Vyhledávání
Systém nepoškozující nástražní rybičku
6.1.2006 | profa | 9.342 zobrazení | 34 odpovědí
Jak nastražit rybičku při lovu dravců na splávek tak, abych ji nepoškodil, případně„za odměnu“ mohl pustit? Bez napíchnutí za jakoukoliv část těla rybičky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 7. února 2011 ve 21:17 ® mastrof
-
http://www.chytej.cz/forum/1497/ jj žívá rybka je občas nenahraditelná, spíš mi vadí nesmyslnej zákaz na spoustě stojáků vláčet!!! to je nějakej komunistickej přežitek bo co? spíš než zakazovat živou, bych se snažil odstranit zákaz přívlače, ať má každý volbu jestli týrat nebo ne…
reagovat - Pondělí 7. února 2011 ve 20:00 ® kety.vydra
-
Odpovím na dotaz fóra (aniž bych četl příspěvky níže). A TO JDE?
reagovatUž jsem sice někde zachytil systém „na vlas“,ale bez prošití to stejně nešlo…
- Pondělí 7. února 2011 v 19:15 ® Radek M.
-
Můžeš ji zkusit ukecat ať drží na vlasci.
EDIT: Ty vole co sem to oživil za mrtvolu
reagovatNormálně se to jevilo jako nové téma.
- Neděle 8. ledna 2006 ve 23:46 ® Milky
-
Pife – souhlasím! Kdo je pro lov na živou rybku – ať si na ní chytá. Kdo nechce stresovat ryby – ať nechytá vůbec! A někteří ať ani nelezou k vodě, páč by je mohla rybička vidět a taky by jí to mohlo vystresovat
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 ve 22:29 ® xycht
-
Nordboy: zkusim se polepšit teda
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 18:33 ® pif
-
bobo. ano,máme mnoho,ale opravdu mnoho vlastních hlav-:))ale jen mě irituje,že snad,rádoby osvícenější hlavičky propagují chyť a pusť,zákaz na živou rybku. ano,ať jsou úseky pro tuto skupinu lidí,ale ať neomezují druhou skupiny,která,troufám si tvrdit,je mnohem početnější. evokuje to vě mě situaci,kdyby vegetariáni lobovali za zrušení jatek,masen. doufám,že jsem to smysluplně vysvětlil. za svůj život jsem si zákazů,příkazů a rozkazů zažil ažaž a vedlo to k jedinému,k ještě větší,v uvozovkách,trucovitosti-:))))
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 18:25 ® BoBo-Falknow
-
pif: Já bych s okolím neporovnával vůbec, to nemáme vlastní hlavu?!
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 18:01 ® pif
-
já jsem ,prosím,ve vší počestnosti pro lov na živou rybičku. nevím,proč tady zase někdo víří opět vodu s živou rybičkou. za chvilku bude vadit ryba na háčku. jen k té EU,ano,tam je lov na živou rybičku zakázán,ale velice šalamounsky. každý revír,každý majitel má právo požádat o vyjímku,a te je prakticky všude,kde jsou dravci. takže nebuďme papežštější,než papež.
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 17:48 ® BoBo-Falknow
-
Nordboy: V poho
Jinak k tématu – podle mého systémek zaručující nepoškození rybky neexistuje. Nevěřím tomu, že nějaká „gumička“ rybku nepoškodí, zrovna tak je nesmysl myslet si, že každá rybka píchnutá „jen“ za pysk to rozplave. Pokud s ní nebudu nahazovat a opatrně ji na začátku lovu do vody položím a po skončení ji opatně vyjmu, pak možná… Byl bych pro, aby se lov na živou rybičku zakázal – s vyjímkou lovu sumce, kde bych zadal minimální míru nástražní rybky (v tomto případě spíše ryby).
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 17:27 ®
-
Tak pánové,nejdřív jsme odpráskli Okounka. teď Xychta,kdo je na řadě další. Xycht-málokdo se dokáže omluvit a uznat svojí chybu. Tys to dokázal a to se počítá. U mě máš velké plus do průserníčku.
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 16:38 ®
-
BoBo: Promiň. Já holt jsem trochu pomalejší. Proto jsem prosil o „Svobodu názorům“ Ale dík za upozornění, že jsem zase šlápl do … brou noc!!!!
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 16:32 ® BoBo-Falknow
-
Nordboy: Vo co go? Myslím, že se vše vyjasnilo, xycht uznal chybku a všichni jsme se v míru rozešli, takže trošku s křížkem po funuse, ne?
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 16:28 ®
-
Pánové, nechcete se vrátit k tématu??? S tou češtinou bych se přimlouval opravdu přibrzdit. Občas se podaří i evidentním ČECHůM taková perla, že se tomu ani nejde smát. takže stačí názorové neshody přímo k tématu. Občas si to i tady docela rozdáváme, tak proč někomu ještě vyčítat jazyk, nebo gramatiku. O těch, kteří mají jinou mateřštinu ani nemluvě. Takže " Petrův zdar!" (A svobodu názorům).
