Chytej.cz

Živá rybka ano či ne? necteno

6.6.2004 | HaD | 21.585 zobrazení | 151 odpovědí

Pište sem své názory a věcné argumenty pro a proti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 13. června 2004 ve 12:22 ® Bažus

Já nejsem zastáncem lovu na živou,ale fascinuje mě,jak se páni z MŽP dokážou hned ozvat. Při větších problémech,zájmy přírody hájí zájmové organizace,a kompetentní mají vždy dost času. Nikoho nezajímají problémy s predátory,svazu nikdo škody nezaplatí,ale omezování dobře fungující organizace jim jde velice dobře. Buďme rádi,že zůstaly alespo ń zachovány svazové vody,protože kdyby zvítězily všechny loby,to by byl pěkný guláš.

reagovat
Neděle 13. června 2004 ve 12:20 ® 1Krtek

u nás sumci vyžrali skoro vše !! Chytneš kapra a nebo karase a vše je pokousaný!!! No hnus. A jak mam vláčet na rybníku když to nedovolej?? Jak sem se těšil…že je trochu proberem a co teť ??? asi se dam taky na známky.

reagovat
Neděle 13. června 2004 v 11:47 ® 1Krtek

tak sem minulej měsíc zakoupil novej prut naviják a šňůru na sumce !!!!! Asi dam brzo někomu do držky!!!!!

reagovat
Neděle 13. června 2004 v 1:14 ® Siven

To jsem zvědav zda mi vrátí peníze za povolenku . Já si jí kupoval za zcela jiných podmínek

reagovat
Pátek 11. června 2004 ve 23:45 ® jaryn

Osobně upřednostňuji přívlač, takže mi to až tak nevadí. DaH má pravdu bude to hlavně problém lovu větších sumců

reagovat
Pátek 11. června 2004 v 10:45 ® Jindra5

Já chytám na živou rybičku až jak se hodně ochladí. Jinak většinou od června jenom vláčím. Chytám na malou rybičku-plotičku. Vlasec 0,10, jeden prut, malinký splávek, malý jednoháček-za přední pysk. Když takhle namrzne, tak na to jdou perfektně okouni a candáti-candát jde z vody jak bláto. A to to hodím tak tři metry od břehu.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2004 ve 21:08 ® Milky
Milky

DaH: Marně sháním aršíky s Masarykem. Vyměním za parní lokomotivy Britské pošty z roku 1934.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2004 v 16:11 ® HaD
HaD

Láďa + ALL: přemýšlím, že začnu místo rybaření sbírat známky a tenhle server předělám pro filatelisty… Ne, dělám si legraci, už to beru s nadhledem…

reagovat
Čtvrtek 10. června 2004 v 15:47 ® Láďa

Tak teď jsem mluvil telefonicky s ČRS a neviděl bych to tak jasně s povolením ryby jako živé nástrahy. Vůbec neexistuje možnost,že by se povolila celoplošně. Pouze se dohadují o tom že by na revírech kde hrozí řádění sumců,tak tam by byla udělena výjmka z důvodů odlovu sumce a to pouze při dodržení min. velikosti nástražní rybky. Jednání se vedou mezi MZ a MŽP a komisí na ochranů zvířat. Pokud se dohodnou,tak bude možný pouze lov sumců a to ještě možná na zvláštní povolení. JAK JSEM NAKOUPIL TAK PRODÁVÁM.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2004 ve 13:42 ® HaD
HaD

ALL: a i do Legislativy

reagovat
Čtvrtek 10. června 2004 ve 13:17 ® HaD
HaD

ALL: do DOWNLOADS jsem přidal zákony na týrání zvířat 246/1992 Sb. a 77/2004 Sb.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2004 ve 12:31 ® pupak

For all: Potkal jsem na ulici jenoho člověka z výboru ČRS na můj dotaz co to provedli mi řekl, že dnes nejpozději do konce týdne odchází žádost o udělení výjimky v lovu na živou rybičku. Průser je že to bude vyřízeno kladně jak doufá, ale až koncem roku. Orlík bude na chytání letos nebezpečnej, je to voda rady a budou prej nekompromisní. Ostatní revíry by snad měly bejt v poho a lov na živou by měl při kontrole probíhat domluvou.

