku k designu.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:51 ® osprey
-
Chlapi, já jsem rád, že tu zaznělo to, co tu zaznělo. Nevím, jak dalece se to promítne do budoucnosti, protože neumím naprogramovat skoro nic – moje základy HTML nejsou dnes ani pionýrské minimum.
V podstatě můžu dělat jen to, co dělám a pomalu se učit nové věci.
mascha: Jsem za tvůj příspěvek rád, je upřímný a podle mě i do značné míry pravdivý. Díky za investovaný čas. A třeba přide den, kdy se nebudeme znát jen virtuálně.
hraji: Já bych tu plavanou popotlačil, ale moje plavaná není ta klasická. Stačí jediný rozdíl – nekrmím. Pak se mi s plavačkáři těžko diskutuje.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:51 ® sus1
-
mascha> No,je mě to jasný.Já jsem také jen odpověděl,protože tohle ,,téma" se občas objeví a pak zase přejde.
reagovat
Jen se tě tak trochu divim( nic ve zlém),že ti něco vadí,když – ,,moc tu nediskutuju, vlastně skoro vůbec, když už plkám nebo se dotazuju, tak se přiznám, že u konkurence."
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:37 ® MP-E65mm
-
mascha> nejsi sám kdo to tak vidí ........... bohužel, a k tomu nejsou potřeba názory „vykřiky do tmy“ lidí odjinud. Řekl bych, že má každý kus pravdy.
EDIT: co se designu týká
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:34 ® mascha reakce na …
-
džigit> fakt se omlouvám, ale tvůj text nějak nejsem schopnej pochopit… nic ve zlym
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:31 ® mascha reakce na …
-
No vidíš, já jsem to od nikoho neslyšel, já to tak cítím. Nesedím tu dnes a denně, ale minimálně jednou týdně sem chodím. Nepíšu skoro vůbec, přesto jsem pár příspěvků napsal a mnoho přečetl. Grafika je věcí sice velmi subjektivní, ale webovou grafikou se živím od roku 96, takže se trochu neskromě domnívám, že o ní něco vím. Opravdu jsem tu neporušil svůj nediskutující zvyk proto, abych tu napsal, co jsem slyšel od jiných jinde. Já tomuhle serveru fandím, protože mi jsou názory Hada a Ospreye (tak jak je znám – bohužel jen – z filmů a místních textů) hodně blízké. Proto jsem se pokusil hodit svůj pocit a názor na sklo monitoru…
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:27 ® džigit
-
mascha> nepochopouš.Nebylo to myšleno ve zlém,ale jen o osobní a místní neznalosti.Ti,kteří se znají nebo se někde viděli a ví o problémech svých revírů je to docela v poho.Ale kdo se k nim připojí? My se s „Ostravou“ párkrát sešli a svým způsobem je to další „kroužek,spolek apod.“ jen už je víc věcí k debatě,i když stále málo…A když neopomineš slovíčko"druh" v dalších souvislostech,pak dospěješ i k věku,zkušenostem,kousku pokory atd. atd. Potom je to už blízko k „nerozumně“ kladeným otázkám,znásobení fór a pocitu,že za mně někdo něco udělá.Když se nad tím zamyslíš a rozumně přiřadíš?!? A to je můj nápad ke zlepšení-zkvalitnit vyhledávání a zpřehlednit odpovědi danému diskutérovi a dané problematice,čo konkrétnímu problému.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:12 ® sus1 reakce na …
-
mascha> ,,Zdejší grafika je subjektivně (z mého pohledu) studená, neosobní a nevýrazná .".atd,atd….
,, Tady mi to občas přijde jako zapšklý kroužek nepochopených intelektuálů, hrdých že nepatří k davu, že nečtou Plesk a jiný bulvár . "atd,….
Tyhle dvě ,, věci " jsem také vedle slyšel od dost lidí a několikrát.Zajímavé na tom třeba je, že jsem to slyšel(četl) od lidí,kteří tu nebyli a vůbec sem nechodí , ale?! – ,, protože to řikají i ostatní ( nebudu je jmenovat, mají je tam mají za supr čupr ,,odborníky „,….. ), tak to protě tak je.“?!.
reagovat
Pár lidem se to nelíbí,pohaní to právě taková ta nějaká místní ,, hvězd " a je sloveno.
