Vyhledávání
Mušák jako vláčák
30.12.2005 | Tomash | 7.638 zobrazení | 60 odpovědí
Poslední 2–3 roky mě stále lák jedna věc. Totiž koupit si mušák – nějaký obyčejnější do 2 000 Kč a ten používat jako prut vláčecí na mini twistery, mini woblery, 00ky rotačky … atd. Myslíte, že to stojí za pokus? Nebo že to bude z nějakého důvodu špatný, blbý, nepůjde to… Díky za názory.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 7. ledna 2006 v 17:35 ® Poperr
-
podle mě to je blbost vyhodit 2000kč a chytat na to a na to když za 2000kč se dá sehnat supr vlačák
reagovat - Pátek 6. ledna 2006 ve 21:58 ® svaca
-
myslim ze to neni dobry napad nebudes mit taky celkovy cit s tim vozenim nastrahy a bude to celkove takovy rozhojbany!skus treba berkley ULky ted ma pekny v akci!nepo picker!!musak fakt ne a vetsinou maj ocka muskarsky!
reagovat - Pátek 6. ledna 2006 ve 12:11 ® bizkit
-
hojky! myslim si že kto si chce najst dobry vlačák na malé nástrahy, tak najde. podla mňa je úplne zbytočné a hlúpe prerábať a skúšať muškárský prut na vlačku, leda ak sa niekto už veľmi nudí.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 21:11 ® tucnak11
-
Qbcasny pijak. Souhlasim s tebou jsou nektere levne pruty take dobre,jen u drahyh pruty většinou se jedna spracovani vrstev blanku a s kolik milionu vlaken je postaveny, tym to postaveni blanku prut jde ve ceně navrh a jake ma očka nektere očka jsou na drahyh pruteh drazši jak cely levny prut.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 13:35 ® fikus
-
tučnák11: u těch dragonů se mi i líbí, že si můžeš objednat nápis na prutu jaký chceš. Třeba svoje jméno. To jsem u sériovek viděl poprvé. Tedy vlastně tím se ze sériového prutu stává stavěný na zakázku. Viděl jsem to v krámě u p. Procházky. Navíc jsou to dizajnově velmi hezky zpracované pruty. Jsou příjemné na držení i na pohled. Se známou „kvalitou“ polského zboží to myslím nemá nic společného. Bohužel jsem s nima ještě nechytal. Mají udělaný velice pěkný katalog v češtině.
reagovat
A ještě jednu věc k názorům na pruty. Myslím, že cena není rozhodujícím faktorem kvality prutu. Opravdu dobré pruty se dají koupit i za levné peníze. - Čtvrtek 5. ledna 2006 ve 13:04 ® tucnak11
-
Zapoměl jsem napisat že te pruty měl jsem ve ruce a prochližel sem tovarnu Dragon a chytal na jch pruty, přymo u tovarny maj krasne jezero,tak vim jake maji akce jak s tych levnych tak tych špičkovych.Špičkove tak ottych 350 zl vyš maji Fuji očka a take dryžak na navijak. Jak jsem žekl neni to reklama ja dryžym se Shimana,měl jsem nabitku bo ta firma malo je znama v Čechach,na Moravě dovaža je pan Prochazka přymo s tovarny ma take Jakxsony ve opchodě jen moc s nich neni natšen.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 v 11:53 ® skwor
-
Tomucha:Ten prut má kámoš, a po týdnu ho zničil. Navíc měří jen asi 120cm a UL nástrahy se s ním nedají nahazovat
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 v 10:51 ® tucnak11
-
Co se jesdna Polskich prutu to jsou třy firmy a to Mikado,Jakxon a Dragon ta posledni firma je ottych rozdilna vtem že maji svoj laboratož a tam seztavuji blank take je rozdil ve cenah ot jinnych firem pruty TEAM DRAGON jsou skladane se 80 milinu vlaken proto menuji se IM 8 každy rybař většnou vi co to znamena grafit 6,7,8,100,300,a nejnovějši 400 stovka ot Shimana to je počet vlaken ve trupce jednecho dilu v milionech,a ceny tych to prutu se pochybuji ot 100 zlotach do 1400 zlotych to znamena 800 kč do tych 12000 tysic,pruty ot Dragona cenově pochybuji se pro nenaročne s grafitu 6 aš po 100. Ajak vime sami Cina děla většinou vercajt jak renomovanych firem Daiwa Michell a. t. d. Dragon vyrabieji svoje trubky přymo ve tovarně jen skladeji je veCine Mikado je levne Jaxson take tak co byste chtěli aby ¨vam to vydrželo cely život ten kdo šetřy potom zjisti že vic ho stalo kupyvani levnych prutu nebo navijaku tak mochl si pořydit drařši a mět s rybolovu potěšeni a klit,neni to reklama na firmu Dragon proto že ja chytam na Shimana je to moje jednička firma věnuji se ji 10 let a žaden problem poprostu za 10 let jen mi praskl překlapač ktery viměnil ho za 150 kč. a chytam dele. .