reagovat
Čtvrtek 10. června 2004 v 7:49 ® mirmen

Údajně má být dnes nebo zítra zveřejněno v novinách stanovisko k lovu na živou a prý, prý má být povolena. Což by bylo jen a jedině rozumné. Angličani nemají sumce, proto je jim jejich lov putna. A pojašení rakušáčtí zelení mne jaksi nepřesvědčují, že se jedná o něco jiného, než kampaň. U nás je několik lobby. Od lidí, kteří to myslí skutečně upřímně a čestně k rybě ( kterých si vážím), až po opačnou část spektra. Konec konců, ať si jednotlivé MO ČRS stanoví podmínky na svých revírech na základě místních znalostí a nekecají jim do toho lidi, kteří vědí naprosté kulové o tom, kolik je dané vodě naplavenin a míst, kde se jinak , než na živou nebo mrtvou chytat nedá.

reagovat
Středa 9. června 2004 ve 23:01 ® Milky
Milky

BigMike: Emantál je proti vyhlášce krásně celistvej. Padlo tam třeba taky slovo o povolenkách na příští rock ???

reagovat
Středa 9. června 2004 ve 23:00 ® Milky
Milky

Jsem zvědaff, kolik je třeba vydat takových nových rybářských řádů a prováděcích vyhlášek, než se to povede !!

reagovat
Středa 9. června 2004 ve 21:28 ® HaD
HaD

BigMike: podle zákona ze stávajících popisů platí pouze název a km. Takže je lov z loděk v celé ČR zakázán. K tomu mhouření: když jako RS přimhouříš oči a necháš někoho se živou rybičkou být, zneužíváš pravomoci veřejného činitele a za to je solidní flastr, nemýlím-li se. Já osobně asi letos rybičku nedám, i když všichni říkají, že se to bude tolerovat. Chci totiž rybařit v klidu a pohodě a ne se strachem, kdo se po mě sveze a s rizikem pokuty a pozastavení činnosti (zákaz rybolovu).

reagovat
Středa 9. června 2004 ve 20:55 ® BigMike

Zdar. Tak jsem byl na školení vedoucích RS – jihočeský kraj. Lov s loďkou – dle stávajícího soupisu revírů. Co se týče lovu na ž. rybku – RS v jihečeském kraji zavírá obě oči. Pokud vás ale načapá inspektor živ. prostředí, tak máte flastra 30.000,–!!! Od příštího roku bude snad kvůli i jiným kravinám novelizována vyhláška, ale spíš bude vydán nový rybářský řád, kde bude spousta upravujících vyjímek a pod. Každopádně se třeba nedivte, že nyní může mládež chytat na 2 pruty a ostatní jak dospělák a pod. hovadiny. Nezbývá, než se snažit v klidu doklepat tento rok a čekat na nový.

reagovat
Středa 9. června 2004 ve 20:29 ® Milky
Milky

Je to přesně tak, jak jsem již avízoval v pondělí ráno. DaH to hezky popisuje i s odkazem na platné sbírky zákonů tohot státu.
-opravdu- není nad erudované poslance- sqěle jsme je zvolili. Dějinná kontunuita je ta tam a po nich možná přijde ještě potopa. Další lehká „jobofka“ je to s žížalama a červama. Aby špatných zpráv nebylo málo, tak ještě není vcelku jasné, je-li povolen lov z loďky !!!! Ten povoluje hospodář na revíru a co všechno platí z předchozího soupisu revírů ..... ví asi je bůh. Letošní léto bude pěkně horké

