Chytej.cz

Mušák jako vláčák necteno

30.12.2005 | Tomash | 7.639 zobrazení | 60 odpovědí

Poslední 2–3 roky mě stále lák jedna věc. Totiž koupit si mušák – nějaký obyčejnější do 2 000 Kč a ten používat jako prut vláčecí na mini twistery, mini woblery, 00ky rotačky … atd. Myslíte, že to stojí za pokus? Nebo že to bude z nějakého důvodu špatný, blbý, nepůjde to… Díky za názory.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pátek 30. prosince 2005 v 17:45 ® zedus
zedus

Tucnak11: Nepleteš si to? Mušáky mají většinou první očko s výstelkou a ostatní jsou jenom drátěná. Pochybuju, že by při vláčení vydržely očka mušáku. Řezal by si jak nic.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 16:56 ® tucnak11
tucnak11

Panove viděliste prut Aspire očka ma jak muškažak a nachazuje se s nim vynikajcy mam ho a neviměnil bym se za jinny

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 16:24 @ 

TomK: je jasný,že neni očko,jako očko,já mám na feederu menší než na vláčáku,ale jak říkám každý je jiný. Může to tim být a nemusí,ale to je fuck. Osobně bych se raději viděl s feederem na vláčce,než s mušákem,ale proti gustu.........

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 16:18 ® Deleted

Alivio – kdyz jsem koukal na vlacak, tak ocka jsou dal od prutu nez u feedru – maji delsi nozku. Ocka jsou priblizne stejne, je to ale mozne…

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 16:12 @ 

TomK:konkrétně k vláčení s feederem. Nebude to tím,že ty očka jsou poměrně malinkatý?Oproti vláčáku. Jen mě to tak napadlo. A pokud máš vlasec s pamětí,tak e to prostě brzy „zasekne“ o očka. Nevim.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 16:11 ® chleba

Tomash: pude to, já už to zkoušel. Sežeň si menší naviják a pude to!

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 16:10 ® Deleted

Takovy postreh – vlacel jsem i s feedrem. Mel jsem ale problem, ze jsem s nim nehazel tak daleko, jak jsem chtel. Dolet se zvysil, kdyz se vlasec nedal do prvniho ocka nejbliz k navijaku. Takze Milky nejsi sam Jinak pruty na privlac s chvejivou spici maji k feedru hodne blizko, ale zadneho errora o tom presvedcovat nepotrebuju. Chce to urcite vyzkouset, kazdemu sedi neco jineho…

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 16:01 ® Slehy

Tomash:Použití mušáku na vláčku je třeba vhodné při chytání z boutu. Tam celkem překáží u vláčáku ta rukojeť pod navijákem. Hůře se s tím ovšem nahazuje,zvláště pokud si zvyklej používat obě ruce.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 15:22 ® pupak

Pouziti muskarskeho prutu se smekacim navijakem na vlacku neni nic noveho {vidavam to} pouzivaj to v cizine, ale spis naopak, proste si s sebou vemou k muskarsky vybave i smekaci navijak a pouzijou k vlacce je to logicke netahaj dva pruty. Takze pokud bys uvazoval o muskarine s tim, ze variabilne pouzijes prut k vlacce tak je to OK ale jak rika error nech si postavit na muskarskym blanku vlacak a mas to.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 14:50 ® Pytel
Pytel

Ne v poho jsem si to blbě přečetl a pochopil

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 14:47 ® Tomash
Tomash

Pytel : Odrazuju? Jak? Nevšim sem si…

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 14:35 ® Pytel
Pytel

no taky jsem napsal svuj názor tak nechápu proč mně od toho názoru odrazuješ.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 14:23 ® Tomash
Tomash

Pytel : Proto to tady probírám.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 14:17 ® Pytel
Pytel

libit a použivát to v praxi muže bejt viš k čemu.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 14:14 ® Tomash
Tomash

Pytel mně se to právě líbí a umím si tam představit bez problémů obyč smekací naviják.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 14:12 ® Pytel
Pytel

