Chytej.cz

řasa - bahýnko necteno

5.1.2006 | Tomash | 3.965 zobrazení | 9 odpovědí

Pánové, už dlouhou dobu se o tom diskutuje – HaD dokonce říkal, že sepíše článek, kde vše podrobně vysvětlí. Vím, že jde o rostlinou přirozenou nástrahu, ale chytal jsem na ni spíš náhodně – pokusně jsem něco jako řasu seškrábl z kamene a lovil – něco jsem chytl, ale nebylo toono. Poraďte, jak, kde, kdy. co, jaké byly úlovky. atd. BTW : Toto téma zakládám, protože mi to připomněl Dextr svým tématem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 7. ledna 2006 v 19:09 ® svaca

pod jez rasa aby nejlepsi ta svitive zelena z brouckama a nechat to splavavt proudem chytat jen tak na bolonku a o zabery nei nouze!!ted to skusim na musak:)

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 v 11:30 ® joba

Quote: On 2006–01–05 20:17, Tomash napsal: joba a Death : Četli jste pozorně zadané téma?

Nečetli

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 21:46 ® DEATH

Není zač,zabývám se lovem na řasu asi 4 roky.

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 21:41 ® Tomash
Tomash

Death : dík

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 21:38 ® DEATH

Jak- na plavačku,kdy- v momentě,kdy řasy začnou více růst to jest s teplejší vodou,takže někdy k létu. Natrhat chuchvalec řas i s bahýnkem. Pozor na mech,který vypadá dost podobně a je často propleten řasami,protože ten rybám moc nejede. Jo a myslím,že čím víc se jeví ty řasy živý,myslím tím jejich obyvatele,tím líp. Z toho co jsme natrhali si kousek odebereme,napíchne­me na háček a delší konec obtočíme kolem háčku,ale necháme čouhat trochu „ocásek“. Používám klasický pevný splávek. S bročky mám ozkoušeno,že většinou ryby mají radši,když řasy dostanou volnost a hýbají se jako kdyby uplavali z jezu. Ale když neberou tímhle stylem,tak broček skoro až k háčku,rybám to absolutně nevadí. Prohazuji s tím tíšiny,ale taky jsou dost často kousíček od jezu,takže asi nej. je to hodit pod jez a nechat unášet kus,pak zase hodit.Řasy často spadávají z háčku a bude hoodně prázdných seknutí,protože se často stává,že ryba vezme řasu jen na nějaký ten volný konec a zatáhne. To jsem se rozepsal…(pokud je to opět špatná odpověď tak to smažte.)

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 21:17 ® Tomash
Tomash

joba a Death : Četli jste pozorně zadané téma?

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 21:05 ® joba

ještě jsem to nezkoušel,ale kamarád na ně chytal amury a dobrý

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 20:51 ® DEATH

Řasy?Nádherná chytačka na ně v létě,pod jezem. Těch tloušťů v tíšinách co se vytáhne na plavačku,no prostě nádhera,co víc dodat

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 12:54 ® Cudla
Cudla

Je to druh vláknité řasy,drží se v proudu přirostlá na pevný podklad,dost je i na jezech . Dá se uchovat ve vlhkém hadříku nebo ubrousku v chladu. Musíš brát tu která má vlas jasně zelenej a delší. Někdo to přivazuje nití,já to dělam že jí omotam okolo háčku,a nebo FORUM MUŠKAŘENÍ NA ŘASU. Chytne se na to veškerá bílá ryba,parmy,kapři. Ideální chytání je pod jezy,budeš možná překvapenej co ti na ni zabere,osobně jsem viděl na Ohři vytáhnout velkýho tolstolobika a já jsem vytáhl bolínka kolem 60cm.

reagovat