Bohužel, je to tak a není to bolest jen tohoto servru,ale i jiných ,kde se diskutuje. - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:09 ® mascha reakce na …
-
džigit> víš, že národnostní vydělování jsem ani na jednom serveru nepozoroval? Ta zapšklost byla trochu v nadsázce, ale jen trochu. Mazáctví a uzavřené „elitní“ kluby jsou trochu něco jiného a jsou v poho, naopak rozumného člověka motivují k tomu, aby na sobě pracoval a byl do „party“ přijat.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 19:03 ® džigit reakce na …
-
mascha> na tak to je slovo do pranice! Myslím,že po nějaké té změně už tu volalo více lidí…
reagovat
Co se týká zapšklosti,neviděl bych to tak horké.Spíš určitý druh mazáctví a příslušenství ke komunitě-např Čechy,Moravy,Slezsko… - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 18:21 ® mascha
-
osprey> ahoj všichni, moc tu nediskutuju, vlastně skoro vůbec, když už plkám nebo se dotazuju, tak se přiznám, že u konkurence. Takže to berte jako pohled z venku, pokus o vysvětlení toho kdo tu nediskutuje a proč. (jako reakce na Ospreyův povzdech na to, že se tu moc nediskutuje) Je to ze dvou důvodů. Prvním důvodem je grafika, design, chcete-li uživatelská přívětivost. Na oba největší rybářské servery chodím stejně dlouho, přesto jen na tom druhém jsem měl od začátku pocit, že tady jsem „doma“, rychle se orientuji a mohu se vyjádřit. Zdejší grafika je subjektivně (z mého pohledu) studená, neosobní a nevýrazná. Objektivně (z mého pohledu grafika webdesignera s třináctiletou praxí) je hlavní obsahový pruh příliš úzký, nutí velmi rolovat, v otevřené diskuzi nevidím jestli se zatím někdo na mne nereagoval jinde (nebo jsem to nepochopil), smajlíci evokují diskuzi náctiletých na líbímseti… atd atd. Je tu pár vychytávek, které u sousedů nejsou, ale ty to nevyváží. Vím z vlastní praxe, jak je těžké vymyslet co nejlepší komunitní server, jak po ergonomické tak po grafické stránce, ale osobně bych zkrátka doporučil facelifting, když ne zásadnější změnu. Ne každý je výkvětem inteligence, může mít s ovládáním internetu nebo konkrétních serverů potíže a přesto to může být moudrý člověk s kvalitním názorem. Takové jsem vedle potkal, tady snad asi ne.
A důvod druhý – ne každý je výkvětem mravnosti. Na diskutérské komunitní weby se chodí pokecat, tedy za přáteli, za lidmi, ať už jsou jací jsou. Tady mi to občas přijde jako zapšklý kroužek nepochopených intelektuálů, hrdých že nepatří k davu, že nečtou Plesk a jiný bulvár. Nejsem vyznavač bulváru, ale vím že ten přitahuje pozornost. Raději přijdu tam, kde to vře, protřepává se stovkou lidí stovka témat (z nichž je valná většina o h..), protože mám větší šanci narazit buď na něco, co mne zaujme a nebo na někoho, kdo mne zaujme a jehož názor mne obohatí. Jako kdyby tu chyběla vřelost. Nevím… Vím jen, že „tam“ chodí víc lidí, diskutuje a tlachá tam víc lidí. Chodí tam lidi, se kterými se potkávám občas u vody. Pokud budu srovnávat kvalitu samotného obsahu, tedy články, autorská videa, diskuze a diskutéry, pak (nezlobte se na mne, asi to neuslyšíte rádi) je to víceméně stejné. Některé Ospreyovi texty tady občas hrubě vyčnívají nad průměr, ale jinak je to opravdu srovnatelné. Rozdíl tedy podle mne dělá grafika a počet diskutérů a příspěvků (který je možná grafikou ovlivněn).
Uff, omlouvám se za dlouhý text, přečetl jsem to po sobě, snad je z toho trochu poznat, jak jsem to myslel…
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 17:02 ® cercer reakce na …
-
osprey> do HDU se radši moc ,,neopírej" já si ,,rejpl" jednou,že už nejsou co dřív a schytal jsem to!!
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 16:22 ® džigit reakce na …
-
hraji> myslíš,že kdyby si fórum nějak „spravoval“ a zodpověděl pár dotazů,že by se nikdo neobjevil? Taky by to mohla být „cesta“…
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 16:10 ® hraji reakce na …
-
osprey> no jo, máš pravdu, ale na diskuzi musí být dva, a s tebou diskutovat nemá v plavané moc cenu. ostatní se nezapojí. Asi je plavaná naprosto nezajímavá disciplína.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 15:33 ® sus1
-
osprey> Asi ti lidé dělají to, co si mě řikal na feedr srazu – co bys ty udělal,kdybys nebyl redaktorem – jestli si to ještě pamatuješ.
Jinak je to v podstatě tak , jak píše kolega hraji.Ještě bych snad přidal skype a tolik tet moderní Fejsbůůk.
reagovat
Na druhou stranu i kolega skwor má samo pravdu – pořád dokola – a to jistě nemůže nikoho neustále bavit.Všechno jednou omrzí a bohužel tet k tomu dochází i tady.Kdysi jsem řikal, že si vedoucí – bude muset diskutující lidi zaplatit,aby tady server jel.Každej povídal – ty si… a další a další.Moc bych za to nedal,že k tomu bude asi muset časem dojít. - Čtvrtek 18. listopadu 2010 v 15:14 ® skwor reakce na …
-
osprey> Pohybuju se na chytej už asi pět let. Zažil jsem tu období, které se mi moc nelíbily, teď tu naopak zažívám maximální pohodu. A k diskuzím? Pokecám tu rád, ale musí být nálada. Pokud nějaká diskuze probíhá rád se zapojím. Ale diskutovat za každou cenu mě nebaví, přece jenom se řeší věsměs pořád to stejné dokola…Nejsem moc příznivcem velkých společenských rybářských akcí (proto nejezdím na srazy), takže právě diskuze jsou z mého pohledu ideální.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 14:49 ® osprey reakce na …
-
hraji> Ale jo. Tohle je mi jasné. Když se lidi sejdou přímo, je to super, ale jak sám píšeš, nejde to pořád. Tím vzniká prostor pro servery jako jsme my.
