Vyhledávání
Jaký měli vaši vedoucí v ryb. kroužku vliv na váš další vývoj?
1.1.2006 | Hora | 5.183 zobrazení | 35 odpovědí
Týká se to hlavně rybářů kteří začínali v rybářských kroužcích,jaký vliv na jejich další vývoj coby rybáře měli vedoucí mládeže.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 30. října 2009 ve 21:09 ® Beer.Beda
-
Já měl vedoucího na rybářském kroužku opravdu super.Než sem tam přišel měl jsem, už sice něco nachytané, ale jen tak na rybníce.Montáž byla, háček olůvko a starý bambusák.Až ten pán na kroužku mě naučil, že je nějaký rybářský řád a také že se může ryba přilákat nějakým krmením.Prostě mě naučil takřka vše co potřebuje rybář při svém koníčku.Nemluvě o tom, že jsem psali testy jak na běžícím pásu a to byla pořádná příprava, učili jsme se uzly poznávačku prostě vše.Co říci závěrem?Děkuji Ospreyi.
reagovat - Pátek 30. října 2009 ve 20:58 ® Alf reakce na …
-
mckvak8> kapr 50? Tak takového jsem v té době viděl nanejvýš na Vánoce ve vaně
Ale abych nehodnotil jen negativně. Naučili mě tam rybářský řád a s tím související záležitosti. Musel jsem složit poměrně přísné zkoušky. A to s odstupem času považuji za dost důležité. Možná bych ještě někde vyhrabal starý sešit se zápiskama a vlastnoručně kreslenou anatomií kapra. Co se týře zmíněné přívlače (té se dnes věnuji z 95%), tak o té nám neřekli nic. Uznávalo se na těžko a plavačka.
cercer1> tohle zázemí jsme bohužel neměl, u nás v rodině nechytal a nechytá nikdo další.
reagovat - Pátek 30. října 2009 v 15:28 ® aspius
-
Ja sa taktiež pripájam k tým, ktorí majú na rybárske krúžky dobré spomienky. Doteraz na tie časy rád spomínam. Náš vedúci krúžku bol veľmi snaživý a činorodý človek a vedel si mládež získať takže záujem o krúžok bol pomerne vysoký. A musím povedať, že sme to tam neflákali. Bol to skutočný rybársky krúžok. Veď som na neho chodil v kuse od svojho 4. ročníka až po deviaty. Čo k tomu viac treba dodať. Rozhodne odporúčam.
reagovat - Pátek 30. října 2009 v 15:19 ® cercer
-
no,podle toho,co tu píšete,jsem vyrostl naštěstí uplně někde jinde..víte..pokud máte doma zázemí v podobě chytajících členů rodiny,pak ten kroužek je jen o tom,jak se dostat k papírům,s tím souhlasím..ale pokud máte smůlu..třeba můj případ,že v širokém okolí rodiny nikdo nechytal,narážíte jen na výsměch a nepochopení,pak kroužek dá mnohem víc..dá ten potřebný základ a náhled na věc.Stále vzpomínám na,,našeho"vedoucího"skvělí chlap a vděčím mu za vše štěstí a krásu a zážitky,co mě v příštích 30letech potkaly.Bez NĚJ bych to asi nikdy nepoznal,neboť bych se asi bez cizé pomoci a odborné rady nedostal přes ty první,laické pokusy ulovit..tímto mu ještě jednou,do rybářského nebe děkuji. Mimochodem…v naší rodině dnes chytají VŠICHNI a od letošního roku mám ty nejmenší také na starosti..a je to prima pocit..
reagovat - Pátek 30. října 2009 v 11:15 ® ART
-
Alf> Tak to já jsem na tom podobně. Abych dostal lístek tak jsem musel navštěvovat rybářský kroužek. Naštěstí jsem do něj chodil jen rok. Moc mi toho do rybářských začátků nedal. Jak u Alfa naučili mě vázat háčeky a poznávat ryby. U vody jsem byl dvakrát (s kroužkem) a nikdy jsem nic nechyt. Bylo to asi tím, protože heslo vedoucího koroužku bylo : čím větší ryba tím musíš mít silnější vlasec a háček. Tak jsem chytal na 0,3mm a na 2/0 háček. Jasně, že jsem nic nechytil, abych byl přesný chytil jsem 50 kapra za celou sezonu a to jsem chodil na ryby kažký víkend. Začal jsem zjištovat v čem je problém tak jsem přezbrojil na jemnější věci. Nakonec jsem se naučil vláčet, tento způsob rybolovu jsme v kroužku ani neprobírali. Všechny moje rybářské zkušenosti jsou ze života. Myslím si, že je pěkné dozvědět se spoustu věcí teoreticky, ale při praktickém zkoušení se objeví spoustu otázek na které si rybář musí odpovědět sám.
