Chytej.cz

lov hlavatek na slovensku?? necteno

2.1.2006 | Budra | 10.317 zobrazení | 30 odpovědí

Uvažuji že bych jel letos na podzim na Slovensko na Hlavatky a zajímalo by mě co k tomu potřebuju: jaké papíry, kde je seženu, kolik stojí, kdy tam jed a hlavně jestli to má cenu? Popřípadě nějaké další rady: výbava, vhodný revír, ubytování apod.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 9. ledna 2006 v 15:49 ® chleba

Myslim na lyžích

reagovat
Pondělí 9. ledna 2006 v 15:45 ® chleba

Bobo, Bundra: omlouvám se, ale já byl pryč. Tohle sem psal můj brácha(asi chtěl zabít čas). Asi si myslíte že vám kecám, ale tak to není. Pořádně dostane…

reagovat
Pondělí 9. ledna 2006 v 8:27 ® Milky
Milky

BoBo Má i násada na čeřínek taky nějakou gramáž,

reagovat
Pondělí 9. ledna 2006 v 8:08 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

chleba: Sorry, ale jsi mimo. Štikový prut 300–500gr není štikovým prutem, ale to už je regulérní kosatkový prut. Četl jsi někdy, s čím se chytají v Mongolsku tajmeni?

reagovat
Neděle 8. ledna 2006 ve 22:43 ® chleba

Bundra;Bobo: nelakuju vás. fakt ne. A ten prut sem zlomil o. no, nevim zda-li to byla ryba, nebo vázka. držel jsem to jen několik vteřin.

reagovat
Neděle 8. ledna 2006 v 16:23 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

chleba: Myslím, že nás tady všechny lakuješ, jenom nevím jakou barvou.

Docela bych přivítal názor někho, kdo hlavatky OPRAVDU chytá.

reagovat
Neděle 8. ledna 2006 v 15:23 ® Budra

Chlba: ten prut 150g si zlomil kdyš si tahal rybu???

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 ve 22:21 ® chleba

budra: sorry za to, jak sem to napsal…

reagovat
Sobota 7. ledna 2006 ve 21:39 ® chleba

bondra: jak na bojku. mě kámoš vzal sebou a prut 150g jsem zlomil. pak sem si pučil kámošův 400g a špica. jen je to těžší prut

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 ve 21:21 ® Budra

chleba: já myslel že se hlavatky se chytaj na přívlač a ne na bójku????

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 v 18:10 ® chleba

se ví…

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 v 18:06 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

chleba: Zřejmě vlastní zkušenosti, že?

reagovat
Pátek 6. ledna 2006 v 18:02 ® chleba

error: ne, je to dobře. mě to taky přišlotvrdý, ale je to potřeba…

reagovat
Středa 4. ledna 2006 v 15:22 ® kostnak
kostnak

budra, ta dalsia moznost je chytit hlavatku v kaprovom useku rieky tesne pod hranicou lipnoveho pasma. je to legalne, bez moznosti ponechania ulovku. je to eticke, asi ako streamrovanie stuk na jar. vzdy lepsie, ako chytanie potocakov na cervy na MP. marian. f ti v tom vie vyborne poradit, lebo pri takej vode zije a navyse ma obchod- privlacovu specialku, takze ti vie poradit aj s nacinim.

reagovat
Středa 4. ledna 2006 ve 14:52 ® jake
jake

Budra: tak jako se domluvíš se slovenským, tak podobně i s polským domorodcem – prostě česky. Slyšels někdy polštinu?

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 ve 22:14 ® fedo

neviem prečo mam nic fedo ale som marian. f takže k téme: nevidel by som to tak tragicky s povolenkov mam pre teba lepší návrh. podobne skreslene informácie ohladom náčinia ako tu padali uplne zbytočne. Ozvi sa na mial

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 ve 21:31 ® Budra

Pupak: Ja bych jel raději než do polska na to slovensko, protože si nedovedu představit jak komunikuji s polským domorodcem svou lámanou Angličtinou. Ale jestli je ten rozdíl v ceně povolenek v řádech tisíců tak o tom polsku pouvažuji.

