Vyhledávání
jaký máte nejlepší zažitek z letošních ryb
4.12.2005 | foxRM | 6.601 zobrazení | 54 odpovědí
jaký máte nejlepší zažitek z letošních ryb
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 16. listopadu 2009 ve 22:05 ® osprey reakce na …
-
skwor> Holt se tloušťák snažil využít příležitosti. Je známo, že jsou to inteligentní ryby. Mě se to stát nemůže, já mobil k vodě skoro nenosím
reagovat - Pondělí 16. listopadu 2009 ve 21:58 ® skwor reakce na …
-
osprey> Mě tohle pobavilo, právě kvůli tomu načasování – přímo během hovoru
reagovat - Pondělí 16. listopadu 2009 ve 21:55 ® osprey reakce na …
-
skwor> Stalo se mi totéž. Jen jsem po náhozu prostě čuměl po ptákách. Pak jsem koutkem oka periferně zahlédl kolo na hladině…
reagovat - Pondělí 16. listopadu 2009 ve 21:02 ® skwor
-
Zajímavá věc se mi povedla v létě. Byli jsme s kolegou vláčet na řece a zhruba po půl hodince následoval další nához popa na mělčinu. Nástraha dosedla na hladinu, překlopil jsem a chystal se začít navíjet. Jenomže v tu chvíli mi zazvonil mobil. Nechal jsem wobler woblerem a začal se věnovat hovoru. Ten jsem ale musel předčasně ukončit, protože z ničeho nic se vlasec napnul, prut se mi ohnul v ruce a já volnou rukou zasekl
reagovatSolidní čtyřicátník tloušť sebral wobler plovoucí na hladině bet jediného pohybu.
- Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 11:27 ® tucnak11 reakce na …
-
LuboO> Kamarade baba nemohla furt pohopit proč byl sem cely mokry,ja jisem jen žekl že to pryšelo s boku sem tam tam sem a drř hubu.Do vanny napustil vodu tak horkou že země zlezly hluby jak prasatovi před zabijačkou.Adivim se do tečka že nedostal sem zapal plic.ani křypku.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 11:16 ® LuboO reakce na …
-
tucnak11> zboznujem tvoje pribehy a styl podania:DDDD
S tymi brodakmi mas vecne nieco rozrobene, mozno by pomohlo urobit dole dierky, voda by odtiekla…:DDD
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 10:53 ® tucnak11
-
No kamaradi tych zažitku bylo vice jen čerstvy mam jak byl sem na jelčakach tak tyden bude.Šli pěkne na popa tak s 50 kousku dostal sem,začelo se ztmivat tak do mostu aby prošel řeku bylo tak 500 m ja zdehly si žikam mam brodiaky tak projdu,jen 2 m uš měl sem na dosah druhy břeh,kopytko mi ujelo na klouzkym kameni a jebnul sem krasnou šipku do vody jak to dělaji tučniacy skačoucy s ledovej kry,vyskočil sem jak vstekly pes s boudy a vyhazoval všehno mobil doklady listek na vlak.No vyvlečeny do trnek kroutim hadry po druhe straně lide idou a ziraji coto za ocas koupe se jak je 2 stupně.Horši mě doprv čekalo.Do vlaku 3 kilometry v brodiakach furt hromadila se voda,šmatlal sem tak ryhle aby mi bylo teplo.Na nadraži stopoval sem tu i tam jak neklidny terrorysta ktery ma na sobě vybušninu.Listek měl sem přylepen vlakovy na ruce aby bylo vidět aspon datum.Adoma mě baba přyvitala tak,tam tak prši,měl si vzit dešnik,ja vsteky myslel sem že ji kopnu mezi nohy do tej krakaticy.Tak jisem ztuhnol zimou že mi se zcvrknul tak vocas že mohl bym nanim strouhat zeleninu.
reagovat - Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 1:05 ® majrou reakce na …
-
no jedině, že by mne někdo dneska blejsknul. Já bych se ani nedivil, vypadalo to dost komicky. Naštěstí jsem ve vodě neskončil;)
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 19:23 ® kubas reakce na …
-
majrou> tos byl ty na tý fotce, co tady kolovala po chytej. Blázen s hráběma u vody(ve vodě)?????