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 v 10:33 ® Tomash
-
Dík za super tip.
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 v 10:26 ® Tomucha
-
je to smaozřejně nesysl ale budiž .. pokud to myslíš vážně tak si kup Fishermean 123 zt Teleshopingu WS2000
reagovat - Čtvrtek 5. ledna 2006 v 10:06 ® Deleted
-
DM: Jen k tem polskejm prutum. Nevim nakolik jsou „polske“, protoze se stejne vyrabi v Cine A pochybuji, ze by se v Cine vyrabeli pouze tyto „polske“ pruty…
reagovat - Středa 4. ledna 2006 ve 22:37 ®
-
Dm-plně s tebou souhlasím. Ale při troše peněz by se z muškařského blanku(kvalitního)nechal uděla ultra-l jako fík.
reagovat - Středa 4. ledna 2006 v 19:06 ® B
-
DM:Jak to myslíš s těma polskejma prutama ? Já budu kupovat novej a mam vyhlídnutý Mikádo
reagovat - Středa 4. ledna 2006 v 18:08 ® Tomash
-
DM : Na rybách? Já chytám v SČ, ale snad se už konečně dostanu na nějakej sraz, nebo výstavu a tam by to mělo být pravděpodobnější. Pochopil jsi to správně – myslel jsem klasik mušák jako vláčák
reagovat - Středa 4. ledna 2006 v 10:59 ® dam
-
Tomash – Tak jsem to měl krásně rozepsané, ale celé svou blbostí vymazal. Ale bylo to asi zbytečně dlouhé. No nic. Nechci být za chytráka, ale je ti určitě jasné, že prut na mušku má úplně jiné těžiště než vláčák. Vydržel by jsi to pár hodů a zahodil to. Doufám, že jsem tě dobře pochopil, že jsi se ptal na lov s mušákem a ne, že koupíš nový blank a předěláš to na vláčák. To možná smysl má, ale to je na dlouho a navíc se to nemusí povést k požadovanému výsledku. Určitě se vyplatí pro vláčení malách twisterů, streamrů, rotaček, atd. koupit jemný proutek na přívlač, třeba i feedera. Já jsem, opravdovým odpůrcem polských prutů, protože koho znám, tak ho zlomil. Nemají špatnou akci a kvalita je úděsná. Já mám těchto prutů několik, ale od Shimana a Byronu. Mají sice špičky na výměnu, ale já mám už vyzkoušenou tu optimální a ta je tam pořád. Důležitá je délka. Nevím na jaký typ vody chodíš, ale pokud to není malý potůček, tak jsou ideální délky od 2,7m po 3 m. Akci poznáš sám hned, jak máš prut v ruce. Buď je to žvejka, a to já nerad, a nebo je to rychlejší akce. Ale každý má rád to své. U těchto prutů je ale potřeba prozkoumat koncové očko, protože při lovu s ním používám vlasce 0,08–0,12 a na koncovém očku se to rádo motá. Asi před dvěma lety jsem si pořídil od Shimana Zandera 2,7 m a musím říci, že mě ten prut na lehkou přívlač nadchnul. Je měkčí, ale ryby se sekají v pohodě a já málokdy proseknu do prázdna. Navíc kupodivu daleko a přesně nahazuje. A další prioritou je cena. Myslím si, že stál asi 2300–2700. Ale vše je na každém pro co se rozhodne a za co utratí peníze. Nějakej pátek se motám na závodech a mám možnost toho vyzkoušet hodně. Výborných prutů je mraky. Ale těch polských se spousta lidí zbavila. Jinak si myslím, že u těchto prutů není moc velký tozdíl mezi přívlačí lehkou a ultralehkou. Základem je použití slabých vlasců a popřípadě vyměnit špičku. Já na závodech chtám na twistříka třeba s 0,10–0,12 a na ten samý prut a špičku dám třeba marmyšku, ale na 0,08. Jinak sleduji tvoje spojení s Bassem, třeba se potkáme někde na rybách nebo na výstavě.
