Chytej.cz

bílá volavka nebo jiná zvláštnost necteno

11.1.2006 | Cudla | 2.641 zobrazení | 9 odpovědí

Pracuji na odloučeném pracovišti. kolem protéká říčka Bílina,je docela dobře zarybněna tloušti,cejny,a jinou bílou rybou sem tam kapřík nebo dravec. Hlavní je že tam teče teplá voda z teplárny,takže nrzamrzá,a působí jako magnet na různé vodní ptactvo. Letos poprvése tu objevily dvě úplně bílé volavky,viděl je ještě někdo na jiné lokalitě?. Tato je v severních Čechách mezi Mostem a Litvínovem. Ve volné přírodě jsem je viděl poprvé a to se toulám okolo vody pomalu půl století.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 13. ledna 2006 v 9:31 ® Cudla
Cudla

Novou vodu znam i okolí různý pinky kam se málokdo dostane protože je tam pro normální lidi nepřijdou(důlní pásmo),ale bilou volavku jsem viděl poprvé,karolínky a jinné exoty tam vídam běžně,dík že jste mně přesvědčili že jsem nemněl vidiny.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2006 v 17:02 ® Prizrak

Bílou volavku jsem nikdy neviděl, ale těch šedejch jsem viděl hafo. Někdy třeba pospolu i 6–7. Viděl jsem je na Svratce.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2006 v 16:26 ® Bublima

Vzhledem k tomu že bydlím na Třebonsku ,tak vídám orli mořské i volavky bílé.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2006 v 15:09 ® h7onza

Dobry den. Jako rybar i ptakoznalec v jednom bych si tipnul ze se urcíte jedna o volavku bilou, ktera je v Cechach i na Morave celkem bezna. Pro zajimavost v Cechach se vyskytuje celkem 5 ruznych druhu volavek. Orli morsti se do Cech postuopne vraceji od 80. let diky umelemu vysazovani a v soucasnosti hnuzdi v Cechach a na Moravae cca. 30paru. Na Novych Mlynech jich v zime neni problem videt i 10najednou.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2006 ve 12:40 ® zilvar

čau nejsou namrzlé ale jsou opravdu bílé,mají lokalitu i na ohři 1–10

Quote:

On 2006–01–12 10:21, NOVAS napsal: Na Slapech se objevily v prosinci divoký husy. 8 kousků. Možná to jinde (třeba v JČ) není nic zvláštního , ale já je viděl poprvé. Taky jsem se pozdějc dozvěděl, že jeden idiot- myslivec neváhal a hned tři picnul na pekáč. Pravidelně,skoro každou zimu se na Slapech objevuje taky orel mořský. Tak čekám , kdy ho taky někdo flákne

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2006 v 11:21 ® NOVAS

Na Slapech se objevily v prosinci divoký husy. 8 kousků. Možná to jinde (třeba v JČ) není nic zvláštního , ale já je viděl poprvé. Taky jsem se pozdějc dozvěděl, že jeden idiot- myslivec neváhal a hned tři picnul na pekáč. Pravidelně,skoro každou zimu se na Slapech objevuje taky orel mořský. Tak čekám , kdy ho taky někdo flákne

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2006 v 8:51 ® Rduz

Ahoj, myslim si že pokud jsi z Mostecka, tak znáš Nové vody Jiřetín v Hornim Jiřetíně. Tam jsme bílé volavky viděli také.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2006 v 0:05 ® Cudla
Cudla

Bohužel,námraza to nebyla,ale byly o fous větší než ty šedý,myšky vidím po půlnoci,toto bylo dopoledne.

reagovat
Středa 11. ledna 2006 ve 23:34 ® Axamith
Axamith

Nebyla na těch volavkách námraza ??? To by vysvětlovalo bílou barvu. Kdyby ses ptal na bílý myši, tak bych měl jinou, přesnější odpověď . . .

reagovat