reagovat - Středa 11. listopadu 2009 v 19:15 ® majrou
-
No já jsem dnes byl okoknout Svratku v Brně. Tak moc jsem se těšil, že jsem začal vyndávat prut z obalu už na mostě a taky že si hned namontuju naviják k prutu. Šel jsem kolem řeky, kde byl strmý břeh a jak jsem tak utahoval naviják, ten hajzlík se zrazu uvolnil a hop hop hop a zastavil se těsně u vody. Si říkám, sakra to bylo ale štěstí a pak se jenom ozvalo člup a byl tam. V té chvíli vzlétlo všechno vodní ptactvo, protože takovej slovník ještě asi neslyšelo. Co teď? Navázal jsem na kousek vlasce plandavku, přidal pár trojháků a snažil jsem se jej vylovit. Jak jsem si tak polohlasně nadával, zrazu jenom uslyším Dobrý den, máte rybářský lístek? Otočím se a tam párek policajtů. Ukázal jsem lístek a pokračuji v lovu. Nedařilo se a nakonec jsem utrhl i tu plandu. No kdyby bylo léto, tak tam vlezu, ale teď? Na druhou stranu – nový Dragon snad nenechám jenom tak plavat, ne? Na druhém břehu nějaký chlapíci sázeli stromky, tak jsem tam zaskočil jestli nemájí hrábě. Si říkám, že by to mohlo být účinnější. A tak se zase kloním k vodě a „lovím“. Kolemjdoucí maminka s klukem se chvíli dívají a pak se kluk zeptá: Maminko, co tam ten pán dělá? a maminka na to: chytá ryby. A kluk: hráběma? No ale to jsem už chtěl neco říct, ale v té chvíli jsem jej ulovil:) Takže nakonec vše dobře dopadlo…
reagovat - Sobota 7. listopadu 2009 v 18:08 ® pipa
-
U mě zatim boduje zahajovačka dravcu!! Ve 4.00h sem smočil a hned za pul hodky mě potěšili dva zubačici a po sleze bolen. A tak sem dal koupel
reagovat))
- Neděle 1. listopadu 2009 v 18:34 ® MP-E65mm
-
Asi nejlepší zažitek pro měl byl v letě, kdy jsem na nejmenované řece šel zaměrně na tlouště. Šel se mnou i kamarád (nerybář) který se mě neustále divil jak mě to může bavit
když už jsem ho překecal ať to jde jednou zkusit , že pochopí, neodolal a vypravil se se mnou. Po příchodu k vodě (mírně zakalená) jsem vybalil jeden feedr, navazal koncovou sestavu a nastražil půlku třešně
Po nahození, netrvalo dlouho, řádově 20 vteřin, se špička ohnula takovým způsobem, že mi fenclovka odříkavala modlidbu ve stylu ( ještě chvíli vydrž, zem mi je pevná)
nasledoval zasek a na druhém konci udice byl cítit velky odpor, vzhledem k tomu, že jsem se nacházel v proudném úseku můj speed v mediu byl patřičně zaměstnán
rybě se moc nechtělo a díky návazci o síle 0,11mm jsem si užíval každou vteřinu. Když se rybka blížila ke břehu , zdálo se že boj prohrála na plný čáře, ale jak to bývá zvykem, není žádoucí podceňovat jakýkoliv boj. Najednou se z vody vynořil válec a než jsem se vzpamatoval viděl jsem pouze ocas, na tož můj kamarád prohlásil „ty vole“ Asi nemá cenu popisovat co to se mnou dělalo, když skoro každý to tu zažil. Nakonec se s toho vyklubal tloušť 54cm, nikdy jsem takovou „vobludu“ nechytl
PS: kamarád se mnou na ryby chodí dodnes
reagovat - Neděle 1. listopadu 2009 v 17:05 ® chosebaits
-
Bylo jich opravdu dost,ale písnu jen jeden.Jednu noc mi chodilo neustále něco v oklolí bivaku,stále jsem nevěděl kdo to je a pomalu jsem dostával strach.Po pul hodině sledování okolí jsem na to přišel,byl to ježek.Jak dokáže takový malý zvíře dělat bordel,to opravdu nechápu.
