Chytej.cz

preklápač necteno

13.12.2005 | bizkit | 3.468 zobrazení | 29 odpovědí

hojky! zaujímalo by ma ako si preklápate späť preklápač po nahodení. ja osobne to robím ručne a nie za pomoci klučky, aj preto že klučkou to vždy ide ťažšie. som toho názoru, že ak sa to robí kučkou može sa dačo ulomiť v systéme. čo vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 19. prosince 2005 ve 13:21 ® tucnak11
tucnak11

Ja jisem se zvyknol rukou neděla to ramus a na zavodach to musi byt pravdu klidek. Navijak vydřy del ve vničku neopotřebuj se patka překlapače. Atake sam drat překlapače,nekterym praskl kamaradom.

reagovat
Neděle 18. prosince 2005 ve 20:03 ® SS

Už raději rukou, protože sem si tak pojebal Okumu, ale stejnak stále za hovno.

reagovat
Sobota 17. prosince 2005 ve 23:28 ® BigMike

Zásadně rukou!!! Souhlas s HaDem!!! To už musí býr něco šíleného, abych překonával pružinku kličkou, strašná ráana a … I přes tuto péči se moje Libra nechce vracet:-) Že, BOBO? Jinak zadeček zásadně levou! Myslím, že leváci levou, praváci pravou! Hmm, měl bych ještě lepší otázku:-)) ) Ani jí nebudu tady vyslovovat, jistě víte!!!:-) Tak kterou? Byť levák, tak pravou:-)) ) Levá někdy pomáhá na hlavičce:-)) ) HaDe, ne že to smažeš, nic jsem neřekl:-)) )

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2005 v 16:38 ® bizkit
bizkit

hojky! vdaka zatial za odpovede, HaD to velmi pekne popisal, a myslim si ze je v tom vela pravdy. este raz dik

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2005 v 8:40 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

rarach: Voe!! Po opětném smontování navijáku nic na stole nezůstalo a vše je na svém místě, dokonce to i chvilku chodilo tak jak má. Jenže ta pružinka už je fakt unavená… Rukou jsem překlapával i před rozborkou

reagovat
Středa 14. prosince 2005 ve 21:14 ® Prichy
Prichy

ja zasadne klickou . budu se snazit se to odnaucit. nechci zbytecne prijit o dalsi navijak

reagovat
Středa 14. prosince 2005 v 16:22 ® PetrC

Donald:

reagovat
Středa 14. prosince 2005 ve 14:06 ® Donald
Donald

Vždycky jen rukou. Kdysi se mi ten překlápěč pokazil a pak už jsem si zvykl. Při náhozu brzdím silon prsty a když zaklapávám cívku, pořád ten silon držím, takže mám kontakt třeba se třpytkou ještě dřív než rychlým zaklapnutím.

PetrC: do teď jsem si myslel, že nejdelší slovo ČR je nejnevysoustru­hovávatelnější­mi

Robur: když už to tu je, tak odpověď – pravou. Kdysi měl kámoš pravačku v gipsu a tak se musel vytírat levou. Někdy to zkus. Když ti sjede papír a vytřeš se prstem, tak se nic neděje, šak se umyješ. Ale představ si mít druhou ruku v gipsu – jak se umyješ? – to jen tak pro srandu

reagovat
Středa 14. prosince 2005 v 11:40 ® R3F13X
R3F13X

Tak o5 budu pouze jeden z mnoha. Ale rukou. Jsem zastance HaDova nazoru. Kdyz chytam u brehů a nebo na melcinach a ma to slapat hned,prvni zvedam prut. A ta akce rukou trva tak maly okamzik,ze to na pripadny zaber podle me nema vliv.

PS:Nechtel bych nikoho urazit,ale ten dotycny co prisel o toho bolena,nebylo to spis ze mel zkloneny prut???

reagovat
Středa 14. prosince 2005 v 11:29 ® rarach

Zásadně rukou, asi to mám z doby kdy jsem měl rexíka a ten ani jinak snad nešel, kromě prvních pár překlopení, Je to jak říká Had, zvláště u malých vod jde o každý centimetřík a hluk není potřeba už vůbec. Bobo překlápí rukou, protože naviják rozebral, dal dohromady a něco mu zbylo na stole, sice navíjí leč nepřeklápí. To jsem, ale bonzák.

