Vyhledávání
Živá rybka ano či ne?
6.6.2004 | HaD | 21.578 zobrazení | 151 odpovědí
Pište sem své názory a věcné argumenty pro a proti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 19. června 2004 v 17:07 ® Chose
-
Vubec to neni o rybolovnem zpusobu ale o lidech. Videl jsem typy co vykourili po zaberu cigaro a pak zasekli. Kdyz nesel trojhak ven peanem(nebo kombinackama-i to uz jsem videl)Tak proste ty sticce vyrval zaludek,vytrhl hacek a hodil ji zpatky. Kazdej se chova k prirode jinak.
reagovat - Sobota 19. června 2004 v 10:29 ® monty
-
Já jsem parkát na živou chytal, ale už nebudu. Když už na rybičku tak na mrtvou. A to jedině s třemi malými trojháčky v systému pro okamžitý zásek. Jsem proti chytání na živou rybku z hlediska týrání nástražní rybky a hlavně pak i štiky, když po několikaminutovém čekání po záběru je z toho 45cm štička a dotyčný rybář pak vidí jen lanko co vede hluboko štice až do pr… a co pak stím, někdo to apoň uřízne, ale pro někoho jsou trojháčky asi moc drahý tak jsou i tací co se snaží svoji koncovou montáž ze štiky dostat za každou cenu. No to je můj názor.
reagovat - Čtvrtek 17. června 2004 ve 21:31 ® Čajda
-
Řek bych,že je úplně zbytečné se tady vzájemně masírovat. Můj strejda vždycky říkával „Jsme lidé chytří,ale bohužel jsou i lidé pitomí.“Jsou mezi náma i rybáři,kteří nerespektují nic. Ale co je hlavní,jsou roztroušeni mezi VŠEMI skupinami rybářů.
reagovat - Čtvrtek 17. června 2004 v 16:19 ® pikos
-
DaH> to, že někdo vláčí nebo muškaří neznamená, že to není masař nebo prase, ale lidé v mém okruhu se tak nechovají; ale možná to dotyčný viděl v televizi u Drápalíka a nebo u toho sumcového odborníka na přivazování ryb
reagovat - Čtvrtek 17. června 2004 ve 14:39 ® HaD
-
Láďa, Pikos: chlapi, včera jsem viděl jednoho vláčkaře, tzn. podle Vás toho nejsportovního rybáře a skoro tedy nadčlověka jak před puštěním při vyndavání rotačky vyválel malou štičku po kamenech a písku. Chybělo ještě, aby jí vypíchal špendlíkem očíčka, ostříhal ploutvičky… Vloni jsem na zahájení potkal rybáře-VLÁČKAŘE co měl v igelitce asi 3 štiky okolo 40 a chytal dál. A to není ojedinělý, ale dost často viditelný jev. Proč nenadáváte na takový lidi. TAKY BYCH MOHL ŘÍCT, ŽE VLÁČKAŘI JSOU NEJVĚTŠÍ DOBYTEK U VODY. Ono to skutečně není ani tak v metodě jako v lidech, pak ale nadávejte na lidi, prosím!!!
reagovat - Čtvrtek 17. června 2004 v 10:24 ® John72
-
Včera jsme to probírali na zahájené. Otec je právník a i přes to že vyjádření Min. zemědělství teď tvrdí že se může chytat na živou, tak prý nejde přihlédnout pouze k tomu že někde je napsáno „ano“ pokud v jiném zákoně stojí že „ne“. Dnes se chystá na nějeké rybářské jednání, tak to studuje a jak budu vědět víc dám to k dobru. Já osobně se bez rybky živé či mrtvé obejdu.