reagovat - Neděle 1. listopadu 2009 v 8:44 @ ??? reakce na …
-
Pěkné příběhy.
reagovatZarazilo mě u příspěvku o novém vláčáku. Asi to tak nějak funguje. Já chytam třeba na plavačku, a kdyz si přehodím jiný prut, než jsem zvyklý, tak také nechytam. A když zajdu ještě dál, koupil jsem si minulý rok k vánocům prut zvaný Tele all – tedy proutek na uhore, jak jsem se na ně těšil. A myslíte, že jsem byl? Správně, nebyl.
Kromě jednoho malého, co se chytil v poledne za jarních bouřek na červíka na plavanou… Přeji stěstí v lovu. M.
- Sobota 31. října 2009 ve 22:58 ® kety.vydra
-
Jéžiš,těch za sezónu je a každý je originál…
reagovat - Sobota 31. října 2009 v 17:40 ® ART reakce na …
-
Piranha>
reagovatDobrej příběh. Napsal jsi to tak napínavě, že jsem to dočet až do konce. To moc často u takhle douhejch příspěvků nedělám, protože mě přestanou v půlce bavit
- Sobota 31. října 2009 v 16:19 ® Piranha
-
Jelikoz uz jsem to nechtel psat znovu dal jsem si tu pracicku a nasel si to v hystorii a skopiroval sem.Tohle byl letos muj nejsilnejsi zazitek.Posilam original, kdy jsem byl plny emoci ze zazitku
)
Panove to, co jsem prozil a zazil dnes se mi vreje do pamezi na celej zivot. Dnes jsem mel jet s ULPOU na ryby, ale Pavel asi oslavoval postaveni domku a nejak to prehvizd a mozna si neuvedomil ze mame dneska jet na sumce.Mel vyplej tel. az do 18:30 a tak jsem v 17 nevahal a jel sam na vlastni triko.Malinko jsem doufal ze se ozve a dorazi ale nic.No tak jsem osedlal mojeho campingase flakl na dva trojhaky karaska cca 15cm s tim ze potrapim ty mimina okolo 80cm.
reagovatBrazdil jsem takovej jeden vytok kde voda stala, páč na hlavnim proudu to bylo vo hubu.Proc ne kdyz je povodnovej stav.Na vode jsem relaxoval cca 2 hodinky obcas prasknul vbnici a pokuřoval. Pak se mi zalibil flek tesne u hlavniho proudu kde se voda tocila do víru a obcas vyvřela na hladinu jako u jezu.Rikam si ,,HA,, tam jsou nejaky šutry nebo jama. Najel jsem tam a drzel se v tom viru.Koukam za sebe jak jeden rybar ma jizdu a pere se tam s kaprem.Obcas skouknu splavek jestli neni nejakej ,,POHYB,,
porad jsem mel za to ze zaber bude jako na anglicaka a necham rybu v klidku zazrat.Vemu vabnicku dvakrat udelam peknej šťouch a juknu zase na pána.Po cca 10s se podivam zpatky a jak jsem se podival tak v tom prisel zaber jako pí…a.Panove mam to pred ocima jeste ted a asi budu mit celej zivot.Rana jak kdyz hodim cihlu do vody.Kacena okamzite ve zlomku vteriny zajela pod vodu a klacej si to miril do vody. Capnu ho trikrat mu ji nacpu na kartace a zacalo to.Ani nevim jestli to mam nekomu prat, nebo radeji ne, ale to, co nasledovalo pak byl masakr. Ja sam na nafukovacim 3m dlouhym clunu.Mezi nohama bednu s rybkama a cajkem jsem se tocil dokolo jak čamrda.Proste ten spratek si semnou delal co chtel.Nikdy v zivote jsem nezazil takovej tah od ryby jako od tohohle pacholka. cca 5 minut se pretahujem temer na miste ale pak se