Chytej.cz

Největší lipan sezóny necteno

27.12.2005 | rarach | 8.173 zobrazení | 33 odpovědí

Po úspěchu s okounem, se Vás chci zeptat na LIPANA. Jakého jste chytili největšího? Já 41 cm, ale neměl jsem foťák, ale možná, že za dva dny nějakou fotku najdu. Zdokumentovanýho mám 39 cm a ještě jsem ho sežral. To jsem, ale svině!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Sobota 6. května 2006 ve 23:11 ® perch
perch

tak to je on, podarilo se mi sehnat fotku

reagovat
foto/forum/2006/th-img487.jpg
Sobota 6. května 2006 ve 23:11 ® perch
perch

tak to je on, podarilo se mi sehnat fotku

reagovat
foto/forum/2006/th-img486.jpg
Čtvrtek 4. května 2006 v 11:53 ® perch
perch

nejvetsi lipan mel 37cm, chtel jsem ho pustit, bohuzel vsak neplaval. chycen byl na rudoritku, vazil okolo 0.40kg byl to mlicak

reagovat
Středa 3. května 2006 ve 21:36 ® Kublaj reakce na …
Kublaj

Nej lipan měl asi 30cm není to moc ale na vodu kde sem ho lap to taky není málo :-D …a hlavně sem ho nesežral !!! :-)

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 v 16:59 ® Padis
Padis

Letos nej 20 cm na plavačku

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 ve 14:33 ® juzba

U nás je početnost lipanů dost velká,ale na úkor velikosti.. Byly dny kdy jsem chytil za vycházku i cca 100–120 kusů této nádherné ryby,ale stoho pouze pár mírových.. Minulou sezonu mám největšího 37cm – putoval zpět do vody jinak žádná sláva.....

reagovat
Pondělí 23. ledna 2006 ve 12:47 ® Zauwi
Zauwi

Mno minulej rok jsem začal s rybaření tak toho za sebou moc nemám,lipanů u nás je velice po skrovnu. Delka max 35cm. Jendou jsem chytil ale 47cm. byl jsem z toho úplně vedle jak ta jedle. Chtěl jsem si ho vzít ale c ose nestalo jak jsem si ho chtěl vyfotit tak se mrstnul jednou,podruhy,po­treti a byl ve vodě. víckrát jsem ho tam neviděl…

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 v 16:25 ® Cudla
Cudla

To neni šílený to je holej fakt. Ten článek co si doporučoval je slabej odvar pravdy co se tam děje.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 v 15:57 ® Cudla
Cudla

Error:Právě když jsem větral parmy na fídr vyděl jsem jak perou lipana za lipanem s pokřikem zase plotice šup do báglu. Snažil jsem se jim to vysvětlit,ale nešlo to. Jedině kámoš Kalašnikov by na ně platil. RS nikde poldové ti na to hodí bobek. Nyní uzavřu posledního listopadu psruhovku a do Zatce jedu až o zahájenou,škoda mam to kousek ale musel bys fakt někoho přerazit ,aby se toho všimli ti co to maj na starosti PS. parmy pouším tak i většinu lipanů

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2005 v 10:44 ® Cudla
Cudla

Error:vím,ala tento revír dost navštěvuji tak to vím s prakce

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 17:07 @ 

co se chuťových vlastností týče,tak lipana mám raději než pstruha. Máslíčko,sůl,kmín. mňam!!!!!

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 16:42 ® Mlady_Rybar

asi 35cm+ kterého jsem viděl v akvárku v ZOO

reagovat
Středa 28. prosince 2005 ve 12:14 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Iceman: Je ještě lepší

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 11:18 ® Cudla
Cudla

Velká kanka je ,Mp Ohře6–7 od1.12–15.3. zákaz muškaření takže někteří „rybáři“ zmastí menší kusy jako bělice na kostáky,hnojáky a hned jak je klid u vody nastoupí letka kormoránů Ohře díky Nechranicím nezamrzá a lipan jde celou zimu. Ještě že se tam částečně vytírá.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 10:59 ® Axamith
Axamith

To Cudla : mluvíš mi z duše To Jake : Jsem rád, že jsi spokojenej.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 10:31 ® jake
jake

Axamith: No přesně to jsem chtěl slyšet, nic víc.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 10:03 ® Cudla
Cudla

kdo chce se pokochat pohledem na krásný prapory lipanů řijen-listopad co nejmenší suchý smetíčko to už se ani nedá nazvat muškounaMP Ohře6–7 P Ohře-8A-B. Pouštel jsem mlíčnáka 47cm. Převládá tu hodně vel.25–30,alechytí se tu dost 35–40cm. Jemnota především,a hlavně se trefit co jim chutná. PS. hlavně si jít zachytat a ne RABOVAT tenpohled za to stojí.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 10:02 ® Axamith
Axamith