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 ve 21:22 ® Budra

Občasný_piják: introdukovaný=za­vlečený mimo oblast původního výskytu (to zanamená že se tam tento druh dříve neviskytoval ale byl sem zavlečen člověkem)

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 ve 21:03 ® fikus
fikus

kostnak: mohl by jsi mě prosím přeložit, případně vysvětlit co je to „introdukovany druh“. Nějak mi to „nebere“.

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 v 15:28 ® kostnak
kostnak

s tou hlavatkou je to trocha zlozitejsie. ako uz napoveda jej nazov- hlavatka podunajska, jej domovom ju pritoky dunaja. v polsku sa jedna o introdukovany druh a aj pristup k nej tomu zodpoveda. asi ako u nas u duhaka. na slovensku je snaha dosiahnut jej povodne rozsirenie a aj pre clenov srz cena dost vysoka- 1000sk za 5 vychadzok. pre neclenov srz je cena rovnaka, ako pre cudzincov. navyse vsetky peniaze z predaja hlavatkovych povoleniek MUSIA byt pouzite na nakup nasady hlavatky, pripadne bielej ryby (mrena, podustva..) ktora tvori hlavnu cast potravy hlavatky. pocet povoleniek je limitovany(predaj- kto prv pride, ten prv melie) a zavisi od toho, kolko MO nasadila. nemyslim, ze by to bol az tak zly sposob, ako odfinancovat znovurozsirenie hlavatky v nasich vodach- urobit z lovu hlavatky trosku snobsku zalezitost.

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 ve 12:34 ® ywan

ouuuu, no tak 6000

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 ve 12:19 ® Milky
Milky

… nebo změna občanství

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 ve 12:12 ® fikus
fikus

Ještě existuje další možnost a to stát se členem SRS a kupovat si povolenku jako její člen. Není to až tak složité. Stačí k tomu přechodné bydliště v SR.

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 v 11:02 ® jake
jake

pupak: Tak to pětikilo je tak odpovídající, to se možná někdy nechám hecnout, ale za 3000,– (o 6000,– ani nemluvě) ať si to narvou do špic.

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 v 9:02 ® pupak

Z Polske strany Dunajce je to podstatne levnejsi, tak se bratrum v SRS na tech 6 litru vyser a chytej o 20 metru dal na druhe strane reky za cca petikilo:-)) )

reagovat
Úterý 3. ledna 2006 v 8:51 ® kostnak
kostnak

tak ta cena pre cudzinca je 6000sk za 5 vychadzok. www. srzrada. sk

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 ve 23:57 ® Pytel
Pytel

Upsssss

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 ve 22:29 ® jake
jake

Ywan – fakt 3000,– za 5 vycházek? To si snad děláš kozy, neeee? Sbohem hlavatky

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 v 19:10 ® chleba

Povolenka: jako Yawn Výbava: lov je přívlač. to budeš vědět. Prut bych doporučil štikový prut o gramáži 300 – 500, délka do 2,5 m. Říká se, že na jeden záběr hlavatky je potřeba 1000 náhozů (myslim že ještě daleko víc). A další nevim…

reagovat
Pondělí 2. ledna 2006 v 17:27 ® ywan

povolenka Ťa bde stáť okolo 3000Sk – 5 vychádzok ku vode, nechytíš. smola Zoženieš ju buď rovno u hospodára ale v niektorej ryb. predajni /ako kde/ Revíry : Orava, Váh, Dunajec. pre Dunajec platia nejké výnimky./rotačka nesmie byť menšia ako č.3, vobler menší ako 7cm+ešte niečo/ Cenu to určite má, ale treba natrafiť na dobré počasie, bez mrazu, nízkej hladiny bez krýh. inak by stálo za… Ubytovanie nie je problém, hotely, penzióny, privaty sú všade, len si stačí vybrať. Náradie si vyber´podľa chuti, ale taky aby si nemal problém vláčiť mŕtvu rybku nad 15cm, vlasec stačí 30 ale po každej vychádzke vymeniť !!!hlavne keď mrznú očká, to môže byť osudné Určite to za to stojí ale počasie je základ, tento rok som to chcel skúsiť ale tie mrazy a kryhy na vode ma odradili…

reagovat