Vyhledávání
Ryba,pekáč,pánev a to ostatní.
9.12.2005 | | 19.529 zobrazení | 123 odpovědí
Pořád se tu řešíme jak ošetřovat šňůry,pruty,jak mazat navijáky a pod. Ale jak nejlépe ošetříte rybu,kterou vezmete domů? Myslím tím způsob přípravy,olej ingredience atd. Citlivky CaR mohou napsat jak ji ošetří než ji pustí.(teda mimo polibku)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 10. února 2013 v 15:28 ® macek2 reakce na …
-
kamos007> štuka má fantastické bílé masíčko,není tučná jen je trochu sušší a to že má kosti se u ryb předpokládá, samozřejmě jsou výjimky (sumec,ůhoř)asi ji neumíš správně kulinářsky upravit
reagovat - Neděle 10. února 2013 v 10:58 ® kamos007 reakce na …
-
macek2> fuj štika je kentus ryba, je to jedna z mála ryb které nejím smrdí a má kosti jak nasraných a chuť hnusná.
reagovat - Středa 6. února 2013 ve 21:49 ® macek2 reakce na …
-
ollo> kuva dobré,jsem na to dostal chut,škoda že jsou štuky hájené hned bych šel nějaků lapnout
reagovat - Středa 6. února 2013 ve 21:26 ® ollo
-
štuka plnená klobasovou zmesou na slanine
reagovat - Středa 6. února 2013 ve 20:47 ® macek2 reakce na …
-
Mary> leda že by sraz byl dneska,do zítřka to určitě nevydrží
reagovatsorry
- Středa 6. února 2013 v 19:19 ® Mary reakce na …
-
macek2> dovez vzorek na sraz. A uvidíme a uslyšíš, jestli tě budeme chválit
reagovat - Středa 6. února 2013 v 16:49 ® casper reakce na …
-
macek2> good!!! Taková pstruhová živáňka
reagovat - Středa 6. února 2013 v 16:15 ® macek2
-
nejsem ortodoxní CaR proto s velkou hrdostí předvedu svůj poslední kulinářský výtvor a to pstruha na všem co dům dal,recept neexistuje nebot jsem tam fláknul všechnu zeleninu co jsem doma našel
reagovatbyla to mnamka
- Úterý 5. února 2013 ve 12:24 ® casper
-
my nejradši vaříme dravce s vinnou omáčkou, je to strašná mňamka a neuvěřitelně jednoduché na přípravu
reagovatpstruha/sivena vyfiletuji, z hlavy a zbytků udělám rychle trochu vývaru, rybí filety nasolím, napepřím, přidám nějakou bylinku, třeba rozmarýn a opeču kůží dolu na olivovém oleji s trochou másla, když je ryba z obou stran krásně opečená, dám jí do kastrolu a nechám v lehce nahřáté troubě. Mezitím si na výpeku z ryby orestuji trochu cibulky na jemno a zaleji dobrou dávkou bílého vína, které nechám vyvařit, dokud se z toho nestane hustší omáčka (vyvaří se až 80%vína) a přidám trochu vývaru, který jsem si během přípravy udělal. Samozřejmě omáčku dokořením (sůl, pepř)a nakonec nechám odstavit a přidám dobrou kostku másla, která omáčku zahustí a zjemní
přeji dobrou chuť, jen škoda že nemám foto
- Pondělí 4. února 2013 ve 22:36 ® Mary
-
BoBo-Falknow> Ahoj, jo u lína se šupiny rozpustí,
reagovat
ale u okouna ne. - Pondělí 4. února 2013 ve 21:53 ® Bajci
-
Nedávno jsem našel výbornou grilovací pánev ( http://grilovaci-panev.cz/prirodni-litina ), která se dá výborně využít přes zimu, když jíte zásoby z léte nachytané.