reagovat - Čtvrtek 17. června 2004 v 9:35 ® pikos
-
Pokud jsem správně četl, je ve stanovisku napsáno . používání živé rybky jako nástrahy je možné „pouze“ v případě pokud to vyžaduje lov. Podle mě to lov nevyžaduje, lovit sumce je možné i jinýma způsobama. Rozhřešení pana Pondělíčka je opravdu Werichovské „ani oblečená, ani nahá…“. Myslím si ,že jako „sportovní " rybáři bychom měli chytat na jeden prut a aktivně. Všechny ty "sportovní“ rybářské přístřešky, lehátka, sedátka, spacáčky, chladničky na
reagovat, kamínka do stanu – rybářského přístřešku, pípáky na vysílačku s budíkem, ekologické vařiče, kupované nástražní rybičky v akváriu, hromady igeliťáků, pet lahví, lahví od piva a kořalky, vajglů a krabiček od cigaret se mi vůbec neslučují se slovem „sportovní“. Takže si chytejte jak umíte, ale zkuste si dát laťku vejš i bez tlaku úředníků. Bez rybky to taky jde
- Čtvrtek 17. června 2004 v 9:04 ® Milky
-
Láďa: To je opravdu líto. Všechn o je jen v lidech! Je fakt, že někteří nejsou soudní a rybolov neberou jako sportovní, ale jako prestižní či ekonomický. S idioty byl vždycky problém a vždycky bude.
reagovat - Středa 16. června 2004 ve 23:41 ® Láďa
-
Opět se podařila jedna věc z které je mi na zvracení. Povolit chytání na živou je debilita a dnes jsem se opět o tom opět přesvědčil. Kačeny jak na sumce a pod ní 6cm slunky. Záběr štiky čekání skutečně 9min30sekund!!!!!,ve finále a naštěstí štika okolo 60cm,ale slunka až v pr.....!!!!Co by tak asi dělal kdyby neměla míru?!Mirmene a ostatní zastánci chytání na živou JDĚTE DO HÁJE!!!!!A myslete si o mě že jsem třeba blb,ale v naší povaze neni aby jsme chytali ušlechtile na živou,to prostě není a nebude!!!!!!!!!!!!!! P. S. Jinak tý štice to vyrval tak brutálně,až jsem ho poslal do pr… a málem jsem se tam s ním porval.
reagovat - Středa 16. června 2004 v 0:11 ® HaD
-
mirmen: tak ti moc přeju aby to vyšlo! Petrův zdar!
reagovat - Středa 16. června 2004 v 0:06 ® mirmen
-
uf,uf. Na několika místech to budu letos potřebovat. Jedná se o fleky, na které by se nedostal ani kapitán Nemo s Nautilem
reagovat - Středa 16. června 2004 v 0:00 ® HaD
-
Cajda: Ď.
reagovat - Úterý 15. června 2004 ve 21:29 ® Čajda
-
All:Myslím,že je to správné rozhodnutí,už to mezi rybářema řádně vřelo a teď bude snad klid. A proto vzhůru na zahájení. Každý ať loví tím způsobem,který mu přinese radost. Musím trochu smutně podotknout, že zahajení bude bez mé účasti,ale co se dá dělat. Všem ostatním PETRŮV ZDAR!!!!!
reagovat - Úterý 15. června 2004 ve 21:05 ® HaD
-
z www. rybsvaz. cz
!!! Lov na živou rybku !!!
Upozornění pro organizační složky ČRS a rybářskou veřejnost!
Na základě společného jednání Českého a Moravského rybářského svazu bylo dne 9. června 2004 požádáno Ministerstvo zemědělství ČR o výklad k možnosti lovu ryb na živou rybku. Dne 15. června 2004 jsme od Ministerstva zemědělství ČR obdrželi oficiální stanovisko, které Vám tímto dáváme na vědomí.
V Praze dne 15. června 2004
Český rybářský svaz Nad Olšinami 31 100 00 Praha 10
reagovat - Úterý 15. června 2004 v 18:55 ® Milky
-
… já jen doplním DaH. Nejedná o výjimku, ale o interpretaci zákona! To znamená, že tento dokument nemá nic nahradit, ani není jen „přechodný – do konce roku ..“ ale je to přímé vysvětlení. Dozvěděl jsem se to v 17.10 a mám radost, že konečně zdravý rozum uhrál – spíš remízu . Jen mě budou dmýchat kecy těch, co budou tvrdit svoje … vždycky jsem chytal na rybičku a vždycky budu! Mě to nikdo nezakáže. Kdybych tomu nevěnoval čtrnáct dní života, tak bych si to snad myslel taky. [ Upraveno Milky dne 2004–06–15 v 17:57 ]
reagovat - Úterý 15. června 2004 v 18:08 ® HaD
-
Takže se věci mají tak, že asi 10 minut stará zpráva říká, že ministerstvo zemědělství se vyjádřilo v tom smyslu, že lov na živou není v rozporu se zákonem a během dvou hodin by to mělo být zveřejněno oficiálně na internetu svazu. Je to výsledek jednání z celého dnešního dne mezi ČRS a MZE. Ať se to někomu líbí nebo ne, je to asi s konečnou platností tak. Chovejte se k rybám šetrně, nenechávejte je zažírat a Petrův zdar!!!
