Chytej.cz

prívlačové nástrahy - práca s plechom necteno

2.1.2006 | pablo | 2.853 zobrazení | 10 odpovědí

V časti „ako vyrobiť“ je zaújmavý článok od M. Rozsypala – Domácí výroba rotačních třpytek. Zaújmalo by ma, či nemáte aj niekto iný skúsenosti s výrobou a spracovaním listov z plechu. Konkrétne ma zaújma vyhotovenie raznice a tiež spôsob vyrazenia raznice do plechu, aby na povrchu nevznikli škrabance. Dopredu ďakujem všetkým za odpovede.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 6. ledna 2006 ve 14:50 ® Kazan

>pablo: máš to ve ,,Vláčkaři,,

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 ve 13:15 ® pablo

Kazan: skús prosím tú fotku dať do časti „vláčkaři“. Ani mne to do otázok nejde. Dík

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 22:43 ® Prichy
Prichy

Kazan: fotecka neprosla

Jinak se priznam, ze tohle me nenapadlo a pro slabou med to musi bohate stacit

reagovat
Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 21:40 ® Kazan
reagovat
Středa 4. ledna 2006 v 17:51 ® Kazan

>pablo: vydrž do zítra, kolem 19cté hodiny je sem hodím

reagovat
Středa 4. ledna 2006 v 16:40 ® pablo

kazan: dík za postup. Neboli by aj fotečky? Veľmi by mi pomohli

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 v 17:30 ® Kazan

Na lisování křidélek rotaček, jsem si udělal do jednoho plechu otvor příslušného tvaru, a na druhém plechu je nalepen (lepidlem s kovem)vypilovaný tvar který, má být vymáčknut, vše je zajištěno pro spravné vylisování v jednom plechu otvory a v druhém kolíčky , které zapadají do otvorů. Mezi plechy se vloží mosazný, měděný plíšek, a ve svěráku vše řádně zatáhnu, a hrubý výlisek je hotový.

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 v 10:48 ® pablo

Prichy: chcel by som ich robiť len v prevedení hobby – ale nie pre list blyskáča (třpytky). Chcel som tvarovať medený plech do tvaru misky pre výrobu marmyšiek. Miska sa následne vyplní olovom resp. cínom. Raznica nemusí strihať. Ide mi len o výrobu protikusov

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 v 17:23 ® Prichy
Prichy

pablo. kolik jich chces delat??

na kusovou vyrobu by dle me stacilo strihat to rucne a nasledne tvarovat v lisu ci sveraku (misto lisu by sla pouzit tvz. panenka – hever) popr. pouzit obraceny postup. tvarovat a pak strihat… Raznice ktera by zaroven strihala a neco i vydrzela stoji hooodne penez…

Jinak dva protikusy na natvarovani plechu by nemel byt problem vyrobit na cnc frezce…

jestli vyjde cas, o neco takoveho se chci letos pokusit, ale jen v provedeni hobby…

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 ve 14:41 ® RASTOK

rotačky si nerobím, ale plandy režem laserom zo zrkadlovej antikory, v lete sú celkom úspešné hlavne v 3cm veľkosť v tvare rybky. aby boli účinné na pstruhy, dokresľujem liehovkou čierne bodky…

reagovat