Chytej.cz

Whiplash vs Fireline necteno

28.12.2005 | Tomix | 4.757 zobrazení | 25 odpovědí

Co říkáte na šňůru Berkley Whiplash a Berkley Fireline? Která je podle vás lepší? Na www. braunstar. cz to mají v akci. Paradoxní na tom je, že Whiplash stojí míň a přitom unese víc. Proto se vás ptám na váš názor. Předem Díky!
Tomix

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 16. března 2008 v 17:14 ® Salmo
Salmo

Asi půjdu do FL tak děkuju za názory(i za Tomixe)

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2008 ve 23:08 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Ale taky mám Whiplash Pro 0,06 v zelené barvě a ani na ní si nemůžu stěžovat…

reagovat
Čtvrtek 31. ledna 2008 ve 23:01 ® rgb23
rgb23

Tak jsem včera vyběhl do rybářského obchodu a nechal si ukázat a ohmatat sortiment Whiplashek a Firelinek. Při porovnání stejných průměrů je fireline mnohem užší a průhlednější než whipka, má ale menší nosnost v uzlu. Firelineu mám v 0,04 a 0,06 a z­atím si je nemůžu vynachválit.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 ve 22:05 ® Hadik

S kolegou jsme si každý koupili něco jiného, já FL, on, WP. Mě vydržela takřka na dvě sezony, a on jí třech měsících vyhodil na návazce. WP se strašně třepila, když nedejbože uděláš uzlík, nemáš šanci ho rozávazat. Naopak na FL jsem rozvázal i ty nejnemožnější uzle. Mám zkušenost s FL O,12, O,14 a již bych nechtěl nic jiného. Je pravdou, že časem se trochu „ochodí“, změkne, ale na pevnosti myslím moc neztratí. Jednoznačně doporučuji FL.

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 19:42 ® Salmo
Salmo

A co se vám na Whiplash nelíbí ?? Nechci nic říkat neměl jsem ani jednu tak mě zajímají vaše názory.....

reagovat
Pondělí 28. ledna 2008 v 1:33 ® mirmen

měl jsem obě, vyhrála FL

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 v 17:09 ® harpunar

Nič něhovorím,len že som mal obidve a skončil u Sufixe.Ale Whiplash už nikdy FL byla rozhodně lepší,ale tvrdší.

reagovat
Pátek 25. ledna 2008 v 16:34 ® Salmo
Salmo

Takže jak jsem si to tady četl tak asi bude lepší FL rozmýšlím se nad tím jakou koupit tak prosím pište dál ať vím na čem jsem :-)

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 ve 23:46 ® rarach

Tomixovi: Já vlastně zapoměl : V Americe je blaze, bohužel však poněkud draze........ Tamtomu s tím blbým nickem.. FL si můžeš koupit i černou nebo barvit konec u té reflexní černým lihovým fixem, který jako správný spinner jistě nosíš s sebou ne?

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 ve 23:20 ® R3F13X
R3F13X

Cau me takz od WIsh odrazovali vsema deseti ze je to sunt. mno mam nazor nevadi rybam pres zimu a napodzim zariva barva FL???Davate navazce???

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 ve 23:02 ® rarach

Takže jako z Ameriky je to dražší jo? Ty Voe my z Bobem bereme věci z kabeláče tak nás tady nelakuj jaký tam mají ceny, stačí pár kliknutí. Pokud to tedy nekupoval v nějakém nejmenováném shopu, na který si nemůže vzpomenout, bacha na okounky. už to tady bylo.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 ve 22:50 ® Tomix

Bobo – Falknov: Co jsem koupil, to prodávám. Je fakt, že svého času pobýval v Americe. Jdu spáti, a tudíš se s vámi loučím a přeji dobrou noc a sny plné ryb.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 ve 22:34 ® rarach

Já myslím, že největší problém je, že se občas prodávají zdařilá falza, protože zcela jiné zkušenosti vesměs pouze kladné mají lidé co mají tyto šňůry z Nového světa. třeba právě z Cabelasu, obzvlášť u Whiplasky to je prý nebe a dudy.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 ve 22:16 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Tomix: FL saje vodu minimálně, takže otázka je, co kámoš používal, ale FL asi ne. Jinak 16Kč/m? To bylo se zlatým vláknem?

