Chytej.cz

Poradit s prutem necteno

18.12.2005 | MMArtanuss | 2.521 zobrazení | 20 odpovědí

Potřeboval bych poradit , protože si mám vybrat věci na ryby a to za něco přes 3000kč. Potřebuji prut a naviják. chtěl bych i vláčet a zároven chytat na položenou.

Děkuji mockrát

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 19. prosince 2005 v 17:25 ® MMArtanuss

Jěště mi můžete psát do středy, potom jdu do par rybářství nakupovat!!!!!

Dííííík moc za ty rady!!!

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 23:33 ® mirmen

feeder v kategorii medium, 360 cm, cca 25–70 gramů. Špička na 2 oz vláčku nástrah od marmyšek po cca 4 gramy zvládne. Naviják (mně osobně) vyhovuje s přední brzdou, na oba styly rybolovu. V nabídce ve slevě je nyní Mitchell Avocet Pro 4000 ( pův. cena 1999. nyní 999 Kč). Ohledně prutů – v oblibě mám Shakespeare, např. Shakespeare Quo nebo Shakespeare Sigma Sensitive feeder rod MH (medium heavy), na který jsem v uplynulých 2 letech nachytal cca 500–700 kg ryb v mírách od 10ti po 80cm ( převážně cejny, kapry a bílou rybu). Jsou samozřejmě i jiné značky.

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 23:01 ® MMArtanuss

Ok Pujdu se podívat do rybářských obchodů a jestě se poradim

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 v 19:51 ® karelc

kelt: hlavně jsou situace, kdy potřebuješ aspoň 20g košík nebo i víc (proud…) Tam ten picker není to pravý ořechový.

Škoda se ochuzovat o proudný úseky …

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 v 18:50 ® kelt
kelt

karelc: jasně chápu jak to myslíš. Záleží na MMArtanussovi co bude preferovat. Já to beru tak, že wpicker splňuje obě jeho podmínky a to jak UL přívlač tak položenou. Já osobně mám krom pickeru i feeder a je pravda že jsem na ten feeder taky zkoušel párkrát vláčet ale mně osobně nevyhovoval i přesto, že jsem rybu chytil. Můj názor je, že hledat ideální prut pro kombinovaný lov – vláčka+položená -je trochu nešťastné. Ale pokud je člověk ochoten přijmout pár kompromisů tak se to dá. Chytám na podobné řece jako kolega, je tam střední proud a nemám strach s tím pickerem vytáhnout kapra přes padesát – akorát nebude za dvě minuty venku jak s feederem a nebo za 15 vteřin s laminátem )) Co se týká krmítka – souhlasím musím používat adekvátní prutu ale házím stejně do vzdálenosti max deseti metru a na to mi stačí lehce zhoupnout…

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 v 17:37 ® skwor
skwor

OPRAVA:souhlasím s keltem(mají s BigMikem stejnýho smajlíka )

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 v 17:12 ® karelc

kelt: tak to slyším poprvé, že by ho někdo hanil. Mám ho už fakt dlouho, jsem s ním maximálně spokojenj. V ruce už jsem pár feederů měl, takže srovnání by tu bylo. Na opravdovou UL vláčku to opravdu nění, ale je to fakt univerzální prut. Položenou (feeder) na řece omezit jen na pickerovej prut, nevím, jestli bych do toho šel. Spíš asi ne. Právě kvůli tomu lovu s krmítkem na řece jsem doporučoval medium feeder, navíc takovej, kterej mi fakt seděl i na vláčku…

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 v 17:03 ® kelt
kelt

karelc: ten Jaxon se ještě sehnat dá ale v tom případě se nebavíme o UL přívlači. Mluvím o tom proto, že jsem ho původně taky chtěl a tak jsem si ho půjčil a srovnal s winklepickerem. Bohužel je tam zásadní rozdíl v kontaktu s lehkými nastrahami a třeba v lovu okounů z loďky jsem byl vždy daleko úspěšnější než můj kolega s Jaxonem. Je to dáno už gramáží – kde já používám prut 1–10g a Jaxon má 20–70g. Bohužel v případě Jaxonu odpovídá kvalita ceně – opravdu se mi velmi líbil a po té jsem byl asi pěti lidmi co ho mají odrazen včetně prodavače v rybářských potřebách.

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 v 15:57 ® karelc

Doporučoval bych ti feeder Jaxon syrius, 3,3m 20–70g, jestli ho ještě seženeš. Je to medium proutek, ale hodně rychlej – odvláčel jsem s ním dvě sezóny, gumy od 2g v pohodě, 0 rotačka taky, jinak je cítit při vláčce každej drbanec. Za ty prachy asi lepší univerzál nepořídíš.

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 v 15:40 ® skwor
skwor

Souhlasím s BigMikem, picker by byl ideální

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 14:44 ® MMArtanuss

Ok. děkuji a pište mi dál prosím

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 14:42 ® CeP
CeP

souhlas s keltem. na takovouhle ricku je tvrdej prut nesmysl takze 3 – 3,3m feeder light, nebo 2,7 – 3m picker.

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 14:35 ® kelt
kelt

Pokud chceš UL přívlač a feeder tak bych rozhodně řešil winklepicker – je to v podstatě jemnější feeder a na UL je super…

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 14:35 @ 

no nevim jestli se jít radit do ryb. potřeb. Někdy prodávající poradí dobře,to nepopírám,ale jsou i případy,kdy potřebuje prodat a pak je lepší tam jít s hotovou věcí.

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 14:28 ® kkarlos
kkarlos

na a nekde jen ta 5 metru takze prumerne 10 metru

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 14:23 ® MMArtanuss

Šířka je tak 10–15m. Hloubka tak průměrně 1.5m:

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 14:14 ® kkarlos
kkarlos

martanus: taky by si mohl napsat jak je ta reka siroka a hluboka pro ty co to neznaj!

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 14:12 ® MMArtanuss

Dodávání 2:

Budu chytat hlavně na řece Úslavě.

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 14:11 ® Tomash
Tomash

MMataurus : A to chceš tedy vláčet UL s feederem? Já mám feeder Shimano Hyperloop heavy a k němu si dokoupím měkkou špici, bo jsem k němu dostal 2 špice. Na té měkčí se rotna č.0 dá povodit, ale 00 už je blbě cítit, s měkkou špičkou to bude lepší a do začátku s tímhle prutem nešlápneš vedle. Na položenou je taky dobrej. Naviják seženeš supráckej do 1500Kč. máš pohodovej limit a dá se říct, že když půjdeš do ryb. potřeb a poradíš se s prodavačem, tak nakoupíš hodně dobrý základ.

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 13:39 ® MMArtanuss

Dodávám:

Chtěl bych chytat Ul přívlač a Feeder. Znovu děkuji

reagovat