reagovat - Sobota 17. prosince 2005 ve 20:20 ® xycht
-
)) Nemáš prosím recept? Ten vinnej nálev mě zajímá Díky moc
Quote: On 2005–12–17 11:47, Luban napsal: ja ryby často ošetrujem tak,že ich naložím do vínneho nálevu. Buď ako rybie karbanátky,alebo pečenáče. Je na to vhodná každá biela ryba,pár ľudí z chytej mali možnosť ochutnať a vyjadrovali sa pochvalne. Nevýhodou je veľká spotreba vína,niekedy sa nevie kto je vo víne viac naložený,kuchár či ryby
reagovat - Sobota 17. prosince 2005 ve 12:47 ®
-
ja ryby často ošetrujem tak,že ich naložím do vínneho nálevu. Buď ako rybie karbanátky,alebo pečenáče. Je na to vhodná každá biela ryba,pár ľudí z chytej mali možnosť ochutnať a vyjadrovali sa pochvalne. Nevýhodou je veľká spotreba vína,niekedy sa nevie kto je vo víne viac naložený,kuchár či ryby
reagovat - Sobota 17. prosince 2005 v 11:56 ® CeP
-
v jedne diskuzi u sousedu jsem nasej velmi zajimavej odkaz – navod na stavbu skveleho zarizeni pro vareni v prirode.
uz jsem zvazoval koupi maleho varice na pb kartuse, ale tohle mne docela uchvatilo. slozene se vejde do velkeho ešus dilu. tedy sbohem plynaku…
reagovat - Sobota 17. prosince 2005 v 0:00 ® xycht
-
To Halászlé musí bejt výborný, ale co kosti?
Quote: On 2005–12–14 10:41, Robur napsal: Halászlé – maďarská rybí směs, 300g štiky, 300 g kapra /vidíš, nikdo nemluví o hlavě, ale může být/, sůl, pepř, 2 cibule, 20 g oleje, 50 g sádla, mletá paprika, 1/4 l rybíhe nebo zeleninového vývaru, 4 papr. lusky, citrón, 20 ml octa, 200 ml smetany.
Maso z ryb nakrájíš, osolíš a opepříš. Na oleji a sádle necháš zpěnit cibuli, přimícháš mletou papriku, osmahneš, zaliješ vývarem a rozmícháš. tento základ povaříš, přidáš nudličky papriky a kousky ryb. Dochutíš citrónem, octem a ještě chvilku povaříš. Ve finále zjemníme smetanou a dosolíme. Já v tom mám rád ještě např. jikry a mlíčí a zase nehlídám to, aby to bylo ze dvou druhů ryb. Neděláme to moc pikantní, protože to přebíjí jemnou chuť ryb.
otázka pro redakci, proč zde není olizující se smajlík?
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 ve 22:04 ® kkarlos
-
Quote: On 2005–12–16 18:17, MMArtanuss napsal: Podle mě je nejlepší losos. ale taky má výborné maso candát. Upravené přírodně s kořením. jako příloha k tomu je asi nejlepší bramborový salát.
tak treba k lososovi si davam klasicky bramborovej salat!!:D
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 ve 22:02 ® kkarlos
-
Quote: On 2005–12–16 18:17, MMArtanuss napsal: Podle mě je nejlepší losos. ale taky má výborné maso candát. Upravené přírodně s kořením. jako příloha k tomu je asi nejlepší bramborový salát.
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 v 19:26 ® joba
-
já mám nejradši hada a pstruha na másle s kmínem a vokouna jako řízek
reagovat - Pátek 16. prosince 2005 v 19:17 ® MMArtanuss
-
Podle mě je nejlepší losos. ale taky má výborné maso candát. Upravené přírodně s kořením. jako příloha k tomu je asi nejlepší bramborový salát.
reagovat - Středa 14. prosince 2005 ve 13:05 ® toulovec
-
4all: tak konečně otázka k světu.
mimochodem krása a kouzlo lávového kamene spočívá v tom, že na něm se připravuje maso a zelenina bez tuku!!!!! V tom je ten foor. Na to co tady ukazuje CeP Vám stačí pánvička, ale nic proti tomu, taky u těch jeho fotek slintám.
Jen bych se zeptal prosímVás jaký je rozdíl mezi lávovým kamenem a žulou??? přijde mi to jako napsat „přírodní dřevo“ a smrk. Jedná se o vyvřeliny jako žula, rula a pod a velkou roli v tom hraje obsah například slídy. To praskání kamene je způsobeno nerovnoměrným ohříváním, kde to rozpálíte moc rychle, kamen se nestihne prohřát a jak je to na jedný starně ještě studený, tak to prostě rupne. Ale bez pochyb úprava masa na šutru patří k jedněm z těch dobrých. Já osobně se přikláním spíš k masu kde je kontakt s ohněm, protože ten čoud má taky něco do sebe.
