Vyhledávání
Systém nepoškozující nástražní rybičku
6.1.2006 | profa | 9.341 zobrazení | 34 odpovědí
Jak nastražit rybičku při lovu dravců na splávek tak, abych ji nepoškodil, případně„za odměnu“ mohl pustit? Bez napíchnutí za jakoukoliv část těla rybičky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 7. ledna 2006 ve 12:01 ® Milky
-
Osobně si myslím, že je to stejná otázka jako, jak vyhrát v boxu a přitom neublížit soupeři Sres zažívá ta rybička při manipulaci, při nahazovní, při dopadu o hladinu a hlavně při to, když tuší, že je kolem predátor a ona se prostě ne a né schovat, aniž tuší proč. Pokud se v tom chce někdo takhle hnípat, ať chytá na rohlík, východisko z toho jiné asi není.
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 v 9:59 ® Tomik
-
Když chytám na živou rybku tak nastražuji převážně jenom jednoháčkem za tlamku, podle mě je to nejšetrnějsí a po nevydařeném lovu ji mohu kdykoli pustit jen s malou rankou v pysku.
reagovat - Pátek 6. ledna 2006 ve 22:40 @
-
je to blbost,proto prosím nenadávejte,ani mě nekritizujte,ale jediná moýná odpověď mi přijde navázat na kmenovej vlasec s hlavním hákem návazec se slabým vlascem a malým háčkem. Ten píchneš rybce za papulku a ten hlavní hák na kmenovym vlasci bude těsně pod ní volnej. Něco jako rybičku na vlas. Je to blbost,já vim. Tak na to zapomeňte.
reagovat - Pátek 6. ledna 2006 ve 20:50 ®
-
Profa -možní by stalo za to to zkusit bez háčků jenom ji tam přvázat,třeba bavlnkou aby si jí nepoškodil,ale to by si potom asi nic nechytil. Ale teď vážně. Dost velký stres ji způsobíš už tou manipulací na suchu,protože ve vodě se to špatně dělá. A pak tou šlehou při tom nahození. Takže máš na výběr. Buď nebýt citlivka brát to tak jak je ,když už chceš chytat na živou,nebo vláčet s umělou nástrahou,což ti mohu osobně doporučit.
reagovat