reagovat - Pátek 30. října 2009 v 11:15 ® -tom-
-
Naprosto souhlasím s tím, co psal Dam, taky jsem si poctivě odchodil RK, jezdíval jsem na soutěže, s vedoucíma jsme navíc i vyráželi na ryby jen tak (což vůbec nemuseli dělat), takže to bylo fajn. Zažilo se hodně srandy a dost jsem se naučil. Myslím si, že to není vůbec špatná věc a blbost, jak někteří píšou, samozřejmě nejen z pohledu rybaření, ale celkovýho vývoje mladýho člováka. A jelikož jsem pár let dělal rybolovnou techniku, můžu si dneska docela v pohodě dovolit chytat i tam, kde ostatní neustále trhají, vidím to docela dobře třeba u bráchy, ten neházel a pomalu víc váže, než chytá
reagovatHolt ty odházený roky jsou znát…
- Pátek 30. října 2009 v 10:24 ® Alf
-
Rybářský kroužek býval jedinou možností, jak se dostat k povolence. Tedy pokud dědečkův spolužák neseděl na svazu. Můj dědeček bohužel takového spolužáka neměl. Kroužek jsem navštěvoval někdy v letech 89–93. Bylo to hodně o teorii. Naučili mě tam navázat háček, poznávat ryby z atlasu a taky že na kapra je nejlepší teleskop, 030 vlasec, policajt mezi očka a těsto z dětské krupičky. K vodě jsme se dostali pravidelně 2× do roka. Jednou na sobotní brigádu a podruhé na závody na „našem“ rybníčku. Nepamatuji se, že by tam někdo něco chytil. Taky jsme jezdili na víkendové soustředění do Jablonného u Slapské přehrady. K vodě jsem se ale nedostali, soustředění bylo o závodech v házení do dálky a na terč a pak poznávačka ryb z obrázků. Vzpomínám si, že vedoucí měl malý zlatý naviják shakespeare a všichni jsme z něj byli odvaření. Celkově mi toho kroužek moc nedal. Chytal jsem podle toho, co mi tam hustili do hlavy a podle 1000+1 rada a nechytil skoro nic. Na konci roku jsem si do sumáře připsal pár kaprů, abych ho neodevzdával prázdný. Ryby jsem se naužil chytat až později částečně od kamarádů a hlavně sám.
reagovat - Pátek 30. října 2009 v 9:22 ® Libor
-
nenudím, rozhýbávám dění.
reagovat - Čtvrtek 29. října 2009 ve 23:33 ® 1Mara reakce na …
-
Libor> Se nudíš vid ?
reagovat - Čtvrtek 29. října 2009 ve 23:29 ® Libor
-
Na mě měl dobrý vliv, ještě dnes se potkáváme a vždycky poklábosíme jak je dnes všechno v prde…
reagovat - Pondělí 9. ledna 2006 v 8:29 ® Milky
-
nechodil jsem, páč to byl notorik. Takže to má na mě vlastně vliv pedagigický
reagovat - Sobota 7. ledna 2006 ve 23:36 ® paccco
-
Vůbec žádný. Všechno mě dávno předem naučil děda a táta.
reagovat - Pátek 6. ledna 2006 v 10:46 ® Cudla
-
Mám to taky jako BOKOVKU velice dobře „placenou“(krajská povolenka zdarma). Musí tě to ale bavit,vědět co je upoutá,vysvětlovat,hledat to co nevím sám v literatuře,nyní dík i různým stránkám na netu se k informacím dostanu snadněji. Na vąe si ber eą svoji dovolenou,nakonec zjistíą ,ľe to jsou desítky hodin který tomu věnujeą. Nelituji,ale toho protoľe za těch Xlet co to dělam občas vidím i výsledky.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 20:52 ® Prizrak
-
Na mě měl vliv celkem pozitivní. Když jsem se začal o rybařinu zajímat, tak mi ju nezprotivil, takže dobrý..
