Vyhledávání
ZAPISOVANIE ÚLOVKOV
10.1.2006 | obor | 2.898 zobrazení | 13 odpovědí
Po zosumarizovaní výsledkov za rok 2005 ma napadla jedna myšlienka. Na výročnej schôdzi medzi najúspešnejšími lovcami roka moje meno čítať nebudú. 5 rýb predsa nie je pre mäsiarov žiadny výkon, podotýkam že za celú sezónu. (tým ostatným som daroval život) Sú tam predsa zverejnení najlepší rybári organizácie s najväčším počtom úlovkov v uplynulej sezóne. A teraz sa natíska otázka. Zapisovať do prehľadu o úlovkoch každú ulovenú rybu, aj keď „nezamrazenú“? Možno áno, možno nie. Posúďte sami. Organizácia zarybňuje revíry na základe plánu zarybňovania a na základe „vychytaných“ rýb z revíru zo sumáru o úlovkoch. Takto bude v revíri viacej rýb určitého druhu, neverím že mäsiarom sa podarí všetky ryby vychytať a tým pádom väčšia šanca na ulovenie rýb bude aj pre rybára ktorý uloveným rybám daruje život.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 11. ledna 2006 ve 23:50 ® Milky
-
Já o tom zarybňování vím a tak příchod k vodě zamenám a nerad nechávám kolonku prázdnou Za rok 2005 tam mám 320kg S přihlédnutím k tomu, že jsem sám, nemám mrazák a ryby kupuju na sádkách je to výkon
reagovat - Středa 11. ledna 2006 ve 23:31 ® Axamith
-
Alivio : musím sebekriticky přiznat, že jsem tak blbej, že píšu opravdu vše včetně škodlivých ryb na pstruhovce.
reagovat - Středa 11. ledna 2006 ve 23:00 @
-
jake:sahneme si do svedomi:pisem opravdu KAZDOU rybu,kterou jsme si z reviru odnesli?Vcetne nastraznich rybek,ploticek,okounu a tak?Ja teda rozhodne ne. I kdyz mel bych.
reagovat - Středa 11. ledna 2006 ve 21:30 ® Axamith
-
Dejte pozor pánové, aby z vody nešlo papírově víc ryb, než se vysadilo. To by nám taky mohli zrušit líhně, když tak krásně funguje přirozený výtěr . . .
reagovat - Středa 11. ledna 2006 v 18:19 ® obor
-
Jake z profesionálneho hľadiska keď dávaš žiakom písomku, mali by byť pripravení a nabití vedomosťami. Niekedy sa stáva z praktického hľadiska, niektorí použijú ťaháky. Ak si ich pripravia sami, aj to svedčí o určitom druhu pripravenosti. Myslím, že prírode by sme takýmto počinom vôbec neublížili a ako píše Gagi zapísali by sme úlovky tých, ktorí tak neučinili z dôvodu väčšieho zaplnenia mrazničky.
reagovat - Středa 11. ledna 2006 v 17:23 ® jake
-
Vím, že to zní možná divně, ale nebylo by vůbec ze všeho nejlepší psát po pravdě ty ryby, které jsme si od vody odnesli?
reagovat - Středa 11. ledna 2006 v 10:25 ® obor
-
Presne tak som to myslel ako píše Alivio, nejedná sa o plotice, pleskáče a beličky, ale ako prívlačiara sa ma to najviac dotýka šťúk, zubáčov, pstruhov, boleňov, samozrejme podľa typu vody.
reagovat - Středa 11. ledna 2006 v 10:05 ® DEATH
-
Takže navrhujete psát nějaký ryby navíc,aby se víc zarybnilo?Já např mám letos kulový a né ponecháno,takže zmenšuju statistiku zarybnění co?
reagovat - Středa 11. ledna 2006 v 8:25 ® rarach
-
Zdarec chlapi, tak jsem se včera ptal a má to vliv na nasazování a to v tom smyslu, že pokud by byl někde najednou zvýšený odlov ryb, dá se požádat na svazu o vyjímku a svaz na zarybnění pro organizaci může uvolnit peníze. Otázka ovšem je jak ohlídat, že to půjde právě na Váš oblíbený revír, to je samozřejmě záleží na tom jaké máte vedení Vaší organizace. U těch duháků je to tak, že se jich koupí tolik na kolik je. Takže asi bude lepší psát co nejvíce, už proto, že spousta lidí nepíše nic a něco se určitě vypytlačí.
reagovat - Úterý 10. ledna 2006 ve 22:36 ® Gagi
-
Myslím že všichni co něco připíšou jen stěží doženou ty co chytí svého druhého kapříka a odchází domů aniž by ho zapsali. Sami určitě o něčem takovém víte.
reagovat - Úterý 10. ledna 2006 v 17:14 ® PV
-
Taky by to mohlo fungovat opačně, tzn. ty si napíšeš, že jsi chytil 500 kg ryb na nějakém revíru a pak tam bude stát fronta rybářů. A vůbec nemáš jistotu, že tam organizace vysadí více ryb.
reagovat - Úterý 10. ledna 2006 v 16:14 @
-
taky jsem to zkoušel,ale nakonec jsem to vzdal,jelikož těch pár kilo navíc v mém úlovkáči nepomůže vysazení metráku ryb do revíru. Něco jiného je to na RMV,tam věřím že by to mohlo mít nějaká vliv. Pokud teda budu mluvit o kaprovi,štice apod,ne o ploticích,cejnech,ouklejích apod. Těch je tam už teď dost
reagovat - Úterý 10. ledna 2006 v 16:07 ® rarach
-
Jo taky mne něco takového napadlo v roce 2003, jsem psal i potočáky co jsem pustil, ale pak při odevzdávání na mne všichni čuměli jak umím chytat, že snad tolik není možný sežrat – všeobecně se o mne ví, že ryby nejim, tak jsem si připadal dost trapně. Kdyby to tak fakt fungovalo dělal bych to dál. Chtělo by to někoho fundovaného. Co já vím tak u nás potočáků musí vysadit vždy nad 4000 ks, bez ohledu na odlov, ty počtu jsou kvůli možnosti dostat ročka od svazu do potoků na chov? Pokud by se to nevysadilo nic by nedostali. Asi to funguje hlavně u duhošů a jiných cizích ryb co jdou do vody ve žrací velikosti, optám se dnes a dám vědět.
reagovat