nasral vzal to na hlavni proud a tahnul mne po proudu jak kus hovna.Mijim rybare co byly 50m podemnou a dostava se mi prani at mu dam.Rikam si ze je to nejakej vejrostek okolo 120.Hm. Po tom co mne dostal kilometr po proudu si rikam ze je konec legrace a pokud mam o toho slizouna prijit chci ho aspon videt. Ruce mne bolej a močák taky od toho jak mam klacek zaseklej o nej.Prut Shimano Hyperloop s vrhackou 500 dostal skolu.Kdyz jsem si jej koupil tak jsem ho otestoval na moji dcerce.Zavazal jsem ji kolem tela pasek a uvazal snuru o nosnosti 60kilo.Holku jsem zvedl nad zem jak prd.Mela tehda 16 kilo.Rikam si ze je to klacek tak na Ebro, nebo ke krumpaci. Hovno! Sedel jsem v tom clunu, prut 2,10 m v uhlu cca 20 st. a ten hajzl mi ho vohnul az do vody.Vzpomel jsem si na video z jutubu jak se tam na padu rve chlapik s 242cm sumem a zapacil jsem na krev co jem v sede mel sily.Vyjela kacena, ukazala se torpila 100g a pak najednou povolil.Rikam si, je pryc.Ne.Natahl sevedle clunu.Riakm si, mam mu sahnout do držky a vyndat, nebo mu ji mam dat po hlave jak jsem se docet.Dal jsem na videa a cteni a placl ho lehce
pres hlavu.Ten vul se zjancil a zase vyvadel.To uz nademnou ale vitezil selskej rozum a deti co chtej mit tatu a rozhodl se ze nejak se musim dostat na breh.To uz jsem byl skoro 2 km pod mistem zaseku
Rikam si pokud nevylezu tady u podchodu pod kolejema, tak budu muset absolvovat dalsi 2 km v rozvodnenym Labi.Jinde se uz nedalo kvuli zdi vylezt. Delam osudnou chybu a povoluju hvezdu u multika a fofrem mazu ke breku.Skacu po pas do vody z lodi a ihnet beru klacek.Natahnu, ucitim 3× drnk drnk, drnk a snura v pi..i i se slizounem.Zajel do koryta a prepiloval mi to o kamen.Okamzite ber metr a merim delku ryby.Sumec mel hlavu u spuntu ktery slouzi na protahnuti provazku az k poslednimu.Merim a bylo to 170cm. At mi nikdo neria ze takovej sumec umi takle kurevsky tahnou.Kdybych mu nepovolil asi bych ten klacek pustil.Smekam pred klukama co tahaj 2m klacky.Skoda nebejt tam sam dal bych ho.Priste razim znovu ale jinou metodou.Uvazu se na brehu lanem aby mne ta kurva nemohla tahnou s sebou.Panove u kastneru do mne napadalo tolik vodek, ze uz snad ani vic nejde.Holt bude bezesna noc. Mrzi mne jen jedna vec.Ze se chudak bude trapit s kacenou a dvouma kotvama, to mi sere nejvic.Pro mne osobne je to kral.Vyhra nad mistrem Piraňákem cejnofilem. Morbidni je to, ze jsem si vcera pohraval s plotickama, nasaval ty jejich jemny zabery a druhej den du chytat airbasy
- Sobota 31. října 2009 v 15:18 ® FISHERBOY
-
Můj zážitek, kterému jsem se musel zasmát.. stalo se to určitě i mnohým z vás.......vláčím si takle na Chrudimce…u soutoku s Novohradkou, jdu proti proudu.. brodím se brodím, najednou krok do prázdna a šup… sevřela se nademnou hladina a já klesal ve vodním sloupci:D jelikož jsem v tom místě byl poprvé, tak jsem neměl ani tucha, že v řece budou 3–4 metrový díry jak do pr.....