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 20:49 ® DEATH
-
Žádný,já si tam plnil sen,jediný co se mi nelíbilo,že to měl jako bokovku,protože jinak dělal jeřábníka bo co. Takže na nás z vysoka. Naučil nás letmo poznat ryby,řád,navazovat pár věcí,vyhnal nás na soutěž,bylo jedno,jak kdo dopadl,ani se té soutěže účastnit nemusel,stejně dostal papíry a šel. Takže základy z kroužku takřka nulové.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 20:42 ® joba
-
většinu mám od dědy,ale chodil jsem do dvou kroužků( protože mi sebrali papíry, můj oblíbený porybný mě pokaždé vyhmátl jak chytám bez dozoru,pokaždý mě varoval. a pokaždý mě chytil..... protože jezdil na javasaky 350 a já na kole ) jednou když jsem mu řekl že mám jako dozor rybáře na druhý straně Labe to neunesl a vzal mi je… mohl sem za to že se mnou nikdo nešel a na mojí straně labe nikdo nikdy nebyl ? . abych neodbočoval od tématu, oba kroužky vedl někdo jiný takže nějakej přínos pro mě měli (minimálně ten,že sem s vedoucíma jezdil na ryby i momo kroužky
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 12:29 ® Cudla
-
ESKY PROMIN taodpověd patřila ALIVIOVI v počítači jsem uplnej amatér.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 v 9:45 ® jake
-
Do žádného rybářského kroužku jsem nikdy nechodil, protože jsem s rybařinou začal až ve 40 letech. Takže jsem navštěvoval školící kurs pro dospělé a měl jsem ohromné štěstí na školitele – jeden z nich byl p. doc.Šimek, který jinak působí na zlínské univerzitě, druhým p. Beránek, někdejší reprezentant tehdejší ČSSR v rybolovné technice – bylo na nich obou vidět opravdové zanícení a snaha předat nám co nejvíce informací. Určitě jsem se na jejich přednáškách nenudil, což bylo taky asi dáno tím, že jako jeden z mála jsem tam byl přes rybařinu naprosté ucho, pole neorané, který nevěděl o rybolovné technice takřka zhola nic. Jediné co jsem trochu uměl, bylo poznávání ryb, protože jsem se od ranného dětství pořád hrabal v nejrůznějších encyklopediích o zvířatech. Jinak co se týče praktických dovedností, jako je navazování háčků, různé montáže, technika nahazování, zasekávání, vláčení apod. – vše jsem se učil od kamaráda, který mě k rybařině přivedl (a nutno přiznat, že se mám pořád co učit ). Vzpomínám si na svou první rybu (asi 30 cm tloušť), kterou jsem chytil úplně sám, bez toho, aniž by mi stál Mira (to je ten můj kámoš) za prdelí – bylo to asi až na 8 pokus (myslím tím 8. vycházka, kdy jsem byl na rybách zcela sám) – měl jsem z toho obrovskou radost. Snad ještě větší než z mírového kapra, kterého jsem chytil hned při své první vycházce, ale pod jeho dohledem
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 v 9:07 ® Cudla
-
ESKY:je to ten LUBENEC, chodí se denně,minimálně půlka se započítává do soutěže za docela slušný ceny(vloni jsme „vyžebrali“na sponzorech zboží za 15000kč na ceny)takže si každý něco odnese i ten poslední.
reagovat - Středa 4. ledna 2006 ve 13:09 ® Cudla
-
Tábor bude 7–16.7 Lubenec Informace DDM Chomutov t.474628535 Kdyby to chtěl někdo vyskoušet a poslat svýho potomka.
reagovat - Středa 4. ledna 2006 ve 13:01 ® dam
-
Pro mě to byla výborná škola, dneska znám všechny druhy ryb, vodní rostliny a živočichy. Díky dětským soutěžím jsem se podíval nejen po republice, ale i do ciziny a dnes v to pokračuji ve vláčce. Měj jsem super vedoucí, kteří do toho bali zapáleni a předali to nám a mám pocit, že do dnes předávají. Pořád si toho považuji. Ale každý měl nějakého učitele. Jsem rád, že pro mě neexistuje žádná bělice, ale všechny ryby rozpoznám. Kolik je takových mezi rybáři, co znají všechny ryby?