O. K. jake. Trochu jsi mě ukecal. Pstruhové revíry severní moravy. Ale víc ze mě nedostaneš. To iceman : Lipan je chuťově velice podobný pstruhovi.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 9:47 ® iceman
iceman

Letos 39,5 cm, vím, že jsou tam větší. Lipany nežeru, pouštím. Zajímalo by mě, zda je tak dobrej, aby se musel od vody brát.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 9:37 ® jake
jake

OK. Ale nikdo po Tobě přece nechce detailní zeměpisné souřadnice. Já osobně taky nebudu nikomu prozrazovat přesné místo, kde jsem nachytal štiky nebo parmy, ale informace typu Mississippi 15 nebo aspoń západní Oklahoma by tě nezabila. No nic ve zlém… . Já jen, aby řeč nestála

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 9:13 ® Axamith
Axamith

Pánové nezlobte se, ale hradem v Karpatech zůstanu. Mám pocit, že internet je jeden z důvodů, proč se neustále zvyšuje tlak na slušné revíry. Pochlubí se jeden, druný … a informace se šíří hodně rychle. Odstrašující příklad je Ohře. Osobně jsem tam nebyl, ale od kluků, co tam jezdí už nějakej pátek jsem slyšel zajímavé zvěsti o tom, co se tam děle za poslední léta. Nerad bych takové nájezdy zažil na jiných revírech. Pokud jedu na nějaký cizí revír, tak ho nikdy moc nekomentuji, abych nenadělal svou hubou nevymáchanou zle. Asi se mnou moc nebudete souhlasit, ale na svém názoru budu trvat, tak se na mě nezlobte.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 8:48 ® jake
jake

Axamith: Toto fakt miluju – slovní obrat „. tam kam chodím…“ Tak přestaň být tajemný jako hrad v Karpatech a alespoň přibližně naznač, kam chodíš? Mě by to fakt zajímalo, na jakém revíru se dají taková kvanta lipanů alespoň vidět. Neboj, já Ti tam na ně chodit nebudu. . Muškařina je pro mě zatím vesničkou poblíž Madridu.

reagovat
Středa 28. prosince 2005 v 6:47 ® Axamith
Axamith

Můj letošní měl 37 cm. Sice žádnej klacek, ale na vlasec 0,06 to bylo paráda. Já se věnuji výhradně muškařině a troufám si říci, že lipan je moje nejoblíbenější lovená ryba. Tam kam chodím se to lipanama jenom hemží a když se daří, tak není problém za vycházku mít i 30 ryb na prutu. Jindy se jim nechce a u každého abych pomalu bouchnul šampus. Když taty čtu, že lipan je vzácná ryba, tak se mi tomu ani nechce věřit. Já si letos pochvaloval, jak je dobrá sezóna na lipany a stanovil si svoji vlastní míru na 33 cm, ale naprosto běžně jsem pouštěl 35 cm ryby, co jich letos bylo. Holt ne každý revír je oblídeným domovem všech druhů ryb. Osobně si myslím, že lov lipana patří mezi nejnáročnější rybolovnou techniku hlavně díky jeho potravní specializaci a náladovosti. A taky mezi nejkrásnější.

reagovat
Úterý 27. prosince 2005 ve 22:19 ® PetrZ

Já jich chytil pár na mimopstruhovce v JČ, největší cca 30. Všechny na vláčení strýmrama…

reagovat
Úterý 27. prosince 2005 ve 21:40 ® chleba

rarach: hele, klid. Si vybouch jak kámoš když je vožralej a něco tady kecáš o nějakym „ťóču“

reagovat
Úterý 27. prosince 2005 v 18:28 ® kulin
kulin

No to sem tomu dal sem se nějak překouk.

reagovat
Úterý 27. prosince 2005 v 18:27 ® kulin
kulin

Zcuter:díkes . jake:S tou výbavou to tak horký nebude,jednak na kaprařinu mám fšecko,na fídr taky,no a sumcařinu budu kupovat na jaře. No a na kočár,plíny atd,máme přeci babičky nééééé.

reagovat
Úterý 27. prosince 2005 v 17:46 ® jake
jake

Já jsem ještě živého lipana neviděl. Na naší pstruhovce je jich jako šafránu, mám pocit, že se poslední dobou snad ani nevysazují

reagovat
Úterý 27. prosince 2005 v 16:31 ® jiris
jiris

Letos par kousku mezi 38–40 ± nemeril jsem a vetsinu i nefotil.

reagovat
Úterý 27. prosince 2005 v 15:41 ® rarach

Na lipana nemusíš chodit na pstruhovou vodu, eště jednou sem vlez a uvidíš tóčo!

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1