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 15:16 ® xycht
-
BoBo: to bych měl zkusim se polepšit
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 v 15:00 ® Milky
-
tucnak111 … stejně Tě obdivuju, jsi fát dobrej! Ona čeština je hodně bohatá a psaná ještě tuplovaně!!! Fákt smekám klobouk!
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 ve 14:48 ® BoBo-Falknow
-
xycht: Právě proto by jsi měl být opatrnější ve všech soudech. Nikdy neznáš všechny okolnosti…
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 ve 14:44 ® xycht
-
BoBo: a kdo si to má pořád pamatovat? )) tak moc zase diskuze nesleduju…
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 ve 14:43 ® xycht
-
Aha tak to se omlouvám, nevěděl jsem, že nejsi Čech…
Quote: On 2006–01–08 13:41, tucnak11 napsal: Xycht. Napiš mi to ve Polštině co jsem napisal věžym tomu že budu potřebovat tlumočnika Dobřy kamaradi rybaře mě aji pochvalili za to jak se snažim abyste mě pochopili, sam viš že Čěstina patřy ku naročnějšim spisovnym jazykum jak tak koukam ty asy nepatřyš mezyně a měl bys se stydět
reagovat - Neděle 8. ledna 2006 ve 14:41 ® tucnak11
-
Xycht. Napiš mi to ve Polštině co jsem napisal věžym tomu že budu potřebovat tlumočnika Dobřy kamaradi rybaře mě aji pochvalili za to jak se snažim abyste mě pochopili, sam viš že Čěstina patřy ku naročnějšim spisovnym jazykum jak tak koukam ty asy nepatřyš mezyně a měl bys se stydět
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 ve 22:31 ®
-
Bobo díky za zastání tučnáka. Xycht-není důležité jak píše ,ale obsahově vystihl velice správně.
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 ve 21:17 ® Tomik
-
kostnak: maš pravdu to už jsem taky viděl a uplne na to zapomel!!
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 ve 21:15 ® kostnak
-
v ryboshopoch sa predavaju silikonove kruzky, ktore sa navlecu rybicke na chvost a hacik sa zapichuje do toho silikonu.
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 ve 20:57 ® BoBo-Falknow
-
xycht: Přibrzdi, občas jsi moc hrrr. Tučňák několikrát psal, že není čech a že mu čeština dělá problémy a omlouval se za to…
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 v 18:51 ® xycht
-
tucnak11: nebuď měkkej. PS: nauč se psát
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 v 17:18 ® Pytel
-
Tučnák:
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 v 17:04 ® tucnak11
-
Jednoducha otpověč. UPYLNY ZAKAZ LOVENI NA ŽYVOU RYBKU A ŠMYTEC,chtěl bym vidět rybaře s zapichnutym chačkem za chubu a druchy by ho škoubal a trychal,co jnneho je zdolavani ryby a manipulovani s ni a co jnneho propihovat amanipulovat s ni s 5 krat spadně aby ti neutekla ta dostane paru kopancu. Měli by zakazan chytat jak to je ve EU-zemi
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 v 17:03 ® xycht
-
profa: jak píše např. Nordboy, jestli ti je rybky líto, tak chytej na umělý nástrahy. jsou jich 3 prdele ))
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 v 15:28 ® pepino99
-
Přesně jak říká Milky a Nordboy. Kdo na to nemá srdce může vláčet na twistera . Osobně jsem jednou za mlada z blbosti provlékl oukleji tlamkou a skřelema ven tenký vlasec a udělal smyčku. Tu potom přivázal na jednoháček a chytil štičku asi 45 cm.. Jenže ta manipulace je na dvě minuty a v kýblu se to dělat nedá )))). Podle mně jednoháček za tlamu je to nejšetrnější!!!! Ale 35 cm karas musí dostat do kožichu 3 ownery ale to je zase jiná otázka .......
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 ve 13:00 ® Kazan
-
Nevím jestli ještě dnes, ale svého času se v zahraničí prodávaly jakési plexisklové krabičky do kterých se rybka uzavřela a háčky byly na krabičce. Údajně to mělo být také kvůli ochráncům a trápení zvířat. Jak to fungovalo prakticky a jesli se na to dravci chytaly nevím. Co se tyká mě, jak píší chlapci níže, lepší tahat umělou nástrahu, a pokud rybku tak tahat mrtvou. (Nehledě na to že si jí pak můžeš hodit do mrazáku na příště když nic nechytíš)
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 ve 12:14 ®
-
Už když chytíš nástražní rybičku na udičku nebo do čeřenu, je na mrtvici – o kupované z nějakého „akvária“ v obchodě ani nemluvě. Takže pokud Ti to trhá srdce, chytej na umělé nástrahy. Myslím, že by stálo za zamyšlení, jestli nezačíná lidstvo být trochu nepřiměřeně cimprlich. Těch „ochranářů“ co se teď objevuje. Ligu na ochranu lidí trochu postrádám. Ale přeji hezké chvíle u vody.
reagovat