reagovat
Středa 9. června 2004 v 16:43 ® HaD
HaD

letos vyšel nový zákon o rybářstvíč. 99/2004 sb., starý z roku 63 tedy už neplatí. V novém je odkaz na zákon o týrání zvířat z 246/1992, ketrý byl letos novelizován zákonem 77/2004. Zde se paragraf 14 rozšířil o písmeno g až n. Par. 14 odst. 1 zní: „Je zakázáno lovit zvířata“..... písmeno „n) pomocí zvířat použitých jako živá návnada“. Bohužel se zákon vztahuje na obratlovce a nově i: " Ustanovení odstavce 1 se vztahuje přiměřeně i na jiné živočichy." Osobně to chápu tak, že se nesmí chytat ani na živou žížalu, červa apod., což je sice zcela absurdní a na hlavu, ale i tak to lze v pohodě vyložit a záleží jen na „soudci“ (RS, ochránci, policie ČR…) jak to budou posuzovat. Když budou rybičku, červa, žížalu atd. tolerovat, dopouštějí se púodle mě trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele. Tak to jsem tedy moc zvědav, co se bude s rybařinou dál dít

reagovat
Středa 9. června 2004 v 16:32 ® amlin

Dobrý den, pánové rád bych se jenom zeptal od kud čerpáte informace o zákazu lovu dravců na vodách mp na živou rybku. Pročetl jsem změny na serveru ČRS a nic takového jsem tam nenašel. Možná jsem nečetl dost pozorně. Díky za odpověď. Míra

reagovat
Pondělí 7. června 2004 v 19:44 ® Láďa

Sosák:klidně tomu věř a už se těším na 16.6. až budu upozorňovat rybičkáře,že takhle neéééé

reagovat
Pondělí 7. června 2004 v 18:59 ® z

Až to uvidím černý na bílým, tak to bude směrodatný. Zatím je to je „jedna paní povídala“. Navíc, týden před zahájenou, jak se to asi rybáři mají dozvědět? Z nějakých tlachů hospodského typu?

reagovat
Pondělí 7. června 2004 ve 13:50 ® pupak

Tak nám asi zatim nic jinýho nezbejvá než na ně jít s vláčákem nebo vycpat mrtvolku na dno na popotahovanou, ale to bude asi kách na přehradách. Škoda chtěl jsem tam letos zkusit prdnout 2 kg kapra.

reagovat
Pondělí 7. června 2004 v 11:44 ® Deleted

Můžeš prosím uvést odkaz, kde bych se o tom mohl dočíst více? Díky,

TomK

reagovat
Pondělí 7. června 2004 v 11:25 ® Dědek
Dědek

A plně s tím souhlasím

reagovat
Pondělí 7. června 2004 v 10:23 ® Milky
Milky

Konec polemik. Lov na živou rybičku je dle pátečního usnesení ČRS, MRS zakázán.

reagovat
Pondělí 7. června 2004 v 10:06 ® Milky
Milky

Já vám do toho vstoupím jen s takovou malou poznámkou. Sumec je predátor na konci potravího řetězce a při jeho přemnožení (umí se sám vytřít – a jak pěkně!) dojde k tomu, že bude voda živit jen jeho. Tichá invaze už nastala. Jestli si myslíte, že hospodáři revírů s tím něco udělají, tak nepatříte mezi ty, kteří staví zvdušné zámky, ale ty, co se snaží od jejich nájemníků vybírat nájem . Celý nový řád je … pro kočku. Nic se nedotáhlo do konce, jen vznikl nový prostor pro zbytečné polemiky. Nevidím to s rybolovem růžově.

reagovat
Pondělí 7. června 2004 v 0:19 ® Čajda

DaH:Nemá to s Tebou opravdu nic společnýho. Sumci mě napadli jako příklad ,protože se tady o nich mluvilo. Já bych lov na živou obecně opravdu nezakazoval,ale mě to nic neříká. Ale upřímně si myslím,že veřejná diskuse na tohle téma už došla tak daleko,že nějaký řešení přijít musí. Můžeme jenom doufat,že nebude moc radikální.

reagovat
Neděle 6. června 2004 ve 23:58 ® HaD
HaD

ALL: jen aby nebyla mýlka, nejsem ortodoxní sumcař, cca třetinou jsem sumcař, třetinou vláčkař a o zbylou třetinu se dělí plavačka, feeder a moucha, bobkařina jen okrajově, ale přece

reagovat
Neděle 6. června 2004 ve 23:49 ® pupak

DaH: Naprostej souhlas i JÁ chci chodit LOVIT RYBY ! ! ! !

reagovat