Z mého titulu redaktora je žádoucí vidět nějakou tu aktivitu tady, protože tyhle věci se nabalují. Pokud se někde debatuje, jsou lidi, co se přijdou podívat, o čem je řeč, někteří se zapojí a diskuze žije. Následně i roste návštěvnost.
Já jsem tu od toho, aby se něco takového dělo, bohužel se mi (nám) to nedaří, jak bych chtěl. Samozřejmě jsem dalek toho, abych lidi k něčemu nutil, ale mrtvé diskuze (Plavaná budiž příkladem) mě nemohou těšit.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 13:54 ® hraji reakce na …
-
osprey> řeknu to asi takto, pokecat po netu je hezké, dá se to každý den a bez ohledu na počasí, ale když uděláme akci (jako minulou sobotu), kdy se sejde víc než 20 lidí, pochytají ryby, ugrilují klobásky a pokecají tak říkajíc z oka do oka, je to stokrát lepší. Když potřebuji někomu něco sdělit, nepotřebuji k tomu rybářský server. A na přátelské pokecání mám kamarády. Když chci mluvit s pifem, raději mu zavolám nebo mu napíšu e-mail, než ho nahánět na veřejném webovém prostoru.
reagovat - Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 12:15 ® osprey reakce na …
-
cercer1> Oh. Není jich tak málo, aby nemohli kecat spolu. Kam třeba zmizelo HDU? Motají se tu všichni. Každou chvíli je někdo z nich online.
Ale nejsem psycholog davu, abych tohle rozštípl.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 23:53 ® cercer reakce na …
-
osprey> ti staří nemaj s kým kecat…
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 v 1:25 ® osprey reakce na …
-
Robur> Ti staří nevím proč nekecají a většina ostatních kecá jinde.
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 ve 23:22 ® hecht reakce na …
-
džigit> blázníš, manželku zapojit do debaty o novém prutu !!! To je blbost, ještě by mi špatně poradila, no a musel bych kupovat další
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 v 11:42 ® džigit reakce na …
-
hecht> možná by stačilo přihlásit manželku,psaná hádky „není“ tak zdraví nebezpečná
reagovat - Úterý 16. listopadu 2010 ve 2:26 ® hecht reakce na …
-
cercer1> skoro jsi mohl dodat, zlatý starý časy, kdy to stálo za hovno
reagovatAle vážně, redaktorskej má pravdu, málo nás co o něčem plká. Ale ten nápad s dvěma PC a jedním diskutujícím SCHYZOFRENIKEM, to by mohlo zvednout objem debat
Zejtra se rozdvojím a zkušebně se porafu s hechtem, jestli fakt potřebuje další prut na vláčku …
- Úterý 16. listopadu 2010 v 0:19 ® cercer
-
jj,zlatý starý časy…
reagovat - Pondělí 15. listopadu 2010 ve 22:36 ® Robur reakce na …
-
osprey> a kde? Vím, že dochází ke generační obměně, ale kde jsou bývalí diskutéři? Kdo je nahradil? Dřív mně to přišlo kus za kus. Dnes ten pocit nemám.
reagovat - Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:18 ® osprey reakce na …
-
Robur> A to myslíš, že něco vyřeší? Lidi se chtějí zeptat nebo pokecat. Kdyby se tady řešila jen rybařina, za chvíli by se zbláznili.
Až se tady začnou slučovat fóra a dělat krásný přehledný a obsažný souhrn „povolených“ otázek, tak vím o jednom člověku, který bude mít strašnou chuť už se tady neobjevit – budu to já.
Ten problém s pasivitou návštěvníků je někde úplně jinde.
reagovat - Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:53 ® Robur
-
osprey> ale ono se naznačovalo, prostě platí, že 100×níc umořilo osla. Takže sice stupidní a duplicitní fóra zapadnou, ale pokud sem nekdo přijde sporadicky a uvidí tyto neatraktivity, tak prostě zase klikne dál. Pak vedou vtipy, Chuck N. a sem tam něco. Několikrát se stalo, že jsem k duplicitnímu tématu obnovil téma původní, stejně se psalo do toho nového. Když chce pak člověk něco najít, tak hledá ve sra-čkách s jednou či 2 odpověďmi. Já navrhuji každé duplicitné téma smáznout a otázku překopírovat do tématu plůvodního, důsledně Přepisovat názvy fór tak, aby z názvu hned bylo patrné, co co jde. Fóra typu: Rada, mám problém, naviják atp. přepisovat.
reagovat