reagovat
Středa 14. prosince 2005 v 11:22 ® Robur
Robur

cenzore zasáhni, podotázku /co je na h. o/ smaž, do Nového roku se polepším , tímto smaž i tohle

reagovat
Středa 14. prosince 2005 v 8:46 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Zásadně rukou

reagovat
Středa 14. prosince 2005 ve 2:12 ® PetrC

pokud to naviják umožňuje, tak zásadně rukou. Není nic horšího, než když se ranním tichem u vody nese tak děsivěukrutně­nepředstavitel­něohlušující randál.

reagovat
Středa 14. prosince 2005 v 1:35 ® HaD
HaD

Alivio: to je to čem jsem mluvil, resp. co jsem měl na mysli. U ruky se to nestane Každopádně je to věc názoru a zvyku

Robur: nevím jestli je nutné poměrně zajímavé téma degradovat popisováním osobní hygieny

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 23:09 ® Prutos
Prutos

Robur: Taky sem musel hodně vzpomínat abych zjistil jesli rukou nebo kličkou, je to takňák podvědoná činnost.
A té otázce: Nevim jak ty, ale já si pr. l většinou utírám papírem,jen vyjmečně lopuchem

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 22:49 ® Robur
Robur

Budu se na rybách intenzivně pozorovat a dám Vám vědět. Ale připomnělo mně to jednu otázku, dítě tu anketu doneslo ze školy. Kterou rukou si utíráte zadek?

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 22:33 ® Prutos
Prutos

Ruka

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 22:23 @ 

HaD: v tom ti budu oponovat. Pokud to první otočení kličky provedeš plynulým rychlým točením,tak určitě víš že se to nezarazí. Něco jinýho je když navíjíš pomalu. Já díky tomu že jsem překlápěl rukou jsem přišel o pěknýho bolena a v tu chvíli jsem začal striktně točit kličkou. No ale jak chcete,někdo jede na kličku,někdo na ruku. To je každýho individuální věc.

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 22:22 ® kostnak
kostnak

vlastne som tento vikend prisiel na dalsi pripad, kedy nepreklapam rukou. bolo –10 a neoprenove rukavice mokre od ostriezov. ked som sa nimi dotkol ramienka preklapaca, tak to okamzite na nom namrzalo. tak po ocisteni som preklapal uz len kluckou.

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 21:29 ® knedlik
knedlik

pri preklapani si vzdy pomaham rukou aj ked pri shimanu nemam strach o preklapac.

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 21:21 ® HaD
HaD

Alivio: ale existuje takový „mrtvý bod“ kdy se klička o překlapěč „opře“ a musíš vyvinout poměrně velkou sílu, abys překlopil a to navijáku určitě nedělá dobře

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 21:19 ® HaD
HaD

Alivio: myslím že nemá, naopak je to docela zajímavé téma.

Já osobně většinou překlápím rukou a to z několika důvodů.

1. taky se mi nelíbí zbytečné namání navijáku
  2. nemám stejně jako kosťa rád ten rušivý zvuk – ryby to musí velmi intenzivně registrovat
  3. mám dojem, že jsem přesnější, zejména u hodů, kdy se potřebuji někam trefit – většinou reguluji konec letu nástrahy bržděním odvíjejícího se vlasce a pak jen překlopím a začnu navíjet. Pokud je potřeba nástrahu rozjet ještě „ve vzduchu“, resp. hned po dopadu na hladinu (např. lov tloušťů těsně u protějšího břehu – třeba 5–10 cm od něj), tak tak oproti kosťovi činím pohybem prutu a teprve v průběhu pohybování prutem překlopím a začínám navíjet a nástrahu „doženu“.
reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 21:16 @ 

DEATH:necitlivý k navijáku?Já si myslim že proto tam ta funce překlopení pomocí kličky je,ne?

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 21:15 ® mirmen

rukou

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 ve 21:05 ® ozrala

jedine rukou

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 v 17:06 ® dudu

z 99% rukou

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 v 17:01 ® DEATH

Zásadně rukou,přes kličku to strašně cuká. mno strašně zas né,ale se*e mě to a příde mi to necitlivý k navíjáčku.

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 v 16:44 @ 

no,myslím si že tato otázka má také úroveň na bodu mrazu,ale proč neodpovědět. Zásadně překlápím přes kličku.

reagovat
Úterý 13. prosince 2005 v 16:35 ® kostnak
kostnak

moze sa to ulomit a obcas sa to aj ulomi. stalo sa mi to u jednej damky. vacsinou preklapam rucne (ked chytam pri brehu, tak vzdy koli rusivemu cvaknutiu), ale niekedy, hlavne pri love bolenov a pstruhov, ked potrebujem, aby nastraha zacala pracovat „uz vo vzduchu“ tak preklapam kluckou tak, ze zacinam navijat uz pocas letu nastrahy.

reagovat