reagovat - Úterý 3. ledna 2006 v 18:31 ® Tomash
-
DM , Flip : Zkusím to s feederem a kdyý nebudu spokojený, tak si pořídím UL vláčák…
Díky vám i všem opstatním ta rady, nápady a postřehy
reagovat - Úterý 3. ledna 2006 v 16:18 ®
-
Dm-také se rád poučím. Jinak zcela souhlasím s tím zbývajícím,co jsi Tomashovi řekl. Je to študák,který nemá na zbytečné experimenty. Ale s tím rozdílem blanku pro prut na UL a L vláčku se rád nechám poučit. Tak do toho,ale vynech prosím tě apače z Polska a jejich chvějivé špice,které dodatečně vlepují a porovnej normální akce dík.
reagovat - Úterý 3. ledna 2006 v 10:56 ® dam
-
Když jsem byl mladší, tak jsem se taky zabýval různým zkoušením. Nechci tě zklamat nebo odradit, ale muškařský prut je zkrátka na muškaření ( je jedno kolik stojí, teda někdy to je jedno) a prut na přívlač je prut na přívlač. Podle toho, jak tě na chytej sleduji, tak nejsi žádný hlupák nebo úplný začátečník, tak zbytečně neutrácej peníze a dělej vše dál, tak jak umíš.
reagovat - Pondělí 2. ledna 2006 v 11:38 ® Zcuter
-
jak to budeš dělat s vlascem????
reagovat - Sobota 31. prosince 2005 ve 20:39 ® tucnak11
-
Filip taky jisem přemyšlel nat tym Twin Powerem 25 jen za jeho cenu koupil sem si 2 Tehnium 1000 a 2500 na Pstrouhy a na Candaty věnuji se ul kde bydliš chtěl bym poznat kamarada co chodi na vlačku. jak bys chtěl si dopisyvat tak na m. sosnowski@centrum. cz
reagovat - Sobota 31. prosince 2005 v 18:06 ®
-
tucnak11-No konečně odchylka mám sice 2500,ale twin power. Ale to Technium jsem věnoval klukovi k letošním vánocům a přemýšlel jsem jestli si ho nemám nechat.
reagovat - Sobota 31. prosince 2005 v 9:36 ® tucnak11
-
Filip. Zapoměl jisem ti napisat Aspire 3–12 gr doufam že nemaš stejny navijak Technium-25 fa Shimano bo by se ps. ral smihy
reagovat - Sobota 31. prosince 2005 v 9:22 ® tucnak11
-
Filip nevim proč bym tebe měl srat jen jisem žekl pravdu,mušak mam postaveny a ma take vystelene očka a vice vydržou,Aspire ma take očka jen Fudži sam viš bo ho take maš a je perfektni sam žekni
reagovat - Pátek 30. prosince 2005 ve 21:33 ® Cudla
-
dost chodím muškařit a letos jsem objevil 6 větších okounů v jedný hlubší jámě nic nechtěli,strýmra ani goldkopa. Našel jsem ve vestě zapíchnutý marmišky okouni neodolali. Bylo to ale na muš. šnůru a návazec,feeder nebo pikr se chová líp . Zdolávání za1 ale zásek do tvrdší tlamy by asi tolik neseděl,kdo na mušák není zvyklej nevim nevim.
reagovat - Pátek 30. prosince 2005 ve 20:26 ® jiris
-
zedus – musaky nemaj ocka jak vlacaky Pouze nektere musaky maji vybaveny vsechny ocka (keramikou, sic, atd).. Popripade me error opravi
reagovat - Pátek 30. prosince 2005 ve 20:21 ® zedus
-
Filip: Možná by bylo lepší říct, některý mušáky mají očka jak vláčáky, ne?
reagovat - Pátek 30. prosince 2005 ve 20:18 ® jiris
-
Flip – jednovajecna dvojcata, to sedi ))
reagovat - Pátek 30. prosince 2005 ve 20:14 ®
-
Zedus-tucnak 11 se neplete jsou typy mušáků např. ABU,které mají všechna oka s výstelkou. Garantuji ti,že vydrží více než na většině vláčáků. Tucnak11-už mě docela s. eš. Jsi stejně starý,chytáš stejně dlouho a teď se dokonce chlubíš,že na stejnou značku prutu. Mám taky Šimo Aspire 270cm,3–12g. Perfekt. Tomash-Když k těm 2000 přidáš ještě jednu 0,tak za ty prachy si postavíš vláčák z blanku SAGE XP a my ostatní ty svoje rákosky závistí spálíme.
reagovat - Pátek 30. prosince 2005 v 19:07 ® skwor
-
Tomash:Chose má pravdu. Picker seženeš i za poloviční cenu než mušák, a pokud ti nebude vyhovovat, najdeš pro něj jiné uplatnění .
reagovat - Pátek 30. prosince 2005 v 18:30 ® Chose
-
Milky-já vláčím s pickerem a nestěžuju si…
reagovat