reagovat - Středa 4. ledna 2006 ve 12:58 ® Cudla
-
Nevím jestli to nebude vypadat jako reklama na RK,ale četl jsem tu něco jako stráta času,nebo nikdo nás nechtěl. Jak už jsem v některé deb. uvedl mam 3 velký kluky. Učili se ode mně ,ale na kroužek chodili jinam. Ted vidím,že má každý znich docela jiný přístup k ryb. technice. Též je to vidět na táborech kam jezdí děti co chodí na kroužky i ti co se učí s dědou tátou,ovládají jeden styl většinou perfektně na těžko a ostatní jim moc neříká. Při závodech co na táboře děláme RT vyberou ti co házeli na ty ošklivý žlutý terče, a je jim jedno jestli hází zleva ,z prava,horem spodem,přes hlavu tak jim to nedělá problém když má kolem keře. Věřim,že děti doma naučíte jak se mají chovat u vody k rybě, ale na 99proc. je to vaše kopie. Záleží,aby to byla ta lepší, než ta horší. OMLOUVÁM SE jesli jsem se někoho neprávem dotkl.
reagovat - Středa 4. ledna 2006 ve 12:26 ® bubu
-
Do kroužku jsem nechodil, protože jsem začal pozdě a tak jsem se učil sám. Samozřejmně jsem pozoroval zkušené. V poslední době(muškařina) mi strašně moc pomáhá internet,chytej. cz a buko s tomuchou. Moc děkuji a snad to se mnou vydrží.
reagovat - Středa 4. ledna 2006 ve 12:07 ® skwor
-
Do kroužku jsem nechodil, všechno mě učil táta
reagovat - Středa 4. ledna 2006 v 11:56 ® toulovec
-
do kroužku jsem nechodil, bo jsem začal v 34 letech a syna do kroužku taky dávat nebudu, byla by to pro něho ztáta času. Místo toho si dám závazek že s ním 1× týdně zajdu s fídrem k vodě a hezky si užijeme odpoledne. Vím že bobkařinu nikdy moc provozovat nebudeme a na muškařinu je ještě maličkej, tak než doroste, aby dostal vztah k vodě, prubnu fídr
reagovat - Středa 4. ledna 2006 v 11:46 ® Prutos
-
Žádné,protože sem do rybářského kroužku nikdy nechodil! Nikdo to po nás tehdy nechtěl Úplné základy mě naučil kamarád, který mě k rybařině přivedl,zacož mu díky. Zbytek sem se naučil sám…
reagovat - Středa 4. ledna 2006 v 11:29 ® piskot
-
V roce 1982 jsem chodil na kroužek v Příbrami. Maučili mě navazovat háček,základní sestavy koncových montáží,umět popsat rybářskej cajk a zejména jsme nejčastěji házeli kapkou na cíl. To mne k smrti nebavilo a dnes je to znát . Občas jsme taky chodili na praxi na rybník Obora v centru města,kde jsem neměl šanci rybu vytáhnout,jelikož tam byli kapři okolo 70cm a s obsahem olova a rtuti měli kolem 10kg. Mimochodem pak se rybník slovil a ryby šli do sportovní Vysokopecké nadrže(rybník Pecák),to si asi masny pochutnaly . Ještě jsme se učili v kroužku RŘ a samozřejmě poznávat ryby. Nevím k čemu,když druhová obsádka je dodnes většinou obsažena pouze několika druhy ryb a třeba drska menšího asi nikdy neuvidím . Myslím,že i přes to jsem ledacos pochytil,ale nejvíce jsem stejně nabral zkušenost a znalosti v rodině.
reagovat - Středa 4. ledna 2006 v 7:04 ® RASTOK
-
žiadny
reagovat - Středa 4. ledna 2006 ve 2:16 ® troll
-
Věděl jsem, že když vedoucí a porybný v jedné osobě je na kroužku, můžu jít v klidu prověřit jeho chovný rybník.
reagovat - Úterý 3. ledna 2006 ve 23:06 ® Cudla
-
Je to víc než 40let,ale stále na něj vzpomímam. Mněl nás na starosti a učil nás na tu dobu dost lidsky. Jeho heslo bylo „do hrobu si to nevemu tak mi čumte na ruce vy chachaři“. Mněl pravdu že musíš koukat co kdo a jak dělá. Tet když vedu kroužek zjištuji co to obnáší,nevadí mi když někdo chce ukázat jak se vláčí,muškaří nebo jiné rybolovné techniky,když se zeptá na nějakou ptákovinu,nemůžeš mu odseknout,ale musíš vysvětlit. Blaží mně ten pocit co se mi stal ,přišel tatík a řekl naučil jste to mně,prosim vás naučte to i mýho kluka.
reagovat