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 ve 21:59 ® BigMike

Chytám fire od 0,10 do 0,20. Pravdou je, že od 0,15 opravdu drží!!! Slabší někdy drží, někd ypraskne už při dotahování uzlu!!! I taková 0,20 dobře létá, trhá pařezy ze dna. No a že se časem 1–2 otřepí, jak to jde po dně o kameny a tak? Stejně jak navazuji twistry a pod, lehce ubývá a když jo přes hrany třepím, metřík dva ustřihnu.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 ve 21:27 ® Tomix

Díky za vaše názory, mě říkal kamarád, že používá 0,17 whiplash na sumce a nemůže si ji vynachválit. Oproti fireline se prý netřepí a nenasává tolik vodu a navíc je měkčí. Další co je na té jeho whi. zajímavé, tak to že ji koupil za 16kč/metr. Jak tak koukám na to, co tu píšete, tak není s tím nasáváním vody o nic lepší než fireline, pokud není dokonce horší.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 v 19:33 ® rarach

Bobo: počkej zítra, nepůjčím Ti patentky, bo od rostlináře nemůžeš nic chtít, já použitý strkám zpět do krabičky a jednou se mi to nevyplatí, ovšem zítra Tobě. !!! Jo a jinak, je to prostě desingový nedostatek a jako takový ho neodpouštím tak lehce.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 v 18:09 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

„Fireline rychleji ztrácí původní barvu.“ – Leč na funkci rostlináře to vliv nemá

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 v 17:53 ® rarach

Mám zkušenost s oběma výrobky, a je to na vkusu každého soudruha, mne osobně víc vyhovuje fireline, je fakt, že whiplash mi opravdu sála vodu tak že za 1/2 hodiny lovu sem nevěděl jestli si jí mám motat kolem krku nebo co, ovšem v Norsku na vláčení byla parádní, je dobré ponechat si na cívce rezervu. Fireline rychleji ztrácí původní barvu.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 v 15:47 ® R3F13X
R3F13X

Cau me takz od WIsh odrazovali vsema deseti ze je to sunt. mno mam nazor nevadi rybam pres zimu a napodzim zariva barva FL???Davate navazce???

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 v 15:39 ® nurse02
nurse02

Jiz drive tady nekde padl nazor, ze snury, ktere prodavaji z civek zrejme nemaji stejne vlastnosti jako koupene v originalnim baleni na civkach. Ja mam FL z e shopu za 3, 50 Kc/m. Zrejme pristi rok dostane prednost silon. Hodne se trepi a nelibi se mi ani ukladani na civku. To ze jsem po navinuti na navijecce mel misto 100 jen 95 metru neresim.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 ve 13:49 ® spinningman

alivio:tu ICE fl jsem ještě neslyšel akorát o XDS obě FL jsou k vidění tady: www. cabelas. com

reagovat
Středa 28. prosince 2005 ve 23:36 @ 

Mám zkušenost pouze s FL,ale prodejce v krámu mě od WP odrazoval,že prej saje vodu a hůř to potom lítá. Spíš bych se zamýšlel nad FL – ICE. Prej je nějak spékanej,či co,že má lepší úpravu. Tak nevím.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 ve 23:26 ® spinningman

jen tě chci poopravit whiplash není levnější je dražší o 20 halířů na metr. zkušenosti nemám ani s jednou a taky mě to zajímá.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 ve 23:25 ® HaD
HaD

každá je jiná – wh. je vláčná, víc unese, lépe letí, ale je méně odolná na oděr a fire. je naopak „drátěná“, menší nosnost, ale víc vydrží. Co je lepší je věcí názoru, zvyku a taky revíru, kde chytáš.

reagovat