reagovat - Úterý 15. června 2004 ve 13:15 ® 1Krtek
-
Rosto di si uklidit!!!!! A nedostaneš ani kousek až ho vyudim!!!
reagovat - Úterý 15. června 2004 ve 13:00 ® Rosta
-
Krtku,odkdkdy seš na sumce?? ,krtkové sou na zelí. sumce nech na pořádný chlapy a ne na sebe…
reagovat - Úterý 15. června 2004 ve 12:49 ® Rosta
-
krtku:Já a zelenina??Co to blábolíš!Já nevím kdo chodí na zahrádku na zeleninujestli já a nebo krtek
reagovat - Pondělí 14. června 2004 ve 21:42 ® Milky
-
Poslední lámání chleba. Dnes jsem volal na Rybsvaz a bylo mi řečeno, že do zítřka má ministr zemědělství Palas podepsat, či zakázat s definitivní pĺatností výjimku v otázce lovu na živou nástrahu. Zbývá už jen, ať mu k tomu dopomáhá bůh !
reagovat - Pondělí 14. června 2004 v 16:29 ® HaD
-
teď jedna zajímavá myšlenka, která není z mé hlavy ale jednoho „osvíceného“ rybáře: zákon zakazuje použít živočicha jako návnadu. Tak, ale my si jistě rybičkami nevnadíme, ale nastražujeme, tudíž slouží jako nástraha, nikoliv návnada. A to je zcela zásadní rozdíl, nebo ne? (Wobler taky přeci není návnada, ale nástraha…). Takže je asi vše tak jak bylo a nazdar bazar.
reagovat - Pondělí 14. června 2004 ve 12:46 ® 1Krtek
-
Rosto: Příště se obuj do myslivců " Střel a pusť"
reagovat - Pondělí 14. června 2004 ve 12:42 ® 1Krtek
-
Rosto ty seš asi přítel zeleniny tak proč lezeš sem?? Tebe by sumci asi nežrali!!! Chodíš na ryby ??? A používáš háčky???
reagovat - Pondělí 14. června 2004 ve 12:35 ® Rosta
-
Krtku,pošlu na tebe taky nějakýho hlodavce a ten si smlsne. chudinky rybičky byste chtěli jako návnadu......
reagovat - Pondělí 14. června 2004 ve 12:34 ® Rosta
-
to by se ti hodilo chytat na živou rybku. Co kdyby chom chytali na tebe,uvázali na prut a šup s tebou do vody?
reagovat - Pondělí 14. června 2004 ve 12:08 ® 1Krtek
-
ja sem se taky ptal a dem na ně se živou !!! oni nás nechaj na pokoji dokud něco nedostanou písemně !!! Tak hurá na ně !!!!
reagovat - Pondělí 14. června 2004 v 0:33 ® Chose
-
Včera na svatbě jsem mluvil se strejdou,což je jednatel naší organizace a když jsem se při debatě zmínil o zákazu lovu na živou tak jsem se dozvěděl že žádné oficiální prohlášení v ruce nemají a jedeme na živou dál. takže tak.
reagovat - Neděle 13. června 2004 ve 22:09 ® HaD
-
viděli jste, jak se k tomu vyjádřili včera na Nově ve zprávách? to byla ukázka, jak pravá ruka neví co dělá levá (
reagovat - Neděle 13. června 2004 ve 21:45 ® Padis
-
Jo to zas něco vytvořily no budem chodit vláčet. Já chodím hodně,ale jsou lidé kteří přes svůj zdrav. stav chodit nemohou a chytání na mrtvou už není to pravé. Musíme se nechat překvapit co bude dál
reagovat - Neděle 13. června 2004 v 19:11 ® mirmen
-
Odhadem na 70% situací živá není potřeba. Ale naprostý zákaz, toť extrém na druhou. Do sumcařiny se neměli navážet. A u štikařiny měli dát striktní zákaz na dvojháky a trojháky s vyjimkou systémků na okamžitý zásek.
reagovat