Už mi nesedi jen posazení uchycení navijáku na mušáku.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 14:08 ® Tomash
Tomash

Pytel : Prostě se mi mušáky líbí víc. přijdou mi mnohem odolnější a sympatičtější než pruty na UL. Zatím jsem měl v ruce UL pruty se stašně měkkou špičkou a tuhým předním dílem prutu. To mušák nemají. Je to prostě jen nápad.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 14:00 ® Pytel
Pytel

Proč kupovát mušák na vláčku když za ty prachy koupiš vláčak to trošku nechápu co tím mysliš?

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 13:52 ® skwor
skwor

Tomash:mě vláčení s feederem moc nesedí Radši se koukni na www. hobby-g. cz . Tam mají ty jaxony za slušný ceny Tomik:Ten odeon mám, a „prkenej“ se mi nezdá.......

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 13:19 ® Tomash
Tomash

Milky : Já vůl zapomněl, že mám už měsíc novej feeder. K Vánocům jsem od přítelkyně dostal 3/4 oz špici, tak s ní budu vláčet a novej prut ani mušák nepotřebuju!!! Ach jo.

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 13:12 ® Tomik
Tomik

no radši bych šel do Ul vláčáku, přijde mi že i ty nejmenší nástrahy cítím velmi dobře . mám prut konger equs tango 1 – 10g a nemužu si ho vynachvalit…

BTW: ten odeon jig mi prijde dost prkenej…

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 13:06 ® Milky
Milky

Než mi tu někdo zase umeje prdel – přihodím svůj názor. Když chceš vláčet menší voblíky, gumy a takovou šepleť, je k tomu dost dobrej feeder. Dáš špičku podle tvých představ o tvrdosti, ale je to delší klacek – většinou 2,7–3,9m. Na větších vodách má ale výhodu, že s ním celkem bez problémů dokážeš daleko nahodit. V neposlední řadě, když píšu o chatání feedrem, MUSÍŠ na něm mít naviják s bojovkou (tak to Xycht chce mít uvedené na pravou míru, tak to udělám ).

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 ve 12:23 ® Deleted

error> Mam Jaxona Odeon 1–9 gr s chvejivou spici, je dvoudilny a velmi rychly. Da se na nem tahat cokoliv, tak nejak nechapu, na co musak. Mozna pokud bys mel nekdy v ruce udici s chvejivou spici, tak bys mi rozumnel

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 11:41 ® Deleted

Nechci Vam do toho kecat, ale co by to melo za efekt? Neni lepsi si treba poridit vlacak s chvejivou spici???

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 11:32 ® kkarlos
kkarlos

sem asi uplne tupej ale pochopil sem to tak ze tomash che dat na musak normal navijak s vlascem a vlacet a nebo s koleckem a snurou a vlacet woblery a trpytky???

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 11:30 ® skwor
skwor

Možná by to šlo , ale do 2000,– už seženeš nějaký slušný UL vláčák........

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 11:28 @ 

nedokážu si to dost dobře představit,hlavně v případě mikrotwistrů a různejch malejch serepetiček si myslim,že je zapotřebí cítit tu nástrahu ve špičce a to se mi u mušáku nezdá. Ale musím uznat že jsem nad tím taky přemýšlel.......

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 11:22 ® kkarlos
kkarlos

no ja teda nevim ale nedokazu si to moc dobre predstavit…

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 10:23 ® Lerak

Kup si např. Superba (nic proti jiným auto značkám )), zapřáhni pluh a jeď na pole orat ! Ne, to je nadsázka ale – proč bys na ultrajemnou vláčku kupoval mušák, když jsou UL speciály na mikrotwistery, marmyšky apod. ? Nepřipadá mi to logické…

reagovat
Pátek 30. prosince 2005 v 10:09 ® Mlady_Rybar

Můj děda má něco podobného, nevím ale jestli ten prut je původem mušák, a jestli není za sedlem navijáku zlomený

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1