Vyhledávání
koniec gumennych nastrah ?
9.1.2006 | red | 7.385 zobrazení | 57 odpovědí
dostala sa mi do usi zaujimava sprava ( teda zaujimava ako zaujimava ) Europska unia vraj chce zakazat pouzivanie gumennych nastrah v rybolove ? co si o tom myslite ako moc mozu ohrozovat zivotne prostredie utrhnute gumy ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 10. ledna 2006 v 9:27 ® tucnak11
-
Chtěl jsem eště přydat skoušel jsem na volframove chlavički koupite je ve obchodě s muškařenim a jde to jedna se o tvisterovyni.
reagovat - Úterý 10. ledna 2006 v 9:11 ® tucnak11
-
Nevim co mam žict,co vic škodi olovo anebo gumy,četl jsem članek o gumach ot firmy Berkley přeloženou do Polščiny. Pisalo tam že gumy jsou nezavadne pro ryby ktere navet tou gumu spolkne testovali to na Okounach ve S. Statech došli zavěru že guma se rozklada ve štiavech žaludečnich po 24 h. 5 roku testovali aby dospěli do materjalu ktery je gumovecho provedeni pot podminkou neubližovani vodnich žyvotichu. Nevim je to pravda, jen že jak dival semse na Rexa CHuntaTak on se směnoval otych gumach ot firmy Berkey že je rat že vymyslili takove gumy. Tak jak chačky jsou ktere po 5–6 dnek rozkladaji se pokut ryba to spolkne jen jsou drahe.1.5 dolaru 1 kus. Ja chytam většinou na gumy Berkley jsou lepši a maji ružne pachy.
reagovat - Úterý 10. ledna 2006 v 0:42 ® indy
-
Twistery jsou vyráběny z PVC a ne z gumy. PVC je měkčeno chemikáliemi na bázi ftalátů. Ftaláty se velice špatně rozkládají a dochází k jejich hromadění podobně jako v 60tých letech DDT v přírodních potravinových řetězcích. Zatímco DDT působilo různé poškození jater (hepatoxiny), ftaláty útočí hlavně na ledviny a asi i další orgány. Např. je zakázáno používat ftaláty měkčené PVC na výrobu dětských hraček. Měkčené PVC se používá v celé řadě výrobků – od palubních desek automobilů (když čtu nějakou recenci na auta, tak se skoro vždy zasměju výrazu „palubní deska z kvalitních plastů“), po různé folie a mnoho dalších. Twistery asi tvoří jen zanedbatelné procento ftalátů v koloběhu, ale pokud se uzákoní nějaká omezení tak bude kompletní. Asi těžko se bude někdo vymlouvat já málo, on víc, proč já ne, když oni to používají… Někteří výrobci používají jiné materiály na twistery. Např. river2sea používá silikon (myslím si to), ale ten není tak měkký a je dražší.
reagovat - Úterý 10. ledna 2006 v 0:23 ® troll
-
Dostala se mi do ruky zpráva, že EU chce zakázat gumové prezervativy. Od 12.1.2006 se mouhou používat jen ekologické – dřevěné.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 ve 21:40 ® Pytel
-
Cep:
Ale ruám máš pořád ale jen chutná jak tuzemák
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 ve 20:33 ® CeP
-
chlapi neveste hlavy. olomoucky tvaruzky a utopence nam taky nikdo nezatrh. ukurat ten rum mne mrzi.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 19:29 ® Prichy
-
flip pisu ti na icq
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 19:22 ®
-
prichy-teď mě to napadlo. My neuděláme nic!Na semtexu taky narejžovali nejvíc,až když ho zatrhli. Hle svítá nám na lepší zítřky jen tak dál.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 19:21 ® Prichy
-
Flip: tuhle starost nechame RELAXu
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 19:19 ®
-
Prichy-a co uděláme teď s naší velkovýrobou gumových zabijáků. Víš,co seženeme nějaký drobný a uplatíme to,aby to neprošlo.!
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 19:04 ® Prichy
-
Tak panove, ohne sranda, jen jsem cekal, kdy s tim nekdo vyleze. Zase na druhou stranu to je zase malinkato premrstene. Nutno priznat, ze nejake to procento sajrajtu se z gumy vyluhuje, na druhou stranu, kdyz clovek veme mnozstvi vody mohlo by se snad jednat o tvz stopove mnozstvi…
Snad nevymysli nic radikalniho
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 17:07 ® Axamith
-
Nahradit gumu asi moc nepůjde. Příště by nám mohli zakázat silonový vlasce . . . Olova se asi do vody nahází pěknejch metráků, o tom nemá cenu diskutovat. Coby muškař ho spotřebuji minimum a stejně se už začíná používat na hlavičky wolfram. Drátky by asi taky nebyl problém. Ale co chudáci kapraři, ti by se asi za krmítka nedoplatili.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 16:58 ® jake
-
Tomík: O tom ani nedýchej
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 16:25 ® Tomik
-
Jake: vy učitelé si ti můžete dovolit
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 16:23 ® jake
-
Olověné hlavičky se dají krásně nahradit. Třeba zlatými, platinovými nebo iridiovými
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 16:08 ® Prizrak
-
Tak ovověný hlavičky by moc nevadily, ty by se daly nahradit jiným kovem. Horší by to bylo s gumama.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 16:06 ® PV
-
Asi to bude hlavně kvůli olovu na hlavičkách. Myslím, že používání olova jako zátěže je někde zakázaný, teď nevím v jakém státě.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 15:58 ®
-
Nóóó, EU si na nás ještě určitě nějakou tu jobovku vymyslí ale s těmi „gumami“, doufám, že jde o kachnu. Víš kolik škody na přírodním prostředí nadělají třeba obaly na potravinách, když se dostanou do odpadu?:evil:
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 15:58 ® Prizrak
-
No, kdyby EU chtěla udělat něco pro lepší kvalitu vody, tak by se měla podívat nejdřív na to,co tu vodu nejvíc znečišťuje. Rybáři, si myslím, že zas tak velkými znečišťovateli nebudou…
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 15:51 ® dudu
-
chleba- ty používáš gumový jigy? No u tebe je nakonec možný všechno.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 15:48 ® chleba
-
Dudu: ajigy sebereš kde?
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 15:47 ® dudu
-
Bohužel, co se dá dělat. Asi si je budu dělat sám doma z vepřových nožiček, nebo použiji gumový hady.
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 15:31 ® red
-
no berie sa to tu na lahku vahu … tak fajn
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 15:04 ® Prizrak
-
red: Já myslím, že ti to říkal proto, aby sis je koupil a chytal na ně, dokud se „ještě může“. Takže dobrej způsob, jak se zbavit zásob gumiček
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 ve 14:53 ® Tomik
-
podle me je to kravina…
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 ve 14:12 ® red
-
je to skor sprava typu „jedna pani povedala“ ale povedal mi to predavac v miestnom ryb. obchode. ze cital nejaku podobnu diskusiu niekde na zahranicnom webe. tak isto chcu zakazat aj pouzivanie olova
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 ve 14:08 ® HaD
-
odkud tu zprávu máš?
reagovat