reagovat - Sobota 31. října 2009 ve 14:56 ® LuboO
-
Ja mam tych zazitkov viac, medzi top 5 su urcite Jestrabice a s tym spojene podzazitky ako zivanska, prasa, ale aj osobne stretnutie s ludmi ako Osprey, Prutos, Regulus, Robur, Gomz. Potom ulovok volavky zo 4 m hlbky, hlavatka na vlastnom wobleri, ktora mi narovnala haky, zapady slnka na VN Dobra Niva, zistenie, ze pod oknami mam vela 20 cm mrien (pariem) z prirodzeneho vyteru, podustvy na vlastenca za papulu, kapor na vlastenca za papulu… a takto by som mohol pisat a pisat… Vlastne skoro kazda rybacka mi dala nieco drobne, co mi stalo za to ist tam.
reagovat - Sobota 31. října 2009 ve 13:26 ® FISHERBOY reakce na …
-
- tom → zajímavé
- tom → zajímavé
- Sobota 31. října 2009 ve 13:17 ® -tom-
-
Já mám zážitek trošku jinýho ražení, dostal jsem novej vláčák… a najednou mi ryby nejdou, netuším proč, když přehodim zase naviják na starej, chytám, dám ho na novej- ani šupina
reagovatJsou věci mezi nebem a zemí… že bych ho navrhnul do sekce „co nekupovat“?
- Sobota 31. října 2009 ve 12:27 ® cercer reakce na …
-
osprey> jj,mě to takto letos vzala skoro polovina bolenů..
reagovat - Sobota 31. října 2009 v 9:29 ® okoun27
-
Tomash> dejtu tu fotku
reagovat - Sobota 31. října 2009 v 0:04 ® sus1
-
osprey> No,mě se tohle stát,tak to tady píšu hned.
reagovatNa toho popa,to už jsem taky slyšel.No a fotka??Hmmmmm,kdyby se povedla??
- Pátek 30. října 2009 ve 23:55 ® osprey
-
sus1: Proč, je to jeden z běžných typů záběru na popa. Už jsem to viděl asi třikrát. Tohle bylo nejblíž a zatím největší ryba. Klidně to dojdi pořešit s Flipem, ten to zná dobře.
A nechtěj ode mě, abych tyhle věci fotil – i když bych rád.
reagovat - Pátek 30. října 2009 v 18:57 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Ty kecáš,vid??
reagovat - Čtvrtek 29. října 2009 ve 23:54 ® osprey
-
U mě štika cca 70 cm, která vyskočila celá z vody a 5 m ode mě se vrhla na popa shora. Chytl jsem ji.
reagovat - Čtvrtek 29. října 2009 ve 23:35 ® Libor
-
letos zatím vzpomínám na jednu štiku co jsem ji nazval „Plechová huba“, protože mi snad 10× provedla útok do woblera a ani jedonu jsem ji nesekl. S nastávající zimou už ji letos asi nepotkám, sídlila v mělké partii.Naposledy mě potrápila začátkem září.
reagovat - Neděle 11. prosince 2005 ve 22:21 ® Bass
-
Já mám za sebou letos asi nejúspěšnější sezónu vůbec. Chytil jsem si metrovou štiku, bolena skoro 80 a hlavně mám 9 okounů přes 40 cm a to se mi už asi nikdy nepovede. Spustil jsem na vodu novou loď , no prostě paráda. Sice černej puntík je ta ztráta krabice, ale jinak jsem naprosto spokojenej.
Hrouzek: Ty lovící sumce ti závidim, to musela bejt pastva pro oči ........... tomu řikám zážitek. ( nemáš to na videu ? )
reagovat - Neděle 11. prosince 2005 ve 20:17 ® PetrZ
-
Pro mě byla bomba první chycenej potočák, duhák a lipan na vláčku na vlastní vázaný příšery na jigových háčkách (nevím jestli se to blíží víc lurám nebo streamerům). Je to zkušenost cca 2 měsíce stará, ale fakt bomba … I jsem si kvůli tomu koupil lehký vláčák. Jen asi koupím ještě jemnější a s markou… Shimano, DAM nebo podobně. Uvidíme. Ale zážitek, kterýmu se málo co vyrovná. Možná nemanželský sex ))
reagovat