Mimochodem tady před časem bývala rubrika recepty. a nebo je možný, že to byla jen otázka ve foru. mrkněte tam, tam toho spoustu najdete.
reagovat - Středa 14. prosince 2005 ve 13:05 ® toulovec
-
www. chytej. cz
reagovat - Středa 14. prosince 2005 v 11:41 ® Robur
-
Halászlé – maďarská rybí směs, 300g štiky, 300 g kapra /vidíš, nikdo nemluví o hlavě, ale může být/, sůl, pepř, 2 cibule, 20 g oleje, 50 g sádla, mletá paprika, 1/4 l rybíhe nebo zeleninového vývaru, 4 papr. lusky, citrón, 20 ml octa, 200 ml smetany.
Maso z ryb nakrájíš, osolíš a opepříš. Na oleji a sádle necháš zpěnit cibuli, přimícháš mletou papriku, osmahneš, zaliješ vývarem a rozmícháš. tento základ povaříš, přidáš nudličky papriky a kousky ryb. Dochutíš citrónem, octem a ještě chvilku povaříš. Ve finále zjemníme smetanou a dosolíme. Já v tom mám rád ještě např. jikry a mlíčí a zase nehlídám to, aby to bylo ze dvou druhů ryb. Neděláme to moc pikantní, protože to přebíjí jemnou chuť ryb.
otázka pro redakci, proč zde není olizující se smajlík?
reagovat - Středa 14. prosince 2005 v 11:18 ® Robur
-
Též jsem slyšel, že se dobře škrabe listem pilky na železo, který ohneš do tvaru podkovy a přes očka to stáhneš drátkem.
reagovat - Středa 14. prosince 2005 v 11:08 ® Prutos
-
CeP,Regulus,Filip:
Pánové,brát na okouna drátěný kartáč nebo ho stahovat je hřích! Okouna dokážu oškrabat nožem za max. 2 minuty. Chce to jen trošku cviku. Stejný nebo velmi podobný postup popsal TR v jednom ze starších ( tuším loňských ) Kajmanů U lína je to asi věcí vkusu. Já ho neškrábu, jen ho vydatně posolím a po pár minutách nožem setřu vyloučený sliz. Přeji dobré chutnání
reagovat - Středa 14. prosince 2005 v 10:11 ® Tomucha
-
Robur – tak sem hod blbuvzdoren přesnej recept na to jak se to halászlé dělá. Nebo mi to pošli na mail… ty recepty v knížkách jsou jenom jakoby orientační jak se to zhruba dělá což mi vubec nevyhovuje.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2005 v 16:49 ® Robur
-
No to máš těžký, zelenina tam být má a je to v rabím vývaru,ale je jedno zda je to rybí maso z hlavy nebo něčeho jiného, hlavně to má být ryba. Já třeba dost často používám i rybí skelet, co mně zbude po vykoštění.
reagovat - Neděle 11. prosince 2005 ve 23:16 ® Tomucha
-
když sme u toho jídla nemáte někdo recept na halászlé aniž by se musely vyřit hlavy? jednoduzchý a hl. dobrý. všude jsou recepty s vývarama ze zeleniny a hlav a to je ble
reagovat - Neděle 11. prosince 2005 v 19:34 ® Tomucha
-
Filip – halászlé, a vánoční klasiku z kapra
reagovat - Neděle 11. prosince 2005 v 19:27 ® CeP
-
Robur: to jen kdyz jedem na tyden na dovolenou pod stan tak jo. jinak peceme masicko na zahrade.. pekne se soudeckem…
reagovat - Neděle 11. prosince 2005 v 17:16 ® Robur
-
Jo, Regulus, máš kladný bod za důvtip, na zmíněné adrese jsem myslel hřbitovy. AKorád nechápu, to Cepe nosíš ten šutr s sebou k vodě?
reagovat